Fórum - Zobrazit téma - Poradte, jak zachránit stromy. - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Poradte, jak zachránit stromy.
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Poradte, jak zachránit stromy.
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: út březen 31, 2009 7:01 pm    Předmět: Citovat

riki napsal:
Prosím Tě Eviku, nechtěl jsem se Tě v žádném případě dotknout. V první chvíli jsem ty fotky jsem vám chtěl ukázat. Třeba později. Ted je to všechno moc živé. Ale neklesám na mysli, nemám z té situace nějaké moc špatné pocity. Možná, že by se také nic nestalo, kdybych ty fotky sem dal.


Ale já vůbec nejsem dotčená Very Happy , byl to jen takový můj nápad. Fotky sem dáš, až budeš chtít. A nebo je sem nedáš Very Happy . Vždyť o nic nejde Very Happy .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 8:26 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Riki.

Tak co tisy ? Ujaly se ? Už se to dá poznat ? Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: út květen 26, 2009 11:27 pm    Předmět: Citovat

Pro zajímavost přidám něco o významu tisu v keltském stromokruhu:
Tis je potlačeným stromem smrti.
Keltové měli původně tis zařazen ve stromovém kalendáři ve významném postavení, asi jako dub. Později byl pod vlivem Římanů Tis potlačen a to z toho důvodu, že představoval kult Smrti.
Smrt a znovuzrození (zánik, tlení a znovuvzkříšení k životu) patřily k nejdůležitějším atributům kultu Bohyně, než byl nahrazen bohy patriarchátu, který oslavoval pouze narození.
Tis dnes nedokáže bez pomoci lidské ruky vytvářet souvislejší porost, nebo dokonce les. Potíže jsou s jeho pomalým růstem i množením. Po mnoho let si zachovává nízký vzrůst. Je však vždy dobře obrostlý větvemi, takže se ideálně hodí jako živý plot. Tisové dřevo je nejtvrdší a nejtužší z evropských dřevin.
Tis symbolizoval ve stromovém kalendáři symbol znovuzrození. Povědomí opakujících se zrození si lidé znamení Tisu nesou hluboko v duši jako výraz odpovědnosti k životu - nejen l tomu dnešnímu, ale i k životu příštích generací.

Symbol znovuzrození - zajímavá podobnost témat....!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
riki
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 24.1. 2009
Příspěvky: 55

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 7:58 pm    Předmět: Citovat

Ahoj lidi, všechny vás srdečně zdravím. Tisy jsou sice dost ořezané kvůli ujmutí, ale docela dobře obrážejí. Ale je bezesporu, že jestli se ujmou a obrostou, život se jim zkrátil. S dalšími přesazenými stromy to vypadá hůř. Převislé sakury skomírají, což se dalo předpokládat. Takové starší třešně špatně obrážejí, poněvadž mají málo spících pupenů. Jinak u nás na náměstí práce pokračují podle projektu. Sem tam se zničí další zelen, ale co se dá dělat. Máme v parku kaštanovou alej, která je tu od založení parku, a to je letos 125 let. V této aleji bagry udělali skrývku zeminy, 30 cm i více, i s kořeny. Pak tu celou plochu mezi stromy firma uválcovala velkým válcem. Kde se nedostal válec, hutnilo se vibrační deskou. Nyní se tam naváží kámen (makadam). No to se jen tak nevidí, tohle dělat ve vzrostlé aleji a za plné vegetace. Dobře vím, že se kritizovat nemá, ale někdy do toho stejně sklouznu. Vždyt jsou to živé organismy! Co asi cítí? Když jsem se podíval do korun těchto stromů, neviděl jsem mnoho radosti. Škoda, že nemají nohy. Bude to tu samá dlažba a lidé nejsou dvakrát spokojení. Ale přes to všechno věřím, že za nedlouho do parku bude zelen pomalu vracet. Člověk si pak musí říct to známé, že všechno špatné k něčemu dobré, ikdyž jsou oběti, a ty jsou snad vždy. Jde to spolu ruku v ruce. Tu a tam pozoruji změny ve vědomí lidí.
Přeji všem hodně zdraví, štěstí a lásky.
S láskou Mirek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 8:21 pm    Předmět: Citovat



Naše kaštanová alej - foceno začátkem dubna. Až se mi zatajil dech, když jsem šla mezi těmi pahýly. Od té doby jsem tam nebyla. Možná, že to těm starým stromům prospělo...

Damao - to byl hezký příspěvek Wink . Tis mám na zahrádce, ale keř. Ne strom.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
riki
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 24.1. 2009
Příspěvky: 55

PříspěvekZaslal: st květen 27, 2009 10:34 pm    Předmět: Citovat

Díky Eviku za fotku. Mně se také líbil Damaův příspěvek. Oni ti tisy vydrží docela dost. Snesou sucho, rostou i ve skále, množí se dobře semenem i řízky. U nás ve městě jsem jich vyrýpal na jaře z živých plotů jako nálet asi tak padesát. Bylo to vše kvůli tomu celému projektu. Cítil jsem jak jsou ohroženy, tak jsem jej vyryl. Dal dobrým lidem a část si zatím nechal. V seriálu Pamět stromů tis označují jako posvátný strom. Když jsem jej zmlazoval zhruba v plovině výšky, tak jsem napočítal na dřevě 55 let. Jenže ten semenáč tisu měl tři výhony, takže ho odhaduji podle síly kmene u země tak na 100 let. Ještě se vrátím ke kaštanům. Víš Eviku, vím je to smutný pohled na takto ořezanou alej. Já osobně nejsem příznivcem hlubokého zmlazení stromů. Jsou pak následně napadeny hnilobou, protože se tak velké řezné rány nemohou zacelit. Chce to citlivý přístup, vždyt jsou to staré stromy, které potřebují úctu stejně tak jako starý člověk. To však u nás málokde funguje. V tomto se máme ještě co učit. Kaštan neboli Aesculus snese je docela houževnatý strom, ikdyž jsou kolikrát v kmeni dutiny, udělá si dobré vzpěry a jen tak nehrozí polomy. To jsem také navrhoval tu naši alej částečně zmladit, když jsem se dozvěděl o tom, co se má pod nimi dít. Jenže to dopadlo jinak.
Mějte se pěkně. Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 z 5

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.11 sekund