Fórum - Zobrazit téma - Kdo poradí jak na bezmocnost. - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Kdo poradí jak na bezmocnost.
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Kdo poradí jak na bezmocnost.
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2007 11:26 am    Předmět: Citovat

saman napsal:
...Tisíce životů s ní bojuji.Je to bezmocnost nad údělem člověka.Nesouhlas s bohy a vzpoura proti nim a vědomí že mně nemůžou ublížit ale těm co miluji ano.Nedokáži se smířit s vědomím, že místo aby se postavil mně,tak bere nevinný.Vždy jsem bohy provokoval, vysmíval jsem se jím.Znám to, že oni mi to dali darem, učí mně tím něco...atd.Ale někde uvnítř duše je tajná skrýš, někteří mi řekli kus ledu, a ten já, tu bezmocnost, musím pochopit.Přijmout a milovat ji, ale nejde to.Vím to, ale já si ji ani nedokážu vybavit.Mám tam nějaký psychický blok nebo něco.Vím, asi to není ta spravná doba, proto to nejde.Ale já jdu vždy proti zdi.Nedokážu být nečinný.Asi mám strach,že bych se s tím mohl smířit jako většina lidí.Ale já vím, že všechny vlastnosti bohů jsou jen vlastnosti lidí, které jsme zapomněli používat, ale někde je stale máme ukryté.Naše vlastní schopnosti jsme začali připisovat bohům.Šaman


Šamane, nemám zkušenosti s minulými životy, s homeopatií ani s ničím jiným, s Bohem (aspoň si myslím, že to byl On), jsem se fyzicky setkala jen jednou. Možná nejsem oprávněná do téhle tvé situace mluvit a taky jsem byla dosud zticha. Až dnes mě něco tlačí k odpovědi.
Říkáš, že v Boha jen nevěříš, že VÍŚ. Pak nechápu, proč a co znamená ta vzpoura proti bohům. Jakým? Jednou mluvíš v množném, pak v jednotném čísle? Tohle mi není jasné. Proč si myslíš, že Bůh bere a útočí na nevinné? Ty víš (i když je miluješ) o nich to, co Bůh?
Říkáš, že tisíce životů bohy provokuješ a bojuješ s nimi...podle mne vůbec nebojuješ s žádnými bohy. Ty se snažíš bojovat se svým smyslem života. To je tvá bezmocnost.
Víš, mám pocit, že většina lidí hledá příliš složitostí ve smyslu lidského bytí a tím vytváří těžký úděl člověka.

Píšeš... tu bezmocnost, musím pochopit.Přijmout a milovat ji, ale nejde to.
Podle mne to jsou pořád omílané fráze. Nic nemusíš pochopit, přijmout a milovat. Ta bezmocnost prostě neexistuje. Nejsi bezmocný, ačkoli si to tisíce životů myslíš. Naopak, jsi velice mocný. Jen věříš tomu, že moc či bezmocnost se projevuje bojem, vítěztvím nebo prohrou. Tohle jsou všichni ti tví bozi, proti kterým bojuješ. To je lidský úděl, nad kterým si zoufáš.

Šamane, napadl mě takový příměr...borovice má silný kůlový kořen, který ji ukotvuje hodně, hodně hluboko. Z něj vybíhá spoust menších kořenů, které jsou také potřeba k životu. Když statnou borovici přesadíš, přetrhneš hlavní kořen a může zahynout, nebo už neroste tak, jak by měla. Jemné kořeny je schopna nahradit. Každý člověk má svůj kůlový kořen, ale nevnímá ho. Svou pozornost věnuje hlavně těm bočním a ty posiluje naúkor hlavního. Časem můžeme úplně zapomenout na to, že vůbec nějaký kůlový kořen existuje a hledáme, motáme se ve vlásečnicích kořenového balu v přesvědčení, že tam najdeme smysl, důvod, příčinu své existence.

No, je to trochu zmateně napsané a nepovedlo se mi to napsat úplně tak, jak to vnímám, ale snad ti to řekne aspoň něco málo....

mamka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2007 1:03 pm    Předmět: Citovat

Prosím webmastera o smazání, děkuji.
toora


Naposledy upravil toora dne ne říjen 21, 2007 1:06 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2007 1:04 pm    Předmět: Citovat

duplicita

Naposledy upravil toora dne ne říjen 21, 2007 1:05 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2007 1:05 pm    Předmět: Citovat

mamka napsal:
Podle mne to jsou pořád omílané fráze. Nic nemusíš pochopit, přijmout a milovat.


Víš za co, viď. Wink

"Ta bezmocnost prostě neexistuje."

Idea

mamka napsal:
Nejsi bezmocný, ačkoli si to tisíce životů myslíš. Naopak, jsi velice mocný. Jen věříš tomu, že moc či bezmocnost se projevuje bojem, vítěztvím nebo prohrou. Tohle jsou všichni ti tví bozi, proti kterým bojuješ.



mamka napsal:
Časem můžeme úplně zapomenout na to, že vůbec nějaký kůlový kořen existuje a hledáme, motáme se ve vlásečnicích kořenového balu v přesvědčení, že tam najdeme smysl, důvod, příčinu své existence.


Pravda, měli jsme na to "zapomínání" hezkých pár věků.

Těmi vlásečnicemi, slepými cestičkami je to, co nás vzdaluje od holého bytí, tedy od Boha.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2007 1:38 pm    Předmět: x Citovat

Šamane,
možná se pletu, ale četla jsem teď zároveň pár tvých příspěvků v různých rubrikách a mám silný pocit, že tvoje momentální hlavní téma a problém vůbec není bezmocnost, ale Bůh. Jaký vlastně je, co to je. Na jedné straně píšeš, že ho máš v sobě, na druhé o bezmocnosti, opuštění, smutku. Jak já to vnímám, pokud ho máš v sobě skutečně už nikdy nemůžeš být opuštěný. Já ovšem nemám Boha, ale spíš něco co nazývám existencí, s čím se můžu ztotožnit a být "v tom". Něco jako když plavu
v moři (ne na hladině, ale jako součást toho všeho).

Zní to dost šíleně, ale zhoršení psychické nebo fyzické v homeopatii často znamená dobrou cestu - dobře vybraný lék, něco se děje, hýbe. Proběhne řešení, proměna a je líp. Můžeme pracovat na něčem dalším.
Tohle jsem ti chtěla napsat, abych ti vysvětlila, jak se raduju z tvých pochyností a vším tím čím procházíš. Protože je to velmi bouřlivé a až se to usadí a uděláš si jasno, bude to nádhera, můžeš dospět daleko.
Možná není špatné nepřestávat hledat odpovědi a věřit sám sobě,
své síle a přírodě.
Držím palce

šamanka
PS: když je přetlak už skoro nesnesitelný, mám osvědčenou metodu (kromě zde již známe metody fyzické práce typu sekání dřeva) si pořádně zakřičet. Od plic a o samotě, klidně s grimasami a celým tělem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
saman
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 31.12. 2006
Příspěvky: 311

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2007 6:17 pm    Předmět: Citovat

Ahoj.Všem děkuji.Mamko, napsala jsi,že tě něco nutí mi napsat.Děkuji ti, nevím( to ukáže čas) ale mne něco docvaklo.Ty jsi byla ta povolaná pro mne.Ta bezmocnost je v mém případě uražená pýcha.Já jsem tu už psal, že se učím pokoře, že mi to moc nejde.Já chodil kolem horké kaše.Mne vždy uráželo,ponižovalo, že se někdo odvážil udělat něco,s čím jsem já nesouhlasil.Třeba byť by to byl Bůh.Já si vzpomínal, že jsem bohy provokoval,moje pýcha dosahovala vrcholu Olympu, ale nikdy jsem si nepřiznal. že chyba je ve mně,v mé pýše.Já jsem se tady už zmiňoval(a teď mi to krásně do sebe zapadá),že s esoterikou jsem začal proto, abych se vyrovnal Bohu,abych dokázal to co on.Nezní vám to teď povědomně a pyšně.Mamko, v tomto případě jsi byla můj mistr, který mi ukázal cestu.Děkuji Ti.Já jsem z tou bezmocností nemohl hnout protože jsem neviděl pravou příčinu, a ty jsi mi ji pomohla najít.Stačí říct slovo v pravou chvíli a ono nám zapadne do mozaiky a ty jsi to udělala svým příběhem o borovici.
Samanko, já jsem při regresivní terapii zažil stav,kdy mne moje mistrová řekla,že ať jdu dopředu do chvíle, kdy přijmu boha,kdy najdu klid duše.Já v tu chvíli byl jak v kartotéce a jen jsem listoval listy svých budoucích životů.Jen listoval stovkou a stovkou životů.V tý době jsem už byl věřící,vzpomněl jsem si na zážitek před narozením,kdy moje maminka se o mne bála tak se začala modlit a to byl úžasný zážitek a tam jsem začal pomalu věřit v něco,ale to už bylo ještě před tou regresi,ale...Teprve později,když jsem začal pracovat s dušema, dostávat se k nim nahoru, přemlouvat je k návratu,odvádět je ...tak se stal zázrak.Já při té regresi viděl těch svých sta životů a nakonci jsem se setkal s Bohem, smířen a v pokoře a nevýslovně šťasten,protože on se radoval z našeho shledání více než já,to nebylo o obrazech, ale jen o pocitech štěstí.A najednou při jedné takové cestě ve tmně tam nahoře jsem najednou letěl dál bez cíle, bez myšlenek a najednou jsem poprvé v té tmně ucítil světlo a šel jsem za ním bez očekávání.Nevěděl jsem, spíš jsem byl zvědavý co to je...Já nikomu netvrdím,že jsem se s někým setkal,tehdy to bylo poprvé, ale od té doby už nemám migrény.Trápily mne asi 30 let.První den jsem si bral cca 6 tablet,druhý den cca 4 tablety a třetí den cca 1 až 2 tablety a za mněsic či dva se to opakovalo.Dnes už asi tři roky mne rozbolí hlava,ale v tu chvíli(dříve,dnes už si kolikrát ani nevzpomenu) mi stačí si vzpomenout na chvíli u toho světla a bolest není.Já ji nepotlačuji neposílám jí lásku prostě já jakoby úplně zapomenu,že mne hlava bolela.A to se opakuje třeba 5x za den a není.
Proto píšu že už vím.A taky mám pocit, že když jsem se mněl s ním setkat později a já to stihl už teď,tak mám reálnou šanci toho odžít ještě více.A proto jsem se snažil pochopit tu bezmocnost, protože já už vlastně podvědomně jsem nechtěl bojovat s nikým.Moje podvědomí tu pýchu si stále ještě neslo z dob minulých, ale můj reálný zážitek,můj rozum mi říkal už úplně něco jiného.
A ještě pro nevěřící,je jedno co nám pomáhá,jaký zdůvodnění si najdeme, ale pro mne je důležité,že když s někým pracuji na sta kilometrů,tak jsme spolu spojeni a jeho duše ke mně může přijít kdy potřebuje.Třeba o víkendu za mnou přišla dvakrát a já ji přemlouval, aby zástala ještě na zemi.V pondělí jsem se šešel s jeho přibuzným a na můj dotaz,jak se mu daří,mi odpověděl, že za ním byli o víkendu(cca 200 km daleko od nás)ale že je k němu ani nepustili,protože mněl v sobotu a v neděli srdeční zástavu.Je mi jedno v tu chvíli jak to funguje, ale mněl jsem radost,protože tady má ještě tři děti a ženu.To už se stalo dříve pro upřesnění.Zda je nebo není Bůh si musí vyřešit každý sám.Všem děkuji.Šaman
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2007 10:34 pm    Předmět: Citovat

Šamane, potěšení na mé straně Very Happy .
Jsi určitě moc fajn, jen se, na můj vkus, ve všem až moc šťouráš Wink .
Neber to zle, ale občas tam, kde hledáme složitosti, je odpověď velice jednoduchá.....

Taky často a ráda šťourám a rozpitvávám...vždycky se najde něco nebo někdo, kdo mi tu jednoduchost ukáže. Chce to jen odstup, který zrovna v tu chvíli nemám... Wink


mamka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
saman
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 31.12. 2006
Příspěvky: 311

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 11:37 pm    Předmět: Citovat

Ahoj.Mamko ty mne znáš.Já se rád v něčem štourám.Je to ta má pýcha,předvádět se.Ale už taky umím třeba hodiny mlčet,meditovat prací,ale někdy se zapomenu a ještě štourám.Teda dost často.Šaman
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lomikamen
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 4.8. 2008
Příspěvky: 89

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 6:22 pm    Předmět: BEZMOCNOST JE STRACH Z MOCI Citovat

AHOJ, MÉ ZKUŠENOSTI S LIDMI, KTEŘÍ U MNE PROCHÁZÍ JEJICH ZNOVUZROZENÍM, PODOTÝKÁM, ŽE PRO NÁROČNOST TÉTO PRÁCE JE TO PROZATÍM POUZE NEROZŠIŘUJÍCÍ SE SKUPINA, VÍM, ŽE KDO MĚL STRACH Z BEZMOCI, MĚL VE SVÉM DŮSLEDKU STRACH Z MOCI. PRACUJI S REGRESNÍM UVĚDOMĚNÍM V PLNĚ VĚDOMÉM STAVU A S DALŠÍMI TECHNIKAMI, KTERÉ NAVAZUJÍ NA PŘÍTOMNOSTNÍ PRÁCI. STRACH Z MOCI, BYL VĚTŠINOU DÁN TÍM,ŽE ČLOVĚK PROŽIL NĚCO, CO JEJ VYELIMINOVALO DO POZICE, ŽE MOC JE ZNEUŽITELNÁ, A V TÉTO POZICI ZŮSTAL. JE TO VŠAK POZICE PATOVÁ. I MOC MÁ SVÉ DVĚ STRANY, JAKO VŠE. ZEVŠEOBECŃOVAT VŠAK NELZE, CO POMOHLO JEDNOMU NENÍ PRO DRUHÉHO. PROBLÉM, NEBO-LI TÉMA K ŘEŠENÍ JE VŽDY PŘESNÁ KONFIGURACE OSOBY A TUDÍŽ JÁ VOLÍM V ŘEŠENÍ ZÁSADNĚ KONKRÉTNOST.MŮJ POSTUP - KOUKLA BYCH ODKUD TO VALÍ, VYČISTILA MINULOST - SLOVNÍ FÁZE - POSTULÁTY, ODPODSTATOVALA TO, NAKONFIGUROVALA CÍL PŘÍTOMNA A ZADALA DO VÝVOJOVÉHO PROGRAMU. TOTO VŠECHNO EXISTUJE, A NENÍ TO VŠEOBECNOST, DŮSLEDNÁ KONKRÉTNOST.NAUČIT SE TO STOJÍ ČAS,SÍLU, ODVAHU, VYTRVALOST- TO PŮJDE, MOZEK POTŘEBUJE SLOVA, KTERÁ JSOU PLNÁ V OBJEMU A ROZSAHU, NEJEN KRÁSNÉ VÝRAZY, VE KTERÝCH JE SKRYT GULÁŠEK A POVIDLA. ZAČNI U SLOV A TRVEJ SI NA PRAVDĚ A JEJÍ FÁZI OPRAVDOVOSTI, KTERÁ JDE RUKU V RUCE S UPŘÍMNOSTÍ K SOBĚ, NA LÁSCE A PRVNÍ JEJÍ FÁZI LASKAVOSTI,KTERÁ TI ZMÍRNÍ BOLEST VŮČI TOBĚ PŘI NÁPRAVĚ A TRANSFORMACI STRACHU NA LÁSKU. TAK ŠŤASTNOU CESTU, PŮJDE PŘES KOŘENY, JINAK JSEM TADY. ZATÍM ALESPOŇ TAKTO. S LÁSKOU VŠEM - LOMIKÁMEN
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
okenko
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.4. 2005
Příspěvky: 372

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2008 12:24 pm    Předmět: Citovat

Díky za zajímavý příspěvek, Lomi - proč Lomikámen? M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lomikamen
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 4.8. 2008
Příspěvky: 89

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2008 8:32 pm    Předmět: Proč Lomikámen? Citovat

Ahoj.
Ve všech technikách, se kterými jsem pracovala se učím houževnatosti. Bloky jsou leckdy velmi silné a nastoupená cesta laskavosti musí mít také velkou sílu, jinak by nemohla být laskavou a něžnou, a tou silou je stálost,opravdovost a záměr, jedním slovem houževnatost. Lomikámen je kytička, která zaseje život na holé skále. A tím průlomem napřed vzejde sama, ale poté už na tom místě roste další život. A to je má práce, náplň života, radost, kterou jsem si vybrala.
Ta zkratka Lomi je milá, foneticky stejná jako moje pravé jméno.Díky. Měj se pohádkově a v blocích Lomikamínkově. Pa.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
pepan48
Nováček
Nováček


Registrace: 8.9. 2008
Příspěvky: 3

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 11:54 am    Předmět: Odpověd Citovat

Mily neznami co tady čtu včetně tvych přispěvku ma neco malo pravdy ty musiš změnut veškere hodnoty které pramni a jsou uloženě v tobě jen tak bude o stupinek viš a dokažeš koridovat svou opanickou bezmocnost.reiky ji nevyřeši tvůj problem pramni v nitru tvého já někdy se mi ozvy probereme to
Nomokanon@seznam.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 12:10 pm    Předmět: Citovat

Prošel jsem pár příspěvků a koukám, že tydy máme nějakého nového všeználka s číslem 7.
Nic ve zlém Pepane Very Happy

Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
okenko
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.4. 2005
Příspěvky: 372

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 1:17 pm    Předmět: Citovat

Roso, někdy mívám problém, vnímám reklamu u různých příspěvků zde . Zkoušela jsem si to zpracovat. Co mně na tom vadí? Vlastně sem chodím kvůli výměně zkušeností. Nekoresponduje mi tedy léčitel, který se zde nabízí. Hmmmm. Na druhou stranu, vždyť sem chodí léčitelé proto, že je hledají klienti. Vono je to tedy ffffšechno jak má bejt. Smile

Zasmála jsem nad Tvým příspěvkem, Všeználek byl v pohádce, ale já si teď vybavuji jenom Pinokia a Ferdu mravence. Objímá Míša.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: po září 08, 2008 1:33 pm    Předmět: Citovat

Myslím si, že dobrý léčitel si neschání klienty ale klienti schání jeho. Mně to vlastně ani nevadí ale spíš mně to přijde úsměvné a proto jsem to napsal. Beru to, že každý je na té své cestě nějak daleko a neodsuzuji to. Cítím, že u pepy tam bude asi silnější ego. Ale klidně se můžu pléct. Každý tady občas něco plácá, tak si taky něco plácnu Very Happy

Neber to Pepo jako napadání ale jako námět na přemýšlení. Myslím, že tady jsou lidi mnohem dál než ty a nedávají to najevo. ...POKORA....

Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund