Fórum - Zobrazit téma - Křesťanství a reiki - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Křesťanství a reiki
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Křesťanství a reiki
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 7:41 am    Předmět: Křesťanství a reiki Citovat

Ahoj, mám takový pocit, že toto téma se tu už někde řešilo, ale nemůžu to najít. Sad

Jaký máte názor na reiki v souvislosti s křesťanstvím? Je zde nějaký křesťan praktikující reiki? Pokud ano, tak jak si to zdůvodní sám před sebou?
Mj. pokud je člověk křesťan, tak sám Ježíš Kristus byl velký léčitel, proč by se potom měl člověk nechávat zasvěcovat a pracovat s energií neznámého původu, tedy v podstatě známého, ale ty řeči kolem... když sám skrze JK má přístup k léčivé energii, viz vkládání rukou?

A ještě jedna věc. Trošku mě děsí taková "komerčnost" reiki, když několik lidí jde na kurz a všichni odchází jako "léčitelé". Jen s tím rozdílem, že někdo si pozve kamaráda na léčivou seanci, která se započne po skončení oblíbeného seriálu v tv a zakončí kafíčkem a pokecem o veledůležitých věcech, a ten druhý třeba možnosti takto pracovat vlastně zasvěcuje celý život a trpělivě na sobě pracuje a vzdělává se. Jaký je mezi nimi rozdíl a jaký je rozdíl v jejich práci, když oba mají stejný stupeň reiki a byli na stejném kurzu?

Děkuji za odpovědi, Rendy Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Silenec
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 22.9. 2003
Příspěvky: 101

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 8:23 am    Předmět: Citovat

čau na to Reiki vs. křesťanství ti nic nepovím, ale k druhé části tvé otázky bych se rád vyjádřil.
Můj pohled na věc je takový:
Pokud člověk přijde na kurz Reiki, tak mu mistr ukáže kudy vede jedna z cest a dá mu několik doporučení jak po té cestě jít. No a na každém z nás je jak rychle jak daleko a jestli vůbec po této cestě půjdeme. Zkrátka a dobře zasvěcení z nás nedělá léčitele, ale dává nám možnnost se jimi stát rychleji (alespoň u některých) než bez zasvěcení. Takže člověk který na sobě dělá je jako ten, který použije mapu aby se mu šlo lépe a ten, který na sobě nedělá je jako někdo, kdo tu mapu použije například k podložení nohy stolu Wink
Tož tak, pokud má někdo jiný názor, tak budu rád, když jej uvede
P.S.: a kdyby někdo chtěl odpovědět na první část otázky, tak ještě lépe
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 11:38 am    Předmět: Citovat

myslím, že spousta lidí si spojuje křesťanství s katolickou církví. Jelikož ta patří z mého pohledu k dost konzervativním a zároveň nejvlivnějším (já osobně ji spíš považuji za politickou stranu už jen tím způsobem jak vznikla), tak tím pádem spláchne všechny ostatní. Když se mi dostala do ruky knížka o(MM) Marii Magdaléně, svaté nevěstě, tam bylo vysvětleno hodně ohledně křesťanství. Pokud někoho zajímá jak, doporučuji přečíst.Katolická církev tam byla postavena do role prázdné a jen vnější církvi, protže odmítá obě podstaty všeho. Uznává jen tu mužskou a ne ženskou, ta je podřadná, hříšná, špatná. Nechce vidět, že aby mohl fungovat celek, je potřeba obou součástí-jak mužské, tak ženské a každá jednostrannost je zavádějící a nefunkční. Křesťanství chápu jako životní směr a touhu patřit k těm, kteří vyznávají cestu ke světlu a jsou obeznámeni s hloubkou destera, modlitby, duchovních zákonů a přijímají křest (stejně jako to absolvoval JK a další ještě před ním).
Křesťané, stejně jako v jiných směrech, podle stupně svého chápání a vůle mohli absolvovat -pokud chtěli a považovali to za potřebné pro svůj vývoj a životní cestu - různé stupně zasvěcení, seznámení se s duchovními naukami a práci s energií. To obdrželi podle úrvoně dosažení své vibrační úrovně. Takže i tam se pracovalo s energiemi.
Taky si myslím, že síla modlitby, vycházející ze srdce, má velkou sílu. Je to vlastně pozitivní očekávání něčeho, které vysíláme k někomu bez nároku "na ovace, a díky", bez očekávání co a jak s tím naloží, je to vyjádření naší víry v tu lepší část toho někoho. Jelikož každá myšlenka je energie, jedná se o velmi silnou pozitivní energii vyslanou směrem k někomu. Ta mu může pomoci získat větší sílu, zbavit se alespoň na chvilku strachu a obav z neúspěchu, prohry, ztráty, čehokoli. (dokonce někde ve světě byl vykonán výzkum, že za nemocné-kteří o tom nevěděli, se modlili lidé a za část sledovaných osob ne. Asi 80% z té skupiny lidí za kterou se někdo modlil, aniž by to věděli, se uzdravilo daleko rychleji a i průběh nemoci byl lehčí v porovnání s druhou půlkou lidí, ze kterou se nikdo nemodlil.)
Reiki je určitý druh , styl práce s univerzální energií, který podle mne hodně souvisí nebo je totožný s tím, jak s energiemi pracovali "křesťané" v době JK a MM, kteří uznávali právě nutnost propojení ženského a mužského principu. T.j. že existovali učitelé, z našeho pohledu Mistři, kteří učili svoje žáky, stejně tak jako učili JK a MM. Byla tam zasvěcení odstupňvaná podle dosažené úrovně žáka. Tito žáci a Mistři uměli léčit, rozuměli podle svého dosaženého stupně cestě k osvícení. Stjně jako dnes, tak i tehdy byli lidé, kteří si mysleli,že s prvním vyléčením se z nich stávají místři s právem bušení se do hrudi a křičení jakcí že jsou to učitelé a mistři. V tom se lidi nezměnili.
Strach a závist vedli k tomu, že ti, co opravdu něco uměli, se museli stáhnout do pozadí. Na hodně dlouho.
Když se vrátm ještě k těm církvím, stačí se podívat na způsob jak prezentuje učení JK katolická církev, jak jsou namalovány obrazy v kostelích. Vše je postaveno na strachu a trestu, utrpení. Když porovnáme obrazy třeba z pravoslavných kostelů, jsou daleko o něčeme jiném, jak obsahově, tak výrazem. Jsou lidštější, přívětivější. Ale také jejich chápání učení JK je trochu jinačí. Církví je jak naseto a vždycky se najde někdo, kdo "objeví", jak vyložit bibli a staví se do role gurua a v když se jedná o hodně velké ego, tak dokonce do role nového spasitele. Tak nějak jsem odbočila od tématu ale chtěla jsem jen sdělit, že tam, kde lidi v jejich záměru spojuje nesobecká láska, je jedno jakým způsobem(jaké nástroje, tj. způsob práce s energií) pracují, protože záměrem je nejvyšší dobro pro všechny zúčastněné. Proto mi je taky fuk, čím lidi pracují, nemám ráda debaty, které hodnotí co je lepší a která metoda, jestliže cíl je stejný. Jestli někdo používá jakýkoli druh energie typu Reiki, nebo modlitbu, nebo volí magické rituály , pracuje s kameny, esencemi, zkrátka čímkoli, pracuje s tím, co mu odpovídá a co mu je nejbližší. Tvrdit, že to či ono je méně hodnotné nebo špatné a naopak že to či ono je jen to jediné nejlepší považuji za nadutost a zaslepenost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 2:51 pm    Předmět: Citovat

Renatko, děkuji. Pěkně prosím, jak se ta knížka konkrétně jmenuje a kde se dá sehnat?

Já jakožto křesťan, který se stal křesťanem z důvodu jakéhosi vnitřního impulsu, nepatřím k žádné církvi a spíš mi přijde, že různé církve jako takové mi způsobují spíše psychické problémy.

Nejméně však církev katolická, v tomto se jí musím zastat. V křesťanství je tolik církví a směrů, že je tam prostor pro různá pojetí a názory, od naprosto fanatických po něco úplně úžasného. Nedávno na mě zrovinka zaútočili různými satany, kteří se skrývají pod rouškou východních náboženství a alternativní medicíny, trvalo mi nějaký čas, než jsem se z to "vylízala". Smile

Mě šlo spíš o to, jestli člověk, jakože křesťan, nějakým způsobem neponižuje ve svém životě důležitost Toho, který ho zavolal, když se třeba právě v otázkách léčení energií bude obracet k reiki, nebo jiným energiím. Nemám v tom jasno. Třeba je to právě útěk k rychlým a snadno přístupným metodám, místo trpělivosti a vytrvalé práce na sobě. Ať hledám, jak hledám, tak naprosto zřejmého a viditelného Krista v reiki ani různých shamballách prostě nenecházím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 5:48 pm    Předmět: Citovat

Mě šlo spíš o to, jestli člověk, jakože křesťan, nějakým způsobem neponižuje ve svém životě důležitost Toho, který ho zavolal, když se třeba právě v otázkách léčení energií bude obracet k reiki, nebo jiným energiím. Nemám v tom jasno. Třeba je to právě útěk k rychlým a snadno přístupným metodám, místo trpělivosti a vytrvalé práce na sobě. Ať hledám, jak hledám, tak naprosto zřejmého a viditelného Krista v reiki ani různých shamballách prostě nenecházím.

Ono asi záleží na tom, co je podle Tebe reiki. A kdo nebo co je Kristus. A kdo je Ježíš. A kdo je křesťan. A kdo je "Ten, kdo ho zavolal", jak píšeš.

Jeden známý indický učitel píše o svém vztahu s panem Ježíšem Kristem. Jednoho dne se modlil k Bohu, aby mohl Ježíše spatřit. On se mu opravdu zjevil a ten učitel se podivoval nad tím, jak to, že on, orientálec, má modré oči. Odpovědí mu bylo: "Proč mne chceš vidět jako postavu? Vnímej mne jako Absolutno, jako neprojevené Božství." (Není to doslovná citace).

Světlo má nespočet projevů, vychází však z neprojeveného, z Prázdnoty, Ticha, kam se můžeme ponořit v hluboké meditaci. Jeho prvotními projevy jsou nevyčerpatelné Poznání a Bezpodmínečná Láska. Ta Láska má jméno Kristus. Ježíš se nazývá Kristem proto, že ho v sobě uskutečnil za života na Zemi. Stal se ztělesněním Bezpodmínečné Lásky - Krista.

Reiki je to Světlo. Různé druhy reiki jsou různými projevy Světla. Mistrovský symbol v Usuiho systému - Dai-ko-myo - se údajně překládá jako Bezbřehá záře. Podobně název egyptského systému reiki - Seichim - vyjadřuje údajně totéž. A v kabale se hovoří též o Nekonečném Světle, což lze ale stejně dobře přeložit jako opět Bezbřehá záře.

Vše ve Stvoření je projevem Světla nebo jeho absence - nevědomosti. Světlo temnotu - nevědomost rozpouští. Proto i reiki je daleko více než jen léčebný systém - je to duchovní cesta. Ať už se nazývá Usui, Seichim, Ra Sheeba, ... Každý z nich má sílu pomoci nám něco pochopit, rozpustit něco z naší nevědomosti, někam nás posunout na cestě za Světlem.

Opravdový křesťan není ten, kdo chodí do kostela, vyznává křesťanská dogmata a slepě kráčí ve šlépějích náboženské doktríny, které jsou kalužemi krve mučených a zavražděných ve jménu Boha, ale ten, kdo usiluje o vědomý život v Lásce.

Výše uvedené ber prosím jako koncept. Pro mě konceptem není, je to moje životní cesta, podložená mnoha zkušenostmi. To ale samozřejmě může říct o svém konceptu každý. Chtěl jsem Ti jen předložit svůj úhel pohledu, snad Ti to nějak pomůže uvědomit si třeba souvislosti, které jsi dříve neviděla.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Wendys
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.1. 2005
Příspěvky: 203

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 5:54 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Mě šlo spíš o to, jestli člověk, jakože křesťan, nějakým způsobem neponižuje ve svém životě důležitost Toho, který ho zavolal, když se třeba právě v otázkách léčení energií bude obracet k reiki, nebo jiným energiím. Nemám v tom jasno. Třeba je to právě útěk k rychlým a snadno přístupným metodám, místo trpělivosti a vytrvalé práce na sobě. Ať hledám, jak hledám, tak naprosto zřejmého a viditelného Krista v reiki ani různých shamballách prostě nenecházím.


Milá rendyy, zasvěcení do reiki snadno dostupné v dnešní době je (v tom pravdu máš) Ale čím reiki rozhodně není, rychlou metodou. V tom jsi vedle jak ta jedle. Sbírání zkušenosti s reiki je záležitostí na celý život.

Citace:
Nedávno na mě zrovinka zaútočili různými satany, kteří se skrývají pod rouškou východních náboženství a alternativní medicíny

Pokud jsi toho názoru, že alternativní medicína a východní duchovní směry, jsou dílem satana. Tak si troufnu říct, že cesta reiki pro tebe nebude tou správnou volbou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 6:16 pm    Předmět: Citovat

Sunnyi: Já nejsem žádný Mistr nebo odborník, ale jak svým stávajícím vnímáním dokáži vnímat Krista, tak je to jistá specifická energie, která mě zalévá a kterou cítím. Taktéž jí cítím z některých jiných lidí, nejvíce koncentrovaná bývá v katolických kostelech, nebo klášterech. Mírně se odlišuje v závislosti na zaměření praktikujících lidí. Je to "Bílé", čisté.
Ale já jsem teprve na začátku, snažím se poznávat a pronikat hlouběji, dostat se za svoje strachy, obavy a to, co se mi snaží namluvit církev.

Některé velice ortodoxně orientované křesťanské směry by Ti řekly, že vůbec nezáleží na tom, jestli máš rád všechny a všechno, jsi soucitný, atd. Za jediné hlavní kritérium a základní kámen považují vědomé přijetí a vyznání Ježíše Krista jako jediného Pána, bez toho nejsi znovuzrozený a tudíž asi nejsi "nic".
A pak jsou jiné, které jsou otevřenější, tolerantnější, mají snahu o mezináboženský dialog a dokáží uznat, že působení Kristova ducha rozhodně není omezeno hranicemi církví ve smyslu instituce.

Mě toto dostávalo doslova na kolena, byla jsem tím otřesená, zejména z toho, že některé církve dokonce tvrdí, že i když už člověk křesťanem je, tak prostě musí být členem nějaké konkrétní církve, jinak je to prostě neposlušnost a člověk si sám svojí svévolí brání v poznání toho, kdo Ježíš Kristus vlastně je. Ale to už je snad za mnou, pevně věřím, že to nejhorší "církevní" už mám za sebou.
Smile

A pak je tu taková zvláštnost. Ač zasvěcena do reiki jsem nikdy nic necítila, fakt nikdy. Nikdy jsem nic necítila při posílání energie, na kurzech, zkrátka nikde nic. Za to na mě promluvá právě ta zmíněná Kristovská energie i třeba jenom ze sms, které mi nějaký člověk podobně orientovaný člověk pošle, zrovna včera jsem dokázala vycítit, v jakém časopise jsou křesťansky hodnotné články, dokáží si mě svojí energií přitáhnout kostely, nebo posvátná místa...
A to neplatí jenom o křesťanství, působí tak na mě i jiná náboženství. Nedávno na jednom podobně jako reiki orientovaném kurzu kdosi pustil jako doprovodnou hudbu indicky laděné cd, kde se zpívala posvátná Boží jména. Všichni leželi na zemi, jenom mě to doslova nakoplo a z té země zvedlo, v tu chvíli jsem nechápala, jak někdo může být k Božím jménům tak lhostejný, když jde o posvátnost.

Nuž možná jsem divná, ale opravdu by mě zajímalo, proč je zrovna pro mě reiki "němé". Proč mám tedy tolik zasvěcení, proč mě tento druh léčení vždycky přitahoval, ale nefunguje mi to? Proč necítím vůbec nic, když mě ostatní nazývají velice senzitivní osobou, nevím sice, jak dalece je jejich tvrzení oprávněné, ale jiné energie prostě cítím. Nevím, nevím, nevím, ale zajímá mě proč. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 11:54 pm    Předmět: Citovat

Rendy, nevím, jak nejlépe napsat to, co z tvého tápání cítím.
No, zkusím to. Myslím, že tvůj problém je částečně v tom, že pro tebe existuje rovnítko mezi vírou v Boha a náboženstvím - křesťanstvím.
Tím si vytváříš určitou hranici, přes kterou si netroufáš překročit, abys vnímala reiki.
Napadá mne, že ateisté poznají reiki a jejím prostřednictvím nacházejí boha, víru. I když je to asi odlišné vnímání, než jaké má věřící, který přijal, dejme tomu, katolické vyznání.
Proto si myslím, že člověk, který poznal víru, boha, Krista prostřednictvím církve, má cestu k vnímání reiki trochu "zarúbanou". Má určité předsudky, šablony, kterých se, ať chce nebo ne, drží. Je to program, který máš v sobě uložený a dokud se nenaučíš jej vypínat, můžeš mít problém s reiki. Určitě je pro tebe těžší poznat reiki tak, jako ji vnímají ateisté. Vnímám u tebe strach z otevření se reiki.

Možná je to úplně jinak, já jen napsala, jak tvůj postoj vnímám. Zřejmě je to také dáno tím, že já reiki poznala jako naprosto nevěřící a, přestože jsem našla hlubokou víru, jsou pro mne církve všeho druhu nepřijatelné.
To, že tě přitahují kostely je naprosto přirozené, protože jsou postaveny na silných energetických místech (většinou tam již kdysi stály pohanské svatyně), jejich energie je ještě umocněna silou modliteb.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 8:54 am    Předmět: Citovat

Mamko, díky za odpověď.

Já byla zasvěcena do reiki ještě dříve, než jsem vůbec nějaké křesťanství poznala a vždycky to bylo tak. Proto mě udivilo, že právě na této cestě se moje vnímání energií prohlubuje, zkrátka se vyvíjí. Ale jak jsem řekla, konkrétně reiki už tehdy bylo a stále je jaksi "němé".
Ale možná máš pravdu v tom, že se bojím reiki otevřít. To jsem vnímala už tehdy po prvním kurzu. Ptala jsem se sama sebe: "tak tomuhle se říká duchovní léčení, jak léčit láskou?". Nebylo pro mě přijatelné si na svoji otázku odpověděť "ano", když jsem viděla, co všechno se děje kolem a jak se různí přístupy lidí. Proto jsem se vlastně tohohle stylu jakoby zřekla, dokud se mi nepodaří v tom tu opravdovou duchovnost, nebo duchovnost takovou, jakou nějak vnitřně potřebuji, vidět. Nebo dokud nepotkám člověka, který mi ukáže, že reiki není jenom být zasvěcen, přikládat ruce a předávat (nebo za vysoké částky prodávat) zasvěcení dál. Já vím, že většina lidí zde mi odpoví, že to tak přece není. Ale já to potřebuji vidět na vlastní oči a cítit. Cítit tak, aby se mě to opravdu dotklo.

Sunnyi to svým popisem reiki tak trochu započal, takže gratuluji, Mirku. Jsi první, komu se něco takového zatím povedlo. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 10:06 am    Předmět: Citovat

ta knížka se jmenuje Marie Magdaléna - svatá nevěsta a napsal ji Tau Malachi.
Mě pomohla hodně moc udělat si tak trochu víc světla v pochopení toho, co se nazývá Krisitovo vědomí, křesťanství , prohloubilo mi to povědomí o tom, že jestliže má něco fungovat jako celek, tak nemůže být jedna část nadřazena druhé - myslím tím ženskou a mužskou podstatu, ale taky hodně moc v tom, že duchovní zákony ve své podstatě platí pro všechna náboženství, pokud je nikdo nepřekrucuje z jakéhokoli důvodu. A nejvíc mi pomohla ta knížka s přijetím mojí ženské stránky. Nevím jestli bych rozumněla úplně všemu před tím, než jsem se začla zabývat podstatou duchovních zákonů a nepřečetla si nějaké knížky o mystice. Ale je to pro mne jedna z nejhezčích a nejpřínosnějších knížek.

Mirek to moc hezky napsal. Moje zkušensot je ta, že zasvěcením do Reiki nedostává člověk zadarmo vůbec nic a ani jej to nečiní láskyplnějším nebo zdravějším či vyrovnanějším. Jen mu to dává velice účinný nástroj. Trvá hodně dlouho než i velice zkušený praktikant Reiki pochopí a přijme sám sebe takový jaký je alespoň v něčem. To je základem k tomu, aby stejně tak začal pohlížet na okolí. Mnoho z nás těch, kteří Reiki praktikují, má problémy, ať větší nebo menší s 3 - 4 čakrami bráno odspodu. Je to třeba jen povědomí o tom, že jsem nedílnou součástí vesmíru a že jej ovlivňuji. Možná jsem to napsala nepřesně. Povědomí máme ale trvá velice dlouho, než si to uvědomíme opravdu, srdcem.
Je to uvědomění si sebe sama, svojí cesty, toho, že stejně jako já mám nějaký názor, že může mít nějaký úplně jiný názor někdo jiný a ani já ano on nemáme právo sebe navzájem pro odlišnost názoru napadat a krtizovat. Můžeme vyjádřit to, že my jej nesdílíme, ale nemáme právo jej kritizovat. Je to o zrcadlení . čehokoli, vlastností , vztahů a pochopení tohoto zrcadlení. Mnoho lidí utíká do meditací, do práce s enenrgií, do léčení druhých, do čehokoli, stejně tak jako druhý utíká do fitka, do přírody. Jiný zas k alkoholu nebo drogám nebo do hampejzu. Všichni mají společné to, že je to útěk od sebe někam ven, hledání pomoci nebo odpovědi někde venku. jenže tu nejlepsí odpověď najdeme uvnitř sebe sama. Víme to všichni teoreticky, ale jen málokdy tak činíme. Bylo by toho daleko víc .
Podstatou všech směrů je Láska. Bez podmínek. Jestli je někomu bližší cesta přes náboženství, pro jiného přes Reiki, dalšího přes magické ritály vzaté z přírodních náboženství, u někoho jeho vlastní cesta , je to úplně jedno. Nic není lepší nebo horší, tím to děláme jen my lidé tak jak ty vesmírné nebo chcete-li duchovní zákony prezentujeme, ysvětlujeme, žijeme. A chápeme. Lako jsou různí lidé, je různá cesta i za dosažením cíle. Nikdo nemá právo tvrdit že jedna cesta je lepší než druhá. Našimi vibracemi a naší karmou je dána učitá osa, která nám tu cestu značí. Někdo musí dokonce dost bolestivě od mantinelu k mantinelu a padnout hodně do temnot, aby pochopil všechny odstíny a zákeřnosti "jakosvětla" a rozeznal co je cesta nahoru a co se jen jako cesta nahoru tváří, byť vyšperkovaně a velice přesvědčivě.
Proto jsem pro, aby si každý vzal informace z čehokoli, a aby mu byly k největšímu užitku. a aby dělal vše tak jak mu říká jeho srdce a hlavně nekopíroval. Ten, kdo je " za vodou" je jedině nějaký nanebevzatý Mistr a i ti, kdo jsou zde na Zemi velice vepředu, mají na sobě stále někde na nějaké úrovni co zpracovávat, naučit se, předat. Prot tu na Zemi jsou. Pokud se někdo tváří, že jedině on má patent na rozum a že má právo diktovat druhým co je špatně a co dobře, je to jen nabubřelec a velký egoista, nebo jen zaslepenec, který si toho ani nemusí být vědom. Je jedno, ať šíří náboženství jakéhokoli směru, styl života nebo druh energetické práce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 11:53 am    Předmět: Citovat

Myslím,že by se ti mohly líbit knihy od Neala Donalda Walshe.Mě jeho knihy ,,Hovory s bohem'' hodně uvolnili a dali mi spousty inspirace.

Džarmi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Brid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 6.4. 2005
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 8:09 pm    Předmět: Citovat

Jako dítě, které bylo vychovávané v křesťanství a potažmo v katolické církvi, jsem to hodně prožívala. Chodila jsem do kostela několikrát týdně veškeré významné svátky jako Velikonoce a Vánoce také. Chtěla jsem ministrovat, ale nemůžu protože jsem holka...farářem jsem taky nemohla být, tak jsem se asi v 7 letech rozhodla, že budu řádová sestra... A když jsem nemohla ministrovat tak jsem začala alespoň zpívat ve sboru... Všechno bylo fajn víra byla vcelku silná, ale v období dospívání, kdy jsem začala asi víc poslouchat cože se to tam v kostele říká se mi ta víra nějak "scvrkávala" Bůh najednou neměl podobu hodného a milosrdného, ale krutého, který pobije všechny své nepřátele a nějak mi to nekorespondovalo s tím "miluj bližního svého". Boha jsem začala vnímat jako "zlého". Má víra v něj už nebyla tak neoblomná. Zasvěcení do reiki mi vrátilo pocit/víru, že Bůh je, a je milosrdný, zjistila jsem, že to co mi vadilo bylo "podání Boha" církví. V současné době ráda navštěvuji kostely, nicméně mše svaté nemusím. Věřím v Boha i Ježíše Krista modlím se a reiki mi v tomhle spíše pomohlo.

Ale jak bylo napsáno výše je mnoho cest a ne každému ta která vyhovuje. Souhlasím s tím, že všechna náboženství mají v podstatě stejná pravidla, duchovní zákony a hlásají lásku, ale každému z nás, vyhovuje jiné podání.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Filio
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 14.2. 2007
Příspěvky: 459

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 8:41 pm    Předmět: Citovat

Jo, 100% souhlasím, interpretace Boha, jako takového církev(katolická) totálně pokazila.... Když se o tom začne mluvit v tom jeich argotu, začíná sse mi dělat špatně a je mi na zvracení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2008 9:27 am    Předmět: Citovat

Tak se mi dnes v noci zdál sen. Šla jsem do temného sklepa. Já se totiž od malička bojím tmy, protože se bojím, že tam něco uvidím, nějakého ducha, nebo anděla, nebo tak. Smile Tak jsem prostě šla a šla a najednou jsem se bála, že tam potkám Ježíše. Najednou se rozsvítilo v postranní místnosti a odtamtud ke mě plula vzduchem zlatá koule, nebála jsem se, měla jsem příjemný pocit, dokonce byla tak zvláštně jakoby inteligentní, že se nevnucovala, držela si odstup a čekala na pozvání. Pak jsem se probudila.

Dneska jsem byla od rána taková jiná, cítím se moc příjemně. A došla mi jedna věc - proč by Bůh chtěl, abych měla různá zasvěcení, proč by mi dával v životě takové příležitosti, když by nechtěl, abych je využívala? Jsou to v podstatě Dary od Něho, a když se je člověk naučí s pokorou a vděčností přijímat a používat, může se posunout dál a dostávat další. Bylo to příjemné, osvobozující uvědomění. Také od rána cítím touhu a vnitřní nutkání dát reiki šanci, pokusit se. Ale ne sama na sobě, jak jsem to dosud dělala, nebo přímo na složitých případech, se kterými si sama nevím rady. Ale na svých nejbližších, jen tak, nezištně, pro radost. Tak se na to docela těším. Smile

Všem krásný den Smile

PS: Jen mě trošku mrzí ta přemíra kritiky ke katolické církvi, i tam se dají najít úžasní lidé, úžasné směry a církve s otevřenými postoji. Jen se prokousat tím veřejným povědomím a hledat, hold ne každý na to má žaludek, naprosto to chápu. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2008 10:54 am    Předmět: x Citovat

Možná je problém ve strachu, že děláš něco zakázaného. Asi si potřebuješ nejdřív ujasnit svůj vztah k církvi jako instituci, náboženství, vůbec si v těchhle otázkách udělat jasno.
Jak už tu někdo psal, mě taky hodně pomohla Walshova kniha i když může ve světle ortodoxních křesťanských názorů působit docela kacířsky.
Nebo si třeba přečíst něco od lidí s ne tak extrémně utaženými názory např. od pana Halíka, který aspoň podle mého názoru patří k těm "dobrým lidem v církvi" jak jsi se tu zmiňovala.
Proč tolik kritičnosti? Promiň, ale instituce, která má takové krásné zásady a sama je často porušuje a nedodržuje, si ji dost zaslouží. Ať si vezmeš historii nebo současnost (handrkování o majetek, zneužívání dětí, dělání jakože celibát je to pravé ořechové a...). To, že spousta věřících je mimo a nevěří
jí, spíš jsou takoví věřící na volné noze, si zavinila sama.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3 ... 12, 13, 14  Další
Strana 1 z 14

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.19 sekund