Fórum - Zobrazit téma - Otázka - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Otázka
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Otázka
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 2:24 pm    Předmět: Citovat

Člověk na vozíčku je prostě člověk co mu z nějakého důvodu nefungují nohy, může být takový nebo makový, určitě to není překážka pro Reiki.

Člověk který nemá aspoň nějaký základ osobnosti, pocitu, že přece jen je od světa oddělen a on někde končí a někde už začíná svět. A dostane se k lecčemu co kdo učí, čemu věří, co šíří. Schizofrenie je v podstatě nemoc jazyka, myšlení, daň za naši lidskou existenci. Malé děti věří slovům, slova a myšlenky jsou pro ně realitou, jak rosteme občas nám dochází že ne vše je tak jak se říká, popisuje, že lecos mohou být iluze vytvořené naší mocnou představivostí, lecos zážitky nepopsatelné slovy (zakódované do jazyka) a člověk, o kterém říkáme, že má schizofrenii, má v tomhle všem bordel (v nějakém vláknu se o tom rozepisuju).

Někdo to svádí na chemii v mozku, někdo na velmi špatné rané rodinné prostředí (koncept schizofrenogenní matky) nebo celkově chaotickou komunikaci v rodině, no a stejně tak to lze svést na přílišné a nezdpovedné rýpání se v esoterických kočkopsech. Seminář na to, či ono, támhleta terapie, tohleto dýchání, tamhlety bylinky, tahleta psychoterapie... víte jak to dopadlo když kočička s pejskem vařili a dali si dort?Smile
Není problém se rozhodit, vůbec na to není ani potřeba nějaká mystická síla, natož vliv astrální roviny, ale pouhopouhé obsahy na mnoha úrovních naší mysli (občas si ale říkám, že to by i odpovídalo konceptu astrální urovně, jen já používám modernější slova).

Větší problém bych ale viděla v tom kdo, co a hlavně jak vyučuje, v profesionalitě a zodpovědnosti učitelů. Jde o vyučování Reiki nebo ReikoKamenoAnděloMinuloOdbloko terapie v jednom dni a víc ať se každý postará sám o sebe? Nebo práce na víc dní, pravidelné setkávání, poradenství šité na míru každému žákovi. Duchovní učitelé věděli proč si žáky vedou delší dobu a než jim dovolí postoupit dál, zkontrolují si co umí a jak jsou vyzrálí.

Mariuana je i není problém. Má vliv na chemii v mozku, rády se její složky ukládají v tucích a nekotrolovatelně ovlivňují. Jsou různé vypěstované druhy, každá má trochu jiný obsah látek, takový skank je to nejhorší svinstvo skrz naskrz prolezlé thc, velmi silná kříženina ryze pro ten mimoidní účinek. Takže jedna věc je vhodné a přiměřené užití téhle bylinky, druhá věc je se jí otrávit (přehnat to), třetí věc to s ní přehánět opakovaně. To je jako s jakýmikoliv látkami se kterými rád pracuje mozek, nikdy nevíte co vám to kde provede, k čemu máte sklony, jaká je vaše ta vnitřní chemická a energetická rovnováha. Potkala jsem člověka co kvuli tomu skončil na psychině (mladý dynamicky se vyvíjející mozek).
Takže závěr, přiměřeně, nepřehánětSmile V bylince, v Reiki, v jiných činnostech, dbát na vyváženou existenci tady, hlídat své myšlení.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Lendulka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 6.2. 2009
Příspěvky: 235

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:51 pm    Předmět: Citovat

Narya napsal:


Větší problém bych ale viděla v tom kdo, co a hlavně jak vyučuje, v profesionalitě a zodpovědnosti učitelů. Jde o vyučování Reiki nebo ReikoKamenoAnděloMinuloOdbloko terapie v jednom dni a víc ať se každý postará sám o sebe? Nebo práce na víc dní, pravidelné setkávání, poradenství šité na míru každému žákovi. Duchovní učitelé věděli proč si žáky vedou delší dobu a než jim dovolí postoupit dál, zkontrolují si co umí a jak jsou vyzrálí.




Chichi, to mi připomělo, jak moje mamina šla na zasvěcení do Reiki I a byla z toho tak vedle, protože se vlastně o Reiki dozvěděla úplný prd.
Jenom na mě pak s vyvalenejma očima, ať jí vysvětlím to či ono a tohle a tamto a že si na tom kursu připadala jako debil..... Nedozvěděla se nic o čakrách ani o polohách rukou při Reikování, za to se dozvěděla něco málo o kamenech, něco málo o minulých životech, ještě míň něco o kartách, pak se jim tam připletli mezi řečí andělé a kdyby jen andělé, nakonec i temné síly a hadí síly a už ani nevím co. No a jen tak mimochodem byli zasvěceni do "jedničky", měli podepsat papír, že k této "PANÍ MISTRYNI" přijdou na "dvojku" a bylo po hehe.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
Strana 3 z 3

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.12 sekund