Fórum - Zobrazit téma - kledba na rodině?? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - kledba na rodině??
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

kledba na rodině??
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
evina
Nováček
Nováček


Registrace: 16.4. 2009
Příspěvky: 2

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2009 10:19 pm    Předmět: kledba na rodině?? Citovat

Ahoj. Mám pocit, že někdo musel uvalit na naši rodinu nějakou kledbu. Už nevím jak mám ty neustálé špatné zprávy překonávat. Začalo to před 6-ti lety, kdy po třech měsících na ARU zamřela moje švagrová. Nechala po sobě mého bratra, 10-ti letou a 5-ti letou dceru. Brácha si necelých půl roku po pohřbu přivedl domu holku, lterá byla zlem pro celou rodinu. Přišlo mi, že bráchovi musela vymýt mozek, protože jinak by nemohl přistoupovat na to co ona chtěla a to i na úkor svých dcer. Po jejím příchodu do rodiny následovali všechny tyto události: potrat - já, infarkt - otec, záchvaty se zástavou dechu - moje roční dcera - vyléčeno přes léčitelku, embolie - otec, rakovina - matka a konečně těžký úraz hlavy a kóma - opět otec.
Otec spadl "nešťastnou náhodou" do jediného odvodňovacího kanálu v ZOO Liberec a to do hloubky 2 metrů na hlavu. Mamina vůbec nevěděla jak se to stalo. Tvrdila, že to vypadalo jako by ho do té díry něco táhlo. Lékaři podle CT vyloučili mrtvičku i srdeční slabost. Táta byl před tím pádem úplně v pořádku. Teď leží opět na ARU a je už osmý den v komatu. Doktor nám dnes řekl, že to vypadá na to, že se spíš neprobudí a pokud ano, pak to prý vypadá na těžké poškození mozku. Já se jen dokola ptám, proč??!!!!! Nechápu proč a jak mohl spadnou do toho výkopu. Jsme opravdu prokletí. Proč musíme jako rodina tak trpět?? Co jsme provedli?? Umíte nám někdo pomoct prosím??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2009 11:34 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Evino

Možná, že na možnost prokletí jsi se moc upnula. Asi bych přemýšlela, jaký by měl být důvod toho prokletí? Proč ? Nějaká stará křivda, nevyřízené účty?
Zrovna studuji Duchovní zákony od Kurta Tepperweina a hledám v nich odpovědi. Například v kapitole Sedm kroků od pozitivního myšlení k pozitivnímu životu.
Citace:
Brácha si necelých půl roku po pohřbu přivedl domu holku, lterá byla zlem pro celou rodinu.

Musíme opravdu začít u sebe, než začneme vinit ostatní.

Citace:
Nechápu proč a jak mohl spadnou do toho výkopu. Jsme opravdu prokletí. Proč musíme jako rodina tak trpět?? Co jsme provedli?? Umíte nám někdo pomoct prosím??

Nikdy se nám neděje nic jen tak, bez příčiny. Píšeš:,, Jsme opravdu prokletí..."
To neříkej. Pokud si to stále opakuješ, jako že si myslím, že ano, tak silou svých myšlenek to negativní více a více přitahuješ. Z tvého psaní vyplývá, že bratrova přítelkyně už s ním nežije. Když se nad tím zamyslíš, možná to byla dobrá lekce pro Tvého bráchu. Těžko říct.

Určitě dostaneš jiné odpovědi. Všechno se může obrátit v dobré, jenom neztrácej naději. Držím Ti palce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 208

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2009 11:44 pm    Předmět: Citovat

Víš Evino, mluvíš o šesti letech.

V naší rodině za šest let se stalo také spoustu velmi těžkých věcí.
Jsi už starší a tím i Tví rodiče a tím možnost nemocí i úrazů je větší.
Naopak malé děti mají často svoje problémy.

Rodina je karmicky propojená a někdy to dopadá tak, že se spousta věcí stane najednou.
Nehledala bych v tom hned kledbu,
ale nic nedáš za to, když se budeš modlit a prosit o ulehčení situace.

EDIT: kledby ovšem opravdu existují.
Pokud chceš jít tímto směrem, obrať se na kněze, který Tě může nasměrovat dál.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 1:08 am    Předmět: Citovat

Je taková moudrost:
Nemůžeme změnit to, co nás potkává,
můžeme změnit naše reakce na to.
Proč hledat "prokletí"? Zásah z venčí? V každé rodině se lidé rodí a jiní umírají. Svůj význam má samozřejmě i to, jak ze světa odcházíme, stejně tak jak se do něj při narození hrnem. V každé rodině se dějí také velmi krásné a radostné věci. Proč vypočítávat ty špatné?
Důležité je uvědomit si: My jsme "odpovědni" za to, do jaké rodiny (do jakých podmínek) jsme se narodili. Květoslav Minařík o tom říkaval: "Všichni jsme to TAM před narozením podepsali!"
Připomínám znovu, co řekl Bůh Malinké Duši: "Aby ses mohla zažít jako Světlo, obklopím Tě temnotou." .... "Když jsi obklopena temnotou, neproklínej temnotu, ale buď o to více Světlem.
Samozřejmě, že mnozí lidé si rádi trpitelsky hrají na oběti nějakého prokletí či jiných "hrozivých" vlivů.
Moje žena mi právě říká, že bych jim neměl házet hračky do kanálu, tož....!
Radil bych přemýšlet o tom, jak být více Světlem, než o tom, kdo může za tu temnotu. Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lendulka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 235

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 3:19 am    Předmět: okolnosti Citovat

Moje neteř teď psala maturitní práci na téma: "když nemůžeš okolnosti změnit, tak je prostě přijmi".
A já bych k tomu s dovolením dodala "a změň svůj postoj k těm okolnostem"

Z každé a opakuji z každé špatné zkušenosti si můžeš odnést něco velmi dobrého.

A ještě jedno přísloví - "Co tě nezabije, to tě posílí". Není to klišé, v tom je hluboká pravda.

Každému z nás se v životě dějí různé nepříjemné věci. A záleží jen na nás, co si z toho odneseme. Můžeme se uzavřít a litovat se, jak to máme těžké, nebo taky můžeme zvednout hlavu, nadechnout se a hrdě vykročit na cestu!!!


Milá Evino, nezlehčuji tvoje trápení, ale přeju ti, ať si z toho odneseš to dobré. A věř mi, že se tam to dobré dá najít. Např. že rodina začne víc držet pohromadě a snaží se podpořit jeden druhého. Zkus se na to podívát z té jiné stránky věci a raduj se z toho, co ti to do života může dát. A hlavu vzhůru.

Hodně štěstí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 10:30 am    Předmět: Citovat

"Já se jen dokola ptám, proč??!!!!! Nechápu proč a jak mohl spadnou do toho výkopu. Jsme opravdu prokletí. Proč musíme jako rodina tak trpět?? Co jsme provedli??"


Je přirozené ptát se proč. Pochopení toho proč nás může hodně posunout, vysvobodit z karmických vazeb, které nás často nutí opakovat tytéž chyby a tytéž vzorce chování.

Snadno se řekne: "Přijmi to!" Ale naše duše potřebuje vědět, co vlastně by měla přijmout. Potřebuje rozřešit věci, které ji tíží, které nemá zpracované. Teprve tehdy, když k takovému rozřešení, a tedy přijetí dojde, je z jejich vlivu plně osvobozena.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 11:37 am    Předmět: Citovat

To je svatá pravda, Mirku. Určitě nemohu přijmout něco jen tak, mávnout nad tím rukou.... Potřebujeme rozumět tomu, co se děje v rodině, se kterou jsme spojeni. Tvrdím pouze, že je třeb a hledat příčiny uvnitř rodiny, ne někde zvenčí. "Zvláštní" a nenadálé události v rodině - jakmile na jejich vyhledávání zaměříme svoji pozornost - najednou před námi vystoupí se svou periodicitou, která může představovat také dvě i více generací, jako vzor na výšivce, který se stále opakuje. Ta výšivka obrazně řečeno představuje karmu rodiny - zadrženou či zadržovanou "energii" - nelásku, sobectví, pýchu a to, čemu se dnes obvykle říká "rodinná tajemství" (viz práce Johna Bradshawa).
Z jednoho případu "proč tatínek spadl do odvodňovacího kanálu?" vnitřní - rodinnou - synchronicitu vyčíst můžeme jen stěží. Jakmile se začneme zabývat celou rodinou, většinou se rychle objevuje "základní vzor".
Pak můžeme nechat to, co bylo, být - protože tématu (karmě) rodiny jsme porozuměli. Můžeme téma transformovat tak, abychom z něj načerpali poučení. Naučit se žít s radostí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 2:16 pm    Předmět: Citovat

""Zvláštní" a nenadálé události v rodině - jakmile na jejich vyhledávání zaměříme svoji pozornost - najednou před námi vystoupí se svou periodicitou, která může představovat také dvě i více generací, jako vzor na výšivce, který se stále opakuje."

Ano, to se velice pěkně ukazuje při konstelační práci.

V tom ostatním se již diametrálně rozcházíme. Pro mě karma rodiny je daleko širší pojem než to, co uvádíš Ty. Moje vlastní zkušenosti, ať už z terapií, které jsem prodělal sám nebo jichž jsem se zúčastnil jako terapeut, jsou podobné, jako zkušenosti, o nichž hovoří např kniha Sai Bába promlouvá o vztazích nebo životní dílo Edgara Caceyho, např. kniha The Soulmates (spřízněné duše).

V tomto se ale, vzhledem k naprostu odlišnému světoznázoru, nikdy neshodneme. Ty máš své zkušenosti a já zase své. A ani jeden z nás není se svými zkušenostmi sám. Já se ve svém vnímání světa mohu opřít, mimo jiné, o veliké duše Indie, ty máš svoji oporu zase někde jinde.

A i když mnoha lidem to může připadat jako klišé, prázdná fráze apod., já to opravdu cítím tak, že jsme tu na Zemi proto, abychom se naučili žít v Lásce. Věřím ve Světlo a v Krista, vesmírnou Lásku. Znám lidi, kteří mají intimní vztah s Ježíšem, znám lidi, jimž se Ježíš zjevil, jedné paní se i zhmotnil, stál před ní jako obyčejný člověk a ona mu klečela u nohou. Promlouval k ní, dal jí požehnání. Všechna ta Mariánská zjevení, o nichž lidé vědí, Turzovka, Lurdy... jsou jen nepatrný zlomek toho, kolika lidem se takového požehnání dostalo. Pro většinu z nich je to ale natolik intimní prožitek, že se s ním svěří jen svým nejbližším.

Jsou mezi námi lidé - a není jich málo - kteří Ježíše, Panenku Marii a další zástupce Světla vidí a rozmlouvají s nimi. A pokud jsme otevření, vedou a učí nás. Ukazují nám tajemství a Zákony vesmíru. Pomáhají nám v léčení. Mám štěstí, že od určitého věku jsem takovými lidmi obklopen. A oni mi zprostředkovávají důkaz toho, že mé cítění je správné.

Zkušenosti tohoto druhu jsou nepředatelné. Nemá smysl se o tom přít. Každopádně, díky za všechno, co nám umožňuje být prostředníky pomoci lidem, kteří ji potřebují, kteří chtějí ukázat cestu. Věřím, že každý upřímně hledající nalezne nakonec tu, která je v dané životní fázi pro něj ta správná.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Filio
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 14.2. 2007
Příspěvky: 459

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 9:03 pm    Předmět: Citovat

Mírku, mluvíš mi z duše, v něčem se přece jen liším, ale ten základ máme na chlup stejný. Krásná slova, která jsou slovy Mistra, Děkuji. Mír s Vámi ! Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2009 1:41 am    Předmět: Citovat

Díky Filio,

no, lišíme se např. v tom, že já bych nikdy prvoplánově nenakopal ty "černé" do pr....., jak radíš ivikovi v tématu "Pomoooc!" Smile

Za prvé, chrání Tě zřejmě tvoje nevinnost. Jako batole zloby velkého psa, kterého tahá za uši, ocas, strká mu klacík do nosu a jinak ho "týrá".

Za druhé, Temnota respektuje Světlo. A Světlo respektuje Temnotu. Obojí má ve vesmíru své nezastupitelné místo.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lendulka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 235

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2009 2:06 am    Předmět: hmmm Citovat

Nedá mi to nereagovat na pár posledních příspěvků........

Já si myslím, že tím, že člověk nějakou situaci prostě přijme, tak to neznamená, že se pak na všechno vykašle. Ale tím přijetím si ulehčí cestu ke zpracovávání svých problémů. Ať už formou terapie, rodinných konstelací, meditacemi, či modlitbami - dosaďte si každý, co uznáte za vhodné.

Myslím si, že ve chvíli, kdy je člověk "v prdeli" z událostí kolem něj, tak než se v tom začne "rýpat", měl by se zklidnit. To já chápu jako to přijetí situace. Protože jinak mu z toho přeskočí. Jedině tak může z toho, co vyplave napovrch něco zpracovat.

Anebo pak v případě, že je ten člověk hooooodně hoooodně silný a třeba má radost z toho, když si může sypat pepř do otevřené rány, tak pak ano, to chápu, že to třeba i ustojí bez toho, že by tu situaci přijal.

Čili můj model - osvědčený: Přijmout situaci, po zklidnění pak pátrat po příčinách a pak je postupně zpracovat.

Model výše uvedený v příspěvku Sunyiho jsem taky zkusila, ale na mě to funguje negativně. A navíc, opravdu musíme přijít všem věcem na kloub? Opravdu to naše duše potřebuje? Opravdu se naše duše plně osvobodí, pouze v případě, že dojde k rozřešení úplně všeho? Nemyslím si to.

Děkuju Bohu za to, že jsem svobodný člověk a že mi dává tu mojí cestu.............

Mým příspěvkem o přijetí situace jsem chtěla povbudit Evinu, aby se nehroutila a nepodléhala panice. Každá situace má své řešení. A začít musí člověk vždycky u sebe.....

Děkuji za pozornost Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2009 10:00 am    Předmět: Citovat

Lendulka:

"Já si myslím, že tím, že člověk nějakou situaci prostě přijme, tak to neznamená, že se pak na všechno vykašle."

To určitě ne. Stále dokola tady píši, že základem všeho léčení je vědomé žití.

"Ale tím přijetím si ulehčí cestu ke zpracovávání svých problémů. Ať už formou terapie, rodinných konstelací, meditacemi, či modlitbami - dosaďte si každý, co uznáte za vhodné."

Zřejmě pod pojmem "přijetí" chápeme každý něco úplně jiného. Když hovořím o přijetí, tak tím nemyslím úrověň intelektu, že jasně, co bych se tím trápil, stejně mi to nemůže. A ty nevědomé vlivy budou stejně působit dál. "Přijetím" mám na mysli přijetí, které pramení z hlubokého pochopení toho, co se stalo, z poučení se z té situace, z odpuštění, z poděkování za to, že jsem dostal šanci pochopit. Je to o pokoře před životem. O odevzdání. Místo toho, abychom kolem sebe kopali jako malé dítě: "Já to tak nechci." Uvědomění se toho, že život je daleko větší než my. Že nemůžeme mít všechno pod kontrolou. že nemůžeme všechno vědět. A že jsou chvíle, kdy se musíme sklonit.

"Čili můj model - osvědčený: Přijmout situaci, po zklidnění pak pátrat po příčinách a pak je postupně zpracovat."

A já tvrdím něco jiného? Pouze to přijetí je pro mě výsledek. Nikoli začátek. To lze často jen do určité míry.

"Model výše uvedený v příspěvku Sunyiho jsem taky zkusila, ale na mě to funguje negativně."

Pochopila jsi, co jsem se snažil říct? Nebo ses snad jen šťourala v minulosti a věříš, to je můj model? Když dva dělají "totéž", není to totéž.

"A navíc, opravdu musíme přijít všem věcem na kloub? Opravdu to naše duše potřebuje? Opravdu se naše duše plně osvobodí, pouze v případě, že dojde k rozřešení úplně všeho? Nemyslím si to."

Naše duše se plně osvobodí tehdy, když se naučí neulpívat. K tomu nemusí přijít všem věcem úplně na kloub. Stačí, když se naučí žít vědomě. V přítomném okamžiku. To je stav meditace.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2009 5:26 pm    Předmět: řetěz Citovat

Ahoj Evino.

Každý si v tomto „svém“ životě odžíváme to svoje, a stejně je tomu v každé rodině, tj. v tom „společném“, někdo tomu říká „rodinná karma“, jedno od druhého není odděleno.

Pokud bychom uvažovali o něčem jako je tzv. „prokletí“, potom ani ten, kdo by tuto kletbu uvrhl nečiní tak náhodou (další důsledky pro něj samotného jakbysmet…).
Já bych ale podobné úvahy zcela vynechala.
Je to jen „hledání viníka“ mimo nás samotných, a navrch tendence podléhat určité beznaději se tohoto „prokletí“ zbavit. Je to tedy, dle mého názoru, myšlenka spíš kontraproduktivní.

V každé rodině se něco děje, třeba skryto pod povrchem, nebo to je trochu víc vidět.
Fáze + a – se střídají. Jak říkala babička (Boženy Němcové) „Žádná růže nekvete celý rok...“
Rozdíl je v tom, že ty události jsou rozloženy do delšího, jindy zase do kratšího časového období.
A navíc jsou tahle „dění“ jaksi nesouměřitelná - podobná, nebo stejná událost „postihne“ několik rodin a každý jeden z lidí se s ní vyrovná zcela jinak (toto bylo dobře vidět např. při povodních).
A někdy je toho na nás opravdu tzv. "nad hlavu". Sad

Ptáš se, zda někdo může pomoci.
V každé rodině existují temná „místa“, která je dobré „provětrat“. K tomu slouží, jak už tady bylo řečeno, například rodinné terapie apod. Záleží na Tobě, zda se ve svém okolí po něčem takovém porozhlídneš. Jejich prostřednictvím lze ledascos pochopit a uvolnit.

Klást si otázku „proč“ je užitečné, a pokud se toužíme pohnout z místa, potom je hledání souvislostí nezbytné. Záleží spíš na tom, kdo si tuhle otázku klade, resp. jak ji pokládáme - jestli jako „oběť-trpitel“, nebo jako ten, který se chce opravdu dozvědět a něco skutečně změnit.
Přijímání a odevzdávání, coby reakce na konkrétní dění je jakýmsi cvičením, které je jedním z dobrých předpokladů na cestě k té "úrovni" hlubší, kdy přijímání (odevzdání) není činem, nýbrž trvalým „stavem existence".

Pokud pracujeme sami na sobě, pak je to ta největší pomoc všem našim blízkým.
Tak můžeš být (bez ohledu na věk) potřebnou oporou všem „slabším“ článkům Vašeho rodinného „řetězu“.
A ten je tak silný, jak silný je ten jeho nejslabší díl.

Držím palce, Evo, ať se Ti daří. Smile
toora
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lendulka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 235

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2009 9:53 pm    Předmět: Citovat

Sunyi, asi hovoříme každý trochu jiným nářečím. Nerozumím ti. Ale to nevadí. Oba jsme hodnotní a důležití lidé. Ať už pro lidi okolo nás, či pro sebe.

A ještě bych ráda dodala, že v minulosti jsem se opravdu nikdy nešťourala, neabsolvovala jsem žádné speciální terapie, jako třeba regrese. Nemám to zapotřebí a nemám na to ani čas ani náladu. Mám jiné důležitější věci v životě. Mám za sebou pouze zasvěcení do prvního a druhého stupně Reiki. A zbytek životní zkušenosti, cit a intuice. Nemám patent na pravdu, ale mám svůj svět jako každý. A snažím se žít tady a teď.

Mšj se hezky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: so duben 18, 2009 10:58 pm    Předmět: Citovat

Lendulka napsal:

A ještě bych ráda dodala, že v minulosti jsem se opravdu nikdy nešťourala....


Lendulko,
o „šťourání“ se v minulosti tady nebyla řeč.

Rozdíl je tedy v chápání, či nechápání nutnosti analýzy k „širšímu záběru“, tedy v naší schponosti „pobrání“ celkové kontinuity.
Jinými slovy, je pěkné, že absolutně přijmu jakýsi následek, ale k tomu, aby se příčina neopakovala, musím ji prohlédnout, tedy rozpoznat a pochopit.
Toto je podmínkou "vhledu".
Je to jedna z „fází“, kterou nemůžeme překročit, ani ignorovat.

Jestliže Lendu píšeš o „zbytku životní zkušenosti“, pak je zde také nějaká ta dosavadní, tedy minulost.

Pokud ale mluvíme o „tady a teď“, potom můžeme jakoukoli „naši zkušenost“ zcela pominout.
V „tady a teď“ žádná zkušenost neexistuje.

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund