Fórum - Zobrazit téma - Paní Jana Remerová - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Paní Jana Remerová
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Paní Jana Remerová
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Linda
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 26.10. 2007
Příspěvky: 61

PříspěvekZaslal: so srpen 29, 2009 8:53 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Gasshoppere, no vidíš váhal jsi zda tam vůbec chodit, právě tímhle váháním k tobě promlouvala tvoje intuice. Naznačovala ti, že tam chodit nemáš.
Až se příště budeš nacházet v podobné situaci, a budeš-li cítit nechuť vůči tomu ..., tak tam ani nechoď nebo to ... nedělej, pokud tedy nutně nemusíš (např. pracovní povinnost v zaměstnání, atd.).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
alonsinka
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 23.11. 2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: so srpen 29, 2009 10:41 pm    Předmět: odpovědˇ Citovat

Já bych chtěla jen krátkou poznámku.Píšeš,že se cítíš dobře jen pár dní a poté je zase všechno při starém.Jenom na tobě záleží,jestli se chceš skutečně pozitivním stát.Ono to je hodně o egu a to tě neustále zkouší,protože se zalekne toho,že máš tendenci ho "zatlačit" dolů a nechat vylézt na povrch tvoje vyšší já.A to se mu samozřejmě nelíbí.Sama to také zakouším tak vím jaké to je,ale já se rozhodla,že se budu mít dobře a budu spokojená a už tím se cítím mnohem líp.Síla myšlenky je neuvěřitelná a jak tu někdo napsal,co do vesmíru pošleš,to se ti vrátí.Chce to jen se rozhodnout a uvidíš,ze to půjde.Hodně pomáhají afirmace.Přeju ti atˇ se daří...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: so srpen 29, 2009 11:04 pm    Předmět: Citovat

Někdy pomůže prostě začít věci dělat, než je pořád čistit...Vím co Grasshopper řeší a taky vím, že když to chytne za ten správný konec, může být sám upřímně překvapen, jak rychlá cesta, k tomu co by rád, to může být.

Ale jinak máš Alonsinko pravdu, pokud bude opravdu chtít, tak si tu cestu, k tomu co by rád najde, a klidně i sám bez pomoci. Jen to možná bude vyžadovat měnit zaběhané životní stereotypy, a to někdy chce chvíli práce, ale jde to, člověk se celý život učí a ego může být dobrý služebník.

Stav se za Jurajem, myslím, že to je člověk co ti může hodně pomoci.
http://jurajbarbaric.eu/

M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
grasshopper
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 22.1. 2007
Příspěvky: 63

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2009 6:04 pm    Předmět: Citovat

Evik napsal:

To je možná ta zkušenost, kterou jsi měl udělat. Pořád hledáme něco a máme to nadosah. Proč si neudělat radost sami pro sebe a každý den ? Proč se neobklopovat dobrými přáteli, nekoupit si něco, po čem toužíme, neudělat někomu radost jen tak...jenom že chceme. Komunikujeme s celým světem a sami mezi sebou to nedokážeme. Co vyšleme, to se k nám vrátí. Když se na někoho usměješ, tak Ti ten úsměv vrátí ....
Vždyť tím odstavečkem jsi si na to odpověděl sám.


No jenže některé lidi nemůžu vidět každý den, to stejné s některými zážitky. Ty prostě čas od času přijdou tak neplánovaně a třeba jen párkrát do roka. Myslím ty, které mě povznesou tak jak jsem psal.

Co se týká toho vysílání a vracení. U mě to dost často nefunguje. Asi je problém že já věci nějak myslím, ale ony jsou jinak pochopeny nebo při nich třeba někdy divně vypadám. Těžko se to vysvětluje na pár řádcích.

Tady každý píše o "úsměvu a otevřeném srdci", ale když si vzpomenu jak jsem jednou takto pozitivně naladěný jel s jednou ženou na výlet... jenže jí se v průběhu času na mě znelíbily dvě věci, které já za problém nepovažuji a dopadlo to tak, že jsem jí po té druhé věci, co se jí nelíbila musel zavést okamžitě domů a byl konec. Ne, že by mi to vadilo, ale chci jen říct, že když je člověk pozitivně naladěný, nemusí se to nutně přenášet na druhé.

Linda napsal:
Ahoj Gasshoppere, no vidíš váhal jsi zda tam vůbec chodit, právě tímhle váháním k tobě promlouvala tvoje intuice. Naznačovala ti, že tam chodit nemáš.


Jenže to já tak váhám vždycky. Je těžké se rozhodovat zda k někomu jít nebo ne, když znám jen jeho jméno, telefon a to kolik si za své služby účtuje. Asi málokdo je ochoten se s lidma stýkat napřed jen tak nezávazně (např. chodit na pivo a na fotbal Smile ), aby ho klienti poznali a mohli se rozhodnout zda k němu půjdou. To, že se paní angažuje ve FamilyG mě odrazovalo, ale na druhé straně mám kamaráda, co to dělá taky, ale v řadě věcí mi dost pomohl a to zdarma... takže to taky není kritérium.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2009 8:24 pm    Předmět: Citovat

grasshopper napsal:


No jenže některé lidi nemůžu vidět každý den,

Ani já ne. A krásné na tom je, že některé své přátele jsem nikdy neviděla a možná ani neuvidím. Přesto vím, že tu budou vždy pro mě, zrovna tak, jako já pro ně. Je to o tom vědomí, že o sobě víme, jestli mi rozumíš.
Citace:
to stejné s některými zážitky. Ty prostě čas od času přijdou tak neplánovaně a třeba jen párkrát do roka. Myslím ty, které mě povznesou tak jak jsem psal.

Také s Tebou souhlasím. To nejde naplánovat, ale můžeš tomu jít naproti. Nádherný příklad mám z tohoto týdne. Společně s Blankas jsem se seznámila s jedním bezdomovcem, trubadůrem. Všechny nás to setkání obohatilo, snad to mohu napsat i za Blanku. Předal nám své názory a myšlenky a snad i my dvě jsme mu pomohly. Ta situace nás přitáhla tak, jak měla. Chci říct, že i bezdomovec Ti může dát tolik, že to ani nepobereš. Je to člověk jako my, akorát, že nemá kde hlavu složit. A pokud mluvím za sebe, tak to setkání mě opravdu povzneslo.
Citace:
Tady každý píše o "úsměvu a otevřeném srdci",

To neznamená, že se na všechny za každou cenu usmívám, to opravdu nedělám. Zrovna tak nepopírám, že někdo je mi sympatický a někoho moc nemusím...
Citace:
chci jen říct, že když je člověk pozitivně naladěný, nemusí se to nutně přenášet na druhé.

No, asi máš pravdu. Nutně to na ně přenést nemusíš. Ale na druhou stranu se jimi nenecháš hned tak vytočit. Což také není k zahození Wink . Viz Tvůj výlet s tou ženou.

Ale jak říkáš, těžko se to vysvětluje na pár řádcích. Mám pocit, že jsi takový trošku váhavý střelec. Možná, že bys nemusel o všem tak moc přemýšlet Very Happy

Ahoj
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: ne srpen 30, 2009 8:28 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,
asi už pozdě ale přece: paní Velechovskou neznam, pani Remerovou ano. Byl jsem u ni na doporuceni kamaradky a spokojenost. Venovala se mi asi od 9 hodin az skoro do 17 hod (to uz jsem musel na autobus, nejsem z Brna). Na zacatku se ptala a zjistovala o co jde a az kdyz si udelala obrazek o co jde, pustili jsme se do prace.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 11:24 am    Předmět: x Citovat

grass: člověk, který se nechce uzdravit se prostě neuzdraví.
Tohle mě naučil život. Nechci tě urazit, ale ty už jsi absolvoval snad všechny známé i méně známé metody, pořád hledáš kam bys ještě zašel a nic se ti nelíbí. Na všem hledáš chyby, všude je "něco špatně".
Nehledáš chyby v sobě, hledáš chyby v metodě, terapeutovi, lidech, které potkáváš. Viz příběh o ženě, které se na tobě něco nelíbilo i když ty máš dojem, jaký jsi byl pozitivní a usměvavý. Potkala jsem taky člověka, který mi tvrdil, že na heslu "všechno je ztraceno" je něco pozitivního, jen mi nedokázal vysvětlit co.

Podle tebe nic nefunguje, něco začneš a hned od toho utečeš. Léčení není to, že někam zajdeš a svět ti padne k nohám, ty se budeš cítit do konce života skvěle a svět se stane růžovou zahradou. Nedáš šanci ani metodě ani terapeutovi. Terapeutka se tě vyptávala - tohle jsi minule vyčítal i homeopatovi - jenže to vyptávání má svůj důvod. Prostě to k určitým metodám patří. K jiným zase něco jiného, ale mám pocit, že ani to se ti nelíbilo...

Možná nevíš co vlastně chceš a hlavně chceš aby se změnil svět kolem tebe a někdo to zařídil. Mám takový osobní dojem, že už v něčem jsi se trochu pohnul, zatím tě neznám osobně, takže by to mohlo spíš posoudit tvoje okolí, já to spíš vnímám z psaní, ale v něčem jsi hodně zatvrzelý
a nechceš za nic vyměnit staré vzorce za nové. Proč to víš jen ty sám.

šamanka

Ještě všeobecně k léčení - potkala jsem po dlouhé době kamarádku, která má celou rodinu, co se neustále léčí u různých léčitelů. Když vidím jejich strašný životní styl - udřít se k smrti - tak prostě není možné dostat je do stavu "vyléčený" nebo "stabilní". Na to prostě není metoda zvenčí.
I když zvládnou věci nad kterými nám slabším jedincům zůstává rozum stát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
lilaa
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.9. 2007
Příspěvky: 95

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 1:15 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,

Šamanka má naprostou pravdu (a Ty Davčo víš, že jsme se o tom už bavili a že tohle jsem Ti psal i já). Důležité je PŘEVZÍT ZODPOVĚDNOST ZA SVŮJ VLASTNÍ ŽIVOT A ZA TO, CO SE MI DĚJE. A věřím, že všem nám tady se občas něco v životě překlopí, překombinuje jinak, než bychom chtěli - ale kdo z nás vědomě ví, co je pro nás OPRAVDU to nejlepší?!
Tím, že řekneš, že nepomohla mi Remerová, SRT, EFT, reiki, atd a je to teda asi sugesce, vlastně říkáš "Já Vám dokážu, že vy mi stejně nepomůžete".
Ono není dobré čekat na to, že ti lidé ti VYŘEŠÍ PROBLÉM. Oni ti mohou POMOCI NALÉZT ŘEŠENÍ. Ale vyřešit to - to už musíš ty sám. Kdyby to za tebe někdo udělal, ono by to stejně nepomohlo. Je to jako kdyby tvůj kamarád měl bolavý zub, ale na zubařské křeslo by sis šel sednout ty. Pomůže mu to? Nepomůže.
Holt jsme si to tam nahoře vybrali - a ještě k tomu všemu DOBROVOLNĚ.

A všechny tyhle alternativní metody mají (naštěstí jen jednu) velikou nevýhodu - nikdy nevíš, jak by se Tvůj život vyvíjel dál, kdyby jsi do nějaké situace jednou jedinkrát neposlal reiki nebo nebylo něco vyčištěno přes SRT,...

Ještě bych chtěla napsat o jedné věci, že když je člověk s přáteli, je mu fajn. Jasně, jen si nesmí vzít za vzor to, že mí přátelé jsou můj zdroj energie, tzn. když tu jsou, jsem veselý, když nejsou, jsem smutný. A ještě za to můžou oni, protože tu se mnou nejsou.
Máš to jako ve vztahu, když jsou na začátku dva zamilovaní, energiií se dotují. Zamilovanost, ta clona, opadne a pak začnou o energii soupeřit.

Hodně štěstí. Možná by stálo zato třeba si sugescí vsugerovat to, že si právě TEĎ pošleš reiki na mou ochotu k převzetí zodpovědnosti za vl. život.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
alonsinka
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 23.11. 2008
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 2:59 pm    Předmět: Citovat

Grass-nevím jak to máš,ale chtít je začátek a taky dost důležitá část práce na sobě.Věř tomu,že když budeš OPRAVDU chtít,půjde to ani nebudeš vědět jak.Co se týče té ženy a výletu,prostě to tak mělo být a myslím,že to nebyla tvoje chyba,ale problém té slečny či paní a tak to také ber.
A když ti nevyhovuje práce s terapeutem,co takhle zkusit to sám.Dostupné literatury je dost-osobně doporučuji knihy od Doreen Virtue a Louise L.Hay-výborné terapeutky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
grasshopper
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 22.1. 2007
Příspěvky: 63

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 9:19 pm    Předmět: Citovat

Už jsem si kolikrát říkal, že nemá cenu do internetových diskusí psát. Často to dopadá tak, že člověk něco napíše, někdo jiný to jinak pochopí a odpovídá na to jak to pochopil. Tohle se dá v osobní komunikaci včas zarazit a vysvětlit. Takto se ale ztrácí spousta času.

Poslední tři příspěvky (samanka, lilaa, alonsinka) jsou docela ostré. Mají společné to, že se netýkají tématu, ale hodnocení mé osoby. Tohle nemám rád. Připomíná mi to diskuse typu, že někdo zkritizuje regulační 30-korunové poplatky a někdo jiný mu začne nadávat do komunistů...a ten mu zase do ODSáků To jsem teda trochu přehnal to přirovnání ale místo tématu se to zvrtne v osobní útoky.

Já tohle téma založil proto, abych se dověděl jaké má organizace Vědomí srdce v čele s paní Velechovskou výsledky. Zda stojí za to k nim jít. Aby i ostatní čtenáři fóra si mohli udělat obrázek. Sám chci také najít pomoc a pravdu. Nemám zájem jen tak z trucu někoho poškozovat. Všichni jistě víme, že v každém oboru lidské činnosti se nachází odborníci i podvodníci. A na podvodníky je třeba upozorňovat. (TV Nova a pořad Na vlastní oči, Občanské judo apod.) Teď mluvím obecně. Neříkám, že lidé z tohoto spolku jsou podvodníci. Ale mám ohlasy ze dvou nezávislých zdrojů, které se s org. Vědomí srdce setkaly a hodnotí je spíše negativně.

Píšete zde, že kdo se nechce uzdravit se stejně neuzdraví a že člověk musí vykonat tu práci sám. Já se chci uzdravit takže tohle pominu. Ale zatím mi nikdo neřekl jakou tu práci musím sám vykonat???
Ani ta paní co jsem u ní byl na SRT mi neřekla, že bych měl teď něco vědomě dělat (podobně jako pacientovi po operaci se řekne jakou dietu má držet). Dovím se to zde od vás?

Pokud mi nějaká metoda či člověk nepomůže, může být chyba obecně v těchto faktorech:
- terapeut
- metoda
- klient (pacient)
- jedná se o takový problém, na který nemůže metoda ani terapeut pomoci ani kdyby se rozkrájel.

Někteří z vás tu tvrdí, že chyba byla ve mě a že metody i zmiňovaná paní R. jsou dobré. Jak jste na to přišli? Byli jste snad u té paní, nebo mě znáte osobně? Není mi jasné na čem zakládáte svá přesvědčení.

Další nepochopení je toho mého přirovnání těchto metod a setkání s přáteli, po kterém je člověku taky fajn. Zkusím to tedy jinak. Brzy po revoluci se zde objevila řada zázračných léčitelů. Jednou prý takový léčitel léčil člověka co měl jednu nohu kratší než druhou. Pobyl s ním chvilku o samotě za plentou, přiložil na něj ruce a řekl mu, že až ty ruce sundá, bude mít obě nohy stejně dlouhé. Ten člověk tomu uvěřil a vyšel ven a tvrdil: "Zázrak, už mám obě nohy stejně dlouhé." Jenže pak vzali metr, nohy přeměřili a samozřejmě měl tu jednu pořád kratší.

Já jsem jen konstatoval jaké mám zkušenosti se SRT a org. Vědomí srdce a sice, že mi to připadá taky jako taková sugesce nebo manipulace. Dostane to člověka do stavu mysli, že na chvíli uvěří, že má "obě nohy stejně dlouhé", ale když pak za 2 dny vezme ten metr tak zjistí, že se zázrak nekonal. Čili nejedná se o žádné čištění apod. Takové jsou mé reálné zkušenosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: po srpen 31, 2009 9:42 pm    Předmět: Citovat

Zlobíš se, protože Ti lidé napsali to, co si myslí? Možná ne to, co jsi chtěl slyšet, možná ne to, co bys potřeboval vědět?
Asi je to tím, že proces léčení a uzdravení je tak složitý.
Není to JEN v osobě terapeuta (lékařče či léčitele), určitě to není v metodě - není jediná správná.
Určitě to začíná u Tebe, Tvým rozhodnutím léčit se a uzdravit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund