Fórum - Zobrazit téma - Zlomenina záprstních kůstek - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Zlomenina záprstních kůstek
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Zlomenina záprstních kůstek

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 2. stupeň
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
brahman
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 27.8. 2007
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 6:53 am    Předmět: Zlomenina záprstních kůstek Citovat

Včera jsem manželce reikoval levé zápěstí, které si zlomila při uklouznutí a překvapila mě bolest a brnění, které při tom začala cítit. Je to pro mě trochu složité, protože manželka patří do té skupiny lidí, kteří těmto věcem moc nevěří. Proto se snažím jí do ničeho takového netlačit. Včera ale byla svolná a tak jsem začal kontaktně na ruku působit. Bohužel už po pár minutách jsem toho musel nechat. Nemusím vám říkat, že její důvěra v reiki moc nevzrostla Sad .
Máte někdo zkušenosti se zlomeninami? Teoreticky vím, že by se měly lépe a rychleji hojit, ale o tom, že léčení může být bolestivé jsem se nikde nedočetl.
Dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
kamo
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:14 am    Předmět: Citovat

Tohle se stává, když je Tvé působení a její vnímání příliš silné. Kdyby manželka byla vůči reiki imunní, tak neucítí nic, maximálně slabé tělesné teplo.
Nepřikládej tedy ruce přímo na ono místo, zkus to vzít oklikou - jednu dlaň na polovinu předloktí a druhou dlaní obejmi, nebo polož na prsty. Uzavřeš tím pomyslný okruh a reiki si v něm to potřebné místo najde sama a nemělo by to být tak silné, jako při přímém kontaktu.
Já takhle někdy dělám např.loket - začnu jednou rukou na rameni, druhou na prstech a postupně je časem a podle vnímaných pocitů přibližuji k lokti. Místa, kde jsou výrony, natažené šlachy, záněty kloubů, nebo která jsou po úrazu atd. mohou zpočátku na přímé přiložení reagovat nepříjemnou bolestí.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 12:29 pm    Předmět: Citovat

Nebo to pro ni prostě jen byly neznámé pocity, dělo se něco, čemu nerozuměla. Obvykle jsme zvyklí, že bolesti nepohodlí se prostě utiší, prášek, injekce zařídí. Ne, že to najednou aktivně začne pracovat. Mě to třeba nevadí, já vím, že mi to v tu chvíli hodně pomáhá a to nepohodlí je stejně naprosto minimální.
Kamo díky za inspiraci. Zkus Brahmane něco podobného použít, prostě citlivě najdi místa, kde to nebude pro ni tak intenzivní a přesto budeš pořád působit. No a nebo jí prostě řekni, že to je normální reakce a pokud to není opravdu dost nepříjemné, ať to nechá tak, mělo by se to zmenšit (viz co jsou tu někde vláka o vnímání byosenu - míst s problémy) a přejít postupně k příjemným pocitům, až uklidnění celého působení.

Já mám zkušenost, že podobné úrazy a nehody vždy reagují z počátku poměrně intenzivně a pak nastane velmi příjemná úleva a to místo většinou velmi hladově "saje", myslím si, že jde o docela silné podpoření již probíhajících procesů. Co si tak vzpomínám, tak u ran, říznutí, odřenin tak tam to místo začne většinou pulzovat, svědit a pak se uklidní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
brahman
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 27.8. 2007
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 1:11 pm    Předmět: Citovat

Zkusím to Kamo jak říkáš. Zdá se mi to rozumné. Ovšem nejdřív budu muset nějak vyřešit problém s důvěrou manželky v Reiki. Jak jsem ji dřív nechtěl do těchto věcí tlačit, tak jsem si teď v skrytu duše myslel, že tohle by mohla být dobrá příležitost jak alespoň vzbudit nějaký zájem. Nicméně ta bolest jí moc nepřesvědčila, spíš naopak. I teď si říkám, jestli přece jenom nějak netlačím na pilu, no nevím.
Já osobně bych Naryo tu bolest také vnímal spíš pozitivně, je to vlastně nějaká reakce na léčení po které přijde opět úleva. Taky mě napadá jestli ta manželky nedůvěra v Reiki nějak neblokuje přijímání energie a nezpůsobuje tyto reakce.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 1:50 pm    Předmět: Citovat

Nehledej složitost tam, kde není:) Kdyby něco blokovala, tak se neděje nic. Pokud působíš Reiki standartním postupem (a ne bioenergetickou manipulací), spíš to dokazuje, že reaguje naprosto dobře. Tak jí zkus pomoct představou, že když doktor rovná kosti, tak to taky bolí a Reiki je prostě rovná na trochu jiné úrovni.

Nebo můžete udělat dohodu, že když to ještě po pěti minutách bude dost bolet, tak toho necháš, ale ať zkusí aspoň 5 minut a zkusí být u toho uvolněná. Masér když rozhýbává zablokovaná záda, tak to taky trochu bolí, když to dělá poctivě. Rehabilitace elektřinou taky občas bolí nebo je nepříjemně intenzivní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
kamo
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 1:50 pm    Předmět: Citovat

S ošetřováním vlastní rodiny bývají největší problémy, cizího můžeš v případě neshod poslat zase domů, ať si dál kvasí po svém, ale konkrétně u manželky to jde těžko. Navíc manželky často vnímají své manžely dvěma zůsoby:
1) absolutní autorita, která když vymění žárovku v lustru, tak je za to ještě půl roku veleben
2) prostě manžel..."a teď mi ještě bude vykládat něco o energii reiki a jak je to príma a když na mě šáh tak to bolelo!"
(Moje žena je výjimka, která si tu žárovku v pohodě vymění sama, ale ošetřit se nechá ráda a jakoukoli proceduru si užívá Smile )

Neber to teď jako Písmo svaté jako že to tak musí doopravdy být, ale pokud Tvá manželka nemá důvěru ve Tvou reiki, pak je u ní asi něco v nepořádku s důvěrou i v Tebe samého. Pokud někomu opravdu věřím, nechám si od něj řezat kůži na nudličky, když mi to má pomoct.
Je-li ta důvěra nějak narušena, pak máš možnost díky reiki vylepšit i něco mnohem důležitějšího, než je ruka po úraze. Takže zkus to s ní ještě jednou, opatrně, pomalu, spíš jakoby jen mimochodem, aby nepoznala, že se na ni dopředu chystáš, prostě sedíte televize vedle sebe na gauči a Ty jen tak na okraj řekneš: "Co ta ruka...ukaž, já Ti ji jen zahřeju..." - například.
To, že cítila bolest je důkazem, že cítila energii z Tvých rukou a je tudíž schopna reiki příjimat. Někomu dělá problém i jen přiznat si tuhle jednoduchou věc, třeba proto, že by tím zrušil své dávné přesvědčení o tom, že co nejde změřit, odnést, nebo utopit ve skleničce s lihem, neexistuje.
Z osobní zkušenosti vím, že z nejeden takovýto nedůvěřivec či až zatracovač se po procitnutí zapsal na kurs reiki.
Nuže - trpělivost.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
brahman
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 27.8. 2007
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 6:41 am    Předmět: Citovat

Jo, asi v tom opravdu hledám složitosti. Jsem rád za názory od někoho jiného. Člověk sám vždy lépe vyhodnocuje situace u jiných a u sebe je jakoby slepý.
Jinak troufnu si říct, že manželství máme harmonický (ona Lev, já Váha). Samozřejmě někdy se taky vyskytnou rozepře, ale je to spíš výjimečně a to k tomu patří. Co se týče důvěry, tak je fakt, že zrovna v těchto věcech cítím, že není nic moc. Ale zase mě někdy až zaskočí, když třeba sedíme s někým a bavíme se o jeho zdravotních problémech, tak ta moje najednou začne radit jak na to, tak jak to odposlouchala ode mě. Tak nevím. Někdy mě to až děsí Very Happy jak mě "kopíruje". No každopádně si to nechám projít hlavou.
Dík oběma za pomoc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
kamo
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 29.6. 2005
Příspěvky: 156

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 7:24 am    Předmět: Citovat

Brahmane,
stává se, že mě i potěší, když nemám až tak docela pravdu.
Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Hyter
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 5.3. 2008
Příspěvky: 198

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 3:41 pm    Předmět: Citovat

Zalezi zda ty pocity pro ni byly neprijemne ci bolestive, v tom pripade bych asi ruce neprikladal primo....zkus je drzet treba 10 -15 cm nad zlomeninou. Dalsi moznost je poslat ji reiki "na dalku" treba i v jedne mistnosti....kdy si zlomenou ruku ani nemusis vizualizovat Smile
Ta reakce je docela bezna....nekdy se "postizena" mista takhle ozyvaji. V tom pripade se ridim pocity klienta...pokud jsou pro neho snesitelne a nejsou vylozene neprijemne a citim-li ze neotrasaji jeho duverou, tak pokracuji.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 2. stupeň Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.16 sekund