Fórum - Zobrazit téma - Znecitlivění prstů při reikování - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Znecitlivění prstů při reikování
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Znecitlivění prstů při reikování
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 8:59 pm    Předmět: Citovat

Citace:
"Nevěř vše, co z pera vyjde, k přírodě však nakloň sluch. V knihách mluví jenom lidé, v přírodě však mluví Bůh."


Tak to podepisuju taky Laughing .
Znovu jsem si to šla poslechnout ven pod stromy do rozkvetlé zahrady po Ilumauirově "Miluji Vás", abych si procítila, co ta slova ve skutečnosti znamenají. To je jinačí teplíčko Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: po červen 25, 2007 9:05 pm    Předmět: Citovat

mamka napsal:

Takže, Damao, ještě jsi mi asi neodpověděl, jak ty vnímáš čakry, když nad ně položíš ruku. Nebo ano a já to přehlídla?

Myslím, že jsem napsal, že tak jak je vnímáš - doplňuji: něco jako malý vodotrysk, nebo místo, kde se naopak energie jakoby propadá - kojnec doplnění - jsou zcela autentické pocity. Můžeš je klidně vnímat jako květiny - vnímat jejich harmonii podle vůně. Jsou to intuitovní vjemy, takže žádný ze smyslů není vyloučen.
Indové například učí, že čakry zní určitými zvuky - zejména při průchodu Kundaliní čakrou. Čichem je často vnímám také - krom hmatových a zrakových vjemů. Nikdy - opravdu nikdy - a to dokonce ani po přečtení Základní knihy o čakrách od Sharamon a Baghinski, jsem nevnímal, že by čakry nějak rotovaly.
Pouze když použiju kyvadlo při jejich testování, zavádím si představu krouživého pohybu, ale pozor! - ne čakry, jen kyvadla.
Mari Hall nám kdysi předváděla, jak podle konceptu, který přijmeme za svůj, můžeme při diagnostikování stavu čaker vnímat jejich rotaci, doslova podle toho, jak si zadáme, že se mají točit.
Při výuce práce s kyvadlem jsem si povšiml, že u začátečníků a lidí, kteří se kyvadla podvědomě trošku bojí, se v určitém období kyvadlo pohybuje z čista jasna opačným směrem, než bylo zadáno. (prostě tím, že se vytvořil program v mysli vědomým roztočením kyvadla určitým směrem). Na druhé straně, kdo už umí, dokáže si stanovit více druhů "znamení", v čem není momentálně čakra - její energie - v pořádku. Vidět to můžeš také jako zavírání určitých segmentů čakry - jak znázorňuje Barbara Brennann, nebo otevírající se či neotevřené plátky lotosového květu, jak učí Indové.
V knížkách najdeš potom nejrůznější někdy až bizardní vysvětlení, proč se čakry mají otáčet - chlapi často představují čakry jako systém ozubených koleček, co do sebe zapadají. No, někteří autoři se možná taky rádi předvádějí. Kdo ví.
Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
arima
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 8:41 pm    Předmět: Citovat

Hmm, tak toto už je za hranicí mého začátečnického cítění... Budu pilně trénovat, třeba se někdy také dopracuju k vnímání, jak se zde píše. Zatím jsem šťastná, že to funguje tak jak to funguje... Smile
Děkuju všem, co mi věnovali svůj čas a podělili se se mnou o své zkušenosti.
Mějte se všichni moc hezky. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Bootlog
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 5.9. 2003
Příspěvky: 80

PříspěvekZaslal: út červen 26, 2007 10:06 pm    Předmět: Citovat

arima napsal:
... Zatím jsem šťastná, že to funguje tak jak to funguje... Smile ...


No, to buď šťastná. Mě to, alespoň soudě dle pocitů, nefunguje vůbec. Což je občas k zlosti. Prostě takový střílení naslepo, bez jakékoliv zpětné vazby.

Nevím, zda tomu tréning pomůže. Z vlastní zkušenosti musím říct, že ne. Ale třeba dělám něco premanentně špatně, takže nemůžu zobecnit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 7:40 am    Předmět: x Citovat

Damao: díky, to je přesně to co potřebuju - vysvětlit tvoji myšlenku jednoduchým způsobem, popis, příklad. Však znáš nás příznivce "trubkového systému".
Takže se, jestli tomu dobře rozumím, přikláníš k tomu, jak byly čakry kresleny coby jakési trychtýře? Ale ten pohyb energií tam je stejně, buď nasávání nebo vydávání?

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Alwen
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 25.5. 2004
Příspěvky: 452

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 9:04 am    Předmět: Citovat

Kdysi jsem zkoušela na čakry virguli .. zkoušel jste to taky někdo?
Když se virgule u čakry vyhnula do boku = energie v pohybu = čakra v pořádku. Když se ani nepohnula a i u těla mířila dopředu = čakra zablokovaná.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: st červen 27, 2007 12:05 pm    Předmět: Citovat

Šamanko, vnímám pohyb, nebo také jiný vjem. Opravdu je třeba rozlišit, co je intuitivním vjemem jako takovým a co je za tímto vjemem. Jestliže například intuitivním vjemem je jablko, pak skutečné poselství je "něco jako jablko" - to může být nějaké mě neznámé ovoce, nebo také symbol pokušení, nebo terče. V tom je právě kouzlo, že s intuicí je to jako hra na hádanky, jen nejde o to si vzpomenout, ale nově najít. Nedá se to v krátkosti vysvětlit, snad jen zažít (proto na to dělám vícedenní semináře).
Za vnímaným pohybem v čakře se skrývá řešení témat této čakry, nebo také napětí či naopak blokáda týkající se témat té čakry.
Pozoruhodné je procítit si obrázky Barbary Brennan, ale i ty je třeba brát jako podobenství. Barbara Braennan uvádí někde v první třetině knížky i syboly, které si vypracovala pro svoji diagnostiku čaker. Jde stále jen a jen o znázornění intuitivních vjemů. ZA těmito vjemy je cosi, co nelze bezprostředně poznat a možná ani jednoduše pojmenovat. Mě to vyprovokovalo ke zkoumání, co všechno s čakrami souvisí. Je toho už na knížku - jen najít někoho, kdo to napíše. Pro větší názornost odkazuji na 2. díl Cyndi Dale: Čakry - nový systém léčby.

Alwen - snažil jsem se jeden čas používat k diagnózám čaker i aury virguli - vlaštovku konkrétně. U člověka ani zvířat se mi neosvědčila. Ne že by nefungovala, ale bylo to takové klopotné a zabralo to mnoho času. Kyvadlo mi připadá praktičtější.
Používám virgulku na určení průběhu zón (kombinuji s kyvadlem, ale virgulka je praktičtější) a při diagnózách energetického pole stromů.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
arima
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 7.5. 2007
Příspěvky: 30

PříspěvekZaslal: čt červen 28, 2007 11:00 am    Předmět: Citovat

Bootlogu; když přenáším Reiki, tak se snažím se odložit všechny myšlenky o problémech (kterých máme všichni až až), ani se nezabývám myšlenkou, zda energie prochází či ne. Pokud něco v rukou cítím, tak na pozici setrvám do té doby nežli to přejde. Pokud nic v rukou necítím, nepřemýšlím čím to je. (Jedna myšlenka, kterou si snažím v hlavě udržet je:např. když pomáhám od bolení kolena-soustředím se na to,že chci pomoci od bolení kolena.) Nechám 5minut Reiki působit či nepůsobit a jdu na další pozici.
Nevím, jestli to je správně nebo ne, ale po měsíci mám ruce citlivější a hlavně: rodinní příslušníci jsou štastní, když jim pomohu od problému.
Možná, že u Tebe je to v tom, že moc přemýšlíš nad tím, jestli to funguje nebo ne. Možná bys tomu měl nechat volný průběh. Wink
Ode mne to prosím neber jako radu (na to mám málo zkušeností), ale pouze jako můj názor. Smile
[/code]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund