Fórum - Zobrazit téma - Jak na to? Bojím se krav. - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Jak na to? Bojím se krav.
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Jak na to? Bojím se krav.
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 12:59 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Edy, tvůj strach ze stáda krav vidím jako naprosto oprávněný, instinktivní, lidský. Stádo umí být nebezpečné. já bych asi taky zpanikařila, prostě ses o sebe bála a mladé jalovice ještě houby ví, jak se stádo přesunuje v klidu, nedej bože, když kvůli něčemu provalí ohradu a prchaj pryč.
Mladý býk, to je ještě mnohem oprávnějější. Možná víš, že ženský nesměj s býkama přímo pracovat, hormony, ovulace a tak. Ten by ti mohl opravdu ublížit, takže si udělala jedinou logickou věc.

Píšeš ale, že je to přeci jen trochu více, než jen obava. Četla jsem si zevrubně co ti tu kde nabízel v řešení potíží, či hledání příčin. Já snad jen dodám, že je vcelku jedno, jak ten tvuj nadměrný strach vzešel, není důležité to přesně vědět. Tak jako tak, každá vzpomínka bude jen "převyprávněním" událostí, tak jak si je tvoje psychika zpracovala.

Dětská mysl je v tomhle hodně kreativní, bez ohledu na signály z reality si spojí víc věcí do jednoho děsivého příběhu, než se později naučí, že věci mohou být i jinak, než se na první pohled zdá. Jenže ten příběh v tobě začne fungovat a bude se spouštět. Dokážu si představit, že to mohlo být tak, jak jsi napsala, o mamince, jak povídala o kravách, pak spadla z koně docela ošklivně, kůň je krávě velmi podobný ...

Vidím, že o komunaci se zvířaty toho víš hodně, možná by ti mohlo pomoci i aplikování pravidel komunikace s koňmi, krávy na tom jsou podobně. Dobrá je taky vysoká (pastevecká) hůl, jako signál dominance, vůdcovství nad stádem, případně jako praktická pomůcka na obranu. Prostě si vyzkoušet, že máš na to tu situací zvládnout kontruktivním způsobem.

K uvolnění toho strachu, přepsání příběhu stačí 2 věci, pomoci tvému podvědomí najít jiný příběh, starý rozvolnit a nechat postupně odplynout. Nedomnívám se, že je potřeba jít příliš hluboko, regresní terapie mi přijde svojí metodikou příliš, já si přisypu něco podobného, práci v hypnoticko-tranzovním stavu + zažití nových bezpečných situací společně s krávami (nějaká hodná milá bezrohatá se určitě najde - a drbání milujou všecky:) a člověkem, který se vyzná a pomůže ti.

Jak jsem nad tím tak přemýšlela, tak mi došlo, že ani já to s těmahle velkýma zvířatama nemám až tak klidné a to máma, babička s dědou s nima dělali léta a teď má máma 2 haflingy, ale zneklidňoval mě i beran ve stádě (pravda asi 2x mě nabral, pak sem začala nosit hůlSmile a každého berana od mládí rozmazlovat drbáním). Hodně z těch pocitů určitě budou instinktivní signály, naše podvědomá živočišná moudrost, ale s tím zbytkem se dá hodně dobře pracovat.

Tak držím palce:)
M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 1:04 pm    Předmět: Re: Krávy Citovat

Edy napsal:
Eviku, děkuji za inspiraci. To mne nenapadlo, dát to dohromady. Idea Na první pohled to k sobě nejde, ale ... má to společné slova lítost, bolest, strach, pevná půda pod nohama, existence - nebýt, nevidět a necítit v tu chvíli, ... Nevím.

Pozor na ta spojení! ať to nedopadne jak s maminkou, pádem z koně a krávama. Není těžké si vytvořit problém nový. Hledej užitečná spojení, která pujdou řešit a povedou k větší spokojenosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Edy
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.1. 2009
Příspěvky: 167

PříspěvekZaslal: pá červenec 03, 2009 11:43 pm    Předmět: Krávy Citovat

Narya napsal:

Píšeš ale, že je to přeci jen trochu více, než jen obava. Četla jsem si zevrubně co ti tu kde nabízel v řešení potíží, či hledání příčin. Já snad jen dodám, že je vcelku jedno, jak ten tvuj nadměrný strach vzešel, není důležité to přesně vědět. Tak jako tak, každá vzpomínka bude jen "převyprávněním" událostí, tak jak si je tvoje psychika zpracovala.
M.

Teda Naryo, tohle mne konečně zastavilo. Celý den jsem na toto téma myslela. Hledala a snažila se něco najít. Odpoledne jsem tu našla tvůj příspěvek. Pročetla jsem to, zkusila jsem na to jít tímhle způsobem. Zklidnit mysl, nehledat. Během sekání trávy se mi to začínalo rýsovat. Napadali mě různé věci, jak by mi poradil Ježíš, Budha, Bůh? Mám se tím vůbec zatěžovat? Nebylo by lepší sugescí si něco vnutit? Proč to hledám? No napadalo mě kde co i blbiny, myšlenky plynuly, vynořovaly se a mizely. Až se mysl uklidnila. Pak jsem mohla položit tu správnou otázku a vyslat ji. Pomalu mi přicházejí odpovědi. I teď mi přišla jedna. Docela se stydím, nad tou jednoduchostí. Rozumím jim, jen si to v té hlavě musím srovnat a uvnitř sebe také. Je to přeci jen nějak provázané s několika tématy. Až si to trochu srovnám, jsem zvědavá, jak zareaguji, až potkám krávu. Ale vím, že couvání není prohra. Je to rozhodnutí, mé rozhodnutí. Umění říci okolí NE. Nenechat se donutit dělat to, co nechci ani o sobě a o svých rozhodnutí pochybovat. Ať už to bylo s tou veterinární školou jakkoliv, bylo to mé rozhodnutí a je to minulost. Taky je to super lekce, jak přílišným přemýšlením vypadnout z prožívání přítomného okamžiku, z klidu od myšlení, ... Je to možnost porovnat si své bytí ze všech stran.
Teď jsem těm krávám vděčná, že jsem je potkala. Náhody neexistují. Laughing
I zdánlivě blbost může člověku zamotat hlavu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Edy
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.1. 2009
Příspěvky: 167

PříspěvekZaslal: út červenec 07, 2009 5:50 pm    Předmět: Bojím se nebo se už nebojím? Citovat

Tak jsem tu opět s tématem o strachu z krav. Jsem svým způsobem dlužna ještě napsat, jak se to vše dalo do pohybu a zda je to vyřešeno.
Děkuji vám, že jste mě vyslechli (četli mé příspěvky). I to pomohlo. Jak psala Rendyy, je to naše nástěnka. Embarassed Všem, co mi odpověděli z celého srdíčka děkuji. Mirku (Sunnyi), tvé nabídky si obzvláště cením. K uklidnění mysli mi pomohlo i přečtení tvých web.stránek, pomyšlení na setkání s Lenkou a na její úžasné schopnosti. Pokusila jsem se nad mnoha věcmi i stavy zamyslet a procítit je, tak jak jsou, jako by se mnou Lenka a Ježíš byli. Prohlédnout si to. Narya je psycholog na pravém místě. Zastavila mne pak v neustálém přehodnocování a odkrývání. Zůstalo jen u toho procítění, pochopení, usmíření se a lehký úsměv na rtech. Prostě jsem se jen lekla. Uvědomila jsem si, že panika orientovaná na krávy je zbytečná. Je čas to vyřešit, konečně. Dnes, když řeknu slovo kráva, vidím krásnou krávu, jejíž kožíšek má barvu jako lískový oříšek. Má veliké dobrácké oči s dlouhýma řasama, růžový čumáček a je hodná.
Odpovědi, které mi chodily, byly úžasné. Např.: Je to strach nebo panika? Kdy je to strach a kdy panika? Je panika (strach o život) opodstatněný vždy při setkání s krávou? Postupně jsem odpovídala na jednotlivé otázky. Bylo jich víc. Chodily dlouho a některé i jako normální věty, ne otázky. Dostala bych se do stejné situace, kdy potkám stádo krav nebo býků na silnici, udělám to samé. Couvnu. Budu-li mít šanci, pohladit si samotnou krávu a dotknout se jí, ráda to udělám.
Ještě jednou vám děkuji. Mám vás ráda. Edy Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Duchovno všeobecně Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund