Fórum - Zobrazit téma - Jen tak - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Jen tak
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Jen tak
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> ReikiWeb
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 4:14 pm    Předmět: Citovat

Mau, někdy jsou lidé, jimž není lhostejný stav věcí, víc než odborníci. ale respektuju, cos napsala. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Mau
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 21.2. 2006
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 5:09 pm    Předmět: Citovat

Není zač Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 7:47 pm    Předmět: Citovat

Pokud mohu sdělit svůj názor, tak já jsem zásadně proti cenzuře v tom duchu, jaký tu navrhuje Mau, Damao a další. Už jsem to tu jednou psala.
Jednak proto, že jsem zásadně proti, aby se komukoli bralo slovo a pak mám osobní zkušenost s tím, jak i zdánlivé plkání mimo mísu může člověku něco dát.

Mau, pokusím se vysvětlit, co mi vadí. Ty nahodíš nějaké téma, které tě zajímá. Máš představu o tom, jak by měly vypadat odpovědi na tvou otázku. V někom jiném ale ta otázka nabudí naprosto jiné reakce a chování. Takže ty, jako moderátor, ho pěkně vymažeš. Prostě drž hubu, když nechceš pískat podle mých not. Proč? Cítíš, že to není zrovna fér?
Já tedy ano. Chápala bych to na fóru třeba o ekonomii, fyzice.... ale tady?
Všechno je přece propojeno se vším. Tak jak víš, že diskuze, která "ujede", nepřinese něco dalším lidem? A zřejmě přinese, když se do ní zapojují a nebo jen sledují.

Chtěla bych v této souvislosti připomenout, že já osobně jsem vděčná všem, kteří mne ještě na starém RW nechali podobně plácat v diskuzích, aniž by mne někdo chtěl mazat. Když jsem vedla "boje" s Lightworkerem, tak se například Damao vůbec neúčastnil. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, že mi tím dal daleko víc, než kdyby naše dohadování smazal.
Taky si nemyslím, že reiki a vše co s ní souvisí, je natolik odborné, že by se nemělo spojovat s něčím jiným. Naopak, reiki souvisí se vším, co se týká lidské duše, srdce a života. Tak to dnes cítím.

Udělala jsem si sama pro sebe takový pokus. Nějakou dobu jsem teď chodila na RW jen jako čtenář, který se neúčastní diskuze. Jen jsem četla, nereagovala a zkoušela prociťovat. Vnímat lidi za jejich větami, snažit se pochopit, proč reagují tak, jak reagují, co možná chtějí říct a ne vždy se to daří. Došla jsem pro sebe k závěru, že ne vždy ten, kdo krasořečí, má větší obsah než ten, komu se nedaří přesně vyjádřit, co cítí. Možná je to tím, že já sama mám občas problém nacpat do slov své myšlenky a vnímání.
A taky jsem si nemohla nevšimnout, jak často se tu otáčí slovo láska a jak málokdy je opravdu cítit.

Možná taky poslední dobou vnímáte nárůst agresivity a tápání mezi lidmi. Nevím, co to způsobuje. Možná to nešťastné počasí. Samozřejmě se to nevyhnulo ani RW. Jenže to je jen něčím způsobeno. Lidé takový nejsou.

Proto všechno jsem proti jakémukoli mazání příspěvků, i kdyby se zdály sebevíc mimo téma. Lidi, kteří sem chodí, mají důvod. RW neměl nikdy žádná omezení a myslím, že ani Arnie, který ho založil, to neměl nikdy v úmyslu.

Jo, Damao, zdravím tě a jsem moc ráda, že jsi sem zase našel cestu Laughing Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 9:08 pm    Předmět: Citovat

Děkuji, mamko, za pozdrav i ocenění, jak jsi o tom psala. Nechci zavést cenzuru, jen přemýšlím, jak a co udělat, když se najde člověk, který si v rozohnění neuvědomuje, že ztratil sebeovládání. Na jedné straně vím, že se stává i mě samotnému, že v zápalu zapomenu na "slušné vychování", na druhé straně jsou tu zkušenosti i z jiných webových stránek, že nelze nechat probíhat diskuzi zcela benevolentně, když nějsou dodržována základní společenská pravidla. Samozřejmě, že největší silou je nevěnovat tomu pozornost, ale někdy se stane. že to rozohnění zajde tak daleko, že to prostě dotyčnému nějak nedochází.
Já se, mamko, neztratil, jsen jsem prošel něčím, jako zmrtvýchvstáním.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 9:47 pm    Předmět: Citovat

Damao, blahopřeji k zmrtvýchvstání - skutečně a bez ironie Wink .

Slušné vychování? Co to obnáší? Ztratit sebeovládání s tím snad nemá nic společného? Neznám člověka, který by nikdy tomu pokušení neodolal.
Někdo víc, někdo míň. Ovládat se není žádná sranda, to ví každý. Někomu to trvá pár let, někdo se to nenaučí celý život. Přesto mu dejme šanci, aby se to naučil i bez mazání příspěvků.
Tolik rozených prudičů sem nechodí a když má někdo problém, proč ho hned odstavovat?
Vím, že to teď vypadá, že se zastávám např.Zetíka a Krabase, kteří zřejmě vyprovokovali vytvoření tohoto vlákna. Ale o tom to není. Oni žádnou obhajobu nepotřebují. Jen si potřebují něco vyjasnit. Krabásek to už zmínil Laughing . Přiznám se, že mne Zeto občas taky nadráždí, ale malinko ho znám, tak si dovedu trochu představit, co za tím je. Proto klidně zvládám jeho názory a výlevy. A pokud se tak chová někdo jiný, tak ho nebudu odsuzovat jen proto, že ho neznám osobně. Vždyť nikdo neprudí bezdůvodně.
Nechodím moc na jiná diskuzní fóra, takže nevím, jak to vypadá tam.
Jen vím, že tady se to ještě nějak nezvladatelně nikdy nezvrhlo. Pokud někoho ignoruješ, brzy ho přestane bavit "pruzení". Pokud na něj reaguješ, tak si zřejmě máte co sdělit. Tak to vnímám já. Možná je to špatně, ale vzhledem k tomu, že jsem si své prudičské období už prodělala, tak je možné, že je to v mém případě posun maličko vpřed?

Damao, když tak o tom uvažuju, tak mi asi nejvíc vadí to, že lidi, kteří se zabývají reiki, ezoterikou a duchovnem celkově, se pořád ohánějí láskou, pomoci bližním atd. Jenže pak je obtěžuje třeba jen přelítnout příspěvek člověka, který má jen potřebu vypovídat se svým vlastním způsobem. Zdržuje je to. Tohle asi nikdy nepochopím Shocked . Nebo vlastně jo - chápu, co je k tomu vede. Jen nechápu, že svůj názor prezentují jako oprávněný.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 9:57 pm    Předmět: Citovat

Mamko, tuhle debatu považuju opravdu za důležitou. Nevím kdo vyvolal otevření tohoto tématu, nemyslím si, že by to bylo ono škádlení mezi Krabasem a Zetíkem? Nevím. Spíše šlo o to, o čem psala Mau, že když chceš najít určitou konkrétní informaci, musíš se často prokousávat spoustou příspěvků, které vůbec nejsou k tématu.
Sám jsem poznamenal, že tady nikdy nikdo z prudičů dlouho neobstál. Naštěstí. Když ale chci zanedlouho dát do provozu vlastní otevřené stránky, stojím před otázkou, do jaké míry nechat volný průběh diskuzím a "škádlení". Myslím, že jsem si našel určité řešení, uvidíme, jak se osvědčí.
Zde pro Reiki Web se skutečně naskýtá možnost nechat v případě výměny osobních narážek dotyčné přispěvovatele být bez komentářů a dalších připomínek, které často jen přilévají oleje do ohně. Když na to přijde, je možné otevřít totéž téma ještě jednou, poznovu - pro ty, co zajímá odborná stránka věci.
Diskutujme o tomhle ještě, třeba dojdeme ještě na něco chytřejšího.
Jsem moc rád, že jsem tu zase s takovými krásnými lidmi, jako jsi Ty, mamko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: čt únor 01, 2007 10:40 pm    Předmět: Citovat

Těším se, Damao, až bude vše hotovo a pozveš nás k sobě na návštěvu.
Věřím, že tvé nové stránky budou dalším světýlkem Laughing .

Taky jsem tu s tebou a ostatními moc ráda Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 9:41 am    Předmět: Citovat

Mazání vidím ošidné ze dvou důvodů:
a) každý má právo vyjádřit názor.
b) zachování návaznosti příspěvků. Když moderátor nezasáhne okamžitě, objeví se na "sporný" příspěvěk odpovědi. Jenže po smazání toho předchozího mohou ztratit smysl a diskuze se stane značně nepřehlednou.

Líbí se mi to, co navrhoval na předchozí stránce myslím Šílenec: příspěvky je možné ohodnotit "K věci" nebo "obecné" a bude na každém co si zobrazí.

Předělávat na tohle Reikiweb - no nevím... ale na nově dělaném webu by to jít mohlo.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mau
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 21.2. 2006
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 10:46 am    Předmět: Citovat

Pro mamku a ostatní: znovu říkám, že můj nápad byl ten, mít prostě byť jedno speciální téma s právě takovými upravovatelnými diskuzemi, řekněmě "odbornými". Nejde tam vůbec o to, aby někdo něco mazal ve stylu "drž hubu, když nechceš pískat podle mých not", ani mě nenapadlo zavádět cenzuru na reikiweb - zkrátka šlo vůbec o tu možnost takové diskuze (převážně informační) vůbec mít, byť by jich bylo pár mezi stovkami dalších zde. A nikdy by nemusel nikomu nic mazat, kdyby všichni byli natolik ukáznění, aby dodržovali dané téma. Také s tím nemělo nic společného pošťuchování a boje některých. Ale koukám, že jsem se s pochopením moc nesetkala. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 10:58 am    Předmět: Citovat

řekla bych že mazání "nevhodných "příspěvků by se mi vůbec nelíbilo.
Ale taky se mi nelíbí když někdo nechce repektovat přání druhého. Přijde mi to jako když si budu přát k narozeninám ovocný dort se šlehačkou a pruhované ponožky a dostanu dort s čokoládou s dovětkem- že je to taky dort a ještě zdravější a lepší, protože dárci chutná víc než ten ovocný. A Místo ponožek dostanu knížku, protože se víc dozvím a pruhované ponožky ty by mi přeci neslušeli. A když si dovolím říct, že to zkrátka není podle mých představ, tak se dárci ještě do mně pustí, že s tím přece musím počítat. A vlastně že jsem něco dostala tak co se mi nelíbí.

Celkově jsem si zvykla, že se na různých diskuzních fórech dost často odchází od tématu. A že se diskuze odvíjejí tak jak se odvíjejí. Ale domnívám se, že když o to držení se tématu člověk slušně požádá, že to není myšleno jako cenzura a separace ale jako záměr ulehčit hledání pro takové lidi typu jako já, kterým to prokousávání zkrátka vadí.Pokud to někdo považuje za něco, co ohrožuje jeho svobodu vyjadřování, měl by se zamyslet, proč to tak chápe.

Proč nějaké pravidlo považuje za omezení. Bez pravidel by byl dost velký chaos. Buď člověk respektuje jen svoje pravidla a ta druhá bere jen jako omezení svobody nebo respektuje jen ta cizí pravidla a svoje ne a nebo se naučí brát v úvahu jak sebe tak druhé.

Znovu opakuji, nejsem zastánce mazání a nemám potřebu aby tu někdo řídil diskuzi. Domnívám se že už sám příspěvek "mimo mísu" ukáže něco o autorovi.
Jelikož nemám tolik času a možnosti sedět u PC a pročítat všechny příspěvky, tak ten čas se snažím využít co nejefektivněji. Z toho důvodu taky vyplynula moje prosba o repspektování otevřeného tématu.
Ale přizpůsobuji se. Příspěvky prolítávám, čtu jen to, kde se někdo vyjadřuje k tomu na co se ptám a ty ostatní jen přeskočím. A nebo si vybírám příspěvky lidí, o terých vím, že kdy žněco napíší, ež to má hlavu a patu, i když s tím nemusím souhlasit. Je tu riziko, možná bych narazila i mezi těmi řádky o ničem na velice dobrý příspěvek, byť by se jednalo jen o jedinou větu. Jenže moje časové možnosti prostě nafukovací nejsou. Jelikož se ale účastňit diskuze chci, musela jsem se s tím naučit žít. Protože tu velice často najdu odpovědi a dobré postřehy. Nemusejí vůbec souhlasit s mým názorem, ale slušnou formou mi ukáží, že existuje taky jiné hledisko.
Nereaguju na všechno, kde můžu, tak se na konkrétní odpověĎ obrátím raději na soukromý mail nebo osobně. Takže nakonec svého záměru dosáhnu. Bohužel se tak ale tyhle informace nedostanou tam, kam původně patřily. Pro co jsem nějakou diskuzi otevřela.
Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 11:16 am    Předmět: Citovat

Mau napsal:
Pro mamku a ostatní: znovu říkám, že můj nápad byl ten, mít prostě byť jedno speciální téma s právě takovými upravovatelnými diskuzemi, řekněmě "odbornými". Nejde tam vůbec o to, aby někdo něco mazal ve stylu "drž hubu, když nechceš pískat podle mých not", ani mě nenapadlo zavádět cenzuru na reikiweb - zkrátka šlo vůbec o tu možnost takové diskuze (převážně informační) vůbec mít, byť by jich bylo pár mezi stovkami dalších zde. A nikdy by nemusel nikomu nic mazat, kdyby všichni byli natolik ukáznění, aby dodržovali dané téma. Také s tím nemělo nic společného pošťuchování a boje některých. Ale koukám, že jsem se s pochopením moc nesetkala. Smile


Myslim že za pokus by to stálo. Mít prostor kde bys to mohl realizovat. Čas a život by ukázal zda by takové diskuze fungovali či ne, zda by do nich lidé přizpívali či ne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zeto
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 3.5. 2002
Příspěvky: 1061

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 11:18 am    Předmět: Citovat

Jsem rád že se tu našlo podobně smíšlejících. STOP CENZUŘE. Byť myšlena může být i k ušlechtilým účelům, ale praxe by jí mohla dovést k diktatuře. SVOBODA NÁZORU ať žije:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: pá únor 02, 2007 11:55 am    Předmět: Citovat

S Renatou jsem už jednou na toto téma vedla diskuzi, takže jsme si to vyjasnily. Snad? Wink


Mau, chci reagovat na tuhle tvou větu
kdyby všichni byli natolik ukáznění, aby dodržovali dané téma.

Myslím, že to je ten můj problém. Prožila jsem víc než půl života v době, kdy se očekávalo, že všichni budou ukáznění, budou se držet oficiálních témat. Bylo mi to hodně proti mysli tehdy a měla jsem s tím dost problémy. Proto, jakmile slyším něco podobného dnes, reaguju tak, jak reaguju a zase je z toho pro někoho problém Crying or Very sad .
Vlastně mi asi nejde o to, o co jde tobě. Proto to nepochopení. Přestože mi asi došlo, proč tak smýšlím, je to jen pro moje pochopení. Celkově na svém názoru a cítění nic neměním.
Hezký den Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zbultran
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.9. 2004
Příspěvky: 1274

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2007 12:46 pm    Předmět: Jak sem dat reklamu na dobrou knihu? Citovat

Dlouho premyslim, jak sem nejak "sikovne" podstrcit reklamu na dobrou vec, knizku jejiz vytezek jde na dobrocinnost.

Napada vas, kam by se to mohlo tady na RW dat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2007 12:55 pm    Předmět: Citovat

1. napsat to do sekce tip na knihy a počítat s tím, že to Broněk někam přendá s upozorněním kam to patří, ale každý bude vědět kam

2. zeptat se na to Broňka

Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> ReikiWeb Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.26 sekund