Fórum - Zobrazit téma - Odkud vlastne reiki je - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Odkud vlastne reiki je
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Odkud vlastne reiki je
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 11:32 am    Předmět: x Citovat

ageus: určitě bude na tvoje složité vývody reagovat Damao, který jim bude rozumět. Můj pohled je naprosto odlišný. Pro tebe asi příliš jednoduchý a primitivní. Pro praxi nepotřebuju žádné průvodce s různými vlastnostmi, schopnostmi, privilegii, pověřeními, různými dimenzemi a vím já čím vším. Myslím, že na všechno co potřebuji udělat můžu použít velmi jednoduché prostředky které jsou mi k dispozici a nevnímám žádné pevné hranice práce s reiki. Jak mě učili moji dva mistři: můžu ji použít na cokoliv, co mi fantazie dovolí.
Navíc je tu asi rozpor v pohledu na "Boha". Nepatřím mezi věřící, kde je rozlišeno tam - Bůh, tady - my. Mezitím ještě spousta dalšího.
Jsem zastáncem myšlenky více blízké knize "Hovory s Bohem", kdy je člověk součástí všeho: života, existence....Neumím krásné zenové: vždy tady a teď. Mám svoje úlety. Přesto se nevnímám odděleně, popsala bych to jako když si mimi plave v plodové vodě. Není třeba být stále "in", není třeba mít obavy, nebo se o to starat, nelze nikam vypadnout, voda je všude kolem. A nejen kolem i uvnitř - no tohle sice s tím přikladem úplně nesedí, ale lepší přirovnání mě nenapadlo.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: čt srpen 30, 2007 11:47 am    Předmět: Citovat

a ty jim nerozumíš?pokud ne,tak jak můžeš vědět že je tvůj pohled naprosto odlišný Laughing
Je skvělý že nepotřebuješ průvodce a chápu,že je to na tebe složitý,však jsme každý jiný a není potřeba,aby jsme dělali věci stejně.Jen sem psal svůj pohled na věc z hlediska mých zkušeností.Na něco stačí základka,na něco je potřeba vysoká.Někdo je samouk atd.
V pohledu na Boha se asi lišíme,protože pochybuju,že máme stejné vnímání.Každopadně se nevnímám oddělen,ale někdy oddělen sem,nebo se tak cítím,když zažívám různé zkušenosti.Tyto roviny pro mě existují zároveň.
Někdy cítím hluboké spojení asi jako ty v te vodě a někdy bytostně cítím bolest a oddělení,své hranice a omezení,kterými sám sebe vyděluji.
Cítím rozdíl mezi tím být v Bohu a myslet si to.
Pokud ty tohle neřešíš-tiše závidím a gratuluji.
pa
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: pá srpen 31, 2007 11:29 pm    Předmět: Citovat

V této diskuzi stojím názorově skutečně na straně šamanky. Holt, šamanko, to neumím vyjádřit tak jednoduše jako ty a potřebuju k tomu trochu filozofie, ale jinak s Tebou plně souhlasím.
Pokud si to ale někdo potřebuje vylepšovat - nic proti tomu. Říkám si: on to má tak, já zas jinak. Na konci Cesty se určitě jednou sejdem.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
mrtvybrouk
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 19.7. 2007
Příspěvky: 85

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 7:20 am    Předmět: Citovat

Reiki sice zatím nemám, ale vše vnímám tak, že v momentě, kdy si uvědomíme, že počátkem všeho je jednoduchá myšlenka, není potřeba využívat nějaké entity a nakonec ani symboly k tomu, aby se dala vhodným způsobem vytvořit/nasměrovat... Tyto "prostředníky" vnímám spíše jako "berličky", protože bychom si měli na závěr dne vystačit "sami se sebou".

Tak a teď mě kamenujte Mr. Green
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
saman
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 31.12. 2006
Příspěvky: 311

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 7:37 am    Předmět: Citovat

Můj názor je, že jsou průvodci reiki, ale já je nemusím volat, oni tu jsou a pomáhají. Je to stejné, jako třeba u stromu. Celý vesmír vznikl z jednoho bodu, ale různý hmoty ve vnějším projevu (jsme jinak stejného složení) mají různé vědomí.Tak ten strom má své vědomí, svého elfa(materialista to nazve genetické naprogramování), a ten elf řídí strom, aby dal plody.Přijdu já a starám se o strom a elf dá zase plody, ale už to nebudou pláňata, ale nádherné plody.Já jsem pro elfa asi vyšší bytost, můžu se samovolně pohybovat atd... A to je i u reiki.Zasvěcením jsem se dostal do sadu, kde je někdo, kdo se stará, aby reiki dávalo dobré plody ať už to chci nebo o tom nevím.Je to trochu složitější, ale šamanko máš pravdu, my už pomocníky nepotřebujeme.My už máme dar svobodné vůle, ale všude platí vesmírné zákony bez ohledu na nás a naší vůli.Tak že, u reiki platí, můj názor, že je to energie kvalitou výš, než stojíme ve vývoji my, a proto může někdo občas vnímat tu pomoc průvodců a druhý o ní neví, ale ona tu je stále. Tak jako někdo vnímá elfy a oni zase jeho,můžou dokonce spolu komunikovat.Ale aby to nebylo jednoduché, i vsadě strom dá pláňata.Tohle ale neplatí u jiných bytostí.Ty jsou nám rovny, musí tolerovat naší vůli, a když nechci jejich pomoc, tak ji nemám,pouze nám můžou dávat rady...Vidíš,teď mne šamanko napadlo, že když je energie reiki vyššího řádu, je to Boží energie, a proto ta nejvyšší.To je v souladu s tím, že třeba andělům za jejich pomoc nabízíme energii reiki.I pro ně je to energie vyššího řádu a to znamená, že průvodci reiki jsou...je to jako v nás.Naše tělo je složeno z miliard buněk a všechny buňky mají svůj program, své vědomí, ale patrí do skupiny tisíce buněk, které mají stejný úkol( třeba ledviny ), ale ledviny patří do jednoho organismu, který může fungovat pouze jako svůj celek, a ten celek má své vědomí,které řídí chod jedné i všech buněk a toto vědomí má své vyšší nadvědomí, které řídí tohoto tvora v rámci nějakého společenství, a toto společenství má své vědomí... Šaman.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 11:14 am    Předmět: Citovat

Samanka,damao:
ja sem tam ty průvodce ani původně nechtěl plést,protoze me bylo jasny,že s vaseho nynějšího úhlu pohledu,je to něco uplne mimo.Vlastne se to ani netýká reiki,jako takové,týká se to léčitelské praxe a postupů v určitém systému,napsal jsem to jenom pro zajimavost.
Hlavně jsem ragoval na tuhle větu šamanky a chtěl jsem ukázat jiný úhel pohledu:
proč chodit přes prostředníky, když máme šanci jít rovnou ke zdroji?
-průvodci pro mě nejsou vyšší bytosti ani prostředníci,ani berličky pro mou mysl.Jsou to týmový spoluhráči.Buď můžu pracovat sám na klientovi,nebo v týmu a v týmu někdy zvládnu víc práce,než sám.
Je to jak na operačním sále,doktor může pracovat sám,nebo s asistenty.A nevypovídá to nic o jeho kvalite,nebo o tom,že by dělal věci složitěji než musí.Někdy jde o banální zákrok,někdy o delší operace,kde je potřeba víc rukou a zkušeností.
Je ale jasný,že pokud jenom dáváte obvazy,nebo injekce-tohle znát nemusíte a ani to znát nepotřebujete.popojedem;)....

Nebo spíš proč a kam chodit, není kam, už tam dávno jsme.
-tohle mě prostě zni jako new age blabol,nebo budhistická moudrost.hezky se to poslouchá,dokonce je to i pravda,ale nevěřím samanko,že je to pravda pro tebe,v tvem životě,když ti třeba někdo prořízne pneumatiku u auta:)mozna to ale fakt jenom chápu jinak,než ty to myslíš a jde o internetové nedorozumění,ke kterému by nedoslo,kdyby sme se bavili osobně.
tot ode me vse k tomuhle tematu,jeste se snad vyjadřím k te prvotni otazce:
reiki je a je od Boha
pro každýho to asi znamená uplně něco jiného a to je dobře
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 2:20 pm    Předmět: x Citovat

ageus: díky za odpověď dřív než jsem ji stačila položit. Zrovna dneska jsem sem zašla abych se tě zeptala na co vlastně ty průvodce používáš, protože mi to vrtalo v hlavě. Mudrovala jsem, proč třeba není jen jeden průvodce - ten nejlepší.

K druhé části - nerozumíme si v tom o čem mluvíme.
Napojení a slova "není třeba nikam chodit" nejsou o životě, kdy člověk necítí emoce, je ve stavu trvalé euforie jako něco, co vypadá jak Sri Shinmoy. Bylo to v souvislosti s reiki, napojením, něčím co pro větší srozumitelnost popíšu jako Boha. Máš pravdu, má to blíž k buddhistické nebo spíš zenové filozofii. Křesťanství nás učilo, že je něco kdesi daleko, co nás pozoruje, hlídá a trestá. Zatímco tenhle pohled je více láskyplný, víc osobní, nic není daleko, je to tady všude kolem. Jsme toho součástí, ve všem, v přírodě, v nás....Takže když s TÍM spolupracuješ nebo komunikuješ, nepotřebuješ nic komplikovaného, jen se ponořit a nechat informace přicházet, zklidnit se, být pokorný a mít úctu k tomu co se děje.

Každý máme svůj systém, často jsem se skutečně potkala s tím, že muži (ne všichni - nehážu je do jednoho pytle,pozn. pro zetíka) potřebují složitější a komplikovanější teorie a postupy aby je uspokojily.
Nic proti.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: so září 01, 2007 2:25 pm    Předmět: Citovat

samanka:dík
...Takže když s TÍM spolupracuješ nebo komunikuješ, nepotřebuješ nic komplikovaného, jen se ponořit a nechat informace přicházet, zklidnit se, být pokorný a mít úctu k tomu co se děje.
mám to podobněWink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund