Fórum - Zobrazit téma - Zasvěcení - pohled z druhé strany - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Zasvěcení - pohled z druhé strany
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Zasvěcení - pohled z druhé strany

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 11:16 am    Předmět: Zasvěcení - pohled z druhé strany Citovat

Probírá se tu téma zasvěcení. Zajímal by mě pohled a osobní zkušenosti mistrů, kteří zasvěcují ať už dělají kurzy nebo se spíš věnují občas někomu individuálně.
Myslím tím co vám to přináší? Pocitově, energeticky i v osobním růstu?

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 11:41 am    Předmět: Citovat

Přináší mi to pocitově-pocit uspokojení,energeticky-zvyšování mé kapacity a vědomí,objevování nových možností a je to součástí mého osobního růstu,jako ale cokoliv jiného;)Je skvělý cítit,že se skrze mě otevřela někomu možnost víc pracovat na sobě a že jsem součástí tohoto procesu,že můžu být u "toho" a pozorovat potom,jak se člověk mění,jak objevuje nové možnosti,jak mu září oči a je zas o kus blíž sobě.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mrtvybrouk
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 19.7. 2007
Příspěvky: 85

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 6:13 pm    Předmět: Citovat

By mě zajímalo, jestli zasvěcením vznikne nějaká "vazba" mezi zasvěcujícím a zasvěcovaným... Něco jako... přestože poté nejsou ve fyzickém kontaktu, zda Mistr cítí jak na tom jeho "žáček" je, jak postupuje, co provádí atp. .. Question

Díky za vaše postřehy Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 8:52 pm    Předmět: Citovat

Šamanko, zasvcěcení pro "druhou stranu" je v podstatě jen intentivní otevření reiki s úmyslem spostředkovat hlubokou zkušenost tomu kdo přijímá a povzbudit v něm jeho vlastní schopnost otevřít se harmonii vesmíru.

Zatím se mi vždy stalo, že zasvěcování druhého ohromně srovnalo i mě. Jak kdybych si najedou přes druhého dovolila hluboké léčení.

Mrtvý broučku, myslím že vazba může, ale i nemusí vzniknout. Rozhodně si nemyslím, že díky Reiki, ale přeci jen je to intenzivní setkání dvou lidí, dvou energeickým systémů, které se mohou na došasnou dobu nějak provázat. A pokud se žák s učitelem setkává déle, určitě může vzniknout mnoho vazeb na různých úrovních, už jenom víra v učitelovi schopnosti je velmi silná vazba. Mám jednu zajímavou zkušenosti když mě Radovan Tokár zasvěcoval do Gendai Reiki metody. Měla jsem pak v noci velmi intenzivní sen o něm a o něčem co prožíval. Tak jsem mu to druhý den popsala a řekl mi, že právě to ve svém životě v poslední době řeší a intezivně se tím zabývá. Odkud jsem to ale vzala?Smile Každopádně nemám pocit, že by to ale nějak příliš pokračovalo jinak než jako respekt k jednomu ze svých učitelů. Rozhodně se necítím sledovaná, zatímRazz

Určitě je zasvěcování také velká zkouška osobní pokory. To nadšení že ty jsi ten hrdina a světlonoš je vážně opojné a svůdnéSmile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
SONTEN-REIKI
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 17.11. 2004
Příspěvky: 98

PříspěvekZaslal: út září 11, 2007 10:47 pm    Předmět: Citovat

Zasvěcování do jednotlivých stupňů chápu jako své poslání a tudíž pocit uspokojení nebo jiné emoce neprožívám. Jsem vděčná, že mohu Reiki předávat dál a že je zájemců o reiki stále víc, neboť to znamená, že i ovzduší celé naší společnosti by se mělo pomalu začít vylepšovat. Při ladění ale cítím, jak kdo je na tom energeticky a jak je vnímavý. Vazba, která mezi mnou a některými výjimečnými jedinci vznikne není vazbou závislosti, ale vazbou vzájemné úcty a radosti z kontaktu i mimo kurz. Mám-li se zamyslet nad tím, co mi jako učiteli, ladění druhých přináší, je především to, že se setkávám s úžasnými, pozitivně naladěnými lidmi. Krásný pocit mám také, když mi na první stupeň přijde člověk energeticky oslabený, vystresovaný, uzavřený do sebe a po měsíci se mi přijde ukázat a je to úplně jiný člověk. Usměvavý, činorodý, s hlavou vzpřímenou a chutí do života - to je pro mne ten největší přínos a za to především jsem vděčná, že mohu REIKI šířit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 4:07 pm    Předmět: x Citovat

mrtvybrouk: zasvěcením ne, záleží na osobě mistra. Jestli tam něco přidává, snaží se navázat lidi na další a další svoje kurzy různými metodami atd.

Téma jsem sem dala, protože mě zajímá jak to mají ostatní. Já si doplnila trojku o mistr-učitel nedávno, protože jsem neměla potřebu učit ani pořádat semináře (je jich až až). Popud přišel zvenčí.
Velmi mě překvapilo, že každé zasvěcování je i pro mě velmi silná záležitost, energeticky mnohem silnější než moje vlastní zasvěcení. Navíc i u mě pravidelně dochází znovu k něčemu podobnému jak psala Narya - jako bych pokaždé prodělala krásnou terapii.

Pochopitelně u lidí, kteří se tím živí je situace jiná, proto mě velmi zajímá i jejich názor a pohled i když už to pro ně není nic nového nebo svátečního.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
SONTEN-REIKI
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 17.11. 2004
Příspěvky: 98

PříspěvekZaslal: st září 12, 2007 5:05 pm    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
......
Pochopitelně u lidí, kteří se tím živí je situace jiná, proto mě velmi zajímá i jejich názor a pohled i když už to pro ně není nic nového nebo svátečního.

šamanka


Myslím, že se tím nedá živit. Jakmile začne dotyčný počítat, kolik si tím vydělá - je už v tom něco jiného. Zasvěcování a předávání reiki nesmí být na bázi kalkulace.

narya napsal:
.
Určitě je zasvěcování také velká zkouška osobní pokory. To nadšení že ty jsi ten hrdina a světlonoš ....

Souhlasím.
Jakmile má Mistr pocit uspokojení z toho, jak je báječný a jedinečný, tak to ještě není ono - je tady ještě kousek ega, ještě musí na sobě pracovat.
Nicméně radost z toho, že může pomáhat lidem, báječný pocit kontaktu se zasvěcovanou osobou i s Vesmírem, to je ta hlavní odměna.
Šamanko, přeji ti, abys byla pro své žáky skvělou učitelkou. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: čt září 13, 2007 9:05 am    Předmět: Citovat

samanka,mrtvy brouk:
vazba muze mezi mistrem a zakem vzniknout a to ne jenom v negativnim slova smyslu,ikdyz i to se stava.
ja sem mel ucitelku reiki,která pro me byla a je "vzorem" ve zpusobu a cistote práce s lidmi,nesmirne si ji vazim a ikdyz uz se odstehovala z brna,tak obcas za ni jezdim a je to pro me vzdy nesmirne prinosne.hned od zacatku mezi nami byl velice silny vztah a vzdycky kdyz mluvim o svych ucitelich,tak ona je na prvnim miste.vzdy me vedla cestou samostatnosti a nikdy me na sebe nevazala,nebo me neradila,pokud to pro me nebylo nezbytne nutne.setkani s ni me zmenilo zivot a to doslova.pri praci s lidmi si na ni cas od casu vzpomenu a je pro me velikou inspiraci.
takze i takovehle vazby a vztahy vznikaji pri zasveceni
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund