Fórum - Zobrazit téma - odklon od tématu Je Reiki nebezpečná? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - odklon od tématu Je Reiki nebezpečná?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

odklon od tématu Je Reiki nebezpečná?

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pro zdraví
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so březen 31, 2007 5:51 pm    Předmět: odklon od tématu Je Reiki nebezpečná? Citovat

Jelikož sama nemám ráda, když založím nějaké téma a někdo mi jej shodí někam do jiné roviny, ačkoli je na to upozorněn, tak svůj příspěvek jako reakci na diskuzi mezi Zetem a Grasshopperem dávám do tohoto tématu. Diskuze se týkala stravování.

Garasshopper: stavím se za tvůj názor a příspěvek. Také na základě své vlastní zkušenosti.
Jsme všichni individuality a mnoho lidí přišlo na to, že nelze dát všechny do jedného pytle co se týče stravy. Držela jsem makrobio a také jsem si to musela trochu přizpůsobit, i tam je základem to, že čím větší podíl fyzické práce, tím větší podíl a častější přísun masa, u sedavých zaměstnání, kde chybí fyzická aktivita stačí jíst maso 1-2x týdně, meší porce. Ale tělo ji potřebuje. Například pro maximální možnost vstřebání železa lidským organizmem je potřeba jak část živočišného původu tak část rostlinného. Pak teprve z toho tělo dokáže vytřískat co nejvíc. C Ose týče ještě železa, když člověk vypije za týden víc jak 3-4 litry toho kupovaného v obchodech, tak to mu pěkně odplaví železo z těla. Neplatí to pro mléko přímo od krávy. Ale kdo v dnešní době má možnost si dojet s bandaskou přímo k chovateli?
Ale nejen makrobiotika , také například stravování podle krevních skupin bere v úvahu to, že ne každému vyhovuje jedna šablona podle které se utváří jídelníček. Byla jsem také i na kurzu který se zabýval stravováním ve skupinách podle Calábka. Také tam je několik skupin. Ani moderní dietáři nepropagují diety jako dříve pan Rajko Doleček. Berou v úvahu individuality.Ani držení půstu nelze vést podle jednoho vzorce: třeba nejíst a pít jen vodu. Někdo musí třeba pít zeleninové šťávy, někdo má takové zdravotní problémy při pouhém hladovění a stačí, když si udělá třeba jen třídenní jablkový den, někdo vydrží jen pít, někdo vynechá maso na delší dobu, někdo zas lepek, každý podle sebe. Je to jako se vším. Co vyhovuje a pomůže jednomu neplatí pro druhého. Nevhodným typem stravování ,myslím teĎ ne tím fastfoodovým ale podle speciálních příruček zdravého způsobu života, si může jeden dost ošklivě poškodit zdraví. Stejně jako ve sportu, ani ve stravě se nemá nic přehánět. malé děti ještě mají ten cit, že tělo si řekne kdy víc, kdy dost, a co ano a co ne. U starších to je už horší, tam to jde podle stupnice jin-jang v makrobiotice od mantinelu k mantinelu. Ale i tam se tělo snaží "chutí" něco říct. Že potřebuje tu kterou převládající energii vyrovnat.
Běžné dietetické omezení myslím zvládne každý. Ale takové, které by mohlo napomoct odstranit zdravotní problémy nebo velkou obezitu patří do rukou odborníků.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: ne duben 01, 2007 11:00 pm    Předmět: Citovat

Jsem přesvědčen, že neexistuje šablona zdravé výživy obecně popužitelná. Jsou jen jednotlivé zkušenosti. Můžeme se jimi inspirovat, domnívám se, že není dopředu jasné, že se jimi máme řídit.
Všechny ty dokonalé systémy byly časem překonány ještě dokonalejšími - a přesto, že byly tak dokonalé, nevymizela obezita ani nemoci chybami v životosprávě podporované. Třeba anorexie či bulimie.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: po duben 02, 2007 10:27 am    Předmět: Citovat

A přesto já jsem přesvěčen že jíst ovoce a zeleninu v ničím neponičené formě je ideál lidského zdraví. Jíst živou stravu, plné slunce, vody, plnou života. Sám pozoruji že s čistotou těla přichází velká změna, jako když vám celý život ne a nechce chytnout vaše auto, a najednou cítím že se v mých buňkách něco děje, jakoby ten život najednou občas už chytnul, nastartoval se.

Když zaměřím svou pozornost na své tělo, na jednotlivé buňky, cítím oslavu, ještě to není probuzení k životu, ale cítím že se to chytá a že se ten život přelývá z jedné buňky na druhou.

Také věřím že každý z nás je individualitou i ohledně stravování, položil bych si ale otázku, proč jím stravu která je jedovatá? Proč jím maso, když je dokázáno že v upečené formě má karcinogení účinky, že je plné hormonů, antibiotik, dochucovadel, soli a pesticidů........ miluji opravdu své tělo když mu dávám toto?

Miluji své tělo když mu dávám pasterizované umrtvené mléko zbavené všeho, plné látek, které jsou pro člověka nevstřebatelné i včetně velkého mýtu o jeho prospěšnosti? Když je dokázáno že zahleňuje organizmus a celkově ho ucpává?

Miluji své tělo když mu dávám stravu která je mrtvá, zbavená veškerého života, ochuzena o vodu a cenné minerály, vitamíny a aminokyseliny?
-------------------------------------------------------------
A za touto tlustou čárou se nachází i to další - jsou lidé kteří říkají, jsem zdravý a jím maso a všechno co mi tu popisuješ jako nezdravé....... já říkám, máš velké štěstí.

Máš velké štěstí protože jsi jeden z tisíce který má dobrý imunitní systém a ne tak ucpané tělo. Určitě hodně sportuješ( sport a pohyb je hybná síla všeho - velký očištovatel).

Pro mě už má strava není extrémem, je pro mne extrémní vařená strava. Pro tělo jedovatá. Záleží jak moc ho tou stravou otravujeme, a jak své tělo očištujeme.

Pohyb, slunce, čistý vzduch a čistá voda jsou základem všeho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
grasshopper
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 22.1. 2007
Příspěvky: 63

PříspěvekZaslal: so duben 07, 2007 8:37 pm    Předmět: Citovat

Způsobil jsem ten zmiňovaný odklon od tématu, tak bych sem měl také přispět se svou troškou do mlýna. O zdravý způsob stravování jsem se začal zajímat kolem 18 roku věku v souvislosti se zahájením léčby u jedné paní doktorky, která praktikovala akupunkturu a homeopatii. Vycházel jsem tenkrát z makrobiotiky a v podstatě vegetariánské stravy z knihy Fit pro život. Moje zkušenosti byly takové, že na hubnutí to bylo výborné (i když já jsem člověk, který tohle vůbec nepotřebuje a dospěl jsem tak „parametrům“ 186 / 59) a pak se také trochu zlepšil stav mé pleti. Ano a ještě jeden důležitý účinek od 19 do 30 let jsem neměl ani jeden zubní kaz. Tolik asi z těch pozitivních účinků. Mělo to ovšem i negativní vliv, hlavně ten, že jsem byl až moc hubený a měl jsem málo svalové hmoty. Co si všímám tak většina lidí, kteří se dali na vegetariánství nebo makrobiotiku dost zhubli, až nezdravě. Jsou jak se říká kost a kůže. Často se mi také stávalo, že mě bez zjevné příčiny bolely klouby nebo jsem měl v noci křeče v nohách a začaly mě padat vlasy.
Jak už jsem psal v jiném příspěvku, za nejlepší pro mě považuji kombinaci Zónové diety s dietou podle krevních skupin. Zájemci jistě toho najdou spoustu na netu.
1. Rovnováha
Řada dietních směrů je založena na rovnováze. Makrobiotika na rovnováze jin – jang. Pak taky existuje rovnováha kyselinotvorných a zásaditých potravin. Zónová dieta se snaží o takovou kombinaci potravin, aby v těle nastala rovnováha dvou hormonů inzulínu a glukagonu. Tím dojde k vylučování „dobrých“ eikosanoidů, což jsou zase hormony a k nastolení stavu, který autor označuje zónou – stav, kdy tělo maximálně dobře pracuje jak po fyzické i psychické stránce, člověk si tak prodlužuje život, stačí mu méně spánku atd. Tato dieta byla testována i na sportovcích a ti pak dosahovali ještě lepších výkonů než předtím. Byla testována i na lidech trpících cukrovkou a ti pak mohli klidně vysadit uměle dodávaný inzulín.
Ovšem pokud by měl člověk dodržovat úplně všechny rovnováhy, o kterých jsem napsal, musel by si promyšleně připravovat stravu od rána do večera a nemohl by asi ani chodit normálně do práce. A která ta rovnováha je vlastně nejdůležitější? To sám nevím. Otázka je, zda vůbec nějaká rovnováha jin-jang ve smyslu energie z potravin co člověk zkonzumuje existuje. Já když se tak podívám zpětně, tak jsem ji praktiky nepociťoval. Naopak se u mě objevily zdravotní problémy, které by teoreticky neměly nastat, když se snažím právě o tuto rovnováhu.

2. Mléko a mléčné výrobky
Zpočátku jsem je vynechal velice striktně. Zlepšil se mi sice stav pleti, ale začaly mi padat vlasy. To se zastavilo právě po jejich zařazení do jídelníčku. Stačilo brát pár tablet mléčných aminokyselin (doplněk stravy) denně nebo třeba 3x týdně bílý jogurt bio. Ten má z hlediska zónové diety ideální poměr bílkovin k sacharidům zhruba 0,75. Pak také mléčná syrovátka nebo kvalitní syrovátková bílkovina. Tohle považuji za kvalitní mléčné výrobky, jak se ptal Zeto. Nikoli tedy samotné mléko nebo tavené sýry apod.
V institutu doktora Jonáše v Praze mají přístroj EAV (elektroakupunktura podle doktora Volla), který dokáže určit co je pro daného člověka dobré nebo špatné. Může to být lék nebo i potravina. Zkoušeli tam mezi doktory zda je pro ně vhodný nějaký nápoj, šlo o nějaké kvasinky, které se množily v mléce. Pouze dvěma doktorům vyšlo, že ano a světe div se, jeden z nich měl krevní skupinu B a jeden AB. Tedy přesně podle teorie o krevních skupinách.

3. Čištění organismu
Je zcela jistě dobré jíst stravu, která nezahleňuje a čistí organismus. Rozhodně nedoporučuji začínat den snídaní, která obsahuje živočišné bílkoviny. Čas od času je dobré udělat nějaký den půstu nebo očistnou kúru. Ale živit se celý život jen rostlinnou stravou a být úplně bez masa, mléka vajec a dokonce i obilovin, to asi nikdy neudělám. Pouze ovoce, zeleninu a semínka rostlin nepovažuji za plnohodnotnou stravu po celý rok. Tak možná v létě třeba týden dva, budiž, ale ne pořád. I když připouštím, že mohou existovat lidé s takovým metabolismem, že jim tohle může vyhovovat. Ale myslím, že jich bude malé procento.

4. Denní potřeba bílkovin – konzumace masa a živočišných potravin
Tady se názory odborníků rozcházejí hodně. Od jednoho extrému (H. Diamond, Fit pro život), kde se píše, že stačí 23 g denně nezávisle na tělesné námaze (a aktivní sportovci a těžce pracující prý potřebují jen víc energie čili sacharidů) až po druhý extrém (dieta pro špičkové kulturisty, doporučuje se až 3g bílkovin na kilogram tělesné hmotnosti, což může být až 300-400 g denně). A kde je teď pravda? Podle mě někde uprostřed. Každý extrém je škodlivý. Docela dobře je to popsáno v knize o zónové dietě, kde autor popisuje jak si podle aktivní tělesné hmotnosti a stupně fyzické aktivity spočítat denní potřebu bílkovin. Je to zhruba 1-2,2 g bílkovin na kilogram ATH. Ale jako absolutní minimum doporučuje něco přes 50-60 g denně i pro člověka se zcela minimální fyzickou aktivitou, nevím teď přesně kolik.

Doporučil bych všem, kdo chtějí zkoušet nějakou dietu nebo výživový směr, aby se drželi této hodnoty jako minima!!! A takovým podhodnoceným údajům jako že stačí 23 g denně nevěřili, pokud si nechtějí zadělat na zdravotní problémy. Znám to z vlastní zkušenosti. Samozřejmě mluvím o dlouhodobém horizontu. Dvoudenní hladovka kvůli očistě těla by zdravému člověku neměla ublížit, ale ne aby jedl stravu bez bílkovin pořád.

Ono je to všechno moc pěkné, také funguje, ale pokud člověk chodí do práce, kde stráví 9 hodin denně a dlší 1-2 hodiny stráví cestou do práce a z práce, pak mu na přípravu stravy podle všech těchto pouček nezbývá moc času. Máte s tímto vy pracující podobné zkušenosti?

To jsem se trochu rozepsal a dalo by se toho napsat ještě hodně. Nicméně tento web je orientovaný spíše na duchovní věci. Jenže ono duchovno a materiální svět jsou spolu provázané a souvisejí spolu. Takže asi tolik.

Zeto mám pár otázek, ty se vážně živíš jenom stravou obsahující ovoce, zeleninu a semena rostlin? Co třeba mořské řasy, také konzumuješ? Jaký je ve tvé stravě procentuální poměr mezi třemi základními živinami (bílkoviny / sacharidy / tuky)? Jako např. 20 :60 : 20. Kolik je to u tebe?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: so duben 07, 2007 9:07 pm    Předmět: Citovat

Nejen hladovka dvoudenní, ale ani vícedenní nemůže zdravému člověku ublížit, což ovšem neznamená, že doporučuji s hladovkami experimentovat. Pokud budete chtít, vyzkoušejte si jak se budete cítit, když nebudete jíst v den úplňku a novu. Náš tělesný cyklus byl přirozeně naladěn na Lunu. Ve svém zájmu bychom měli o toto naladění dbát a vědomě ho dodržovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pro zdraví Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.13 sekund