Fórum - Zobrazit téma - ??? klasická Reiki už není taková,jako dříve - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - ??? klasická Reiki už není taková,jako dříve
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

??? klasická Reiki už není taková,jako dříve
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2008 10:46 am    Předmět: Citovat

Citace:
Bojim se, ze to, jak to bylo doopravdy uz se neda zjistit.
Je mi celkem jedno jak to bylo, spíš jsem vděčná, že to máme k dispozici a že s tím máme možnost pracovat.

Kvalitu čehokoli co vysíláme od sebe obohacujeme nebo nakazíme tou svou energií.
Je mi šuma fuk co kdo kde píš o vibracích a systémech.Ano, věřím, že Země převibrovává do vyšších vibrací. Ale přece jakákoli enerige kterou vysílám je zrcadlem mých vibrací. Jak může být něco, co pracuje s láskou - tedy v tom nejvyšším slova smyslu(dávám protože chci, vím že můžu, že mi to udělá radost , že je mi úplně ale úplně jedno co s tím ten příjemce udělá, tedy i to že to nepřijme, zahodí, nevidím to jako mrhání energie kterou budu následně litovat jako ztrátu času, dávám bez očekávání díků a vděčnosti a vím, že nedávám na něčí, tedy i na svůj úkor) nízkovibrační? Nedostatčující? Vždyť to nemá logiku. Když někomu věřím, věřím v jeho vnitřní sílu, že jednou ho něco osvítí, i když teĎ momentálně vypadá že je totálně zabedněný, no tak mu dávám přece dar velké důvěry? Co je ještě nad tím? Já tomu dotyčnému věřím, aniž bych čekala na důkazy, ty ještě nemám, a přesto mu věřím. Že něco dokáže ve svém čase ve svém tempu a nemám potřebu ho kontrolovat jestli to tak opravdu je. Nebo někomu něco dám čas, peníze, povzbuzení, cokoli, vždyť všechno je energie.Protože to cítím že to potřebuje, že mu to může a chci dát, když mu to dám, mě neubude a budu věřit, že s tím naloží jak bude umět nejlíp. Když ne tedˇ, tak někdy jindy. A dávám to s vědomím, že když to neudělá, tak já ho za to soudit nebo odsuzovat nebudu. Vždyť on sám setrestá už dostatečně tím, že se někde na nějaké úrovni omezuje. Takže tady zkrátka nevidím omezení nějakými vibracemi v 3 D. Na Zemi jsme proto, abychom díky polaritám poznali to, že světlo je světlo.A to poznáme tím, že poznáme i tmu. Na tohle je Země seštelovaná. Možná dojdu k jinému stanovisku, ale zatím jsem přesvědčená o tom, že ať v 3D nebo vyšší, neustále to bude místo, kde bude možno něco poznat a pochopit. Něco se naučit. Vrátím se na začátek - jestliže tedy moje chápání a vidění světa je omezováno jakýmikoli strachy a omezeními, tak takovou vibraci budu vysílat jakýmkoli systémem od sebe. Možná, že to co budu vysílat bude díky jemnohmotným pomocníkům oprášeno o ty moje negace, ale jedině za předpokladu, že za záměrem bude stát můj nejčistší úmysl, tedy zas, láska bez očekávání, podmínek. Možná na to ani ti pomocníci nebuou potřeba. Je jedno z čího srdíčka ta energie jde, pokud je čistá. Pak je to to nejvyšší co můžeme darovat. Nad všechny systémy. V tomto smyslu se domnívám nejde říct co je lepší. Nic není lepší nebo horší, jen to jak s tím zacházíme.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2008 11:23 am    Předmět: Citovat

Nemyslím si, že je nutné tvrdit, že reiki je "stav vědomí" nebo že je to speciální "forma energie", jak tady píše Damao. Tak, jak to vnímám já, reiki není nic jiného než energie stvoření. V kabale se jí říká nekonečné či bezbřehé Světlo. A tato energie, toto Světlo, vytváří vše, co je ve Stvoření. Veškeré úrovně vědomí, dimenze bytí, substance, jež je vytvářejí, to vše jsou jen různé projevy téže energie.

Naladíme-li se na Zdroj reiki (a tedy Zdroj všeho), prožijeme Prázdnotu, Ticho, hluboký Klid a Mír. To je stav meditace. Zároveň však pociťujeme, kterak z té Prázdnoty vystupuje, proudí Poznání a Láska. Všeobjímající láska, kterou bohužel tak málo lidí poznalo a porozumělo jí, protože není z této úrovně Bytí. Reiki nám tento stav Bytí rovněž zprostředkovává. Prostřednictvím reiki vstupujeme do stavu meditace.

A vzhledem k tomu, že na Zdroj se můžeme naladit z kterékoliv dimenze Bytí, tedy i z té hmotné, domnívám se, že to je to, o čem hovoří Damao, když říká, že reiki je prvotní harmonický stav hmoty, vyjádřený božími jmény Adonai Melech a Adonai Ha'arec.

Z toho, co jsem napsal, je zřejmé, že nevěřím, že to, čemu se říká Usuiho reiki, by ztrácelo svoji sílu. Většina z nás sklouzává jen po povrchu, ale skrze práci s ním můžeme pronikat do stále větších hloubek a více a více vnímat jeho Zdroj. Je to podobné jako s meditací. Není to snadné, ale když vytrváme, postupně se nám začnou zpřístupňovat netušené hloubky.

Ještě bych chtěl říct, že, pokud vím, tak mistrovský symbol Dai-Ko-Myo se překládá, mimo jiné, jako Bezbřehá Záře. Vidím v tom souvislost s tím, co jsem napsal výše. Pro zajímavost, v Seichim (egyptském) reiki, do něhož mám též zasvěcení, se tento symbol používá také (stejně jako SHK, CHKR, HNZSN) a kromě dalších symbolů i matematický symbol nekonečna - ležatá osmička, s nímž se setkáme též v tarotových kartách, například Mág, Síla. Tomu symbolu se v tomto systému říká Nekonečno a splývá mi to se Silou Stvoření Ayin Soph, prvotní emanací z Prázdnoty na kabalistickém Stromu života, neboť Ayin Soph se překládá též jako Nekonečno.

Tak jak to vnímám já, tak všechny systémy práce s energií, ať už se nazývají reiki takovým či takovým, mají svůj význam. Každý z nich člověka od něčeho očistí, vnese mu Světlo do nějakých jeho stínů, pomůže mu něco pochopit, někam ho posune. A to i tehdy, když po zasvěcení s tím již dále nepracuje.

Přijde mi proto smutné, když místo toho, aby lidé ctili cestu toho druhého, se ji snaží bagatelizovat a shazovat.

Naštěstí ne každý, kdo je cele oddán Usuimu systému tvrdí, že člověk, který se začne zabývat nějakým jiným systémem, si pěstuje jen svoje ego (tak jako Damao loni tady na RW) a ne každý, kdo se našel v jiném systému, tvrdí, že Usuiho reiki mu za to nestojí. Znám dost lidí, kteří toto všechno vnímají ve své Jednotě a jako Dar od Boha a váží si pestrosti a rozmanitosti nabídky. Neboť cest je mnoho. A každý si může nalézt to, s čím on sám nejlépe rezonuje.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2008 11:39 am    Předmět: Citovat

Přidávám ještě odkaz na článek
http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=2650

možná trochu inspirace pro možný výklad "převibrování" a Světla, světelné energie....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Filio
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 14.2. 2007
Příspěvky: 459

PříspěvekZaslal: st duben 09, 2008 1:07 pm    Předmět: Citovat

Adonai Melech a Adonai Ha'arec = Daymarishi Ten a Daynychi Nyorai, aspoň myslím teda...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.24 sekund