Fórum - Zobrazit téma - Reiki 2 - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Reiki 2
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Reiki 2

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 2. stupeň
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
malina
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 29.3. 2008
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 5:37 pm    Předmět: Reiki 2 Citovat

AHOJ VŠEM, již rok používám reiki, byla jsem poučena a tak jsem počítala s tím, že když začnu reiki používat, tak možná dojde ke krátkodobému zhoršení zdr. stavu. Od října min. roku, denně používám reiki a mé výsledky jsou takové, že jsem prakticky celý rok nemocná. Pořád jsem si říkala, že mi reiki pomůže, tak jsem na sebe a blízké působila co nejčastěji (i několikrát denně) ovšem jednoho dne jsem musela na operaci.
Když jsem opět chtěla působit, aby operace dobře dopadla, neustále mi něco říkalo, abych to nedělala. Před i po operaci jsem byla tak utahaná a ze všeho i zmatená, že jsem neměla ani chuť reiki používat, tak jsem cca 14 dní možná 3 týdny nepůsobila a co se nestalo, začala jsem se cítil lépe, úplně mi zmizela únava, které jsem se nemohla zbavit, a alergie, která poslední rok měla naprosto příšerný průběh a neopustila mne ani na jediný den, přestože normálně alergií trpím pouze cca 3 měsíce v roce, někdy i déle, i psychicky jsem na tom byla lépe.
Ovšem než jsem si tohle uvědomila, tak jsem opět začala reikovat (je to asi druhý týden) alergie je zpět, dokonce i dr. mi říká, že to není v tomhle období normální.
Nedávno jsem byla na drobném zákroku, kde bylo potřeba lokálního umrtvení, po injekci se reiki sama spustila, až tak, že se dr. ptala proč se tak moc třesu, myslela si, že je mi taková zima. Prosím poraďte mi co mám dělat, aby mi buď reiki pomáhala, nebo aby se vůbec nespouštěla.
Bohužel nějak docházím do fáze, kdy nevěřím, že reiki léčí, protože kdyby léčila, nebyla bych celý rok nemocnější mnohem víc než kdy dřív. Pravda je, že reiki cítím, když na sebe či jiného působím a používám i symboly jako je zonar, halu atd. Tak proč neléčí, proč se cítím hůř? U ostatních jsem zatím žádné úspěšné léčení nezaznamenala. Ale co jsem zaznamenala, tak to, že jsem začala jinak přemýšlet, fakt je ten, že jak jsem byla dříve ochotná, a snažila jsem se pomoci každému a za každou cenu, byla jsem ke všem milá, i když si to třeba nezasloužili, tak poslední dobou mám pocit, že to snad ani nejsem já. Začala jsem vidět některé lidi úplně jinak, bohužel nějak nedokáži lidem věřit, prostě už to nejsem já.
Já myslela, že po zasvěcení budu svět vidět téměř růžově, ale přesný opak je pravdou. Dokážete mi někdo vysvětlit co se stalo??? (mám reiki 2 st. a pokročilé techniky ) Děkuji za případné odpovědi a přeji krásný večer....M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 6:35 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Malino,
napadá mě,jestli tě reiki nechce trochu popohnat v hledání skutečných příčin tvých nemocí .
Hledala jsi nějaký způsob,jak odhalit příčinu tvé alergie a ostatních problému,nebo pouze řešíš symptomy?
Nechce tě popohnat k prožívání emocí a sundání masek?Nechce tě navézt na cestu sebelásky?
Možná jen cesta reiki neplní tvé očekávání a jsi překvapená.
Možná máš někde nastavený nějaký vzorec či dogma...

Nu vypadá to jako cokoliv,jen mi nepřijde,že by reiki vedla k nemocem a stavu horšímu a horšímu.Možná jsme zavedeni do situace,která nás má navézt k zlepšení a vykročení,přestože vypadá velice černě,ale ve výsledku bych vždy očekávala pohyb vpřed.
Zkus najít někoho moudrého a zkušeného a prozkoumat příčinu tvé zvláštní cesty reiki.

Džarmí Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 8:51 pm    Předmět: Citovat

jj, naprosto souhlasím s Dzarmi Very Happy

Malino, proč ses nechala zasvětit do reiki a co si očekávala? Abys pomáhala druhým anebo si chtěla pomoci sobě?

Už teď, po půl roce, si troufnu říct, že mi Reiki změnilo život docela citelně ale trochu jinak, než jsem si myslela. Dává mi něco jiného, než jsem si myslela, že mi bude dávat.
Možná jsem čekala, že začnu hned zachraňovat svět a místo toho jsem se zkoncentrovala na sama sebe a věnuji se zejména sobě a moc si to užívám.

Také se mi objevily drobné zdravotní problémy, které trefně souvisí s tématama, která řeším Embarassed . Díky tomu, že to jsou zdravotní malichernosti, tak si je snažím užívat Cool .

Dle mého názoru reiki vždy pomáhá a nemoc je dar, řeč těla, které se Tě snaží vrátit zpátky na správnou cestu. Chce to dobrého učitele, který ti pomůže najít směr, kterým se dívat, abys (ses) našla.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
malina
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 29.3. 2008
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 9:22 pm    Předmět: Citovat

Děkuji za odpovědi, snažím se na to dívat za všech pohledů, teď jsem v situaci, kdy jsem ze všeho otrávená.
Proč jsem se nechala zasvětit? Abych pomohla jiným (určité osobě) na sebe jsem vůbec nemyslela, a to je právě to co nechápu, teď mám pocit, že mám myslet hlavně na sebe, to jsem nikdy nedělala, vždy jsem myslela spíš na ostatní a můj život byl nějak stranou, teď se to změnilo.
Otrávená jsem spíš z přístupu mého mistra, který/á kdykoliv potřebuji poradit, radí způsobem, že zrovna na tohle reiki nefunguje, že na tohle je potřeba např. andělských energií, potom mi psala, že je potřeba SRT a já už mám pouze pocit, že jí jde jen o peníze. Pokud bych se měla nechat zasvětit do všeho co je podle ní potřeba, tak bych vydělávala pouze na to a nic jiného bych asi nedělala, jen se učila. Bohužel se musím věnovat i práci atd.

Já bych pátrala proč se děje co se děje, ale vážně nevím jak, nemá mi kdo poradit.
Pěkný večer M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 9:44 pm    Předmět: Citovat

Tak to Ti, Malino, Tvůj mistr radí jínak, než to cítím a zažívám já, zřejmě má jiné zkušenosti Embarassed .
A co si vůbec myslíš, že Reiki je? Kladívko, takže když potřebuješ pokosit musíš si dokoupit kosu (=další zasvěcení)?

Já Reiki prožívám jako nacházení sama sebe. Je to bolavé, dobrodružné a očišťující. Nevím, jestli zažiju něco většího než nalézání sama sebe.
Nejsem z těch, kdo vidí anděly nebo zažil ohňostroje při zasvěcováníi. Ale ta změna, která se mi v životě udála po R1, byla až nesnesitelně jemná, že mi od základů rozbořila celý dosavadní svět.

Chápu Tvoje rozhořčení, také chvílema (a chvílema i dost dlouhýma) tápu a bloudím. Bloudím a hledám. Když se porozhlédneš tady po reikiwebíku, tak najdeš hodně lidí, kteří Ti dokáží poradit. Kurzy jsou určitě moc fajn, jen jde o to vybrat si ten pro Tebe správný Cool

Držím palčáky,

Hanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
fdh
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 25.4. 2008
Příspěvky: 275

PříspěvekZaslal: pá září 19, 2008 10:16 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Malino,

tak mě napadá, jak jsem si četl tvůj první příspěvěk, že tvé problémy začli ihned po zasvěcení, kdy jsi začala posílat energii ostatním.

1.otázka
posíláš jim s jejich vědomím a jejich svolením?

2.otázka
nezačala jsi až moc rychle, aniž by ses zbavila svýho smetí?

-> co zaseješ to sklidíš, takže pokud je něco špatně, začal bych u sebe...Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: so září 20, 2008 12:41 am    Předmět: Citovat

malina napsal:

Proč jsem se nechala zasvětit? Abych pomohla jiným (určité osobě) na sebe jsem vůbec nemyslela, a to je právě to co nechápu, teď mám pocit, že mám myslet hlavně na sebe, to jsem nikdy nedělala, vždy jsem myslela spíš na ostatní a můj život byl nějak stranou, teď se to změnilo.


No to by možná mohlo být to,co ti tvé tělo hlásí.
Je dobře,že se to mění.Koncentruj se více na sebe a své potřeby.Ponoř se do sebe a zkus se o okolí alespoň chvíli nestarat. Smile Vem si dovolenou hihi.


Nu techniky jsou krásná věc,ale záleží jak je používáme,jestli nějak.Takže spousta zasvěcení a seminářů to vše může zhoršit,když se tam nenajde místo na věnování se sobě.Tím se to nezalepí.

Pokud chceš situaci opravdu změnit a ne jen trpět,tak se určitě najde někdo,kdo ti ukáže kudy jak.

Džarmí Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 11:04 am    Předmět: x Citovat

Milá malino,

promin, že budu velmi osobní, ale jako jednu z prvních chyb vidím to, že jsi moc spěchala, nechala se zasvětit hala-bala na dálku, honem I. a II. a po tomto kroku jsi vůbec nevěděla o čem vlastně reiki je. A spěcháš stále a pořád, na nic si neuděláš čas, snad dokonce i na onemocnění.

Protože jsme spolu o lecčems diskutovaly (nebyla jsem mistr maliny, nedělám nikdy zasvěcení na dálku, jen za osobní přítomnosti), mám pořád pocit, že našeho povídání bylo ještě velmi málo.

Ona reiki není všelék, dáš ruce a máš vystaráno. Možná jsi čekala od reiki to, co ti nemůže dát - totiž udělat zázrak bez tvého přičinění, aby ti léčila a dopovala organismus a vyřešila život tak, abys v něm nemusela nic měnit, ničím se přičinit. Možná se bojíš, určitě si nakládáš na sebe víc než můžeš unést. Moc toho o tvém životě zas až tak nevím, jsi dost tajemná a všechny informace jsou zahaleny jakousi záhadou, ale co tuším je, že tvůj organismus nemůže donekonečna jít na doraz jeho sil fyzických i psychických. Možná bys hlavně měla popřemýšlet nad svým životním postojem, uspořádáním života a zapracovat nejdřív na svém zdraví po všech stránkách, dát se do pořádku psychicky, nenechat se honit a vláčet, ale udělat si čas i jen a jen pro sebe. Teprve pak se věnovat ostatním.

Taky by nebylo špatné, kdybys šla znovu na reiki, k někomu do kurzu
a vlastně si konečně ověřila co je reiki, jak se používá a měla možnost se i znovu zeptat na otázky, které tě trápí. Protože střípky informací, které sbíráš a interpretuješ si po svém ti pořád nedávají smysluplnou mozaiku.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
malina
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 29.3. 2008
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 11:58 am    Předmět: Citovat

fdh napsal:
Ahoj Malino,

tak mě napadá, jak jsem si četl tvůj první příspěvěk, že tvé problémy začli ihned po zasvěcení, kdy jsi začala posílat energii ostatním.

1.otázka
posíláš jim s jejich vědomím a jejich svolením?

2.otázka
nezačala jsi až moc rychle, aniž by ses zbavila svýho smetí?

-> co zaseješ to sklidíš, takže pokud je něco špatně, začal bych u sebe...Wink


Ahojky, wink:

Pokud posílám energii někomu, tak pouze, když o tom dotyčný ví, nikdy neposílám, pokud někdo nechce nebo neví.

Já začala, tak jak mi mistr řekla. Nevím jak poznat, kdy jsem dostatečně očištěná, možná, že to dostatečné nebylo, ale to nedokáži sama posoudit.

Pěkný den :
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
malina
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 29.3. 2008
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 12:03 pm    Předmět: Citovat

Děkuji Vám všem za váš pohled.
Byla jsem otrávená, protože jsem od mistra čekala, že mi poradí, neříkám, že to nedělá, ale při každé radě mi už doslova vnucuje další a další zasvěcení, cokoliv se děje na to je údajně dobré další zasvěcení do mnoha dalších energií Evil or Very Mad , ale já nechci další zasvěcení, chci pouze vědět jak reiki funguje, já myslím, že toho vím docela dost, přece jen reiki používám už rok.
Ovšem reiki jsem chápala jako uzdravující energii, která "kudy teče, tudy léčí", také, že když někdo je unavený, vyčerpaný, tak díky reiki lze energii dodávat, je mi jasné, že ne neustále, že je potřeba i odpočinek, ale bohužel každý si nemůže dovolit vše hodit za hlavu a starat se pouze sám o sebe.
Dovolenou by to, ale občas chtělo:o Cool

Pěkný den M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: po září 22, 2008 2:48 pm    Předmět: Citovat

Milá Malino,
reiki tě vede na cestu uzdravení.To,že se tvůj zdravotní stav zhoršil má nějakou příčinu a reiki ji vyšťourává a je to cesta k uzdravení.
Je to jen špatně pochopené.
Myslím,že by jsme se měli v prvé řadě starat o sebe,protože to u nás vše začíná.Nelze se dobře starat o druhé,pokud sami strádáme,jsme nemocní a zmatení.Neměla jsem na mysli vše hodit za hlavu.Nevím o koho se musíš starat a proč,děti samozřejmě neopustíš atd.,ale někdy si myslíme,že nás někdo potřebuje,ale nemusí to tak být,jen to pořádně prozkoumej,jestli je tě všude opravdu třeba.Velice rádi si nabíráme kameny jiných na svá záda.
Být tebou,najdu si jiného mistra a zajdu si na osobní zasvěcení,na pořádný seminář ke zkušenému a rozumnému mistrovi.
Jde o to si to vše pěkně uspořádat,ucelit,srovnat,ujasnit a prohlédnout pravou stránku toho,co se ti děje a co se ti snaží reiki říci a ukázat.
Naštěstí jsme za vše zodpovědní sami,takže to máme ve svých rukách.

Džarmí
Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
malina
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 29.3. 2008
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: ne říjen 12, 2008 7:08 pm    Předmět: ahojky Citovat

Dzarmi napsal:
Milá Malino,
reiki tě vede na cestu uzdravení.To,že se tvůj zdravotní stav zhoršil má nějakou příčinu a reiki ji vyšťourává a je to cesta k uzdravení.
Je to jen špatně pochopené.
Myslím,že by jsme se měli v prvé řadě starat o sebe,protože to u nás vše začíná.Nelze se dobře starat o druhé,pokud sami strádáme,jsme nemocní a zmatení.Neměla jsem na mysli vše hodit za hlavu.Nevím o koho se musíš starat a proč,děti samozřejmě neopustíš atd.,ale někdy si myslíme,že nás někdo potřebuje,ale nemusí to tak být,jen to pořádně prozkoumej,jestli je tě všude opravdu třeba.Velice rádi si nabíráme kameny jiných na svá záda.
Být tebou,najdu si jiného mistra a zajdu si na osobní zasvěcení,na pořádný seminář ke zkušenému a rozumnému mistrovi.
Jde o to si to vše pěkně uspořádat,ucelit,srovnat,ujasnit a prohlédnout pravou stránku toho,co se ti děje a co se ti snaží reiki říci a ukázat.
Naštěstí jsme za vše zodpovědní sami,takže to máme ve svých rukách.

Džarmí
Smile


Ahoj, něco na tom je: (to,že se tvůj zdravotní stav zhoršil má nějakou příčinu a reiki ji vyšťourává a je to cesta k uzdravení), když je to napsáno takto, tak už to dává, i když jinak smysl.
Nějakého mistra si najdu, byla bych ráda za nějaká doporučení.
Přeji pěkný večer M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
sanaya
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.1. 2009
Příspěvky: 84

PříspěvekZaslal: po únor 09, 2009 4:35 pm    Předmět: Citovat

malina, ahoj... Wink

nie si sama...ja mam reiki 4 roky, naraz dva stupne, sice osobne zasvatenie, ale chora som furt...a ked si davam reiki, bud sa nic nezlepsi, alebo ma to vycerpa...iba v poslednej dobe sa ucim, ze treba veci nechat plynut (a to mi vsetci tlkli do hlavy po cely zivot)...vtedy sa deju zaujimave veci... Wink

ja uz tiez ziadne dalsie zasvatenia nechcem a neodporucam ziadne ine energie...mas chaos a dalsie veci si pridavat...to podla mna nie...treba si veci usporiadat, chce to zmenu zivotneho stylu, ako ti tu mnohi radili...je to zlozite, ale to je pre kazdeho...neviem, mozno si to niektori musia oddriet takto...co uz...aj to treba vediet prijat...

ked citis, ze teraz sa ti nechce pouzivat reiki, tak to nerob (nasilu urcite nie) - mozno sa nutis do veci, ktore maju cas...ja to mam asi rovnake...mozno som sa dala rychlo zasvatit, cakala som zazraky a neprisli...reiki je cesta, takmer som nevedela, do coho idem...je to praca a na cely zivot...jaj veru tak Wink

drzim tebe aj vsetkym palce...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 2. stupeň Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.22 sekund