Fórum - Zobrazit téma - Hledám nějaké knihy - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Hledám nějaké knihy
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Hledám nějaké knihy

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
t-alva
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 21.11. 2006
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: pá listopad 24, 2006 3:23 pm    Předmět: Hledám nějaké knihy Citovat

Ahoj všichni!
Jsem v tomto fóru nový, a proto bych vás chtěl pozdravit. A rovnou se chci zeptat: zajímám se o masáže a tak bych se rád dozvěděl něco o Reiki. Nemáte někdo něco doma v PC? Na nějaké informace jsem narazil na WEBech, ale raději bych měl něco ucelenějšího, co bych si mohl pročítat OFF-LINE.
Pokud byste někdo něco měl a mohl byste to poslal, tak bych byl moc rád.
Děkuji za odpověď! Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so listopad 25, 2006 11:15 am    Předmět: Citovat

jo, milý t-alvo, nevím nevím, takovéhle knížky má většinou doma každý v "ruční" podobě, tedy jako klasiku, zakoupené dle vlastního vkusu a výběru v obchodě nebo přes net. O Reiki si toho můžeš vagón stáhnout z netu a vytisknout, myslím, že na představu o tom co Reiki je a co se s tím dá všechno dělat jsou dostačující.Reikimstři, kteří mají svoje stránky, mají některé info podrobnější, některé jen zběžné. Pokud vládneš cizím jazykem, konrétně angličtinou, tak budeš ještě spokojenější. Na netu toho najdeš ještě víc.
Pokud nějaký Reiki-mistr má svoje vlastní skripta, tak je obdrží jeho žáci na kurzu, těžko je bude zsílat jen tak pro informaci.
A pokud ti připadají takové knihy drahé, mrkni do antikvariátu, určitě na něco narazíš. O masážích i o Reiki jsem jich tam viděla dost. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
t-alva
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 21.11. 2006
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: so listopad 25, 2006 11:43 am    Předmět: Citovat

OK, tak díky. Zkusím něco pohledat. Jen s tou angličtinou to bude horší Smile

A když už jsme u těch knih - dá se Reiki "samonaučit" z knih nebo je lepší navštívit seminář?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so listopad 25, 2006 10:06 pm    Předmět: Citovat

Wink copak o to, zkusit to můžeš, třeba tě to "samoiniciuje"na kanál Reiki i bez Mistra. Neměla bych takovou poznámku, kdybych osobně neznala kamarádku, která to tak prožila.A nemyslím, že by byla sama.
Já sama osobně jsem prošla tradičním seminářem jako většina praktikantů Reiki. Vřele to doporučuju. Nezodpovědné hraní si s energiemi někdy klepne přes prsty víc než by se jednomu líbilo a ten dotyčný nemusí chápat souvislosti. Když si koupíš třeba knížku Základní kniha o Reiki od Waltera Lübecka, za kterou dáš něco málo přes stovku, tak tam si můžeš leccos přečíst, určitě ti to dá spoustu informací a uděláš si sám představu o tom, co práce s Reiki je.
Reiki je univerzální vesmírná energie, která harmonizuje cokoli a kohokoli. Stručně řečeno. Něco si můžeš vyzkoušet třeba sám, jen tak když si budeš zkoušet citlivost rukou dejme tomu při hledání energetického pole rostlin nebo jen tím, že budeš zkoumat to co cítíš, když budeš svoje ruce pomalu přibližovat k sobě a zas je oddalovat. Věřit máš jen tomu, co si vyzkoušíš a pochopíš sám. To ostatní může-ale nemusí - být třeba blud, kdo ví? Wink K tomu vyzýval Buddha, aby lidi nevěřili všemu co slyší a čtou, i když to pochází z úst uznávané autority, ale jen tomu, co sami vyzkouší, prožijí.
Poslední poznámečka. Nejdřív si něco přečti, popřemýšlej o tom a pak se ptej na to, co ti není jasné. Takhle to dělá dojem, že dostaneš nápad a ptáš se na to, na co dostaneš odpověď už při přečtení prvních stránek nebo s rozhovorem s někým, kdo s Reiki pracuje.
Nebo si klikni v Menu na Odkazy a počti si. Tam najdeš informací .........jéje Exclamation až budeš oči kulit Shocked
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
radysek
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 10.4. 2004
Příspěvky: 107

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 2:00 am    Předmět: Citovat

t-alva
Renata Ti v podstate rekla vse, ja se jen pripojim zahravat si s energiema sam bez zkusenosti opravdu neni to prave orechove, verim, ze je tu spustu lidicek, kteri skripta a ruzne materialy maji, ale nikdo Ti je jen tak nepusti do sveta ani ja bych to neudelal a ze jich mam peknou sbirku, co Ti mohu doporucit navstiv treba bronkuv reiki seznam a najdi si treba podle sveho mesta mistra, ktery uci. Samozrejme si budes rikat, je on ten nejlepsi pro mne? Zde Ti mohu pouze rici poslouchej svoji intuici, poslouchej svuj vnirni hlas a kdyz se Ti nebude povzdavat rychle pryc. Ja Ti jen doporucim a nato muze mit kdoliv jiny nazor, pujdes-li na kurz nepospichej pekne s odstupem casu si jednotlive stupne prozij a vyzkousej. r.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: po listopad 27, 2006 7:29 am    Předmět: x Citovat

t-alva: souhlasím s výše uvedeným. Knihy ti dají spoustu info, ale živý mistr s dobrou schopností vysvětlit, ukázat a odpovídat na otázky je nejlepší. Taky je dobrý, že člověk pro to musí něco udělat: hledat, obětovat čas i něco financí (dneska už je spousta mistrů s rozumnými finančními nároky). A pokud nejsi talent na práci s enrgii, popř.s dlouhou praxí s energiemi je samozasvěcování dost utopie, alespoň podle mého názoru.
šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund