Fórum - Zobrazit téma - pevná půda pod nohama? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - pevná půda pod nohama?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

pevná půda pod nohama?

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 1. stupeň
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 8:30 pm    Předmět: pevná půda pod nohama? Citovat

Jak zacházíte s pocity "je tohle jeste normalni" a "nesklouzla jsem někam, kam se chodit nemá"? (protože já chci být plus mínus normální).

Tyhle pochybnosti mě napadají přesto, že jsem se ve spojitosti s Reiki zatím nesetkala s něčím co by se mi nelíbilo a dějou se mi veskrze pěkné věci. Občas se vdokonce ědomě snažím svoji pohodu navenek krotit, abych nepůsobila jako zfetovaný sektář.

Pohybuji se v naprosto materiálním a trochu povrchním prostředí a obávám se, že kdyby mi někdo z mého okolí nakouknul do hlavy, poslal by mě asi blázince anebo se mi aspoň začal vyhýbat...... Prostě na mě občas padne panika, že jsem nastartovala něco, co nezvládnu. Jak to překonáváte Vy, pokud se Vám to taky děje?

díky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
flumps
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 4.1. 2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 10:49 pm    Předmět: Citovat

Ahoj otazne je kam sa vlastne chodit nema?myslis,ze je nieco co by si nemala alebo nemohla vediet?...akekolvek obmedzovanie sa co sa tyka seba vyjadrenia je podla mna krok proti sebe...papa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Wendys
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.1. 2005
Příspěvky: 203

PříspěvekZaslal: čt červen 05, 2008 10:49 pm    Předmět: Citovat

No jestli např. prožíváš euforii v situaci, ve které není vzhledem k jejímu charakteru pro společnost žádoucí. Usmíváš se (kdy ostatní nemaj důvod k radosti) a nejradši bys lítala (protože máš tolik energie, že i běžet je moc zdržující).

Tak to mám taky.

Stává se mi zcela běžně, že jdu po ulici a usmívám se. Dělaj mi radost kvetoucí kytky a stromy, zastavím s u kachny s kačatama plavoucí na rybníce a povídám si snimi.

Někdy si taky říkám, že to není normální (pro okolí), ale co je to být normální?
Co je to normálost - průměrnost? Pak není o co stát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 6:34 am    Předmět: Citovat

to flumps: ale ony jsou veci, ktere se delat nemaji. drogy/lhat a krast/sekty.... jasne, ze se na to muzu divat tak, ze i tyhle veci mohou byt soucasti me cesty......

to wendys: jeee, tak to to mame fakt stejny Laughing . uz jsem to dopracovala tak daleko, ze mam jednu oblibenou louzi.....

ja to zatim delam tak, ze kdyz na me ta pochybnost padne, tak si popovidam a vyjde mi z toho vzdycky, ze to je takhle spravne. vlastne to na me pada zejmena tehdy, kdyz mam pocit, ze se mi nekteri lide diky R vzdaluji.

....jinak na prumernosti je pekne to, ze vetsinou moc neboli
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 1274

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 7:48 am    Předmět: Citovat

No to je hezke tema Laughing .

Prumernost je seda a nezajimava, radsi budu s tzv. blaznem (kdyz mne teda neohrozuje) Razz .

A ted co delam pro to abych nezblbnul. Snazim se komunikovat i s jinymi lidmi nez s reikisty, mit i jine zajmy nez je reiki, cist a poslouchat i nazory, ktere s reiki nebo s cimkoliv, co povazuji za sve nesouhlasi.

Tady na webu je takove male nebezpeci. Jsme tu vsichni dost podobne "vysinuti blazni" a kdyz si budeme povidat jen sami se sebou, tak to bude mooc prijemne, muzeme si pak rikat, jak ti okolo nam nerozumeji a premyslet proc to je tak. No a kdyz si vyvodime, ze to je proto, ze jsme lepsi, meme lepsi vseobecnou lasku, poznani, barevnejsi energie ... atd., tak budeme opravdu v SEKTE.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: pá červen 06, 2008 8:44 am    Předmět: Citovat

to Zbultran: souhlas, prumernost je ubijejici. jako strelec mam tendenci prumernost provokovat do cehokoliv jineho. ohen/voda/vitr mi dela dobre, zemitost me desi, sila fascinuje. no a ted, kdyz jsem dostala to, o co jsem placky prosila, jsem z toho najednou vyvalena Shocked .
Obcas mi pomuze predstava, ze jsem zarovka, ktera si sviti pro radost (takova ta prtava, co byly driv v baterkach, zadny halogen ani bodovka Rolling Eyes ). Svitit neni zadny hrich, kdyz nemam potrebu presvitit ostatni, ne? V tyhle metafore jsou sekty jako halogeny, ktery spalujou vsechny brouky, ktery se jim priblizi...
Tvoje rady jsou ale dobry, diky za ne.

a Wendys, dokazes/snazis se rozlisit to, co se skutecne deje od toho, co mi hazi mozek jako fantazijni predstavy? ja jsem presvedcena, ze cast toho, co ziju, je vyplod meho mozku..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Selket
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 26.3. 2008
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: so červen 07, 2008 10:34 pm    Předmět: Citovat

Very Happy No jo, ale co je "být normální" ???????? Kde je ta hranice kdy se můžeme ještě považovat za normální??? Jsem normální,když lozím do hlubokých jeskyní bez jištění... po mrakodrapech taktéž....komunikuji s duchy....běhám denně 5km.... nejím sladké....hrabu peníze....ubližuji si kouřením....neumím vařit....miluji hřbitovy....jsem kluk na kluky...holka na obojí....(všeobecně..... Laughing )....co je v tomto světě normální?.....jaké měřítko mohu použít?
Myslím,že pro každého je "normální" nebo "nenormální" něco jiného....podle toho,s čím se setkáváš....co je okolo tebe...
Taky se stále usmívám, lítám a je mi fajn....ale nevadí mi to v životě...připadá mi to normální Laughing Laughing Laughing
Nikomu ve svém okolí sice nevnucuji Reiki i když mám všude plakátky...nechávám lidičky,aby se zeptali....a pak koukám, kolik jich Reiki zná a zajímá se o alternativní léčbu...je to příjemné překvapení....
naučili se chodit a využívat ji...chtějí ji při masážích...nebo slyšeli,že ji předávám...učím...
Asi záleží také na tom, jak se k věci postaví sám reikista....
Pokud bude věřit sobě i Reiki, uvěří i lidé okolo něj, budou k němu více přicházet lidé, kteří Reiki bez problémů přijmou... což?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2008 12:16 am    Předmět: x Citovat

smart: je fajn se někdy hezky uzemnit a vrátit se do reality. Fyzická práce, sport, pokec s neduchovními typy u pivka apod. nezaškodí.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Selket
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 26.3. 2008
Příspěvky: 22

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2008 1:09 am    Předmět: Citovat

Very Happy Jooo,to je fajn...hlavně sport...ten uzemní dokonale...přes rok moc času není,ale v létě si ho vždycky udělám...fyzicky relaxuji na zahradě už od jara...na pivko sice nechodím,ale jezdíme "neduchovně" s partou i dětma lodě....je to suprový relax... a pojedem zase do Švýcarska na kola ....je to sice dálka...ale si tam odpočineme...mám Švýcarsko ráda a jezdíme parta...parádně se vyblbneme a uondáme...i děti... Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: ne červen 08, 2008 9:11 am    Předmět: Citovat

aha, tak už začínám rozumět tomu uzemňování. já pořád nechápala, co tím myslíte. ale stejně, co myslíte tím uzemňováním?

a k tomu sportu: máte někdo nějaké zkušenosti s kombinací reiki+běhání? dá se něco z reiki přenést do běhání? v červenci má vyjít nějaká knížka zenové běhání (v němčině), tak jsem zvědavá, o čem to bude.

včera jsem měla nádherný zážitek reiki+plavání. mám to štěstí, že bydlím v domě, kde je celkem slušně velký bazén a přístup mají jen obyyvatelé domu. včera po běhání (které bylo víc reiki než běhání, protože jsem skončila v jednom z parčíků skrz který běžně probíhám a natáhla jsem se tam pod stromy a.....) jsem tedy ještě skočila do bazénu, že se aspoň 10 minut protáhnu a uvolním. V sobotu tam většinou vždy někdo je ale včera náhodou nikdo a bylo z toho 40minut nádhery. Jen jsem vnímala vodu zespod, ticho pod hladinou, beztížnost a reiki jelo o 106. Čas se někam ztratil. Po nějaké době jsem si řekla dost, mohl by někdo přijít a bum, za chvíli se objevila paní, tak jsem jí přenechala prostor a celkem by mě zajímalo, jestli pocítila něco, co tam po mě zbylo.

Nemám zkušenosti s meditací, ale v mém pojetí je meditace právě takhle dynamická. Dělám právě jednu věc a jsem při tom fyzicky i psychicky. Plavu, věším prádlo... a nepřemýšlím při tom, co budu dělat za 10 minut, užívám si barevné ponožky, které voní čistotou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 12:20 pm    Předmět: Citovat

Také bych se přimlouvala za to uzemění. Je důležité. Člověk musí stát současně i nohama na zemi. A věci si nejen pocitově, ale i rozumově zdůvodňovat.

A ve své podstatě - Kdo je normální? Co je normální?

Na světě je krásně i proto, že jsme každý úplně jiný. Vezmi si tenhle web, najdeš zde spoustu názorů - i protichůdných. Každý pramení ze zkušeností konkrétního člověku a z toho jak to chce mít. Jak to chce cítit a vnímat.

Chci udělat něco se svým životem - nacházím v sobě bolestivé věci a řeším je, aby mi bylo lépe. Někdy to není lehké, pláču a mám velkou radost, když něco mohu odložit. A příště jdu do toho opět - Je to normální? - Vyber si.

Každopádně Ti přeji, ať se Ti moc daří.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zdenkaabc
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 67

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 3:28 pm    Předmět: Citovat

Tak s tím, že jsem v pohodě měl docela problémy můj bejvalej šéf. Jednou mu nebylo, že jdu moc pomalu...teprve jsem přicházela do práce a měla před začátkem pracovní doby, tak snad nebudu utíkat, jako když mi za patami hoří Smile
podruhé na můj usměv od ucha k uchu reagoval, proč se mu směju...a já byla jen vysmátá na celej svět....

spousta lidí nedovede pochopit, že je člověk "pro nic za nic" v pohodě
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 1. stupeň Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.11 sekund