Fórum - Zobrazit téma - vidím Reiki? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - vidím Reiki?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

vidím Reiki?

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 11:20 am    Předmět: vidím Reiki? Citovat

Zdravím všechny,
po dlouhé době jsem zase tu. Wink
Chtěla jsem se zeptat na, pro mě, zajímavou věc. Po Reiki 2, jsem začala celkem aktivně posílát Reiki na dálku, myslím, že to docela šlo, i když pomalu, ale asi to tak mělo být. Nic zvláštního jsem nepozorovala. Lidé, kteří Reiki přijímali tvrdili, že došlo u jejich zdravotního stavu k určitému zlepšení či úlevě, ale nic oslňujícího.
Jednoho dne jsem zase chtěla posílat Reiki přes symboly, ale začala jsem dotyčného vidět skoro jako bych ho měla před očima, ale takového průhledného. viděla jsem úplně vše a hlavně že problém, který má je "zakopán" někde úplně jinde. Je to takový dost "jistý" pocit, nevím jak jsem k němu přišla, ale nepátrám po tom. Co mě překvapilo, že jsem ani nestačila použít symboly, protože jsem uviděla energii, která začala proudit kolem dotyčné osoby, jasně věděla co dělá a okamžitě začala "léčit" daný problém té osoby, která se mi sama vizualizovala. Je to ohromná podívaná, která se nedá s ničím srovnat.
Chtěla jsem se zeptat zda-li je vůbec možné, aby Reiki proudila i bez symbolů v rámci léčení na dálku? Osoba mě sama požádala o Reiki, domluvili jsme si čas kdy budu působit a byla na vše připravená. Od té doby, když mi někdo řekne, že třeba jeho kamarád má nějaké problémy, stačí, aby začal mluvit a já už toho člověka vidím, vidím daný problém.V podstatě během vteřiny vím o tom člověku vše, ale zase to hned zapomenu.Samozřejmě, že to nevychází vždy. Je to vůbec možné? Příteli takto pomáhám celkem úspěšně od bolestí různého druhu, žádné symboly jen se na něj tak nějak "zvláštně" napojím a už to jede samo.....
Máte někdo stejné nebo podobné zkušenosti, nebo co to vlastně je?
Mějte se krásně a Ahoj Bobule
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Brid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 6.4. 2005
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 12:17 pm    Předmět: Citovat

Ahojky, myslím, že něco podobného se řešilo. Někteří posílají reiki i bez symbolů, stačí jen záměr. Takže možné to je. Občas se mi taky stane, že si pomyslím "hmm tady by reiki mohlo pomoci" a už mám horké ruce, cítím jak proudí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Edy
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.1. 2009
Příspěvky: 167

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 1:44 pm    Předmět: Citovat

Reiki symboly používám vždy. U zvířat jsem opatrnější, jsou citlivější a sami si dají najevo, že to stačí.
Co se týče vidění Reiki, to nevidím a věřím, že to určitě lze. Já ho cítím. Poznám, že už..... Přirovnala bych to k záplavě lásky, která proudí skrze mne k pacientovi. Ono to zase až tak moc přirovnání neni. Já to tak cítím a nezasahuji do toho a nebráním se. Naslouchám srdcem a dozvím se, v které části těla je příčina. Nezabývám se diagnostikou, ani proč má dotyčný tento problém. Nechám to na Reiki. Jen přihlížím. Odpověď mi sama přijde a já té osobě "vzkaz" vyřídím.
Mnohdy se může stát, že se člověk snaží diagnostikovat. To se mi občas stávalo, když jsem začínala. Bylo to tím, že mě vyhledávali lidé, kteří měli podobné problémy nebo nemoce. Mistr mi to potvrdil, že prý je to normální. Dnes vím, že to bylo právě proto, abych se naučila jen přihlížet (dívat se). Stejný problém, jiná příčina. Při léčení proto nepřemýšlím, jen se dívám a užívám si to. Je to něco tak krásného.
Jo, málem bych zapomněla. Po zasvěcení do Reiki 2, jsem se naučila cítit emoce lidí kolem mne. Nejdřív jsem nevěděla, co si s tím dárkem počnu - nešel vypnout. Věřte, že nebylo o co stát. Dnes ho používám při reiki léčení. Je to úžasná pomůcka. Lze používat i v životě. Když jsem se to učila "vypínat a zapínat" asi před 7 lety, chtěla jsem si to procvičit a vyzkoušet, stávali se mi krásné věci. Když jsem to zapla a cítila emoce lidí, co kolem prošli aniž bych se na ně dívala a mlčky jen sledovala, většinou si ke mě někdo přisedl a začal mluvit. Byl to vždy úplně cizí člověk a vyprávěl o sobě. Došlo mi, že abych mohla tuto pomůcku skutečně vypínat a zapínat, musím mít otevřené srdce. A tak to opravdu cítím. Každý máme k Reiki to "své".
Ahojky s láskou EDY.
Wink Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 10:22 am    Předmět: Citovat

Skvělé:) Já bych to sváděla na poctivou a aktivní praxi s Reiki:)

Symboly jsou prostředky ke koncentraci, každý zaměřený na určitou věc. Trénuješ tak sama sebe. Po určité době už je opravdu nepotřebuješ, pokud se umíš dobře zaměřit, koncentrovat nebo spolehnout na intuitivní vnímání. Hiroši Doi učí ve třetí úrovni lidi používat energie symbolů bez jakéhokoliv kreslení nebo vizualizace symbolů. Takže ano, je to vše co popisuješ možné dělat bez symbolů. Začátečníkovi bych to nedoporučila, i když ryze technicky to možné je. Po určité době praxe by tě to ale mělo dovést do stavu, který ty popisuješ. Toliko k symbolům.

K tomu vidění a vnímání energie. Opět doklad rozvoje tvé citlivosti. Není důležité co přesně vidíš, ale to, že dokážeš najít ta místa, která opravdu potřebují pomoct. Říká se tomu Byosen v tom co já používám a principem je právě vyhledávání problematických míst a to je věc, která by se měla učit rozhodně na prvním stupni (rozhodně víc než memorování statických pozic) a dále rozvíjet. Uvolnit se, vcítit se, najít, působit, po určité době by si sama měla cítit potřebu se pohnout jinam. Případně pak si to ještě jednou pohybem od hlavy k nohám zkontrolovat, jestli ještě někde nebudeš cítit potřebu toho člověka. Jsou to v podstatě takové cykly, podle paní Yamaguchi by měl člověk s ošetřováním přestat ve chvíli kdy už nevnímá žádné výrazné signály byosenu.

U vciťování se, když někdo o někom vypráví bych byla opatrnější, může se k tomu přimíchat i názor toho se,kterým mluvíš, ale jako určité obecné vodítko to být použito určitě může. Záleží na tvém rozhodnutí.

Jinak píšeš, že u přítele ti to funguje velmi dobře. Já mám takovou zkušenost, že ně tohle taky funguje velmi dobře u těch, kteří jsou mi blízcí nebo je dlouho znám. Jinak každopádně koncentraci přes 3. symbol používám vždy+vizualizaci těla toho člověka. Ale občas mi to funguje samovolně přesně jak tobě. Tak to moc neřeším a nechám ať se věci dějí.

Jen tak dál:) Martina
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 10:34 am    Předmět: Citovat

Martino, k tomu Byosenu jsem ti chtěla jen napsat, že zrovna když se řeklo Byosen, tak jsem si v tu ránu udělala blok, že nejsem schopná tohle dělt, vnímat, že určitě nebudu mít tak citlivé vnímání Laughing
No, co sjem si zakázala, tak jsem taky neměla a vyhýbala se tomu.
Moc mi vtomhle přímo zlomově pomohla větička z knihy Recconestion:
Citace:
Hledejte v auře energeticky zajímavá místa.
.
Takže rada pro ty, kterým se technika Byosenu zdá být pro ně nedosažitelná a udělají si blok stejně jako já že to asi nezvládnou, opravdu, nezávazně, hrajte si a v auře hledejte pouze energeticky zajímavá místa Wink Budete příjemně překvapeni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 11:13 am    Předmět: Citovat

Slovíčkaření. Uvolni se, přilož ruce, začni od hlavy, pomalu pokračuj k nohám, občas ucítíš výraznější odezvu, tak se tam chvíli zdrž a pak zace plynule pokračuj, no a celé to zopakuj ještě tak 1-2x. Reconnection je naprosto to samý,dyť to i říkáš. Byosen zní hrozně nóbl:) A vůbec co mi přítel (absolvoval) vyprávěl o recconection bylo aspon 50% mého přístupu k Reiki. tím se nechci chlubit, jen naznačuju, že věci jsou vážně jednoduchý. I když neustálý trénink je potřeba i u těch jednoduchých,člověk má tendenci jednoduché věci přehlížet:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 11:30 am    Předmět: Citovat

Však já nic jiného nemyslela než slovíčkaření nebo že by to nebylo stejný. A ani se s tebou nechci přít o tom co je rec. a co reiki, a už vůbec ne tyhle metody porovnávat nebo že to není jednoduchý. Jen jsem chtěla ukázat na svém příkladu, že to slovíčko je mnohdy dost důležité v tom co si dovolíme nebo ne. Odborný termín mnohdy udělá brzdu a ono to je jak píšeš jednoduché. Co se týče mne, problémy se skenováním aury už dávno nemám a uvolněná jsem , myslím, vcelku optimálně Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 4:50 pm    Předmět: Citovat

Moc vám všem děkuji za vaše názory. NAYRA skutečně popsala stavy, které u mě probíhají.
O Byosnu samozřejmě nic nevím, jsem hrozná ignorantka, všechno si zjišťuji sama na sobě a pak se divím Smile . Hned se pokusím si o tom něco sehnat na internetu.
Co mě moc překvapilo, že bych o Byosnu měla vědět už na prvním stupni od Mistra? Jestli jsem to dobře pochopila. No, já byla u Mistra, který vzal iniciaci hopem a pak už jen hovořil o škodlivosti banánů a ještě něco o ufonech. Dvojku jsem u něj pravda dělala také, ale spíše přemluvena kamarádkou, aby nejela sama, do dalekých dálav kde Mistr žije, ale trojku si chci rozhodně udělat už jinde. Když už jsem u té trojky....rozvine se tato citlivost po trojce ještě více? Nebo mě může čekat třeba jiné stejně milé překvapení? Nastala u někoho z vás opravdu nějaká zvláštní či jiná citlivost, nebo něco úplně jiného?
Ještě jendnou všem děkuji za plodné odpovědi.
Mějte se krásně Bobule Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
babi
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 14.7. 2008
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: ne leden 18, 2009 3:32 pm    Předmět: Citovat

Bobulko, Bobulko, proč tak toužíš po trojce? Z Tvojeho povídání mi připadá, že Tě tlačí především zvědavost. Myslíš, že když si uděláš trojku, budeš lepší a výkonnější? Pracuj s tím, co máš a raduj a těš se z toho. Rozvíjej se jako poupátko kytičky. Nemusíš tlačit na pilu. Poznáš, až přijde Tvůj čas.
Babi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Hyter
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 5.3. 2008
Příspěvky: 198

PříspěvekZaslal: ne leden 18, 2009 7:19 pm    Předmět: Citovat

Babi, z ceho soudis ze se Bobule tlaci do "trojky" ? A ze by tlacila na pilu?
Ja si naopak myslim ze v jejim pripade by byla vecna skoda si ji neudelat.
Jeste ale podotknu ze ji znam dlouho a lepe Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lomikamen
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 4.8. 2008
Příspěvky: 89

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2009 5:53 pm    Předmět: Citovat

BŮH VCHÁZÍ
CESTIČKAMI NĚŽNÝMI
DOPROVÁZEN SAMOZŘEJMOU
KRÁSOU
TO NEJSLOŽITĚJŠÍ
JE NEJLEHČÍM ČINEM
TO NEJLEHČÍ ROZLOŽENO NA PRVKŮ TISÍCÍCH.
SPIRÁLY VZLETNÉ
TAK BĚŽNÉ SE PAK ZDAJÍ
NAČ HLEDAT VNĚ
KDYŽ UVNITŘ BOBULKY DOZRÁVAJÍ.

GRATULUJI - USKUTEČŇUJEŠ BOŽSTVÍ
V TOM OHLEDU O KTERÉM PÍŠEŠ.
S LÁSKOU - LOMIKÁMEN.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2009 7:05 pm    Předmět: Citovat

bobule napsal:
Co mě moc překvapilo, že bych o Byosnu měla vědět už na prvním stupni od Mistra? Jestli jsem to dobře pochopila.
Mějte se krásně Bobule Smile


Nemusí se tomu rovnou říkat byosen. Ale jde o vnímání problematických oblastí, vyciťování míst, kde je Reiki potřeba, intuitivní léčení (nechám se vést pocitem,kam bych měla ruce položit dál).
Ano rozhodně něco z toho v přehledné formě by měl učit každý dobrý učitel Reiki, za tím si stojím. Banáni ani ufouni do Reiki nepatří.
Můžu možná najít se svých materiálech něco co by ti pomohlo, kdyžtak mi nech soukromou zprávu. Každopádně v knížce Jikkiden Reiki je to moc pěkně popsáno, případně méně přehledněji Reiki - Techniky dr. Hajašiho nebo Velká kniha Reiki.
bobule napsal:
Když už jsem u té trojky....rozvine se tato citlivost po trojce ještě více? Nebo mě může čekat třeba jiné stejně milé překvapení? Nastala u někoho z vás opravdu nějaká zvláštní či jiná citlivost, nebo něco úplně jiného?

Rozvine se pokud jí budeš používat, trojka,netrojka. To je opět další zasvěcení s využitím dalšího velmi zajímavého symbolu. Budu se opakovat když řeknu, že skutečný posun závisí na naší vlastní praxi. Takže když to co děláš budeš používat, budeš se zlepšovat. Rozhodně aby si z třetího stupně vytěžila co nejvíce, pracuj s tím co už umíš, zlepšuj se v tom, pracuj i sama se sebou a svým spojením s Reiki (meditace, práce, dýchání,...). Pak z toho získáš víc než jen intenzivní prožitky ze zasvěcení a pár měsíců pocitu energie,euforie, nadšení (nebo taky solidní vykolejenosti,zkušenosti jsou různé),které pak stejně vymizí, protože se člověk vlastně až zas až tak člověk Reiki nevěnoval.

Není bez zajímavosti, že ve skupině, která se ustanovila z některých žáků sensei Usuiho, pouštěli žáka k vnitřnímu učení (cca to čemu se teď říká 3. stupeň), až tehdy, kdy žák bezpečně (a hlavně prakticky) prokázal znalosti základů a hlavně a to dokonce už před připuštěním k druhé úrovni, musel ukázat že umí alespoň na určité úrovni právě vnímání problematickým míst a intuitivní léčení (tj. vnímání byosenu)

Zbytečně nespěchej. Když budeš mít všecko zaráz, vznikne z toho akorát guláš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
babi
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 14.7. 2008
Příspěvky: 16

PříspěvekZaslal: po leden 19, 2009 10:20 pm    Předmět: Citovat

Pro Hyter :
Myslím, že lépe než Narya bych to neuměla napsat. Chce to jenom práci, a pak najednou poznáš, že se Ti objevují věci, které ještě neznáš, které musíš nějakým způsobem zpracovat.Vůbec neříkám, že by si trojku neměla udělat,jestli cítí, že je připravená, že zvládá to, co jí dala dvojka a volá ji to, tak proč ne. Ale ze zvědavosti, to si myslím, že je málo a přinese to opravdu jenom zmatky. Člověk musí být také poctivý sám k sobě .
Babi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
bobule
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 30.3. 2008
Příspěvky: 59

PříspěvekZaslal: út leden 20, 2009 10:54 pm    Předmět: Citovat

Ahoj všem,
děkuji za odpovědi.
BABI- touhu po trojce mám, pravda už delší dobu, ale ne ze zvědavosti. Možná to tak vyznělo, ale to bych nebyla já.
A rozhodně mi nejde o výkonost, tu nemám v povaze, jsem od přírody lenivec a spíše pozorovatel. Wink

Mému drahému HYTEROVI děkuji za krásná slova a móóóóóóóc se mu omlovám, že jsem se mu tak dlouho neozvala, napravím to!!!!!!!

LOMIKAMENOVI děkuji, že se ozval, zrovna jsem si říkala, že jsem od ní neviděla dlouho žádný "pořádný peprný" příspěvek. Ale taková krásná báseň Bobulku opravdu dojala. Díky ti.

NAYRE moc děkuji za informace a rozhodně napíši do soukromé zprávy pro další , moc mě to všechno zajímá.
Ještě jednou díky všem a já se zase ozvu. Ahoj Bobule.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.15 sekund