Fórum - Zobrazit téma - chyby na počátku? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - chyby na počátku?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

chyby na počátku?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: út duben 22, 2008 7:52 pm    Předmět: Citovat

Já se Bathory vůbec nezlobím
Pro mně je toto nové zjištění a beru to v potas. Určitě se budu ptát svého mistra a lidi kolem reiki, se kterýma se pravidelně scházíme.
Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
plamen
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 11.4. 2008
Příspěvky: 25

PříspěvekZaslal: út duben 22, 2008 8:42 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,zajímavé téma.Náš mistr nás učil,že je třeba chránit se,takže opět používám už jinde zmiňovaný fialový plamen,do kterého jest zahalen léčený i léčicí po celou dobu přenosu energií.K tomu mytí rukou nebo opal nad svíčkou.Asi hodně záleží na tom kdo nás zasvěcoval a co nám předal.Od dalších lidí jsem přijala také to,že je dobré se ptát nebeských bytostí,zda mám povolení léčit.Před tím jsem automaticky pokládala ruce na osobu,jejíž souhlas jsem měla.Ale jak můžeme vědět,co je pro daného člověka nejlepší?Další bod vidím v tom,aby byly pokud možno zjištěny příčiny onemocnění,protože když někoho uzdravím a příčina zůstane(např.nenávist k někomu,zloba,neodpuštění),tak se pravděpodobně nemoc vrátí nebo se projeví jiným onemocněním.Toť názor můj a prozatimní zkušenosti mé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 1274

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 7:43 am    Předmět: Pro Plamen Citovat

Plamen: dost dobre si nedovedu predstavit situaci, ze Te nekdo pozada o pomoc a ty se zeptas tech nebeskych bytosti a ony Ti reknou: "Nepomahej, pro toho cloveka je lepsi umrit.". Tak co pak jako reknes tomu cloveku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 9:37 am    Předmět: Citovat

Mám takový pocit, že někteří reiki mistři (myšleno obecně) s toho dělají moc velkou vědu. Co by se mělo, co by se nemělo. To akorát pak vzbuzuje strach z toho, aby člověk něco neudělala špatně. Jednak si myslím, že energie je dostatečně inteligentní na to aby věděla co má dělat sama a jednak si myslím, že stačí, když před posláním požádám vyšší já příjemce aby energii přijal a použil ve svůj prospěch pokud chce a může. Abych teda byl klidnější. Pokud je někdo vůči tomu uzavřený, tak energi stejně nepřijme i kdyby se člověk podělal.
Ve všech knížkách co jsem četl tak se píše, že máš druhým přát to nejlepší, můžeš jím poslat světlo atd. Nikde tam není, že se musíš dovolovat. Proč by zrovna energie reiki měla být nějaká jiná, která vyžaduje speciální povolení. Kdo z reiki pracuje nějakou dobu, tak ví, že se začíná spouštět už jen samotnou myšlenkou, bez použití symbolů. To aby se pak člověk začál bát na někoho pomyslet v dobrém jestli náhodou k němu neproudí energie bez povolení. Mně to přijde absurdní. Možná se mnou někdo nebude souhlasit ale tak to cítím.
Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
BATHORY
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 29.8. 2007
Příspěvky: 185

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 10:06 am    Předmět: Citovat

No, myslím že o povolení léčit opravdu žádat nemusíme Very Happy
Pomáhat je přece povoleno vždycky a od toho taky Reiki je. Wink
Jediné co se může stát, tak že se energie nespustí, ale to jen v tom případě, když ten léčený o to nestojí, tak proč by se taky spouštěla!! Wink Ale když s tím souhlasí, tak si myslím že energie Reiki je natolik inteligentní a moc dobře vědí kam ji poslat, i když dám ruce na břicho a problém přitom bude třeba v hlavě, tak ta energie bude proudit i do hlavy. Oni moc dobře ví co dělají a v žádném případě člověku nechcou ublížit natož nepovolit aby se mohl léčit.

Ale to nic nemění na tom že tu nemoc si přitáhnout můžeme, ale jo to fakt jenom o našich citech a emocích. Možná by i pomohlo před tím poprosit o takzvané oddělení léčícího od léčeného.

A nemyslím si to jen proto že by mi to někdo vtloukal do hlavy, ale poznala sem to sama na sobě. Až potom sem o tom s někým mluvila a bylo mi řečeno že si musím dávat pozor na emoce protože to tak opravdu je, jak sem se sama přesvědčila.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 11:23 am    Předmět: x Citovat

Roso a Bathory: Jednak si myslím, že ať si formulujete svoje ambice
a spasitelské syndromy jakkoliv, stejně jste za svoje jednání určitým způsobem odpovědní, nejméně sámi sobě. Tudíž ať svoje jednání hodíte
na hlavu "ve prospěch všech" stejně něco uvádíte do chodu vy osobně.
Není to vůbec o strachu, ale o pokoře a úctě vůči něčemu vyššímu i těm, kterým chceme pomáhat.

Proč se ptát na svolení, proč to není hloupost a zbytečnost?
I v normálním životě není slušně požádat a poděkovat nic, z čeho
lidi "dělají moc vědu". Ani reiki není něco samozřejmého na co máš prostě právo a můžeš s tímhle darem zacházet jak si umaneš.
Třeba vám to časem dojde.

šamanka
PS: pokud se reiki spustí v nějaké situaci sama, o tom není třeba
diskutovat. Je řeč o normálním stavu.


Naposledy upravil samanka dne st duben 23, 2008 11:41 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
BATHORY
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 29.8. 2007
Příspěvky: 185

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 11:40 am    Předmět: Citovat

Šamanko, ráda bych ti jen vysvětlila, že s úctou a pokorou přistupuji ke všemu, to se neboj že by to tak nebylo. Měla sem tím na mysli, že pokud poprosíme o energii aby proudila a ten kdo ji potřebuje souhlasí s poléčením, tak přece nemusíme ještě zvlášť se ptát, jestli mu vůbec můžeme pomoci? Nebo ty se tak ptáš?
Možná si mě jen blbě pochopila, nebo, pokud sem to špatně napsala a vyznělo to jakkoliv egoistycky, tak se ti omlouvám. Nemyslela sem to takhle!!
Samozřejmně že pokora je na prvním místě. Škoda že si nemůžeme promluvit osobně, možná kdyby sme se znaly, zmněnila by si na mě názor. Tyhle nedorozumnění jsou důsledkem psaní. Myslím to tak a vyzní to jinak. To je tady jediná nevýhoda Wink
Ahoj B.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 11:42 am    Předmět: Citovat

Šamanko
Možná došlo k nepochopení. Nemám spasitelské sklony a ani neposílám reiki kde komu koho potkám na ulici. Posílám tomu kdo mně o to požádá. Chtěl jsem jenom říct, že si myslím, že je to s tou obavou o žádání trošku přehnané. Záměrně jsem to zveličil, protože mám pocit, že naopak někteří mistři zasévají zvytečně semínko strachu a obav.
Ať mně ale teda někdo vysvětli to co jsem už nastínil v minulém příspěvku.
Pakliže se mně reiki spouští už automaticky jen samotnou myšlenkou bez použití symbolů a jestliže myslím na mé blízké z láskou (třeba i na ty co reiki vědomě nechtějí, otázka je co se děje na úrovni vyššího já), proudí k ním reiki nebo ne? Co je to vlastně reiki? Všeobjímající láska? Umím se napojit i na světlo. Mohu poslat světlo? Coje to světlo? Energie? Mohu posílat lásku tomu kdo ji nechce? Mohu posílat reiki tomu kdo jí nechce? Mohu poslat světlo tomu kdo ho nechce? Jaký je v tom rozdíl? Já v tom rozdíl nevidím.
Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: st duben 23, 2008 12:21 pm    Předmět: Citovat

Když tak ještě přemýšlím o tom přetahování těch nemocí, tak zjišťuji, že na tom přece jenom možná něco bude. Moje dcera mívá poměrně často kašel. A když ji léčím, tak si vzpomínám, že někdy začnu kašlat taky a nikdy mně nenapadlo, že by to mohlo být tím, že jsem si to přetáhnul. Každopádně si budu dávat větší pozor. Tímto koryguji svůj dřívější příspěvek.
Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 7:29 am    Předmět: x Citovat

Bathory, sorry možná jsme se špatně pochopily. Pochopitelně když se zeptám a je mi dovoleno, pak není co řešit, jen vnímat kam až.

Rosso: cituji: "můžu posílat někomu kdo nechce"? Pak se tě ptám, když nechce, tak proč mu MUSÍŠ posílat? Výmluva, že podvědomě, bla, bla mě neuspokojuje.

Mám takový pocit, že tady dochází k velkému nedorozumění vůbec
v podstatě toho CO JE LÉČENÍ.

Protože základním kamenem by měl být (bez ohledu na metodu)
LÉČENÝ nikoliv léčitel.
Tedy abych to vysvětlila: nejdůležitější je co chce nemocný. Né co chci, umím, musím,....JÁ. ON určuje co chce řešit, léčit a já to musím respektovat. Já ho neléčím, jen pomáhám tím jak umím nejlíp
ABY SE UZDRAVIL SÁM. Když nemoc ještě k něčemu potřebuje
a moje možnosti jsou mu jen ulevit, nepřišel čas kdy je na uzdravení připravený nebo má jiné svoje důvody proč odmítá léčení, pak je to jeho věc, NE MOJE.
A budu ho léčit a budu ho bombardovat energií ať chce nebo nechce...hm
Je to velmi, velmi, velmi těžké naučit se respektovat život, životní plán
a úkoly druhých. Zvláště svých blízkých. Ale abych parafrázovala
jednu oblíbenou frázi "naučit se to, je pro dobro všech zúčastněných bytostí".

Proto před jakýmkoliv působením požádám o svolení, které si řídí i to,
kam a jak mě to pustí...

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 9:44 am    Předmět: Citovat

Tohle to všechno chápu a souhlasím. Vědomě léčím jenom ty co mně o to požádají. Ale měl jsem na mysli jinou věc. Budu se opakovat. Reiki se mně spoušti už pouhou myšlenkou. Kde je hranice mezi tím, kdy někoho vědomě léčím a kdy prostě jen na někoho myslím, přeji mu zdraví a reiki už i přesto proudí samo?

Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 10:05 am    Předmět: Citovat

šamanko, zajímalo by mne, jak se díváš na situaci, kdy mě někdo požádá o pomoc a já najednou, zdánlivě běz příčiny, nechci. Pravda, stalo se to asi dvakrát, ale stalo. Jednou jsem se překonala a vůbec jsem nic necítila. Ani já, ani dotyčný človíček. Cítila jsem se potom jako podvodník.
Po druhé jsem se už vykroutila.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 10:59 am    Předmět: x Citovat

mamka: můj pocit, že dobře posloucháš svoji intuici.

Tudle jsem byla v podobné situaci, kdy šlo o zasvěcení do reiki. Bylo v tom vícero osobního. Podle mého názoru, když z toho člověk nemá dobrý pocit a přesto to udělá, už tam může strkat svoje osobní negace a nedá tomu, co by patřilo (musím přece pomáhat ať to cítím jak to cítím). Máš můj obdiv, jak hezky zvládáš asertivitu!!!
Zajímalo by mě, jak to má Damao, který pracuje s klienty dnes a denně.
Když jsem se o tom bavila s letitými praktiky, tak mi potvrdili, že jsou
případy kdy klienta buď slušně odmítnou (např. pro ně nemůžou nic udělat
a doporučí jim někoho jiného nebo jsem zažila léčitele, který pacientovi
vysvětlil, že když sám nechce, může se on třeba postavit na hlavu
a nic nezmůže, teprve až se sám vnitřně rozhodne s tou nemocí něco dělat. Myšleno něco jiného než obcházet léčitele široko daleko, aby to udělali za něho). A určitě se ti taky už stalo, že prostě jsou věci, do kterých nemáme vrtat...

šamanka
PS: co ten sraz v Praze, nemáš čas dorazit? Ráda bych se s tebou potkala.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 2:03 pm    Předmět: Citovat

šamanko, s myšlenkou na sraz si sice pohrávám, ale známá svou nechutí k cestování, si nejspíš opět vymyslím důvod, proč to nepůjde Embarassed .
Kdybych se přecejen rozhodla, snad se vejdu alespoň někam do koutka na chodbě, abych vás všechny mohla potkat a pozdravit Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: čt duben 24, 2008 4:27 pm    Předmět: x Citovat

No vidíš, máš to blíž než já a navíc takový sraz se zase dlouho nepodaří!!!
Tož uvaž!

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund