Fórum - Zobrazit téma - pomoc při hledání práce - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - pomoc při hledání práce
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

pomoc při hledání práce
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sanaya
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.1. 2009
Příspěvky: 84

PříspěvekZaslal: pá červenec 10, 2009 12:54 am    Předmět: Citovat

ano, vsimla som si, ze majitelia budov, co prenajimaju priestory su otvorenejsi jednaniu sa o cene napriklad...Zbultran to tusim spominal...ale zase nie vsetci...jednemu sa pacim viac, inemu menej, ze? Laughing - ale to len tak na odlahcenie... Wink

hlavne klud a nevyrabat vycsie stresy, nez treba, lebo stare zname vravi, ze to, na co sa sustredime, rastie...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: so červenec 11, 2009 2:55 pm    Předmět: x Citovat

Jako vždy trochu z reality. Základ je rozhodnout se, co vlastně chceš.
A trošku pro to něco udělat. Pro některé práce je potřeba ještě dodělat trochu kvalifikace (práce s počítačem - myšleno jako programátor nebo něco podobného odborného?). Je logické, že na takovou práci vezmou někoho, kdo má školu technického směru.
Dál je možné se zajít poradit k nějakému dobrému psychologovi nebo mě tohle dělá můj kartář - totiž najít svoje silné a slabé stránky, k čemu mám schopnosti atd. Na zamotávání se do pseudoduchovna typu karma nebo že za to, že nevíš co chceš dělat můžou rodinné vztahy je vždycky času dost, nadělá ti to v hlavě spíš další zbytečné zmatky a jako bonus budeš reikovat prazdno. Kam má ta energie jít, když to neví ani ty!
Moc sem nepochopila co jsi myslel tou transformací. Co chceš transformovat? A kam?
Je spousta možností jak si zkusit práce jako brigádu. Navíc tě můžu ubezpečit, že všude je chleba o dvou kůrkách, žádná práce není jen ideální, ale v každé je i něco, co se ti (třeba po čase) líbit nebude.
Dostáváš se do světa dospělých a tam tě čeká spousta nepohodlí. Jako je rozhodovat sám za sebe a převzít za to zodpovědnost. Výběr práce a její provádění je jen na tobě, bude to o tobě a tvých rozhodnutích.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lylka
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 31.3. 2005
Příspěvky: 95

PříspěvekZaslal: út červenec 14, 2009 5:14 pm    Předmět: Citovat

V 15 som chcela byt detskou doktorkou, vystudovala som uplne nieco ine, ale praca s detmi mi ostala. Mam prax 5 rokov vo svojom obore, na 4 roznych miestach (kvoli manzelovi a stahovaniu sa...), vyskusala som si aj nieco ine, uplne mimo moj obor, aj kancel, aj programatorska firma, ale pochopila som, ze chcem robit nieco ine. Je to s detmi, ale to, co skutocne chcem som zistila az v 30 Smile pomohla mi k tomu moja dcerka, zhoda nahod (kazde zlo je na nieco dobre a kriza, ako sa tu o nej pise). Uvedomila som si, na co mam a co chcem a skusila som to. Mam za sebou 5 mesiacov stresu, chaosu, nekonecnych vybavovaciek, neistoty, ci to vyjde, ale nevzdavam to. Viem, ze je to ono a posielam si energiu, aby som to dotiahla do konca, ked mam pocit, ze je toho az prilis...

Musis si vyskusat viacej moznosti, nez najdes to, co hladas a chces. Sam prides na to, postupne sa to vykrystalizuje, ale nikto nerozhodne za teba. Mozes robit to, co si vystudoval a po 10 rokoch frflat, ze ta to nebavi, alebo skusit to, co chces. Nebude ti to vyhovovat, skusit nieco ine. Ale pozor, vsetko ma svoje + a - a musis preto nieco obetovat, pokial skusit 10 roznych prac a nikde nevydrzis, problem bude niekde inde. Nevzdavaj sa, skus napr. brigady, informuj sa a ani nebudes vediet ako, zistis sam, kde budes spokojny... drzim palce! V 20 som ani nahodou nevedela, co chcem robit a nikdy ´by mi nenapadlo, ze to bude prave to, co robim Smile a to som skusila nejednu brigadu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
lilaa
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.9. 2007
Příspěvky: 95

PříspěvekZaslal: ne červenec 19, 2009 7:16 pm    Předmět: Citovat

Pokud vím, je možné zjistit, na co by se člověk hodil, jaká práce by pro něj byla to pravé ořechové. Je jasné, že pokud dělám něco, co mě baví, dělám to raději, než něco co dělat musím. Vztah k práci souvisí se vztahem k otci.
Přidám svou zkušenost. Před dvěma lety jsem se vrátila ze zahraničí a plná elánu šla hledat práci. Říkala jsem si, že vysoká škola, angličtina, ovládání PC na vyšší úrovni - to vše stačí. A ejhle. Chodila jsem po pohovorech a nic. Neměla jsem ani extra požadavky na plat, všechny úkoly na pohovorech jsem plnila jak nejlíp uměla, všechno marné. Mým snem bylo dělat v reklamní agentuře, dělat reklamy. Po půl roce na podpoře mě na pracáku nabídli rekval. kurz na tvorbu reklamy. Šla jsem do toho, i když i tam se dělal pohovor. Měla jsem velkou radost, že mě vzali. Kurz trval 3 měsíce, já pořád hledala práci. Měsíc před koncem kurzu jsem začla pořádně přemýšlet, KDE je u mě problém. A tak jsem zkusila EFT a moje podvědomí začlo vydávat "poklady" - uvědomila jsem si, že mám pocit, že stejně nejsem dost dobrá a stejně nemám šanci. A tak jsem pravidelně každý večer používala EFT. Po 10ti dnech jsem dostala nabídku práce ve stavební firmě. Součástí práce bylo i tvorba bannerů a marketing. Byla jsem nadšená. Postupně jsem se učila dělat v graf. programu.
Firma měla dva šéfy a každý z nich podnikal ještě v jiném oboru - jeden z nich ještě dělal webové stránky + kompletní servis a jejich údržbu. Už když jsem do firmy nastupovala, jen tak jsem si sama pro sebe prohodila, kéž by mě vzal do té firmy. Po 3/4 roce se tomu tak stalo. Už u něj pracuji téměř 3/4 roku a dál se učím grafiku. Mám teď před sebou úkol vytvořit webové stránky pro malou firmu - je to takový můj start naostro:)

Tím chci říct jedno. Díky reiki, EFT a SRT jsem se naučila, že když člověk něco chce, tak to opravdu dostane - krize nekrize. A nezáleží na vnějších okolnostech, ale toho, co si člověk vyváří nebo drží v podvědomí. Držela jsem se tenkrát i toho, že vesmír má pro mě přichystáno vše, co potřebuji. Stačí požádat.
Někdy platí, že ne vše, co si přeji a dostanu, je opravdu to, co jsem chtěla. To člověk někdy zjistí časem, ale je to zkušenost.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: po červenec 20, 2009 11:51 am    Předmět: Citovat

Díky za skvělý příspěvek, uvědomila jsem si smutný fakt, že bohužel ten kdo neumí, ale neví to, nebo si myslí jak je dobrý se prostě prodá. Takové to americké neprůstřelné sebevědomí a podmanivost osobního vystupování.

Za to dobrý spolehlivý a kvalitní pracovník, který tohle nedělá, na každým svým krokem přemýšlí, analyzuje kvalitu svojí práce, je na sebe přehnaně náročný a kritický, používá podmiňovací způsob, ten se prostě neprodá. Sama jsem si to mockrát vyzkoušela.

Co pomůže, že splním všechna zadání úkolů, ukážu co umím, když před těmi lidmi sedím se svěšenými rameny, mluvím tišejc, v podmiňovacím způsobu (kdybych u vás začala pracovat, snažila bych se,...). Tak o tom si řeknou, hm, je vidět že umí, práci dělá spolehlivě, jenže když na šéf bude v mizerné náladě, tak se nám rozsype, tak to radši vezmem tamhletoho, nebyl excelentní, ale to se mu možná jen dneska nepovedlo, působí dobře, nebojí se. dřív sem si myslela, že každý personalista je fakt dobrý na výběr lidí, umí si zjistit i to co ten člověk na první pohled neukazuje. Jak jsem se plácala od čerta k ďálu, došli mi, že i personalisté jsou jen lidi a platí na ně ty samé "fígle".

Přijde mi zajímavé téma, umím se nabídnout, umím se prodat? Díky Liloo:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.16 sekund