Fórum - Zobrazit téma - Proč se učit reiky? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Proč se učit reiky?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Proč se učit reiky?
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
castb
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: po prosinec 31, 2007 2:35 pm    Předmět: Proč se učit reiky? Citovat

ahoj všem,
Rád bych se nechal přemluvit pro kurz reiky, ale nevím co přinese, jestli mi to vůbec něco dá?

něco o sobě:
zřejmě mám pozitvní karmu, můj otec dělal hatha jogu a dostal se na dva dny mimo(samadhi) od téch dob je rád schizofrenik, podle něho ještě na psychiatrii chodit nemusím, ostatní tvrdej ,že jo.
Vše co jsem chtěl ve hmotním světě to se povedlo a tak přišel svět nehmotný, i tam bych řekl že jsem jel rychlíkem,už při první knižce po pár písmenách jsem byl jinde.
Jsou to čtyři roky co občas medituji, bohužel žádny další posun není, hlavně kvuli strhávání zpět do starých zlozvyků.

Meditací jsem si otevřel citlivost na energie, cítím i některé čakry a hadí sílu, nebo "opak husí kůže", dokonce jsem začel "ozařovat rukama příbuzné" jenže nechci být člověkem který pomáhá druhým a zapomíná na sebe, nebo lečitel bez kecu, které by nikdo stejně nedodržel.
Před rokem jsem hodně změnil zaměstnání a začal jsem se ohlížet po lidech jako já, jelikož doma je moc těžké nějak filozofovat, tam je pole činů, mám dvě dcery a manželku,která bere nebyt s rodinou jako sebeckost. Chci být s rodinou, ale zároveň systémově pracovat na sobě.
citím,že bez podpory budu stále strháván k manželce do křesla u televize.

zkusil jsem jednou týdně jezdit na meditace ale nešlo to, utrhnout se občas na výkend by bylo ideální.

moje motto: vše je jen jedna velká jednota
vše je dáno dopředu

PS když píšu podobné "nesmysly" mám pocit vrtulníka a zvětšení těla, jako když odstávám.

dík za každou zprávu
PF
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: po prosinec 31, 2007 3:01 pm    Předmět: Citovat

Wink Třeba Ti pomůže brát v úctu i to, že to není Reiky ale Reiki.
Práce s energiemi má jednu zvláštnost. Tím míněno nejen Reiki. Zvětšuje všechno. Tedy i Tvoje Ego. Nejen ty dobré -míněno zdánlivě dobré vlastnosti, ale i ty stíny, to co se schovává za ješitnost, Jáství, Jájsem tensupermanství, Jásenemámcoučitství atd:)))))))))))))))))))))

Naučí tě pokoře a úctě.

Ta cesta "nahoru" má v tomhle případě jednu velkou nevýhodu pro rychlíky. Neuznává přešlapy, vrací. Někdy dost tvrdě. Nahoru tě pustí, až budeš něco ovládat. Ne že si to budeš myslet ty nebo ti to bude někdo tvrdit. Teprv až to opravdu bude.

Tímto svým příspěvkem se vůbec nechci nad tebe povyšovat, naopak. Ale jen Tě upozorňuju zkrátka na něco, co jsi v tom fofru přehlédl a co tě možná brzdí. Něco, co jsi v té rychlé cestě přehlédl, nepovažoval za nutné.
Ivánek v Mrazíkovi na to taky přišel........ Wink
Až to vyřešíš ty, uvidíš jak se uskuteční ještě větší "fofry" a zázraky Smile))))))
taky doporučuji občas proštudovat duchovní zákony, které platí pro všechny bez vyjímky. Pro všechny stejně nekompromisně. Když to tu na webíku prolistuješ, tak je někde LW přepsal. Radím, vytisknout a číst. A soustředit se nejen na sebe ale i na okolí. Nedělám to jinak.
Přeji hodně štěstí.
PS. Nikde není psáno, že pro svůj duchovní vývoj a růst ti pomůže jeině Reiki. Nemusíš se nechat přemlouvat, když cítíš že to není tvoje cesta. Jestli jsi tak dobrý a vnímavý, tak tě tvoje intuice navede k tomu co máš dělt. Třebato bude Reiki, třeba něco jiného. Už jsi požádal v tomto ohledu svoje Duchovní mistry? Svoje duchovní průvodce? Zeptal jsi se v meditaci, jestli je nutné pro tvůj růst jít do Reiki? Tam tu odpovď dostaneš a to i bez nějakého lanaření od druhých. Buď ano nebo ne. A možná by bylo dobré jít ještě jinačí cestou, protože když se necháš přemluvit a sám nemáš jistotu že to opravdu chceš, nedovedl bys využít celého potenciálu, který by ti tahle cesta nabízela. Na nějaké úrovni bys tomu nevěřil, opovrhoval s tím nebo to měl jen jako jeden z papírů, kde máš potvrzení, že jsi něco absolvoval. Jestli jsi opravdu tak dobrý, možná máš objevit tu svoji originální cestu, která nemusí kopírovat ty "zaběhnuté" "osvědčené" po kterých jde na začátku většina. Třeba to vůbec nepotřebuješ...Ale na to si musíš přijít zase jen ty sám. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: po prosinec 31, 2007 4:02 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Castby, to, o čem ti psala Renata je tady: http://www.instantheal.com/viewtopic.php?t=213&highlight=duchovn%ED+z%E1kony

Reiki není kouzelná tabletka, která za tebe rozpustí tvé zlozvyky ale může ti s nima pomoct. Stejně tak ti může pomoct pochopit tvojí manželku, ale má to dva háčky: bude třeba počítat s tím, že se ti v myšlenkáchk budou objevovat i věci, které ti nebudou příjemné a bude třeba aby sis je hezky probral a taky to, že nestačí jen nechat se zasvětit ale je třeba pak Reiki používat hlavně sám na sobě.

Ale je to krásná cesta. A nemá mantinely, můžeš si k Reiki přibrat i další věci které tě baví, ať už je to tai-či, šachy nebo třeba fotbal Smile.

M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
castb
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 31.12. 2007
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: út leden 01, 2008 1:18 pm    Předmět: Citovat

díky za motivaci, omlouvám se za y, ozvu se později.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: út leden 01, 2008 8:49 pm    Předmět: Citovat

Castb: v pohodě Wink
Víš, sama jsem řešila něco podobného. Ale když jsem se přestala zabývat tím co nemám a soustředila se na to co mám, co můžu aniž by tím "trpěla" rodina, která neměla vůbec podobné zájmy, začlo se to dost hýbat kupředu. Na jednu stranu jsem slyšela názor že kdyby "mne okolí nestrhávalo dolů" tak bych byla ve svém "vývoji kdovíkde daleko". Jenže jestliže jsem si vybrala to že bude manžel a děti tvořit mou rodinu, tak to bylo také součástí mého plánu a měla jsem pocit, že kdybych se urvala a šla jen za tím duchovnem, tak bych nezvládla tuhle roli a někde by mne to hodilo stejně zpátky. Nezvládla bych totiž úkol být partnerkou a matkou. Když jsem si ujasnila tyhle priority, tak jsem měla jasno. Když chceš, jde všechno. SIce se neurveš na víkend každý týden, nemáš čas ulítávat v meditacích kdy se ti zlíbí, ale kde je napsáno, že jen tímhle jsi duchovnější? Je mnoho takových, kteří když zvolili jít naplno do duchovna, stejně museli řešit partnerské vztahy a mnohdy opakovaně. Když žiješ tad na Zemi a rozhodl jsi se mít rodinu, postarat se o to, aby to v ní klapalo, aby fungovala komunikace, aby byli relativně všichni spokojeni, tak je úkol, který nezvládá každý. A kdo myslíš že je vibračně výš, kdo má větší přínos v tom, co "přinesl" světu? ten, kdo se uzavře v meditacích a odříkání, nebo ten, kdo se postará, aby děti dostaly ten správný - dle našeho svědomí - základ povědomí o soudržnosti v rodině, zodpovědnosti za udržení vztahů, základ schopnosit řešit problém a neutíkat od něj.......A schopnost být dobrým partnerem. To neznamená splnit očekávání toho druhého ale být vedle něho jako doplňující faktor. Jsem hodně časově vytížená, děti už jsou čerstvě z domu, ale svoje
" šamanění" jsem si zařazovala do svého života postupně tak, jak to bylo v daný moment možné a nebylo to na "úkor" rodiny. Rodina - partner i děti byli a jsou tím nejdůležitějším faktorem, který mi pomohl pochopit vztahy, zrcadlení v nich, naučil mne poodstoupit ze svých přesvědčení a podívat se na věci a svět i z jiného pohledu. Bez nich bych nebyla tam kde jsem. A děkuji tomu nahoře, že jsem součástí takové fajn rodiny. I moje zprvu jedovatá tchýně byla báječným studijním materiálem a takovou tou metou v mém osobním vývoji. Jsem ráda že ji mám. Myslíš že bez takového materiálu bych se naučila něco o vztazích?
Podle potřeby se vždycky vytvořil prostor pro nějaký ten kurz, moje "čarování" a "šamanění" jak z legrace tvrdí manžel - ale s respektem. Ač sám tomu nehoví, nechává mi celkem hodně prostoru , vlastně každý máme ty svoje "koníčky" . Ale ctíme fakt, že dovolenou a víkendy si užíváme spolu a tím, co máme společné. Kdybych se ale na začátku soustředila na to, že manžel nejde do Reiki, že se nemá potřebu bavit o duchovních věcech a o tom,co nadchlo mne, tak tuhle pohodu bych neměla. Dnes to nenásilně a přirozeně došlo tak daleko, že se můžeme bavit i o těchto věcech mezi nebem a zemí, když na ně přijde řeč, je hodně prostoru pro moje aktivity tohoto druhu a když je něco v telcena tohle téma, což tedy neregistruju, protože televizní program nečtu, tak to mám nahrané na videu.
Nechci tě tady přesvědčovat o rodinné idylce, však taky byly momenty, kdy jsem měla pocit, že ty kolem mne nechápu. Ale že dobré duše - nejen tady na webu - ti řeknou i to jiné hledisko, tak docvakává, kde je error. Dodnes tvrdím, že největší umění je přežít pubertu a dospívání svých dětí Smile Ale domnívám se, že zvládnout i tohle je taky duchovní lekce Smile.
Když se na to podívám ještě z hlediska tipologie, lidi, kteří mají sklon lebky takový, že čelo ujíždí aerodynamicky dozadu, z profilu vypadaj jako kapka vody v předu úzká dozadu se rozšiřující a stejný tvar má hlava z pohledu svrchu - v předu do špičky a vzadu široká, tak tihle lidé se zaměřují na cíle. Vytvoří si cíl a jdou za ním, ať se jim okolí posmívá nebo je od cíle zdržuje. Možná se zastaví a pak jsou naštvaní, že jsou na své cestě vpřed, za realizací cíle, zdržováni, nepochopeni, nedoceněni. Když něco díky svým rychlým krokem k cíli pokazí, vymlouvají se na činy. Ale je dost důležité, aby si uvědomili, že ti nejbližší tvoří také součást jejich života a jsou tudíž i součástí jejich cílů. Kdyby jich nebylo, těžko by svých cílů dosáhli. Občas je potřeba se s těmito blízkými zastavit a trávit čas s nimi, věnovat pozornost také jejich cílům a potřebám. Když se v tomto najde harmonie, pak je to super. Za námahu to stojí. Mě se to vyplatilo a vyplácí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 7:44 am    Předmět: x Citovat

Jestli čekáš, že tě tady bude někdo přemlouvat, abys na kurz šel a je to to pravé ořechové pro tebe, tak se pleteš. Proč chceš dělat něco, do čeho se ti vlastně nechce?

Trochu vnímám z tvých písmenek krapítko nadřazenosti: ty velmi duchovní člověk strhávaný materiální rodinou...atd. Jenže proč sis ji pořizoval?
A proč z ní chceš teď utíkat? Možná je pro tebe velmi užitečné uzemnění a obrovský úkol zkloubit dva světy, naučit se porozumět ostatním, ...
Jak psala Renata - je velmi snadné utéct (jupííí víkendy s meditacemi,
ezoterikou, zvláštními zážitky, jiným druhem lidí), ale tvoje úkoly tě stejně dohoní, to si můžeš být naprosto jistý. Tenhle útěk do jiného světa je velmi lákavý. Znám to osobně. Člověk je jako v jiném světě. Najednou tě všichni mají rádi, jsou tam samí úžasní a báječní lidi, kteří tě podporují, najdeš tam pohlazení a možná i další radovánky. Ale pozor - je to takový poněkud umělý svět iluzí. Protože pak se všichni vrátí domů do reality. A zvlášť návrat do své původní rodiny, pokud tam je něco špatně, ještě zesílí problémy a rozevřou propast mezi "duchovnem a materiálnem".
Je dobrý nejdřív začít u sebe, svého vztahu a rodiny.
Zvlášť když jsou v tom děti. Víš, ony dost rychle rostou a jednou můžeš litovat co jsi u nich zanedbal a jak jsi sobecky hleděl jen a jen na sebe.
To jsou věci, které se později těžko dohání a napravují, to mi věř.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
brahman
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 27.8. 2007
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 10:28 am    Předmět: Citovat

Renato vysekávám ti poklonu za to jak jsi to pěkně napsala. Občas taky narážím na nepochopení u rodiny a někdy se přistihnu, že reaguju špatně. Dík za rozsvícení baterky na cestu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 10:56 am    Předmět: Citovat

Ahoj,

Renata se šamankou Ti to napsaly docela natvrdo, ale z toho, co jsi napsal, cítím, že to bylo namístě.

Připojil bych se k tomu, že člověk by se neměl nechat k ničemu takovému přemlouvat. To musíš cítit Ty sám, kam Tě Tvé srdce táhne, co intuitivně cítíš, že je pro Tebe užitečné. Pochybnosti o tom, jestli Ti reiki něco dá, mi připadnou docela umělé, vzhledem k tomu, kolik informací o reiki je dnes dostupných nejen tady, ale i jinde na internetu, v knížkách nebo ideálně v nějaké skupině lidí, kteří s reiki pracují, a kteří by Tě mezi sebe přivítali, abys ses o tom dověděl něco víc. A ani to dnes, věřím, není žádný problém.

Jinak, duchovno, podle mne, není o tom, vnímat nějaké energie a podobně, ale trpělivě se učit žít v harmonii s vesmírnými zákony. Z nichž ten ústřední, z něhož všechny ty ostatní, o nichž byly napsány knihy, jsou odvozeny, je Zákon Lásky.

Nesouhlasím s tím, co píší Renata se šamankou (jestli jsem to správně pochopil) že meditace je nějaký únik z reality. Právě naopak. Většinu našeho života prožíváme ve vzpomínkách nebo v budoucnosti. Většinu času buďto donekonečna přežvykujeme naše příjemné zážitky nebo se trápíme těmi nepříjemnými a traumatizujícími, anebo sníme o budoucnosti. Zapomínáme ale žít tady a teď.

A v tom, podle mne, spočívá klíč. Protože konat můžeme jen v tomto okamžiku. Nemůžeme konat v minulosti (obecně řečeno), ta už je pryč. A nemůžeme konat ani v budoucnosti. Ta ještě nenastala. Jediný čas, kdy můžeme cokoliv učinit, je právě teď. V tomto okamžiku.

A k tomu je nezbytné, abychom si toho přítomného okamžiku byli, pokud možno, co nejčastěji vědomi. Nemůžeme si ho být vědomi soustavně, nepřetržitě, to už bychom byli osvícení. Ale měli bychom v sobě rozvíjet tu schopnost.

Většinu našeho života prožíváme v nerealitě. Vždyť, kromě výše uvedeného, jak často povrchně soudíme druhé, jak často se necháme vyvést z rovnováhy a rozčilujeme se, hádáme se kvůli banalitám, ubližujeme. V taoismu je příběh, kdy muž pluje na loďce po řece, když v tom do něj zezadu narazí jiný člun. Muž se hrozně rozčílí a prudce se otáčí, že tomu člověku, co do něj se svým člunem narazil, hrubě vynadá. A když se otočí, tak zjistí, že ta loďka je prázdná. A je hluboce zahanbený, že takto reagoval. Jak často se chováme podobným způsobem, v našem denním životě? Jak často kritizujeme a soudíme druhé, aniž bychom znali hlubší souvislosti, kontext, v němž se chovají tak jak se chovají? Nejsme i my sami často jako ty prázdné loďky, které do někoho narazí? Když jsme duchem nepřítomní, zatížení starostmi a povinnostmi, anebo zasnění v budoucnosti. Podmínění našimi minulými zkušenostmi, výchovou, celkovým pohledem na život...?

Proto je důležité, abychom žili v přítomnosti. Ano, plánování je důležité a je také potřebné mít nějakou vizi, mít jasno v tom, čeho bychom chtěli dosáhnout, vědět, kým chceme být, až tento náš život jednou skončí. Uskutečňovat to ale můžeme jen právě teď.

A v tom Ti nepomohou ani ty sebeušlechtilejší ideály a předsevzetí. Ani reiki Ti v tom moc nepomůže. Protože jedna věc je mít ideály a dávat si předsevzetí a druhá je schopnost je uskutečňovat. V reiki se učí zásady reiki. Vskutku ušlechtilé a moudré. A kdybychom se opravdu dokázali řídit jen jedinou z nich, nebyl by náš život úplně jiný? Ale opravdu to dokážeme?

A tady nastupuje meditace. Nikoliv jako únik z reality, ale právě naopak - jako nástroj, který nám umožňuje se do reality navrátit a pevně se v ní zakotvit. Meditace nám umožňuje žít v přítomnosti. Meditace nám umožňuje vidět věci tak jak opravdu jsou, bez růžových či černých brýlí, bez předsudků, iluzí a představ. Všímavost od okamžiku k okamžiku. Bdělost, nikoliv přežvykování nebo snivost.

Meditace nám zprostředkovává napojení na Zdroj, kde se koupeme v Lásce a je nám zpřístupněno vědění.

Nevím, jestli Mikao Usui učil meditaci. Někdo tvrdí, že ano. Nezkoumal jsem to. Pro mne osobně je ale reiki bez meditace jako pták s jedním křídlem. Už jednou jsem to tady zmiňoval.

Pro kultivaci všímavosti, bdělé pozornosti od okamžiku k okamžiku, však nemusíme odcházet do ústraní a jen tiše sedět. Ano, i to je důležité, ale toto meditativní vědomí, které načerpáme ve chvílích Ticha, bychom měli potom vnášet do našeho každodenního života. Žít každý okamžik našeho života s touto všímavostí, být si vědomi každého okamžiku. Každého našeho záměru, každé myšlenky, každého slova, každého činu. Protože naše přítomnost vytváří naši budoucnost. A vytvářet naši budoucnost můžeme pouze právě teď. V tomto okamžiku. A velmi, velmi užitečné, je zaujmout postoj vděčnosti životu a radostnosti.

Život v moudrosti - v Lásce vyvážené Věděním, z toho pramení spontánně. Neboť to je naší skutečnou přirozeností. Nikoliv nevědomost.

V tomto kontextu bych tu rád citoval slova J. Krishnamurtiho: "Meditace není oddělená od života. Je to samotná podstata života. Samotná podstata denního žití."

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 11:17 am    Předmět: Re: Proč se učit reiky? Citovat

cituji:
zkusil jsem jednou týdně jezdit na meditace ale nešlo to, utrhnout se občas na výkend by bylo ideální.

sunnyi: moje věty o úniku byly reakce na tuhle větu a vlastní zkušenosti, nikoliv na téma meditace.

samanka
PS: zvláštní moto. Pokud je podle tebe vše dáno dopředu, pak vlastně nemáš co řešit, jen čekat co bude....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 12:41 pm    Předmět: Citovat

Neměli bychom zapomínat, že přítomnost je následkem minulosti a příčinou toho, co přijde v budoucnosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Marteen
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 12.5. 2007
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 5:19 pm    Předmět: líbí Citovat

moc se mi líbí příspěvek sunnyi, děkuji, souhlasím Very Happy pěkný večer všem
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 6:18 pm    Předmět: Citovat

Neexistuje nic takového jako život „rodinný“ a „duchovní“. Něco jako „meditace“ a „normální běžný život“.

Existuje ovšem koncentrace a opak, tj. rozptýlení. Naše mysl není vycvičena, nevládneme jí, jsme těkaví, neklidní, proto je tolik potřeba prohlubovat soustředění, uvnitřnění, tedy pozornost. K tomuto jsou nám nápomocny jogové techniky všeobecně nazývané meditační.

Cílem je být si vědom - všímavost k přítomnému okamžiku, zpomalování a ustávání toku myšlení ….vhled. Chladným, nezúčastněným pozorováním docházíme k poznání, že já nejsem mysl, cesta k čistému prostoru - bezobsažnému vědomí. Arrow
Prohlubování se pak promítá do všech činností celého dne, tohle je Meditací.
To je účelem, nikoli nějaké extatické stavy, zážitky a kdovíco ještě. Ty se sice vynořují, ale jen jako jisté ukazatele.

Není tedy nic jako život tzv. „duchovní“ a „neduchovní“, ale lze vést buď život vědomý, nebo život nevědomý.
Smile


Naposledy upravil toora dne st leden 02, 2008 6:27 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 6:26 pm    Předmět: O.K. Citovat

Ahoj Sunnyi Smile

K tvému přispěvku - ano....

jen bych se ještě jedou zamyslela nad tím: "...vědět, kým chceme být, až tento náš život jednou skončí" Wink

Hezký večer všem (a že nás tu je!) Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dagmary
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 25.9. 2004
Příspěvky: 72

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 6:28 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Před rokem jsem hodně změnil zaměstnání a začal jsem se ohlížet po lidech jako já, jelikož doma je moc těžké nějak filozofovat, tam je pole činů, mám dvě dcery a manželku,která bere nebyt s rodinou jako sebeckost. Chci být s rodinou, ale zároveň systémově pracovat na sobě.
citím,že bez podpory budu stále strháván k manželce do křesla u televize.
q

No,napsali ti to všichni pěkně,jen na okraj: Pracovat na sobě můžeš po večerech,zatímco manželka sleduje televizi.Co ti brání?Tak,jak to asi dělá většina z nás,kdo má nebo (v případě už dospělých dětí ) měl rodinu.
Trochu z toho příspěvku cítím,že bys nejradši seděl,vznášel se kdesi v jiném světě - a to ostatní ať zařídí paní,ty jsi přece duchovní člověk,tak se nebudeš zabývat takovými materiálními malichernostmi.
Narodil ses na zemi,v materiálním a hrubohmotném světě,možná to můžeš vzít jako překážku,tvůj handicap,ale musíš se s tím srovnat a obstát.Už proto,že jsi zodpovědný nejen za sebe,ale i za ženu a děti.Nezlob se,ale jestli se chceš duchovně vyvíjet a to ostatní naházet na manželku,tak to sobecké je a vrátí se ti to nejen v tomto životě,ale i v příštím.A duchovně tě to hodí o pořádný kus zpátky,jak už tu taky někdo psal.Protože - neodejdeš,dokud nezaplatíš do posledního haléře.
Nedávno jsem měla co do činění s podobným člověkem,stěžoval si na to samé,co ty,neustále byl u vytržení ze svého vnímání energií,a divil se,že mu žena vyčítala,že jí nedává žádné peníze (proč,vždyť mají kde bydlet a ona se měla duchovně uskrovnit - ve všem).Divil se,že mu žena se synkem nakonec utekla,protože nepochopila,že on ze svých výšin se nebude zabývat konstruktérstvím,ale bude pomáhat na půl úvazku v čajovně,pokud se bude cítit dobře.A divil se,že jsem mu neschválila vůbec nic. Confused
Citace:
jenže nechci být člověkem který pomáhá druhým a zapomíná na sebe, nebo lečitel bez kecu, které by nikdo stejně nedodržel.

Ať se nám to líbí víc,nebo míň,jsme tady pro druhé.A ty máš možnost růst právě pomocí druhým.Nejen je "ozařovat" a napomínat,jak by měli žít,ale taky laskavostí,povzbuzením a útěchou.Empatie a soucit je to,čím se posuneš dopředu a ačkoli si to možná neuvědomíš hned,tím se budeš věnovat i sobě.Nezlob se,ale z téhle tvé věty fakt dobrý pocit nemám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Marteen
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 12.5. 2007
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: st leden 02, 2008 7:25 pm    Předmět: Citovat

"Protože - neodejdeš,dokud nezaplatíš do posledního haléře." to jsou mi teda silná slova Laughing já bych to neviděla tak černě, duchovní ego občas potrápí každého, kdo se dá na duchovní cestu, spíš bych si odpověděla na otázku: "Jak se cítím, když věřím myšlence, že moje žena mi nerozumí a omezuje mě na mé duchovní cestě?" Co to je za pocity a kde jsou? "Kým bych byl bez myšlenky: moje žena mě strhává do křesla u televize a já se nemohu duchovně rozvíjet?" Prociťte to. Představte si situaci, kdy nemáte v hlavě tuto myšlenku. Jaký to je pocit? A nyní se vraťe k té myšlence: "Je to pravda, tato myšlenka? Můžete skutečně říct, že Vaše žena Vás strhává do křesla u televize?" odpověď ano/ne... Nyní tuto větu obraťte směrem k sobě.... Všechna tato přesvědčení obraťte sám k sobě, pak pochopíte, kdo Vám to všechno dělá.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund