Fórum - Zobrazit téma - Karmické vztahy - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Karmické vztahy
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Karmické vztahy

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hanika
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 20.4. 2008
Příspěvky: 34

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2009 10:05 pm    Předmět: Karmické vztahy Citovat

Ahoj,jak mám řešit zřejmě karmický vztah z minulosti??Prosila jsem o odpuštění dotyčnou osobu a i já odpustila všem,kterým jsem ublížila,ale vztah se nijak výrazně nezlepšil.Musí na tom zapracovat i ta druhá osoba?? A co když na to v tomhle životě nepřijde?? Mluvit se s ní o esotericých tématech skutečně nedá Crying or Very sad A musím s ní denně pracovat ou ou Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
sanaya
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.1. 2009
Příspěvky: 84

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2009 11:03 pm    Předmět: Citovat

hm, mozno neporadim...ale aspon sa pokusim povedat moj nazor...kazdy vztah, ktory mame, je karmicky...keby nebol, nemali by sme dovod stretnut sa...uz to, nakolko sa vztahy lisia intenzitou, je ina vec...podla mna si urobila vela...ale myslim, ze odpustenie nie je jednorazova zalezitost, je cyklicka...mne sa stava to iste...uz kolkokrat som podstupila "proceduru" odpustania a stale s niektorymi ludmi nemam lepsie vztahy...asi to tak ma byt - mame si spolu nieco prezit, este nie je vsetko koser...vydrz a posielaj stale tomu cloveku lasku a skus nesklznut do boja o moc - nebran sa a nehadaj sa s nim, nechci ho presviedcat o niecom...ak nie je na "ezotericke veci", tak s tym nezacinaj...pracuj s tym clovekom vo svojich myslienkach...ked sa hneva, zlosti, krici na teba, skus mu posielat svetlo a lasku...napr. skusila by som aj toto: "odpustam ti a milujem ta"...mne sa to darilo v jednej tazkej situacii - ale len do doby, kym ma nacisto nevyprovokoval...no, to sa potom ale vyjasnilo Laughing ...aj burky nas ucia...skusaj, myslim, ze ides na to dobre... Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 208

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2009 11:49 pm    Předmět: Citovat

Haniko, znáš Čtyři Dohody?

Citace:
Čtyři dohody jsou esencí moudrosti Toltéků, známých po celém jižním Mexiku jako ženy a muži poznání. Jejich dodržováním můžete nečekaně zrychlit postup na své stezce za poznáním.

První dohoda: Nehřešte slovem. Hovořte jako osobnost. Říkejte jen to, co si myslíte. Vyhýbejte se užívání slova proti sobě nebo k pomlouvání druhých. Užívejte sílu slova ve jménu pravdy a lásky.

Druhá dohoda: Neberte si nic osobně. Nikdo nedělá nic kvůli vám. Co druzí říkají a dělají je projevem jejich vlastní situace a snů. Když budete imunní proti názorům a činům druhých, nestanete se obětí zbytečného utrpení.

Třetí dohoda: Nevytvářejte si žádné domněnky. Nalezněte odvahu klást otázky a vyjádřit, co skutečně chcete. Komunikujte s ostatními tak jasně, jak jenom dovedete, abyste se vyhnuli nedorozuměním, smutku a dramatům. Pouze touto jedinou dohodou dokážete zcela změnit svůj život.

Čtvrtá dohoda: Dělejte vše tak, jak nejlépe dovedete. Vaše činnost se mění od okamžiku k okamžiku; bude vypadat jinak, když jste nemocní, než když jste zdraví. Dělejte však za všech okolností vše, jak nejlépe dovedete, a vyhnete se zbytečným soudům a lítosti.


Tímto systémem můžeš velmi pomoci komplikovaným vztahům.

o.O.o
Jinak,
další dobrý systém je:

Omlouvám se, odpouštím, děkuji

Říkej si to, když myslíš na toho člověka, můžeš tam dosazovat i situace.

Ta nepříjemná karma, co vás dala dohromady, vás bude poutat v nepříjemnu do té doby, než se to pročistí.

Proto ze své strany dělej vše pro to, aby se to pročistilo rychle a nebyla jsi součástí problému.

Až se to srovná, tak buď vztah zmizí..a nebo bude mezi vámi dobře.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
hanika
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 20.4. 2008
Příspěvky: 34

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 9:20 am    Předmět: Citovat

Ahoj ,díky za odpovědi. Čtyři dohody znám,řídím se s nimi jen u té osoby mi nějak nejde třetí dohoda a to,že právě jsem už sklouzla k tomu,že jsem asi paranoidní Surprised(,ale jen u té jediné osoby. Jinak jsem srovnaná se životem a se vším co souvisí se mnou. A myslíte,že práce na vztahu jen z mé strany dokáže zlomit tu nevraživost?? Pracuji na tom již několik let a nejhorší na tom myslím je,že on je můj šéf Surprised(.Pracuji poctivě,vyvarovávám se jakýchkoli konfliktů a stejně je to pořád málo.Práce mě baví,takže ani nepomýšlím na změnu místa. Jen tenhle vztah vše komplikuje. Dokonce jsem se ptala jedné paní co pracuje s kyvadlem a bylo mi řečeno,že on byl kdysi mým otcem a vysílal ke mně disharmonii a já to i tehdy špatně nesla.Dá se vztah tedy nějak pročistit i jiným způsobem??
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 208

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 12:33 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Dokonce jsem se ptala jedné paní co pracuje s kyvadlem a bylo mi řečeno,že on byl kdysi mým otcem a vysílal ke mně disharmonii a já to i tehdy špatně nesla.Dá se vztah tedy nějak pročistit i jiným způsobem??


Karma většinou působí obráceně.
Ty jsi k němu byla v nějakém životě nepříjemná a on Ti to teď vrací.

Ty ošklivé věci které k Tobě vysílá, jsou jenom zrcadlením Tvého Stínu.

Citace:
Stín

(viz také vytěsnění)

Skryté nebo nevědomé aspekty nás samých, dobré či špatné, které já buď vytěsnilo, nebo nikdy nerozpoznalo.

Stín je morálním problémem, který je výzvou pro celou jáskou osobnost, neboť nikdo není s to rozpoznat a uvědomit si stín bez značného vynaložení morální odhodlanosti. Vždyť při tomto uvědomění jde o to uznat temné aspekty osobnosti jako skutečně existující.

Před diferenciací nevědomých obsahů zaujímá stín celé nevědomí. Ve snech je obvykle personifikován v podobě nejrůznějších osob stejného pohlaví.

Převážnou část stínu tvoří vytěsněné tužby a necivilizované pudy, morálně méněcenné motivy, dětinské fantazie a nejrůznější resentimenty, tedy záležitosti, na které člověk rozhodně není nijak pyšný. Tyto osobnostní charakteristiky, jichž si sami u sebe nejsme vědomi, nacházíme často na druhých, kam se dostávají prostřednictvím mechanismů projekce.

Při integraci stínu se seznámíme s těmi aspekty naší povahy, které bychom nikomu jinému nedovolili shlédnout a které bychom ani my sami nebyli dříve přijali.

(Zkráceno)

http://jung.sneznik.cz/soubor_slovnik/slovnik_stin.htm

Protože svůj stín nechceme vidět, odráží se nám v chování druhých.
Např, pokud si o někom myslíš, že je příliš drzá a dráždí Tě to, buď si jistá, že v sobě máš nezpracovanou drzost.

To, co v sobě chceš potlačit, se ve chvíli, kdy to vidíš u ostatních otevírá
a vidíš to i u sebe, proto se na ně hněváš.

Ve chvíli, kdy to téma same v sobě zpracuješ, už Tě nebude dráždit a dokonce ani takové lidi nebudeš přitahovat,
protože energeticky Ti nebudou příbuzní.

"Omlouvám se, odpoštím, děkuji" je mocná technika,
stejně tak jakékoli jiná práce na vlastním stínu.

Ale pokud je vztah příliš obtěžující,
možná by stálo za to ho prostě přerušit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sunnyi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 15.12. 2004
Příspěvky: 463

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 1:37 pm    Předmět: Citovat

Annaka:

"Ve chvíli, kdy to téma same v sobě zpracuješ, už Tě nebude dráždit a dokonce ani takové lidi nebudeš přitahovat, protože energeticky Ti nebudou příbuzní."

To je podle mne velice zjednodušené tvrzení. Lidé, kteří nám nepřiměřeně zasahují do soukromí, znevažují nás apod. nám nemusí do života vstupovat jen proto, že vlastnosti, které se nám na nich nelíbí, máme my sami v sobě nezpracované.

Často je to prostě náš úkol, který máme zvládnout, spočívající v tom, že si máme uvědomit, že tohle už nechceme. Že již nikomu nedovolíme, aby s námi manipuloval. Společnost takových lidí zdržuje, unavuje a vyčerpává. Abychom dokázali říct: "A dost!"

Abychom si toto vyjasnili a vědomě se rozhodli, komu věnujeme svůj čas a energii. Abychom se nenechali stahovat dolů lidmi, kteří si nás neváží nebo nás využívají.

Tato situace je pravděpodobná tehdy, jestliže jednoho takového člověka ze svého života eliminujeme a vzápětí se objeví třeba pět dalších.

Buddhovi jednou řekl jeho sluha, že se domnívá, že duchovní přátelství je nesmírně důležité, že má dojem, že tvoří polovinu duchovní cesty člověka. A Buddha mu odvětil: Ó ne, duchovní přátelství je celá jeho cesta." Nemám čas hledat přesnou citaci, ten rozhovor proběhl ale v tomto duchu.

I jiní velcí mistři poukazovali na to, jak důležité je pečlivě si vybírat společnost lidí, s nimiž se stýkáme, jimž se otevíráme. V zaměstnání to může být samozřejmě obtížné.

Doporučil bych Ti v podstatě to, co sanaya, a vlastně i Annaka. Posílat tomu člověku lásku a přání dobrého, i když si dokážu představit, že to nemusí být vůbec jednoduché. A především bych lásku posílal sám sobě.

V buddhismu existuje nádherná meditace mettá, meditace milující laskavosti. která je nesmírně účinná. Tu bych Ti rozhodně doporučoval. A především, abys ji praktikovala sama na sebe.

"Omlouvám se, odpouštím, děkuji"

Včera mi k tomu přišel mail. Je to nějaká havajská technika, která se dostala do rukou nějakým Američanům a, jak už Američané mají ve zvyku, z toho udělali obrovský humbuk. Jakoby to bylo něco naprosto převratného. Přitom to v podstatě není nic jiného, než to, co Buddha učil už před 5000 lety a co lidé, kteří meditují, zcela běžně praktikují.

Tak to alespoň působí na mě. Nechci ale soudit, díval jsem se na to zatím jen zběžně, snad mi tam něco uniklo.

Jinak, pokud bys měla zájem podívat se na svůj vztah s nadřízeným z karmického hlediska a pokusit se vyčistit, co je třeba, mohu Ti nabídnout pomoc. Zabýváme se tím a naše práce je velice úspěšná. Kontakt na mě je 777181776.

Mirek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Lightworker
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 21.8. 2003
Příspěvky: 886

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 2:31 pm    Předmět: Re: Karmické vztahy Citovat

hanika napsal:
Ahoj,jak mám řešit zřejmě karmický vztah z minulosti??Prosila jsem o odpuštění dotyčnou osobu a i já odpustila všem,kterým jsem ublížila,ale vztah se nijak výrazně nezlepšil.Musí na tom zapracovat i ta druhá osoba?? A co když na to v tomhle životě nepřijde?? Mluvit se s ní o esotericých tématech skutečně nedá Crying or Very sad A musím s ní denně pracovat ou ou Confused


předně vše, co mě vadí, je jen a jen moje. Vesmír nám nastavuje situace a vztahy tak, abychom je už konečně viděli, co máme ještě nevyřešené a začili s tím něco dělat.

Jak říkám na našich kurzech, pokud moc nevěřím tomu, co říkám a o co prosím, pak ani nevím, zda to funguje. Je to takovéto: "odpouštím ti, hmm tak si asi to řeknu třeba 3x a to bude ono." A pak si můžu myslet, že je to tak. Ano tak nějak se to píše i v knihách odpuste si a i těm druhým. Ale už ne jak přesně.

Prošel jsem různými kurzy, než jsem přišel na tu pravou metodu pro mne. Byla to ta správná metoda, při které si to nejdříve vědomě přijmu a pak na závěr i vědomě odpustím. Tak opravdu vím, že to tak je a ne, že je to anebo bylo jen mé zbožné přání...


Tato metoda vědomého přijímání je metoda RUŠ a pak i nová metoda 3 kroky k rychlé změně reality, i když ta je spíše dynamická, ale nádherně pasuje k metodě RUŠ. RUŠí si "vyruším" všechny mé negativní pocity a emoce, vztahy a staré programy/vzorce, které mi tam "dali" moji rodiče a něco jsem převzal i z mé genetické řady rodu. Někdy i další věci, které jsem si chtěl tu na Zemi dořešit. To je vlastně karma.

Karma je nepřítomnost milosti a milost je nepřítomnost karmy. Tak jako láska (bezpodmínečná=jiná frekvenční úroveň než je strach) je nepřítomnost strachu, tak i strach je nepřítomnost lásky. Strach a karma jsou spolu, tak jako láska a milost. Pokud si vyřešíme karmu pak můžeme žít milost. A tam teď jdeme...

Láska a milost je jiná vibrační úrověň než známe a už jsem o této frekvenci kdysi dávno zde na Reikiwebu psal. Jdeme evolučně výš, celá naše planeta a i lidi a jediné, co proto můžeme udělat je, že budeme poznávat sami sebe, jak fungujeme a co s tím můžeme udělat, aby se náš život ubíral směrem, kam my chceme a ne tam, kam si myslí ostatní, že bychom měli jít. Pokud se naučíme žít tady a teď, pak to půjde velice dobře. Tady a teď ale mohu zažívat pořád, až když si vyřeším a vyčistim minulost - vzpomínky na stará příkoří, sebeobviňování, atp. a budoucnost - strachy co bude, pak teprve mohu žít pořád jen v současném okamžiku.

Jsou dvě cesty, kterými můžeme teď jít. Jedna je cesta radosti a druhá je cestou utrpení. Je jen na nás, kterou si vybereme....


Naposledy upravil Lightworker dne po únor 23, 2009 2:52 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 208

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 2:41 pm    Předmět: Citovat

Mirek napsal:
Citace:
Annaka:

"Ve chvíli, kdy to téma same v sobě zpracuješ, už Tě nebude dráždit a dokonce ani takové lidi nebudeš přitahovat, protože energeticky Ti nebudou příbuzní."

To je podle mne velice zjednodušené tvrzení. Lidé, kteří nám nepřiměřeně zasahují do soukromí, znevažují nás apod. nám nemusí do života vstupovat jen proto, že vlastnosti, které se nám na nich nelíbí, máme my sami v sobě nezpracované.


To není, co jsem řekla, řekla jsem, že je nebudeš přitahovat
a nebudou Tě dráždit.

Jeden člověk, který byl dotázán, jakto, že ho nikdo nerozhodí,
odpověděl:

Citace:
Když po mě někdo vystřelí šíp,padne k mým nohám.
A já odmítám si ho vrazit do srdce.


Mimichodem, Tvůj příspěvek mi dal mimořádnou příležitost pracovat
se svým stínem.Laughing

Omlouvám se, odpouštím Ti, děkuji
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 3:18 pm    Předmět: x Citovat

Souhlasím se sunnyi a taky to tak vnímám a zažívám.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
hanika
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 20.4. 2008
Příspěvky: 34

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2009 5:33 pm    Předmět: Citovat

jste skvělí!! děkuji za různé interpretace a názory, jen si dovolím trošku oponovat s pocitem,že mi někdo ukazuje to,co je ve mně. Jsem k sobě dost kritická a nemyslím se,že jsem ta jediná nej a všichni mi musí padat k nohám a tak se domnívám,že přezíravost nebo afektovanost k mé osobě co od něho ke mně přichází v sobě nemám. Naopak mi známí a kamarádi řříkají,že jsem až neskutečně " pitomá",že se tak rozdávám pro druhé a na sebe nemyslím. Ale na všem může být i troška pravdy. Ale kvůli tomu rozhodně práci měnit nebudu!!! Kvůli jedné osobě se prostě z boje neutíká a pokud mě náplň mé práce uspokojuje,tak si to musím vykompenzovat dobrým pocitem,že?? Laughing ale všem moc děkuji, budu o tom přemýšlet
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund