Fórum - Zobrazit téma - Reiki 2 st. pokročilé techniky - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Reiki 2 st. pokročilé techniky
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Reiki 2 st. pokročilé techniky
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 2. stupeň
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: so květen 24, 2008 7:35 am    Předmět: Citovat

Dzarmi napsal:
To já bych zase Renatin zákusek zkusila.
Mňam

Džarmi

No, já bych si ho dala také, ale nenašla jsem ho tam. Very Happy
Proti metodám, které Renata popsala a ze kterých vychází nic nemám, naopak, ale to podání mi nepřišlo korektní vůči lidem, kteří opravdu potřebují pomoc a třeba si tu i něco přečtou,ale třeba pak půjdou k Renatě na biftek to také není k zahození... Wink Mějte se krásně Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so květen 24, 2008 11:53 pm    Předmět: Citovat

Bobule, a z čeho usuzuješ že to je divočina? Wink Z přirovnání k jídelnímu lístku? No, proč ne.....Jestli jsi u mne na terapii byla, no tak pak asi víš o čem píšeš Very Happy Very Happy Very Happy
To si dělám srandu. Vtip je v tom, že pro někoho je exotika že mu někdo přiloží ruce na tělo a cítí co nikdy před tím. A na někoho to už nějak moc nepůsobí. Tedy on to tak vnímá. Někdo je unešen působním kamenů, jo je to síla. A někoho to neláká. Někdo aby si dovolil poznat to že něco dokáže potřebuje přejít po žhavém uhlí a někdo absolvuje přechod hor. Někdo aby poznal jak nádherný je svět ve kterém žije potřebuje absolvovat něco, co mu pomůže zbavit se strachu z toho poznání, něco co mu obnoví ztracenou důvěru apod. Každý potřebuje něco jiného a to něco neplatí pro druhého, je to jen pro něj. Protože zatím neumí najít odpověď sám v sobě, tak se ji snaží najít někde venku, jakkoli a kdekoli, ale tak, aby jí rozumněl, pochopil a přijal. Damao to napsal dost dobře, je potřeba citlivý přístup a zkušenosti terapeuta, aby se klientovi pomohlo k tomu dojít. Ale lidi jsou lidi, jsou různí. A někoho ty hodně exotické metody osloví a dovedou k poznání líp. Je tedy fakt, že i někteří "kejklíři" slaví úspěchy. Kejklířem chápu člověka, který háže efekty, ezoterickými výrazy a a suprovou mimikou a prdlajs tomu rozumí, ještě možná tomu co získá -penízky nebo pozornost. Ale jak je vidno, i tito mají své místo. Pak trochu komlikují život a pověst o práci těm zodpovědnějším, ale za ty zas hovoří jejich výsledky.
Základem všech zodpovědně prováděných metod je pomoci najít cestu sám k sobě, porozumět si a brát se takový jaký jsem. Umět žít teďˇa tady, s důvěrou a beze strachu a mít ze života co největší užitek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: ne květen 25, 2008 9:48 am    Předmět: Citovat

Ahoj Renato, na terapii jsem u tebe nebyla, na to bych asi nezapoměla Very Happy , je vidět, že jsi veselá kopa.
Damao to napsal opravdu krásně, mám pocit, že vždy nazve vše těmi správnými slovy.
Nechtěla jsem se tě nějak doknout, byl to jen můj osobní názor, že důležité informace se dají napsat i jinak, srozumitelněji, laskavěji...třeba teď jsi to napsala moc hezky. Laughing
Máš velké zkušenosti. Jak dlouho se zabýváš lečením lidí? A jaké máš výsledky?Jestli ti tedy nevadí, že se tě na to ptám.
Docela by mě zajímalo, když se ti stane, jak jsi o tom psala dříve, že musíš někoho odmítnout, protože cítíš, že mu nemůžeš pomoci, jak takový pacient většinou reaguje. Přijde mi to totiž docela fér, protože spousta léčitelů, si honí peníze do kapsy a dělá všechno možné, aby si pacienta udrželi co nejdéle, třeba moje kamarádka takhle doslova přišla, doufám, že na čas, protože už jí moc nevídám, o rozum. Byla tak zpracovaná psychicky, že už ke konci blábolila takové hlouposti, že to bylo hrozné, nehledě na to, že z ní léčitelka vytahovala 1000,. kč. za každé sezení! Je vůbec možné vyvarovat se takových lidí? Jak jde vůbec rozeznat kvalitní léčitel, říká se, že podle doporučení někoho, kdo s ním má zkušenost, ale je spousta lidí, kteří takové lidi okolo sebe nemají a chtějí léčitele navštívit. A to jsem vlastně došla k otázce, jestli tu někdo má špatnou zkušenost s léčitelem. Nebo je kamarádka vyjímkou, která potvrzuje pravidlo?
Mějte se krásně Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: ne květen 25, 2008 7:21 pm    Předmět: Citovat

dík, Bobulko, té pochvaly si cením. Je fakt, někdy dovedu být asi dost tvrdá nebo zdánlivě až nepříjemně přímá v tom co si myslím. A ne vždy to sedne. Nojo, vždycky je lepší se bavit ústně než písemně.
K tvé otázce - sice mne to stojí nějaký ten čas, kdy člověku tak nějak vysvětlím o co v mnou prováděné terapii jde, ale on si udělá obrázek (dost často se stává že přijde na doporučení někoho jiného ale ten mu to nevysvětlí nebo mu řekne že jemu jsem zkrátka pomohla, ať to zkusí) a už zpravidla sám usoudí, jestli je to pro něho to pravé ořechové. Když mi poví jaký má problém, tak mu můžu nstínit zhruva jaké šance má při použití té mojí metody nebo s kombinací dalších doplňujících terapií a nebo spíš vyhledání jiné, zpravidla se nejvíc osvědčil homeopat, dobrý bylinář, fyzioterapeut , akupunkturista, dietolog a z terapií RK. A osvědčilo se mi vždycky říkat že výsledek zaručit nikdy nemůžu a že nic neslibuju. Je klientova volba jestli do toho jde. Kupodivu tahle otevřenost se mi nikdy nevymstila, naopak, klient se sám pak divil, jak hodně se dokázal "otevřít", i když na to zprvu koukal jako hop nebo trop.
Kinezka -alespoň tak jak ji znám a provádím - pracuje se svalovým testem a vlastně se bavím s podvědomím klienta. Takže i to jeho podvědomí si samo určuje průběh odbloku, korekce, postupy které jsou pro něho ty nejlepší.Tam kde si některé postupy mohu ulehčit pomocí reiki, tak to využiju. Sice už dokážu odhadnotu odkud vítr vane, ale průběh té cesty je u každého úplně jiný. Metoda je postavená na tom co chce klientovo podvědomí a tělo a ne já. nemůžu nic diktovat, protože pak na mne bude "řvát" svalová odpověĎ "chyba!!!!!". špatně!!!!!!!neee!!!!!hladina stresu nebude klesat.Nemůžu odejít od rozdělané práce, protože na konci odbloku se kontrolují všechny úrovně, jestli jsou "spokojené". Pokud ne, hledá se tak dlouho až dostanu povolení skončit.
ALe už jsem se taky dozvěděla, že někdo si tuhle metodu provádí taky dost divoce a asi po svém,někteří terapeuti něco nedokončí a klient má v hlavě pěkný zmatek a je mu ještě hůř. Popravdě řečeno, nevím jak je to možné, leda by nedodržovaly všechny naučené a důležité postupy a hlavně překontrolování a povolení. Jinak nechápu. Když podvědomí ví, že je ještě stres, no tak nepovolí konec. A končit se může jedině když k danému problému sval ukáže pro to dané sezení 0% stresu a 100% ochotu přijmout z odbloku užitek. Dřív se nemůže končit. Ale to bych tady vykládala o kinezce. Ale jetaky fakt, že jsem se setkala i s různými dezinformacemi týkajícími se Reiki. je znát, kdy žmám možnostspolupracovat s lidmi kteří mají zkušensoti a nebo prošli kurzem u někoho svědomitého a zodpovědného a nebo nějaké rychlokvašky, které chybějí zkušenosti a pak káže bludy, které dokáží praktikanty reiki pro práci s touto energií zablokovat. A nebo pak je vrcholem někdo, kdo o reiki sice nic neví, ale domnívá se že ví že to je špatné a že to škodí.
Myslím, že různé metody pracující na principu odbourávání stresu mají také určitá kritéria a osvědčené postupy , kdy terapeut nějakým způsobem zjistí, zda může končit nebo ještě ne. Jinak může nadělat pěknou paseku.To co se s talo tvé kamarádce svědčí o tom, že na někoho takového padla.
Před nedávnem jsem se zrovna bavila s kamarádem, který dělá taky terapie a říkala jsem, že mi vadí lidi, kteří si hrají na kdovíjaké léčitele, ohánějí se anděly a energiemi, duchovními řečmi, ale když se s nimi pak normálně člvoěk baví nebo je vidí jak jednají, tak si řekne no fuj, kde je tovje duchovno a učení o bezpodmínečné lásce?? A přesto tito lidé mají svoje zastánce a posluchače, kteří je slepě poslouchají, nevidí a nechtějí vidět, co řekne ten někdo, to je svaté a to že to nemá logiku, v rozporu s tím svým kázáním se chovají k druhým a v běžných životních situacích, nebo to jejich argumentování je proti všem zákonům přírody, to je nezajímá. Řekl to zkrátka ten, komu dali svatozář a titul všeuměl. Kamarádova odpověď mne nejdřív překvapila ale pak jsem uznala že má pravdu. Tito lidé, kteří takto slepě poslouchají i bláboly a nepoužívají svůj mozek, ačkoli je zdráv a schopen úvahy, takovou zkušenost potřebují. Vibračně si ji přitáhli a teprve až je to bude hodně bolet, no tak možná jim dojde, že ten jejich mozek nechali ladem a popírají svoji zodpovědnost za svůj život a za veškeré dění v něm. Všicni máme vždy svobodnou volbu. Neznalost zákonů (vyšších) nikoho neomlouvá. Zákon karmy se postará o to, aby každý dostal to co mu patří v té správné míře a ve správný čas.(to není míněno jako trest ) Když někdo z jakéhokoli důvodu převede veškerou zodpovědnost za sebe na druhého člověka, pak má co chtěl. Moje kamarádka taky takhle žije, mrzí mne to, ale je fakt v tomhle úplně "nahluchlá a natvrdlá". Už nevím, co by jí mělo bolet a potkat, aby jí konečně došlo, že je to ona, kdo má řídit svůj život a ne druzí lidé. Já ji můžu mít jen ráda tak jak je, když si o tom chce povídat pak snad, ale pak si musím hlídat hodně pusu, protože bych jí musela vynadat. A i když jí to vysvětluju, tak je to jak do dubu, protože prostě jedna "svatá osoba" řekla, že to má všechno karmický, že s tím nemůže nic dělat, že to je trest za hříchy." a pak mi s takovým pokrčením ramen řekne: "Víš, ten člověk mluví s anděly a ti mu to řekli". A nebo ti, kteří ji nějakým způsobem ubližují, protože jim to svým chováním umožňuje a podporuje , tak jsou šmejdi a jen oni mohou za ty trable -ale zas, je to tvůj osud". Twisted Evil Tak to dělá že to všechno přijímá. Ale její tělo křičí, že někde v podvědomí to přijmuté nemá a že to cítí jako že je někde chyba - ale utlumí to. To že to je proti všem univerzálním zákonům a kdyby jen sama chtěla, že se může sama s anděly alespoň pocitově skontaktovat, to ji nezajímá. Je pro ni jednodušší být v roli trpitele, oběti než něco měnit a je lehčí to svést na karmu a na šmejdy. Chudák karma. Co ta už nemá na svědomí.......
Jo, ostatní máš v SZ. Sorry, mám fakt strašně rozevlátý sloh. Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 3:02 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Renato,
to je fakt, že ústně je to lepší než písemně.
Opravdu moc se mi líbí tvoje otevřenost ke klientovi to je fajn a je vidět, že to má výsledky, které pomáhají hlavně jim- začnou si důvěřovat a nalézání důvěry sama sebe je tak krásný a tak těžký...
Kineziologie mě začala velmi zajímat, až když jsem potkala opravdu úžasnou léčitelku a ta s kinezkou pracovala a byla prostě fantastická, bohužel už neléčí, prý nastal čas skončit....byla už v pokročilém věku Smile
Psala jsi , že při svalovém testu čekáš až bude 0% stresu a podvědomí bude souhlasit, že je vše v pořádku, jak dlouho to trvá? Nemáš jednoho klienta třeba celý den, jestli je moc zablokovaný, to by mě tedy zajímalo.
Potom jak píšeš o těch rychlokvaškách co říkají bludy a praktikanti Reiki se mohou zablokovat, a oni činnost pak nemohli provádět, je to vůbec možné, aby se to stalo? To je totiž hrozně zajímavé....jestli jsem to tedy správně pochopila.
S těmi energiemi jak se někdy nějaký léčitel ohání, to byl právě příklad té mé kamarádky. Ona vůbec nebrala naše varování, že nám to s přáteli přišlo jak z jiné planety, byla úplně vedle z té ženy, ale plně souhlasím, že je to opravdu o tom, že si to musí prožít, že si tu situaci přitáhla, tak jak jsi to napsala, bohužel...nás to právě rozdělilo, nedalo se na to dívat a nebylo pomoci, ona to prostě nechtěla a pak se úplně ztratila, vůbec nevím co dělá a jak to dopadlo, jen se mi doneslo, že si také udělala Reiki a snad i u ní, doufám, že jí Reiki pomůže k tomu, aby pochopila tu manipulaci s její osobou, doufám. Držím jí palce.
Moc ti děkuji za info. bylo to obsáhle, ale to mě nevadí, alespoň se více dozvím Smile a opravdu zajímavé.
Musím konstatovat, že kdybych se jednou rozhodla pro pomoc, určitě bych si tě vybrala. Very Happy
Tak a teď se jdu podívat do SZ. Ahoj a zdravím všechny Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 5:00 pm    Předmět: Citovat

Renčo, za mě máš 1*.
M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: po květen 26, 2008 7:59 pm    Předmět: Citovat

No, dík, Smile Embarassed jestli to bylo k užitku, pak fajn.
Jo, Bobulko, nejsem kinezioložka na HPP, to by mi asi miglo, dělám to jako vedlejšák, zařídím si to vždycky tak, abych měla dost času a nemusela koukat na hodinky. Moje hlavní práce je s těma žíhadlama ve školce, tak se mi to krásně vyvažuje Very Happy a doplňuje. A to jsou terapeuti !!!! Wink No, uznej, kde si můžeš hrát v práci třeba na mraveniště Laughing Laughing Laughing a nebýt za blázna. Kde se můžeš dozvědět, že k huse patří husák, že srna má sráňátko, že čevabčiči že jsou řízky z kočky apod....Ale taky kde máš úžasnou možnost sledovat jak fungují rodinné systémy, citové vazby, jak v dětské kresbě je obsaženo všechno o dítěti a jeho povaze, popřípadě momentálním stavu.Jak je člověk citlivá nádoba a jak si hraje na machra.
Ad kinezka - Někdy je práce na 1,5 h a někdy na 3,5h. Jak to přijde.

Ad otevřenost - myslím, že právě ti teraputé kteří dovedou být otevření a zároveň alespoň trochu citliví, tak nepotřebují reklamu a mají neustále práce dost. Nemají potřebu někomu něco slibovat co vědí že není pravda. A vědí, že ti, kdo k nim přijít mají, kterým budou umět pomoci, že k nim přijdou. Věřím, že jich je většina. To také platí i pro mistry reiki, učitele jógy a pod.

Ad citlivost - od člověka kterého si vážím a zkrátka vím že umí a že jeho zkušenosti mi mohou hodně dát, od toho snesu v klidu i občasnou necitlivost, hudrání, šťourání. Třeba taky zaprskám, ale sklapnu kramfleky. Asi se tomu říká přirozený respekt Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: čt květen 29, 2008 10:14 am    Předmět: Citovat

Ahoj Renato,
krásně napsané, děkuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 2. stupeň Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.17 sekund