Fórum - Zobrazit téma - Boží pečeť - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Boží pečeť
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Boží pečeť

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Nové směry Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: čt květen 14, 2009 12:35 pm    Předmět: Boží pečeť Citovat

Máte někdo zkušenosti s touhle energií? Já jsem od té doby, co jsem o ní slyšela, vnímala, že je mi velmi blízká... V září minulého roku jsem začala uvažovat o zasvěcení do ní a v nejbližší době se mi konečně splní. Moc se těším... Smile Máte s ní nějaké zkušenosti?

Několikrát mě s ní jeden hodný člověk léčil na dálku a pokaždé mi to velmi pomohlo. Takhle silně na mě působila zatím jen Imara, ale ta spíš v té vnitřní oblasti, Boží pečeť mi pomáhala dát do pohybu věci vnější.

Nicméně jsme narazili na takovou zajímavou věc a mě by docela zajímalo, jak to tedy je. Vím, že je tu spousta lidiček, co jsou do téhle energie zasvěceni, tak by o tom něco vědět mohli.

Taisha Tauma má na svých stránkách napsáno, že by se tato energie měla předávat pouze kontaktně a jako autorka na tomto trvá. Nicméně spousta lidí do ní byla zasvěcena i zasvěcuje na dálku. Když se mi dostalo inspirace k zasvěcení, věděla jsem o tom a nikdy mě ani nějak nenapadlo, abych o tom přemýšlela jinak. Prostě Taisha říká, že "takhle by to mělo být", tak proč bych to neměla respektovat?
Dnes jsem slyšela argument, že kdo je "autorka" a kdo si má co určovat podmínky, když láska je bezpodmínečná...

Ví tu někdo, jak to tedy je?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: čt květen 14, 2009 4:57 pm    Předmět: Citovat

Nevím jak to je. Ale myslím si, že je vždy dobré řídit see tím co cítíme a vnímáme, co přijímáme a co ne. Osobně zastávám taky názor, že láska je jedna, jen má dost podob. Ale něco jiného je naladění do systému a vysvětlení jak se s tím dá pracovat. Naladit na dálku jde u lecčeho, ale pokud ty o tom nejsi přesvědčená, tak stejně se necháš naladit ještě jednou. Je to jak u Reiki. Někdo dostane naladění na dálku a je přesvědčen, že když nebude absolvovat napřímo, že to prostě nebude fungovat. Reiki funguje, ale on tomu nevěří, udělá si omezení. Takto si vytváříme svoje omzení každý v různých oblastech života, nejen v práci se energiemi. Takže moje rada, Rendyy, je taková, že pokud něco cítíš že bys chtěla absolvovat, tak to absolvuj způsobem, který jsi ochotna akceptovat. Jinak když uděláš "kompromis", stejně nebudeš spokojená a budeš hledat mouchy proč něco nefunguje a že to či ono. A pak budeš třeba mít sklon říkat si "že já se nechala ukecat, přesvědčit...".Vždy dělej věci tak jak to cítíš ty že to má vypadat, probíhat, pak budeš ty spokojena. Pak budeš ochotna vzít za svoje rozhodnutí i zodpovědnost.
Taisha Tauma je taky člověk, určitě má taky svoje omezení jako každý jiný, ale je to člověk, který ti hodně předá z osobních zkušeností a praxe, to co učí, má zažité a prožité a opírá se o svoje poznatky. Máš možnost se na hodně věcí zeptat, vyzkoušet si to. A pak je na tobě, jak s tím budeš pracovat ty, jak to budeš cítit ty a jaké budou zas tvoje zkušenosti, protože ty pak budou podobné nebo třeba i trošku jiné.Jako u Reiki.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: čt květen 14, 2009 9:07 pm    Předmět: Citovat

Pošli dítěti poštou krabičku sirek, ono už se s nima naučí zacházet... možná přitom shoří pár věcí, dítě se popálí, ale je to jeho vůle. Hm?

Nebo ho s nima nauč zacházet. Je to omezení nebo není?
Já bych řekla, že jde o zodpovědnost autora. Postarat se o to, abych předal to co dělám co nejlépe. Ne že někomu dám hračku a zjisti si jak funguje sama. Proto jsou takové zmatky okolo různého energetického léčení, zkušenosti se předávají rychle, povrchně, nejlépe hned a na dálku... co z toho může vzninkout?

Docela mě dokáže pobavit jak se lidé rozplývají nad rozdílnými pocity z různých systémů, aneb nadšeně sbíráme střípky toho, co dávno je celé, jen to není dost nóbl, moderne nachanellované, posvěcené osvícenými bytostmi. Docela mě baví desítky systémů a přitom jde z toho vytáhnout pár trochu odlišných způsobů práce a víry jak věci na tomhle světě fungují.

Jestli se opravdu chceš naučit pracovat způsobem, kterému se říká "Boží pečeť", udělej to prosím pro sebe poctivě, nauč se to od někoho, kdo to umí dělat i lépe než jen že si v neděli večer řekne aby jsi na dálku dostala zasvěcení v úterý odpoledne.

Osobně mám zkušenosti jen s autorkou a to velmi dobré, i když sama věci dělám trochu jinak. Každopádně pro mě je to jen další způsob toho, co mám dávno k dispozici v Reiki (ne systému, ale ve zdroji).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Psychedelic
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 276

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 10:15 am    Předmět: Citovat

Já byl do Boží Pečeti zasvěcen na dálku.
Zasvěcení dále jsem předával osobně, na dálku i do depotu. Vždy k oboustrannému nadšení.
Vnímám ji jako průzračnou čistou inteligenci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 10:47 am    Předmět: Citovat

Pracujeme s přítelkyní s Boží pečetí a můžeme potvrdit to, co říká Psychedelik. Není to energie, která by nepřipravenému mohla ublížit, z úcty k ní by však zasvěcovatel měl mít jistotu, že zasvěcovaný je připraven. Karmická zodpovědnost platí i tady.

Jinak, jak učí Psychedelik, energie nás učí sama. Není třeba zatěžovat naši mysl různými technikami a poučkami. Pokud dodržujeme základní pravidla, je vše v naprostém pořádku. Není třeba přejímat systémy přesvědčení druhých lidí. Výměna zkušeností může být užitečná, pokud je tam otevřenost a tolerance.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 12:09 pm    Předmět: Citovat

sunnyi napsal:

Pokud dodržujeme základní pravidla, je vše v naprostém pořádku. Není třeba přejímat systémy přesvědčení druhých lidí. Výměna zkušeností může být užitečná, pokud je tam otevřenost a tolerance.
Mirek

V tomhle s tebou nemohu souhlasit, pokud se budeme bavit o nezatěžování mysli, pak se také musíme bavit o jiném způsobu předání, vyslání na cestu. "Energie naučí, zařídí" mi přijde dost povrchní koncept a velká nezodpovědnost učitele. Jasně většinou se nikdy nic nestane a není principem výuky vnutit žákovi jak to dělám já ... ale musí dojít k poctivému a jednoznačnému předání principů, základních pilířů, aby si žák zažil vyzkoušel pod záštitou učitele ... pak teprve si může zvolit a tvořit vlastní cestu. Chápu ale že to není prostě moderní ...

Zdraví Vaše zastaralá Narya

Ps: v taiji je forma, forma slouží k nacvičení základních principů, teprve pak může žák přejít k další úrovni tvořivé a intuitivní práce a klidně i formu proměnit, dát jí svuj styl. To pak vidíš učitele, jak to každý sice dělá trochu jinak, ale vidíš tam jednoznačně základní principy. No a nebo jde o hezké mystické líbivé mávání rukama, které se naučí kde kdo a pak to předává dál
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 1:26 pm    Předmět: Citovat

sunnyi:

"Pokud dodržujeme základní pravidla, je vše v naprostém pořádku."

Narya:

"...musí dojít k poctivému a jednoznačnému předání principů, základních pilířů, aby si žák zažil vyzkoušel pod záštitou učitele..."

Nemyslím si, že bych tvrdil něco jiného.

Rozdíl mezi námi dvěma spočívá spíše v tom, co považujeme za ty základní principy, pilíře.

Podle mne prostě spousta učitelů svým žákům předává spoustu balastu a podružných informací, jejichž význam silně zveličuje. Tlustá skripta vypadají prostě impozantně a žák má pocit, že za ty své peníze opravdu něco dostal. To podstatné tam ale často chybí.

Tady zas ale vyvstává otázka, co je to to podstatné. A tak bychom se mohli bavit dál a dál... Každý to prostě zřejmě vnímáme jinak.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: pá květen 15, 2009 5:00 pm    Předmět: Citovat

Osobně si myslím, že pokud má člověk dobře osvojené základy z práce s Reiki, tak pak už intuitivně a bez obtíží pracuje s jakýmkoli dalším systémem, dokáže využít tvořivost i hravost a používá jej podle sebe jak on potřebuje. V takovém případě si myslím že je opravdu zbytečné navštěvovat kurz, kde až 90% bude o tom co člověk zná sám nejen jako teorii ale i z osobní zkušenosti .Mnohdy se stane že na první pohled i lépe-nebo podrobněji než učitel ke kterému na kurz přišel. Nejdřív si člověk říká "Co tady dělám?" ale pak, když nastraží všechny smysly, dostane spoustu velice přínosných informací i mimo obor na který přišel. Laughing Něco jako "pod čarou" nebo "mezi řádky". Tak nějak intuitivně člověk vycítí, jestli na kurzík, seminář nebo přednášku jít a nebo jít do práce na dálku nebo i cestou samotáře , hledače. Vždy to je správně. Wink
Je to otázka názoru a jak to kdo chceme a cítíme. O Rendyy vím/e, že není určitě žádný začátečník a má dost velké zkušenosti.
Ten, kdo nemá pražádné základy nebo jen chatrné z Reiki nebo jiné práce s energií, no tak ho to podle mne ani k dalším systémům moc netáhne, nanejvýš k jednomu-to bývá většinou stejně honem honem oba stupně naráz na nějakém rychlo Rekikurzu a tam začne tak plavat a mít zmatek, že dál nepůjde a ještě rád se vrátí k přeskočeným základům. Zodpovědnost učitele tu samozřejmě je a stejně tak by měla být zodpovědnost kohokoli za svoje rozhodnutí pustit se do práce s energií. Jenže to se mnohdy moc nenosí. Je to dost často hurá akcea pak "jé, ono se mnou děje tohle a ono, ono mě to straší, on mě někdo očaroval "a toto či ono. Takže zodpovědnost je na obou stranách.
Nikoho není vpuštěn o schod výš, dokud jej poctivě nevyšlape, chce li přeskočit, stejně včas spadne na ústa a padá tak dlouho, než mu dojde, že musí vylézt poctivě.
Takže tu oba máte stejný názor, akorát ho vyjadřujete jinak, a je zbytečné se hádat o slovíčka co kdo jak myslel. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
rendyy
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.12. 2007
Příspěvky: 383

PříspěvekZaslal: ne květen 17, 2009 7:10 am    Předmět: Citovat

Taisha má na stránkách v nabídce seminářů přímo tohle:

NOSITEL BOŽÍ PEČETĚ - nejčistší energie (1 den) Jako autorka trvám na výuce POUZE KONTAKTNĚ a tak byla vždy pečeť předávána,nejde o pouhé zasvěcení, ale o speciální techniky posednutí Zdrojovou silou, což může být provázeno vyzdvihnutím kundalini(člověk až kolabuje), velmi silnými projevy a vjemy. Výsledek je perfektní, ale musíte být pod kontrolou, než energii zvládnete. Bezkontaktní předávání je NEZODPOVĚDNÝM POSTOJEM, který si necháte líbit pouze pokud si nevážíte sami sebe a Boha. Tvrzení, že vám bude vše předáno telepaticky je napadnutím vaší inteligence. Takové chování ode mně NEČEKEJTE.//POZOR: Na Slovensku NĚKDO ZMĚNIL NÁZEV NA "ZMOCNĚNÍ BOŽÍ PŘÍTOMNOSTI".Asi mu to přijde komerčnější.Já osobně se nepotřebuji Boha zmocňovat, přichází ke mně sám a rád takže zůstávám u názvu, který mi byl předán při požehnání/

Zajímal mě takový vhled do toho celého procesu, kdy se někdo nechá zasvětit od "autorky" s tím, že ví, jaký postoj má k určitým způsobům zasvěcení v tomto případě a pak je to stejně jinak a vyvíjí se to svým způsobem.

Já jsem člověk spíše takového "osobního" typu a i tahle energie je pro mě hodně "osobní" záležitost, jiný typ zasvěcení by mi v tomhle případě ani nepřišel na mysl, už jenom proto, že mě o tomto způsobu práce zajímá co nejvíc a ráda se nechám obohatit a inspirovat zkušenostmi druhých přímo na semináři.
V tomhle případě by pro mě dálkové zasvěcení bylo jako když by mi někdo tvrdil, že má plnohodnotný vztah pouze na dálku, nebo vyučoval o mezilidských vztazích bez osobního kontaktu. Tak to mám já. Smile

A každý to může vnímat jinak a mít úplně jiný postoj... Tak díky všem za názory. Jen ještě nikdo neřekl, jak se mu s touto energií pracuje a s jakými výsledky se jejím prostřednictvím setkal... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: po květen 18, 2009 12:58 pm    Předmět: Citovat

Možná někdo řekne, že je to nezodpovědný přístup, ale já prostě požádám o nejvodnější energii a ať ti nahoře vyberou co je potřeba. Používám reiki, Boží pečeť a Shambalu. Nebo požádám o všechny 3 a požádám VJ dotyčného, aby přijmul tu energii, kterou potřebuje a v takové míře v jaké je to pro něho vhodné. Dál to neřeším.

RoSo
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Ziki
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 29.4. 2008
Příspěvky: 67

PříspěvekZaslal: po květen 18, 2009 2:12 pm    Předmět: Citovat

Roso napsal:
Možná někdo řekne, že je to nezodpovědný přístup, ale já prostě požádám o nejvodnější energii a ať ti nahoře vyberou co je potřeba. Používám reiki, Boží pečeť a Shambalu. Nebo požádám o všechny 3 a požádám VJ dotyčného, aby přijmul tu energii, kterou potřebuje a v takové míře v jaké je to pro něho vhodné. Dál to neřeším.

RoSo



Naprosto s tebou souhlasím, dělám to zrovna tak, ale v diskusi šlo o zasvěcování, jestli jsem to dobře pochopila...

Laughing Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Roso
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 17.9. 2007
Příspěvky: 119

PříspěvekZaslal: po květen 18, 2009 2:24 pm    Předmět: Citovat

První věta, kterou Rendyy napsala byla:
Máte někdo zkušenosti s touhle energií?
Tímto jsem chtěl říct, že i když s Boží pečeti pracuji, tak nemohu sdělit, jakou zkušenost mám právě s touto energii, protože nepracuji vědomě s žádnou energii konkrétně ale nechávám to na svém VJ.
Jedině, že mně někdo požádá a chce, abych mu poslat tu konrétní energii.

Roso
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Nové směry Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund