Fórum - Zobrazit téma - Nebezpečí vesmírných iluzí - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Nebezpečí vesmírných iluzí
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Nebezpečí vesmírných iluzí
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bootlog
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 5.9. 2003
Příspěvky: 80

PříspěvekZaslal: čt březen 22, 2007 8:20 pm    Předmět: Citovat

mamka napsal:
... Souhlasím, že je pořád třeba nezapomínat na vlastní zdravý selský rozum a nepřestávat žít s nohama na Zemi.

...


No, to je právě ta potíž pro (asi nejen začínajícího) hledače. To, co se tady říká, je kolikrát natolik v rozporu se 'zdravým selským rozumem', na který se člověk doposud téměř výhradně spoléhal, že pak těžko odlišit 'správnou neuvěřitelnost' od pravého šarlatánství. O to těžší, že když (jako třeba v mém případě) nemáte žádné 'pocity energie' nebo jiné fyzické vjemy, nezbývá vám než slepá víra, že celé reiki není jeden velký masivní humbuk.

Existuje vůbec nějaké spolehlivé kritérium, jak oddělit zrno do plev? Jasně, pokud někdo nabízí 'jedinou správnou cestu' výměnou za odevzdání veškerého majetku, zřeknutí se přátel a příbuzenstva, je namístě krajní obezřetnost, ale kolikrát je to mnohem rafinovanější a na scestí se dá sejít s nejlepším úmyslem.

Nějaké zkušenosti?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: čt březen 22, 2007 9:26 pm    Předmět: Citovat

Jediným kriteriem je zkušenost. Nezkušený se snadno nechá chytit do těch hříček typu Kdo má lepší vibrace nebo Ten tomu ještě nemůže rozumět atp.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 12:12 pm    Předmět: Citovat

Jak možná většina z vás ví, jsem dosti skeptická k humbuku kolem důchovních průvodců, osvícených mistrů, channelingů a jiných newage učení. Nebudu zde psát jak je to hrozné,matoucí a zavádějícíSmile Nechci se ani dohadovat, ani opakovat. Jen připojím to, co mě napadlo včera večer když jsem si povídala s kamarádem, který mě ukázal nějakou novou metodu. Minulý týden jsem byla na veletrho Esoterika i tam jsem viděla hodně inspirace.

Takže, myslím, že jsem přišla na zdroj mého názoru. Já to vše cítím jako ohromný informační chaos, spousta slov a označení. A hluboce v sobě cítím intuitivní nespokojenost. Moje racionální uvažování a psychologické vzdělání se k tomu připojuje až druhodně. Ten můj základní postoj vychází odjinud,ne z mysli. Cítím ohromné oddělení, jakoby roztříštění jednoho velkého zrcadla na mnoho oddělených kousků a mysl těká od jednoho k druhému, hledá, zkouší a vůbec nevidí, že jde o jedno zrcadlo o jeden vzájemně provázaný celek.

Co mi to říká a co já osobně hledám. Hledám pevný stabilní základ pro každého duchovně hledajícího. Kolem nás je ohromný a neprozkoumaný prostor a vesmír a my máme vědomí, které může zkoumat. V tom všem duchovním chaosu jsou společné základy mnoha učení, když je člověk pozorný vnímá překrývání, společné cesty, základní principy. Takže jsem proti neustálému těkání mysli, proti tvoření nových pojmů a cest, ale naopak aby v tom vodnářském chaosu, kdy každý chce šířit tu svoji jedinečnou duchovní cestu, existovaly společné principy, společná řeč a cokoliv co je sdělováno a učeno dál bylo podloženo hlubokou zkušeností, ne jen pouze částečnými zkušenostmi a povrchním pochopením, které se dost často váže pouze na slovní označení nějakého fenoménu nebo metody.

Vesmír je jednoduchý, základní zákony jsou jednoduché, kolem nás je mnoho neznámého a slova mohou být velká past na mysl, je nutná hluboká zkušenost. Takže asi tak:)

Narya
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
TomasKl
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 12.4. 2005
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 2:15 pm    Předmět: Citovat

Na Tvém vyznání se mi Naryo moc líbí upřímnost a opravdovost, které z toho cítím. A to přirovnání mysli skákající ze střípku na střípek je super.

Jako zpětnou vazbu - chceš-li zamysli se, chceš-li odmítni - bych se zeptal, zda si
Citace:
Vesmír je jednoduchý, základní zákony jsou jednoduché

s
Citace:
je nutná hluboká zkušenost.

tak trochu neprotiřečí?

a ještě
Citace:
Hledám pevný stabilní základ pro každého duchovně hledajícího

tím myslíš pro každého ten jeho nebo jeden stejný pro všechny?

PS. "není pevné co je bez chvění" - všechna moje zkušenost - technická i iracionální - tento citát potvrzuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 4:08 pm    Předmět: x Citovat

Neřekla jsem ani slůvko, že neexistuje něco mezi nebem a zemí. Měla jsem na mysli channeling a dneska moderní verze vesmírných lidí. Ano, taky jsem viděla fanaticky zářící pohledy lidí upřených ke slibovanému ráji. Největší nebezpečí vidím právě v té spoustě slibujících blábolů. Lidi jsou prostě v jádru lenošní, co si budeme povídat, známe to každý ze své osobní zkušenosti. Takže volba jednodušší, lákavější, blýskavější cesty vždycky přitahuje víc. A tajemno, samozřejmě bez rizika zklamání nebo nebezpečí. I nebezpečí sebepoznání nebo ztráty vlastních iluzí.
Velice legrační je, jak jsou tyhle teorie pružné. Když se něco konkrétního řekne a zjistí se, že to není pravda, ejhle hned se vynoří nová verze proč se nestalo co mělo. Za pozornost taky stojí spiklenecké teorie mezinárodních tajných politických domluv a tak tajného zlepšování a růstu lidstva až je tolik utajeno, že není nikde vidět.

Prostě to ze mě muselo ven, protože se mi nakumulovalo pár čerstvých zkušenosti nad kterými mi spadla čelist údivem.

Jak je léčivé si přečíst pár slov někoho nebo něčeho moudrého - osvědčeného než jeden channeling kdoví z jakého zdroje vyrobeného za kdovíjakým účelem.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: pá březen 23, 2007 7:27 pm    Předmět: Citovat

pro TomášeKl:
Otázka je na Naryu, ale snad můžuSmile. Tome neprotiřečí si. I když jsou základy jednoduché, je třeba je pochopit a přijmout za své. Při tom je třeba přiznat si i to, co raději tiše obcházíme. A při tom přiznávání si věcí sám sobě to s námi občas pěkně mlátí a my se učíme - získáváme zkušenosti.
Mirek

P.S. jeden kamarád vnaší firmě pečuje o počítače a má stejná začáteční písmena příjmení i křestní jméno:), nepečuješ o počítače náhodou v centru Prahy? Smile
M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: ne březen 25, 2007 6:50 pm    Předmět: Citovat

Wink Mirku, pěkně napsané. Myslím, že pro mnoho lidí je snadnější hledat odpovědi na svoje otázky kdekoli jinde než ve svém nitru. I když to je nejblíž. Pod svícnem bývá největší tma. A tma je dost velký strašák. Může se tam ukráývat spoustu nedobrého, nehezkého, může tam být ukrytá pravda o nás kterou se bojíme poznat. Ze strachu, že se dozvíme něco, co neodpovídá našemu přesvědčení o sobě sama a nevejde se do kategorie"správné".

Vesmírné zákony jsou ve své podstatě velice jednoduché. Jenže za ně nic neschováme, nutí nás dívat se na sebe a na svět z nadhledu, vnímat realitu i jinak než jen ze svého úhlu pohledu. Takže kvůli tomu, abychom měli omluvu za to všechno co děláme, jak se chováme, tak je pro nás mnohdy jednodušší vymyslet něco složitého, až "fenomenálního" a dát tomu blýskavý kabát. přiláká to dost zájemců. Proč je většina chrámů tak vyšperkovaná? Aby ohromila příchozí. A když si to tak vezmeme-co je na tom chrámu vlastně důležité: To, co se v něm káže nebo prostředí kde se káže?
A ještě jeden pohled. Když chcete někoho zaujmout, přilákat, musíte to co nabízíte nějak odlišit, zvýraznit. A nejlíp nabídnout nějaký bonus a málo námahy, byť s větším vydáním ze své kapsy.

Přesto si nemyslím, že vyšechny ty texty, více či méně duchovní je třeba považovat za blábol. Sama osobně věřím, že mnoho textů a knih bylo napsaáno opravdu díky jakémusi napojení na "duchy" a v dobré víře sepsáno. mě konkrétně velice oslovila kniha A. Kardeca Kniha duchů. Nečetla jsem z této oblasti zatím nic lepšího a obsahově poukazuje na spoustu nebezpečí rádoby napojení a channelingů. ukazuje na rozdílné pojetí jak si představujeme třeba posmrtný život a "poslední soud" my lidé a jak to je "doopravdyů. těžko říct, ale svým obsahem mi přijde natolik zajímavá a a nebombastická, že jí věřím. Stejně tak hezky je napsána kniha Hovory s Bohem. Ačkoli je to dle mého názoru dosti upravené aby se to dobře četlo, obsahuje ta kniha mnoho podnětů k zamyšlení.
Ačkoli čtu všechny ty channelingy a zprávy od andělů a archandělů přepsané na různé weby, tak mnohdy mají některé hodně co do sebe a kupodivu vedou lidi ne k pasivnímu přihlíženía čekání an záchranu, ale k aktivnímu a tvořivému přístupu při tvorbě života.Takže mi je celkem jedno kdo se pod to podepsal ale hodnotím obsah. Jistě, nic nového pod sluncem, ale ono je to potřeba mnohdy opakovat, aby dobrá myšlenka nezapadla. Tím ale nemám na mysli texty "Připravte se, my se vylodíme a zachráníme vás. Hlavně ty, co nejedí maso. a uděláme tady pořádek"atd. To jaksi nee.

Nevím, Naryo, jak definovat ten stabilní základ pro každého duchovně hledajícího. Většina začne heldat duchovno, až když mu nějakým způsobem teče do bot, zjistí, že to co dosud dělal, že je jaksi v rozporu s jeho podstatou. Takže je jako tonoucí co se stébla chytá. Chytá se toho, co je po ruce a čemu podle sebevěří, že jej udrží. Buď zachová rozum a po tom, co zjistí, že už nebezpečí pominulo, tak začne zkoumat čeho se to drží a jestli to vydrží, začne hledat , kudy z bláta ven a zjistí, že cesta nahoru na břeh je asi to nejlepší co může udělat a že se bude muset chytnout občas jinde, někde lézt po svých a tak. A nebo se upne právě na to první záchranné stéblo a z vděčnosti mu zůstane věrný, vezme to dejme tomu jako za boží znamení, vypne mozek a jako dík za záchranu slíbí naprostou věrnost a oddanost tomu záchrannému stéblu. Pak bych viděla dvě skupiny zachráněných. Jedni, kteří se chytnou, rozdýchají a naberou síly a lezou nahoru, po cestě nahoru poznávají různé další možnosti, cestu a tempo vzhůru volí dle svých možností a přesvědčení a pak ti druzí, kteří jako poděkování za záchranu zůstanou na tom prvním stébélku a možná se sami snaží stát se taky takovým stébélkem a zachraňovat druhé.Jakkoli. Ale je zajímavé, že v podstatě jsou spokojení a přesvědčení o správnosti svého počínání všichni Laughing A při pohledu na počínání toho druhého si poklepáváme na čelo a hovoříme o zaslepenosti. NAryo, když někdo něčemu věří, je o tom hluboce přesvědčen, jak jej chceš přesvědčit, že z tvého pohledu je to blábol? MYslím, že je málo těch, kteří dokáží "protstranu" nenásilně dovést k zamyšlení, že to můžebýt taky trochu jinak než se mi to jeví. Tím mám na mysli oba dva tábory. Pak se hledají rozpory, rozdílné pohledy a zesiluje se kalibr v přesvědčování se navzájem. Ale těch, kteří nás dokáží zaujmout, abychom se sami a dobrovolně podívali taky na jiné než svoje stanovisko, těch je setsakra málo. Těch, kteří nám ukáží, že prostě jen existuje taky něco jiného, a nenutí tě měnit barvy na tvém drezu, jen tě nějakými otázkami nutí zamyslet se a objevit, že svět je možná trochu jiný než jsme si ho dosud představovali. A že je také lepší hledat ty společné cíle a hlediska, než upozorňovat na ty rozdílné.

Kolik jste kdo dokázal přimět k zamyšlení se nad nějakými otázkami ty, kteří se zabývají třeba možností záchrany lidstava z vesmíru? Kteří čekají na zázrak? A to k zamyšlení takovým způsobem, aby neměli pocit že z nich děláte blbce? Já sama za sebe o nikom takovém vědomě nevím. Možná třeba je někdo, koho jsem přiměla podívat se na svět taky trochu jinak. Ale fakt o něm nevím, vědomá kampaň to nebyla. Znám člověka, který nenásilně dokázal přimět dva Jehovisty k zamyšlení se natolik, aniž jim vyvracel jejich pravdy, že od této víry sami odešli. Před tímhle člověkem smekám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Bootlog
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 5.9. 2003
Příspěvky: 80

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2007 3:18 pm    Předmět: Citovat

Damao napsal:
Jediným kriteriem je zkušenost. Nezkušený se snadno nechá chytit do těch hříček typu Kdo má lepší vibrace nebo Ten tomu ještě nemůže rozumět atp.


Jestli to čtu správně, je lepší udělat vlastní zkušenost, i když to třeba znamená nabít si vlastní úsměv, než nečinně sedět. Potíž je v tom, že slepou cestou může jít člověk celý život, aniž to zjistí. Což je ještě ten lepší případ. Ten horší je, že to zjistí až 'těsně před koncem cesty' (jo, jasně, ta cesta žádný konec nemá, já vím).

Zkušenost za mě nikdo neudělá, ale stejně by bylo fajn mít nějaký kompas, co by umožnil vyhnout se těm 'nejhorším přehmatům'.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Bootlog
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 5.9. 2003
Příspěvky: 80

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2007 3:43 pm    Předmět: Citovat

Renata napsal:
Wink ... Myslím, že pro mnoho lidí je snadnější hledat odpovědi na svoje otázky kdekoli jinde než ve svém nitru. I když to je nejblíž. Pod svícnem bývá největší tma. A tma je dost velký strašák. Může se tam ukráývat spoustu nedobrého, nehezkého, může tam být ukrytá pravda o nás kterou se bojíme poznat. Ze strachu, že se dozvíme něco, co neodpovídá našemu přesvědčení o sobě sama a nevejde se do kategorie"správné".


Jen bych nahradil 'může tam být ukrytá pravda o nás' tvrzením 'je tam ...' a klidně bych se pod to podepsal.

Renata napsal:
Kolik jste kdo dokázal přimět k zamyšlení se nad nějakými otázkami ty, kteří se zabývají třeba možností záchrany lidstava z vesmíru? Kteří čekají na zázrak? A to k zamyšlení takovým způsobem, aby neměli pocit že z nich děláte blbce? Já sama za sebe o nikom takovém vědomě nevím. Možná třeba je někdo, koho jsem přiměla podívat se na svět taky trochu jinak. Ale fakt o něm nevím, vědomá kampaň to nebyla. Znám člověka, který nenásilně dokázal přimět dva Jehovisty k zamyšlení se natolik, aniž jim vyvracel jejich pravdy, že od této víry sami odešli. Před tímhle člověkem smekám.


Tak toho bych chtěl poznat. Nic nevede k důkladnému zamyšlení (nad čímkoliv) líp, než vést o tom debatu s někým, kdo je informovaný a zároveň tolerantní. Takové jest vyvažovat vzácným kořením.

A souhlasím, klobouk dolů. Přimět Jehovistu k zamyšlení je nevídaný kousek. Třeba tím jedním z těcho dvou prozřelých byl můj kamarád, co se k nim dal, pár let si tam pobyl, ale teď už je naštěstí zpátky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
TomasKl
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 12.4. 2005
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: po březen 26, 2007 5:02 pm    Předmět: Citovat

Citace:

Jestli to čtu správně, je lepší udělat vlastní zkušenost, i když to třeba znamená nabít si vlastní úsměv, než nečinně sedět.


PŘESNĚ!!!!

Citace:

stejně by bylo fajn mít nějaký kompas, co by umožnil vyhnout se těm 'nejhorším přehmatům'.


Nejhorší přehmat můžeš s odstupem hodnotit jako naprostou nezbytnost na Tvé cestě. Ber to spíš takhle "co mne nezabije, to mne posílí" ( a dodávám - pokud mne zo zabije, tak buď tím vše skončilo, takže je to fuk nebo se jen měním v něco jiného, takže cesta pokračuje a možná ten nejhorší přehmat vidím z úplně jiné perspektivy)

Citace:

Tome neprotiřečí si. I když jsou základy jednoduché, je třeba je pochopit a přijmout za své.


Ale jo, chápu jak to myslíte. Když jsem se učil na VŠ na zkoušky, často se mi najednou po dnech nebo i týdnech šprtání najednou všechno tak nějak složilo do jediného perfektně přehledného celku a co mi připadalo předtím složité až nepochopuitelné, tak bylo náhle jasné a přehledné. I s matikou jsem to tak měl. Přesto bych nikomu netvrdil, že je matematika jednoduchá. Jo dalo by se říct "její zákony jsou jednoduché, ale dopracovat se k jejich pochopení chce roky práce. Od 1 + 1 k např. integrálům je to fakt dlouhá cesta".

Citace:

ono je to potřeba mnohdy opakovat, aby dobrá myšlenka nezapadla

hm, mnoho opakovačů, málo těch co kromě toho opakování něco dělají... i kdyby jen koupel v horké vaně aspoň někdy nahradili sprchou (menší spotřeba vody a energie na ohřev) a před každou jízdou se zamysleli, jestli není možné použít autobus, který stejně tak jako tak pojede, místo auta... i to by bylo víc, než 100x opsat na web dobrou myšlenku

Citace:

Přimět Jehovistu k zamyšlení je nevídaný kousek.


Koukám, že ani ten nejjednodušší zákon neznáte co? Myslím tím nesoudit podle vnějších nálepek jako Jehovista, budhista, žid, moje babička, jeho děti atd. , ale hodnotit každého individuálně zvlášť, každého jako jedinečnou Bytost a snažit se ji vidět opravdově, bez předem naučených předsudků.
(konkrétně jehovisty znám dva. bezva lidi, skvěle jsme pokecali, inspirovali jsme se navzájem. Byli jehovisti už za totáče a přátelé jejich vyprávění o Stb a jejich praktikách mi dalo hodně. Fakt něco jiného o tom číst a něco jiného to slyšet - s tou emocí v hlase, odmlkama, plnou autenticitou - no to jen tak na okraj)

a na konec to nejmíň důležité Surprised)

Citace:
nepečuješ o počítače náhodou v centru Prahy?


Centrum Prahy je široký pojem viď? Ale já vůbec nepracuju v Praze, takže nejsem ten, koho jsi myslel Surprised)

Mějte se všichni krásně!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2007 8:07 am    Předmět: Citovat

Citace:
Koukám, že ani ten nejjednodušší zákon neznáte co? Myslím tím nesoudit podle vnějších nálepek jako Jehovista, budhista, žid, moje babička, jeho děti atd. , ale hodnotit každého individuálně zvlášť, každého jako jedinečnou Bytost a snažit se ji vidět opravdově, bez předem naučených předsudků.

ale já neměla na mysli hanění Jehovisů, ale to, že někdo dokáže přivést svými otázkami a rozhovorem k zamšlení a k úvaze, že možná jeden není tam kde by chtěl být. Mě je celkem fuk, kdo co dělá a co vyznává, když neomezuje jakoukoli formou mne nebo není fanatik co si pro samé hlásání nevidí na špičku nosu. Ale pokud někdo začne vést rozhovor s člověkem s duchovním rozhledem a léčitelskými schopnostmi, vede jej v pohodě a pak se musí přeptat na některé věci týkající se léčitelství svých nadřízených v církvi a nakonec je přesvědčován o tom, že to je ďábelské dílo, no, nevím,nevím. Ne každý je slepý věřící. Možná že právě tam byl ten podně k zamyšlení. A přemýšlení. Právo volby má každý z nás.
Když někdo jako katolík přejde k Islámu, nebo k Buddhismu,a tak různě, tak proč by Jehovista nemohl vystoupit taky z církve. Všichni k tomu došli po zralé úvaze a třeba četbou nebo na základě setkání s někým, kdo je dovedl k zamyšlení, jestli ta dosavadní církev je zrovna to pravé co sami hledají.
V případě o ktetrém jsem psala nešlo o násilné přesvědčování a hanění. To bylo mým cílem zdůraznit. Znám taky Jehovisty, nic proti nim nemám a holt tolerujeme rozdílný světonázor. Sice nejsme přátelé ale to není snad podmínkou.Dokážeme se dobře pobavit o jiných tématech.Možná to je tím, že hledáme to co máme společné.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
TomasKl
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 12.4. 2005
Příspěvky: 159

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2007 9:08 am    Předmět: Citovat

Hm, Renato, já citoval Bootloga a ne tebe.

Ty jsi napsala příklad a proti tomu nic nemám. Neznám ty lidi ani kontext, takže nemám žádný názor na to, jestli odejít pro ně byl přínos nebo naopak chyba ani nevím nic o tom člověku, s nímž se bavili. Použilas to jako příklad a proti tomu nic nenamítám.

Ale Bootlog to naprosto zobecnil.

Si to porovnej - ty napíšeš


Citace:
Znám člověka, který nenásilně dokázal přimět dva Jehovisty k zamyšlení se natolik, aniž jim vyvracel jejich pravdy, že od této víry sami odešli.


ale Bootlog z toho udělal

Citace:
Přimět Jehovistu k zamyšlení je nevídaný kousek.
- čili obecné konstatování, které řadí každého jehovistu do určité škatulky.

Zdánlivě jen slovíčkařím, ale takhle bohužel začíná každý totáč - vybere se určitá skupina lidí, zobecní se jak je špatná, pak se o všechno okrade a už to jede. Proto jsem bytostně přesvědčený, že je na tento způsob myšlení třeba upozorňovat pořád a hned "v zárodku".
A že jestli je něco duchovní zákon, tak přesně to co jsem napsal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
okenko
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 19.4. 2005
Příspěvky: 372

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2007 10:12 am    Předmět: Citovat

Tome, to je věc, o které často přemýšlím. Povídají si dva a opravdu si rozumí? Píší si dva, čtou to, co ten druhý při psaní myslel? Sladění se na společné je asi nejdůležitější v jakékoli diskuzi. Já, jakmile cítím toto rozpojení, začnu se ptát. Možná kvůli ujištění se, že mluvíme o tomtéž. Klasický příklad: jednota - co to pro Tebe znamená, láska - co to pro Tebe znamená atd. atd. atd. Osho kdysi říkal, že slova nás rozpojují...
Sluníčkový den, M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: út březen 27, 2007 12:48 pm    Předmět: Citovat

TomášKl
Citace:

Centrum Prahy je široký pojem viď? Ale já vůbec nepracuju v Praze, takže nejsem ten, koho jsi myslel Surprised)


Chtěl jsem nechat na Tobě, co na sebe chceš prozradit.
Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.18 sekund