Fórum - Zobrazit téma - Téma: otec - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Téma: otec
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Téma: otec
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Hyter
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 5.3. 2008
Příspěvky: 198

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2008 10:03 am    Předmět: Citovat

Citace:
Jenže , kdybys měl takové znalosti a "věděl bys", tak bys prožíval zas něco jiného co bys nevěděl. Učíme se všichni.


Jasne Renatko, naprosto souhlasim. Mysleno to bylo z pohledu mit jeste ted "pozdni" dite. To by si clovek uzil jinak...a nedelal by takove chyby.
Ne cekat s detmi do padesati Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2008 11:18 am    Předmět: Citovat

Citace:
Renata napsala: Jestli teDˇvidíš nějaké chyby (a znám to osobně moc dobře), nic Ti nebrání v tom, abys svoje chování měnil, děti to vycítí a budou za to rádi, i jako dospěláci.


Jo, nejjednodušší je utéct a začít někde znova, na čisté a zelené louce. Npravit u sebe a tím i u druhých to co nám nevyšlo je horší. Mimochodem jsi krásně (na jiném místě) vyřešila i to, co tady bylo nadhozeno: že děti berou od rodičů jeich postoje jen do určitého věku (psalo se tam něco o 4 letech).

S tím, že po bitvě je každý generál... beru to tak, že děti naučily něco mě a co jsme nezvládli my jako rodiče tak to zastoupili alespoň částečně babička a děda. A teď se to posunuje o generaci dál, a když budou moje děti v roli rodičů moc vážní tak se snad do dětských let vrátíme my s manželkou.

Šamanku na začátku tohoto vlákna zajímalo, co vede některé lidi aby si pořizovali děti i v věku, kdy to už nebývá zvykem. tak jsem jen napsal jak se cítím já.
Co si myslí potomstvo o rodičích - to raději nechám na nich (mimochodem, pamatujete se jak v TV běžel seriál Zlatíčka?)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
blankas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 27.9. 2002
Příspěvky: 415

PříspěvekZaslal: út červen 10, 2008 3:34 pm    Předmět: Citovat

Renata napsal:
Jestli měl někdo z vás taky spíš starší rodiče, bylo by zajímavé rozvést diskuzi i z toho pohledu dítěte. Jak to vnímalo ono.

Mámě bylo 39 pryč, tátovi bylo 50 pryč, když jsem se (jako čtvrtá) narodila já.
Záviděla jsem svým spolužákům a kamarádkám mladé rodiče, měli s nimi jiný způsob komunikace a jiné prožitky než já se svými rodiči. V pubertě to bylo cítit nejvíc, a také to bylo pro mě nejhorší období, kdy jsem se cítila osamoceně. Starší ségry byly pryč z domova a tak jsem se neměla komu svěřovat ani se svými radostmi ani se svými smutky, naši se totiž se mnou vpodstatě nebavili vůbec. Hmotně jsem nestrádala, ale potřeba pochvaly, pohlazení, tu mě nikdo nedal. Vím, že to jinak neuměli, že naopak se snažili dát všechno co mohou, ovšem tohle všechno vím až dnes (resp. pár let zpět) a většinu svého života jsem to nevěděla.
Takže sama za sebe, cítila jsem jako dítě, že mám jiné rodiče než měli druzí, v pubertě to časem začalo být pro mě opravdu těžké, takže moje jediná myšlenka byla vypadnout z domova co nejdříve. Takže tak jak někdo vzpomíná s láskou na své dětství, tak to já nemám, protože jsem se zrovna necítila být dítětem, na kterém by někomu záleželo.

V současnosti se lidé dokážou hodně měnit, pokud chtějí, ve svém okolí také znám páry s věkovým rozdílem kolem 25let. U jednoho páru je muž (60 r) s primárně negativním očekáváním, takže i když má dobrou povahu, tak svým očekáváním přitahuje hodně nechtěného. Tam má (a bude mít) jejich dcera(dnes 10r) co zpracovávat, protože se tam koncepce přístupu výchovy dost rozchází. U dalšího páru se muž (57 r) věnuje své práci a výchovu dítěte nechává zatím zcela na ženě, holčičce jsou 2r, takže to zatím nejde vidět. Ani jeden pár spolu nežije "pro peníze".
Další vzorový pár (54r a 30r, několikaměsíční chlapeček): tak zde stále něco "řeší" žena. Že v jejich domě bydlí tchyně, která ji nemá ráda(protože má ráda předchozí rodinu). Že dospělá dcera jejího manžela, která má také mimino, stále vyžaduje hmotnou podporu od otce, ačkoliv má manžela, který by se měl o ně postarat. Prostě ta řeší tolik věcí, že jde hlava kolem a její chlapeček začíná mít zdravotní problémy. Na věci mezi nebem a zemí nevěří, nelze se sní vůbec o těchto věcech bavit, takže tam není ani rady ani pomoci.
No a na závěr příklad z příbuzenstva: moje sestra měla dceru v 38r, muž o 10 let starší. A tam má neteř dnes také co zpracovávat, je jí 27let a zatímco dětství a puberta byly bez výkyvů, tak to mezi ní a rodiči drhne dnes. Prostě si nerozumí a špatně k sobě hledají cestu, důvod je samozřejmě partner mé neteře, který se doma nelíbí. A vím, že neteř také nepovažuje za štěstí, že ji měli v pozdějším věku.
Hm, tak to jsou příklady z mého okolí....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 1:32 am    Předmět: Citovat

Moje kamarádka,mladá holčina,má mnohem staršího přítele.Předchozí přítel byl také mnohem starší.Co ji podle mého první partner nechtěl splnit a ani druhý nesplní je právě rodina.Oba mají své rodiny a téměř dospělé děti a mam z nich pocit,že do ničeho takového už vstupovat znovu nechtějí.
Otázkou je pro mne,proč udržují takový vztah s mladou ženou,když jsou dost uvědomělí na to,aby si všimli,že žena ve třiceti si přeje rodinu a oni vědí,že již do ničeho takového nepůjdou.Přijde mi to od nich nepěkné.Zas na druhou stranu,dítě v jejich vztahu by dle mě vyrůstalo jen s matkou a jen tak trousit děti nechtějí,což je v pořádku.
Nu,oba dva mají mladé dcery,na které nikdy neměli dosti času,protože pracují a pracují a pracují.A kamarádka má otce,voják z povolání,který jí snad otcem nikdy pořádně nebyl.Snad jen když potřebovala vynadat.
Jsou to mi věci zašmodrchané..... Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 1274

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 8:43 am    Předmět: Citovat

Tak ja sem dam jen par takovych poznamek:

- mam dva kamarady, kteri maji o dost starsi rodice a u obou plati, ze jakoby v drivejsim veku zmoudreli. Nevim zda je to dobre nebo spatne, zda o neco prisli, ale kluk kteremu je 22 let, ma podle mne nazory vysoce kvalitni, coz bych rekl byva spise vyjimecne.

- ja jsem ze 4 deti a treti dite se rodicum narodilo kdyz mne bylo 18. Tak mam jen takovy pocit, ze rodice uz nemaji na vychovu takovou silu a tedy i prisnost. My dva nejstarsi jsme vypadli z domu, jak jen to slo a osamostatnili jsme se. Nejmladsi bracha asi zustane doma nadosmrti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 10:57 am    Předmět: x Citovat

Něco mě napadlo k tomu co psal Damao.
Když čtu různé poradny, co se většinou ženy ptají a co jim psychologové
nebo "vědmy" odpovídají, tak se považuje za běžný trend mít zvláštní vztahy: když se vytratí první okouzlení, vyměnit partnera(ku), mít různé paralelní vztahy, posílat si erotické sms, volat si nebo viset hodiny na chatech s jinými partnery a tam mít případně další "internetové" lásky
- tohle všechno je prezentováno jako běžný standard, kdo nemá něco bokem, jako by byl divný.
Na a přece jenom, když si děvče začne s někým o 20, 30 let starším, je tu větší jistota, že se jeho polechtané ego začne vznášet do výšin, bude ji obletovat, chlubit se kamarádům a stane se větši jistotou. Nebude potřebovat takové aktivity bokem, už si jich užil dost a spíš se bude pořádně snažit uspokojit alespoň tuhle jednu, co kdyby mu utekla!
Jooo mužská ješitnost.

To jen tak na okraj k tématu.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 11:40 am    Předmět: Citovat

Milá šamanko, pořád potřebuješ mít chlapy "v ohradě"?
Samozřejmě, že i tohle může být, děje se to, může to u někoho být i prostředek k tomu být "in".
Může to být i jinak, samozřejmě. Very Happy Vůbec není, co jsi napsala "jen na okraj".
Je tu jedna věc - podle statistik a výsledků různých sociologických výzkumů, naprostá, ba drtivá ke většina partnerství, kde vztah trval či trvá déle než 20 let, daly podnět ženy. To jen tak na okraj tématu, aby to nebylo jen na nás chlapce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 1274

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 12:08 pm    Předmět: Citovat

Damao - to ale proto, ze chlapi uz jsou pak dost konzervativni Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
gzam
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 16.5. 2007
Příspěvky: 83

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 12:18 pm    Předmět: Citovat

Svého času jsem se zamýšlel nad původní otázkou ,kterou vznesla Šamanka a napadalo mě,jestli to nejsou typy mužů abych tak řekl předčasně zestárlých,nebo""vyspělých",kteří se potm zastaví v životě a zjišťují v jakémže to vztahu žijí a možná si chtějí dokázat ,že ještě nejsou tak staří........
byl to jen nápad ,že i takto to třeba může být a tenhle důvod je pro mě svým způsobem pochopitelný.Mohlo by to mít obecně kotvu v tom ,jak plně žijeme svoje životy a někdy nám připadá ,že to za mlada bylo lepší .Že jsme víc prožívali,víc milovali,možná víc cítili..?No a pak se někteří jedinci chtějí vrátit do toho pocitu a použijí k tomu již zmíněné krátkodobé vztahy.
Konec konců mají to denně v televizi a tam to vidí( a na co zaměřujeme pozornost to roste,že).Jenže televize vytváří umělý svět ve kterém takových to vtahů může být x apoměrně bez následků.V životě je to trochu jinak.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 1:37 pm    Předmět: Citovat

včera večer jsem se bavila s kamarádkou zrovna na tohle téma které tu běží. narodila se rodičům, když mamince bylo 38 let. Sestra je o něco málo starší, ale kamarádka prý žádné pořádné dětství neměla, jen napomínání a hlídání a byla ráda , že vypadla z domu.

Nevím, neřeším co je in a co ne. Vdaná jsem 24 let a jsem spokojená, manžel si ulovil mně a kroutila jsem se jak had:), teď jsou děti z domu a my máme zas spoustu času na sebe. Je to fajn, protože to je ve všech ohledech ještě lepší jak když jsme byli na začátku vztahu. Máme klid a stále dost sil hodně věcí podnikat.
Možná díky tomu, že jsem dennodenně u dětí, tak takové touhy pořídit si mazlíčka nemám. Jinak jo, hodně žen v mém věku by si dalo klidně říct ještě mít další dítě. Jde o to, jestli to je tím, že by si ho užily v klidu, nebo díky výchově dti se od partnera natolik vzdálily, že když jim děti vylétly z hnízda, tak vlastně s nimi vylétl i hlavní smysl života. Tak proto třeba ty touhy se zas o někoho starat a s někým se mazlit . Nevím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 3:25 pm    Předmět: Citovat

Renato, mohu mluvit jen za sebe a se svolením i za moji paní: nádherně si to užíváme. Každý den je krásným dobrodružstvím, objevováním sebe sama a krásy mateřství. Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
zdenkaabc
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 67

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 3:42 pm    Předmět: Citovat

nejnádhernější je soulad a harmonie....a vnější okolnosti, ty nejsou podstatné
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 8:32 pm    Předmět: Citovat

Damao, a to je hlavní a důležité. Moc vám to přeju, je to dar, že? Nic se mu nevyrovná. Smile Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 10:06 pm    Předmět: x Citovat

Laughing
Damao: tak jsem se těšila, jakáže bude na poslední příspěvek mužská reakce.
Ale musím s potěšením konstatovat, že se v poslední době kolem vyrojila spousta moc hezkých nových i déletrvajících vztahů, ze kterých mám velkou radost. Vztahů na jiné úrovni než to co jsem psala nahoře.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: st červen 11, 2008 10:27 pm    Předmět: Citovat

Renato, šamanko a snad i ostatní: je to tak úžasný dar, že když si uvědomím, jaký, cítím hlubokou vděčnost. Nejen já, ale i moje nastávající - budeme se brát v kostele 15.9. o úplňku. Užíváme si tu přípravu na církevní obřad také.
Vlastně je moc hezké užívat si každý okamžik a nemít potřebu plánovat, co bude za rok, za tři roky, za 10 let....atd. Trávíme tím společně každý večer alespoň půl hodiny.
Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund