Fórum - Zobrazit téma - Kazy na mléčných zubech - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Kazy na mléčných zubech
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Kazy na mléčných zubech

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
korenka
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 9.1. 2005
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2009 11:17 am    Předmět: Kazy na mléčných zubech Citovat

Prosím o radu/pomoc. Naše 4 letá dcera má pusinku plnou zubních kazů. Začalo to již krátce po prořezání prvních mléčných zubů. Absolvovali jsme ozonizaci, ta však nepřinesla žádný efekt, jeden zub se po ní ztenčil a ulomil, kazy se rozšířily na další zuby. Dcera byla dlouho kojená, dudlík jsme nepoužívali, nesladíme ani nepijeme slazené limonády. Bohužel se v našem okolí nevyskytuje dětský stomatolog, takže s dcerkou navštěvuji svou zubní lékařku, která se nám snaží pomoci jak nejlépe umí. Absolvovali jsme u ní jedno odtrsanění kazu na stoličce a extrakci předstoličky, které předcházelo vynětí zubního nervu na pohotovosti. Dcerka je těmito zákroky hodně stresovaná a při poslední návštěvě před velikonočními svátky již odmítla otevřít pusu a jen plakala. Před nějakým časem jsem kdesi četla článek, že určitými mentálními technikami je možné obnovit vnitřní strukturu zubu a odtranit tak kazy. Vychází se ze skutečnosti, že každá tkáň lidského těla má schopnost sebeobnovy, že např. u oka po 48 hodinách narostou úplně nové buňky. Máte s tím někdo zkušenosti? Můžete poradit, kam se obrátit? Díky. Míša K
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2009 11:42 am    Předmět: Citovat

Takhle speciálně ti asi neporadím a mentální techniky fungují při práci se sebou, což u takhle malých dětí je problematické. I když hra na zubní vílu, která se jí stará o zoubky a pomáhá aby byly pěkné (spolu s čištěním, prohlížením zoubků doma,...), silné a zdravé by u ní mohla fungovat velmi dobře a pomoci i s uvolněním napětí, které má spojené se zoubky a zubařem. Prostě si hrejte na to, že posilujete zoubky a staráte se o ně, aby už nebyly tak nemocné.

Z ryze fyzického hlediska mi ještě vrtá hlavou jak je na tom s minerály. Je mi divné, že je to takhle moc. Skoro mi přijde, jak kdyby to tělo ty zoubky nemělo pořádně z čeho postavit, tak to stavělo jak to šlo a kde byl jak ten minerál volný. No a ionizace sice asi s sebou vzala dost kazových bakterií, včetně kondice zubů. Zkuste pořešit nějaký možný zdroj dobře vstřebatelných základních minerálů...napadl mě třeba dologran, ale nejlepší bude to zkonzultovat s dětskou doktorkou, moc minerálů dlouhodobě zas není dobře. Chtělo by to taky nenásilnými prostředky zvýšit hygienu ústní dutiny (i přírodními prostředky), dokud se kondice zubů nezlepší. Není nutné být paranoidní, ale ty zoubky jsou teď dost citlivé.
K nějakým příčinám v psychicke si netroufám nic napsat, prostě v ní podporujte nadšení s jakým se "zakusuje do života".
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2009 12:05 pm    Předmět: Citovat

Můj učitel,který je terapeutem, má zkušenost a tedy zastává názor,že pokud je něco malému,měl by se hlavně koncentrovat na maminku.
Nedávno jsem byla požádána o reiki na dálku pro miminko po operaci a já jsem jednoznačně cítila,že by měla jít k mamince,že pokud se něco zharmonizuje u ní,dítě bude v pořádku.
Děti jsou na maminky do svých dvanácti let silně napojené a myslím si ,že by nebylo od věci zaměřit pozornost na sebe a nalézt souvislost.

Džarmí
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
korenka
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 9.1. 2005
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2009 12:20 pm    Předmět: Kazy na mléčných zubech Citovat

Děkuji za odpovědi a rady. Na těch minerálech něco bude. Dologran užíváme. Připadá mi to, že tam bude nějaký problém s přisvojováním křemíku, který se na výstavbě zubu podílí (údajně daleko víc než např. vápník). Hygienu jsme se snažili dodržovat od začátku (v mezích možností malého dítěte). Také to může souviset s logem slezina/slinivka plus ledviny, tady mi připadá, že zdědila slabost po "předcích". Obecně jsem s ní měla dost problém s příjmem potravy. Jako novorozenec asi do dvou měsíců byla hodně žravá, doslova chlastala, ale pak se také pozvracela, měla silný reflux, od dvou měsíců ji stačily dvě minuty u kojení a pak i 5 hodin nic, s příkrmy to bylo to samé, dvě lžičky a hotovo a tak nějak bojujeme doposud. V mentální rovině to zakousnutí se do života , tam asi bude někde problém, téma poprat se se životem. Moc se jí sem asi nechtělo, přenášela jsem skoro 3 týdny a nakonec mi porod vyvolávali. Hledám také u sebe. Možná ji nějak podvědomě bráním tomu zakousnutí se do života, zatím mě nic lepšího nenapadá. Sad Míša K
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lendulka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 235

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2009 5:02 pm    Předmět: zoubky Citovat

Ahoj kořenko, zkus se taky mrknout na tyhle stránky, zkopírovala jsem ten odkaz z jiného vlákna tady na webíku. Třeba tam možná najdeš nějaké souvislosti a odpovědi.

http://www.webspirit.cz/index.php5?page=library&library=25&show=library

Každopádně malé přeju, ať zoubky nebolí a ať to holka jedna šikovná zvládne. A ty taky..... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 208

PříspěvekZaslal: st duben 15, 2009 10:08 pm    Předmět: Citovat

Přidávám se ke přání a určitě se podívej i na tento článek

http://www.rodina.cz/clanek3719.htm

Proti kazům lze bojovat FLUOREM

Fluor se společně s vápníkem a fosforem podílí na zpevnění kostí, zubů a pomáhá předcházet zubnímu kazu. Světová zdravotnická organizace doporučuje v dětském věku doplňovat fluor, jestliže voda neobsahuje alespoň 1 mg/l fluoru. Česká pediatrická společnost doporučuje podávat denně fluor v množství 0,25 mg denně dětem od 6. měsíců do období, než si začnou čistit zoubky. Poté je fluor dodáván v zubní pasně. Rodiče mohou doplňovat svým dětem fluor také podáváním náhradních mlék. Zda je vybrané mléko obohaceno o fluor se rodiče dočtou na obalu v oddílu o složení výrobku. Sunar complex kromě jiných důležitých minerálů obsahuje taktéž fluor. Při jeho podávání v množství 500 ml denně je denní potřeba fluoru u dětí pokryta.

Dávkování s rozumem...

Jednou z možností jak do organismu dostat potřebné množství fluoru je i používání fluorových tablet. Mezi odborníky však stále panují dohady, zda je tento postup optimální. Při nadměrných dávkách těchto preparátů totiž může dojít k zabarvení skloviny do žluta. Fluor zpevňuje kosti a zuby, ničí bakterie, které způsobují povlak na zubech a podporuje hojení, jeho předávkování však v některých případech může vést až k deformacím kostí. Proto by rodiče měli dbát na to, aby denní dávka fluoru nepřesahovala lékaři stanovenou hranici.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
korenka
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 9.1. 2005
Příspěvky: 5

PříspěvekZaslal: čt duben 16, 2009 9:33 am    Předmět: Kazy na mléčných zubech Citovat

Ahoj Lendulko, děkuji vřele za odkaz, již jsem stáhla studuji. Zatím mi na naše zoubky sedí téma seberealizace (když ji pozoruji v dětském kolektivu na kroužku nebo při předávání ve školce, připadá mi dobek bezradná než se zapojí do dění) a může tam být využití matčiny (tedy mé)energie, opět mě tady napadá souvislost s ledvinami-podle Číňanů zásobárna energie od předků, touha být milován - občas vyslovuje blud "vy mě nechcete"- v momentech, kdy prosazujeme naši rodičovskou autoritu.
Annako, také děkuji za příspěvek o fluoru. S ním jsem byla a jsem dost opatrná. V některých zemích se již od podávání fluoridových tbl dětem upustilo. Kromě negativních účinků zmíněných v Tvém přípsěvku může být nadměrná konzumace fluoru rovněž příčinou nádorového onemocnění plic. Navíc mám zkušenost z blízkého okolí, kdy dítě pozřelo větší množství fluoridových tbl a za velmi krátkou dobu mělo pusinku plnou kazů. Tady asi platí všeho s mírouo a dobrého pomálu.
Míša K
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Damao
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.1. 2003
Příspěvky: 2137

PříspěvekZaslal: pá duben 17, 2009 1:13 am    Předmět: Citovat

K tomu, co napsala Lendulka - odkaz na webspirit - a k tomu co napsala Jarmilka Džarmi: Doporučuji zvažovat obojí. To jest, o jaké zoubky jde a jak se na tom může svojí psychikou podílet maminka.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.16 sekund