Fórum - Zobrazit téma - Poradíte? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Poradíte?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Poradíte?
Přejít na stránku 1, 2  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Brid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 6.4. 2005
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2009 5:40 pm    Předmět: Poradíte? Citovat

Moje kolegyně v práci má dceru, která nemůže chodit. Problémy začaly v říjnu 2008. Holka má 17 let, pravděpodobně má nějaké psychické potíže, a v říjnu ji prostě začaly bolet nohy a přestala chodit ("šourá se"). Prodělala několik lékařských vyšetření, ale vše negativní. Navštěvuje psychologa a "chodí" pravidelně několikrát týdně na rehabilitační cvičení. V posledních 14 dnech se její stav o něco zhoršil. Kolegyně chce vyzkoušet léčbu homeopatiky, ale jinak alternativní medicíně nedůvěřuje. Setkali jste se někdo z něčím podobným? Nevíte co by mohlo být příčinou a jak z toho ven?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2009 7:32 pm    Předmět: Citovat

Zkusila bych kineziologii a nebo regresi, ta nemusí jít vždy do minulých životů jak se všeobecně míní. Pracuje s traumatem v těle a v psychice a tyhle dvě metody jsou dost podobné. Akorát že kinezka mi přijde v mnohém cílenější, konkrétnější, vyhledá se priorita se kterou se má pracovat a korekce které jsou nejoptimálnější, po odbloku se kontrolují zbytkové negativní náboje a ochota přijmout na všech úrovních odblok a užitek z něj. Což mi v regresích chybělo, pak je člověk ještě nějakou dobu méň nebo víc rozhozený než si to všechno sedne . Ale účinek je zřejmě hodně podobný, což je důležité.
Příčny mohou být různé, dělám s tím a co člověk to jiný příběh. Pokud odmítnou nohy fungovat, je to jako rezignace postavit se na vlastní nohy, patřít sem, vědět že sem patřím, kdo jsem, že jsem tu správně, můžou tam být skryté problémy ve vztazích s rodiči, ty bych sázela na hodně procent.
Nebudu si hrát na proroka, ale všechno pevné souvisí s 1.čakrou a jejími tématy, nohy nás drží na zemi a jak dokážeme stát pevně nohama na zemi, tka jsme si jisti sami sebou a věříme si. Jsme za sebe a svoje rozhodnutí zodpovědni a vždy bereme obě strany mince při svých volbách.
Tady to vypadá jako když se slečna vzdá té možnosti stát pevně na svých a rozhodovat se podle sebe a dává se do péče druhých. Tedy potažmo s tím jim dává i dost kompetencí rozhodovat o věcech o kterých by si měla rozhodovat sama. fakt mi to ukazuje na něco v rodině. Možná pocit nemohoucnosti, imobility, pocit že pro ni neexistuje ždná volba, a nebo je to únik od něčeho. Souvislost s někým z rodičů. Svalovými testyby se zjistilo daleko víc. Pokud slečna bude chtít na tom makat a je to její zájem, pak je to ok. Pokud je to zájem rodiny ale ne slečny, no tak pak se můžou stavět na hlavu a těžko se stím něco dá dělat. O svém problému si rozhoduje holt vždycky jen každý sám.


Naposledy upravil Renata dne čt leden 15, 2009 7:48 pm, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Annaka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.12. 2008
Příspěvky: 208

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2009 7:42 pm    Předmět: Citovat

Já sama s tím zkušenosti nemám, ale napadl mě příliš rychlý růst,
bolesti od páteře...někdy to dělá antikoncepce.
Neřekla bych ovšem, že to bude způsobeno psychikou.

Tady je výborná stránka, sice v angličtině, ale jinak stojí za to se na ní podívat.

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/003182.htm
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Brid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 6.4. 2005
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2009 7:54 pm    Předmět: Citovat

Na tu stránku jsem mrkla (nejsem zrovna nejlepší v angličtině) je zajímavá. Antikoncepcí to není - žádnou neužívá, rychlý růst... nevím, myslím, že by byl pravděpodobnější kdyby jí bylo 12-13 let, ale samozřejmě možné to je.
Nějaké psychické potíže tam jsou, ale taky se nedomnívám, že by měly až tak velký dopad...
Tu kineziologii jim zkusím nějak taktně navrhnout...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
linea
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 3.11. 2008
Příspěvky: 9

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2009 8:07 pm    Předmět: Citovat

Doporučuji reconnection. Je to silné, reálné a neosobní. Výsledky jsou zajímavé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: čt leden 15, 2009 10:29 pm    Předmět: Citovat

Já věřím a cítím,že každá ne moc se odvíjí od psychiky.

Souhlasím s Renčou.

Džarmí Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Morava
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 12.1. 2008
Příspěvky: 42

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 9:47 am    Předmět: Poradíte? Citovat

Doporučuji taky Rekonnection, nebo EFT (v Otrokovicích paní Macíková)
zaleží jen naní samé, jak a pro co se bude chtít rozhodnout. Very Happy
ošetřuješ ji kontaktně nebo na dálku s reiki?
Ahojky a hezké dny Morava Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Brid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 6.4. 2005
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 10:05 am    Předmět: Citovat

Pomocí reiki ji neošetřuji, zcela nezávazně jsem jí to navrhla, s tím jestli chce tak to můžeme zkusit... ale to tak nějak vyznělo do ztracena takže se nevnucuji... Tu možnost má takže je to na ní.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
akjam
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 28.12. 2008
Příspěvky: 17

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 6:51 pm    Předmět: Citovat

Zkus se podívat na stránky http://www.etikoterapie.com. Mě ten pán hodně pomohl, protože se s ním dá opravdu povídat o ruzných věcech a zjistit tím i příčina problému. Jestliže nevěří moc na alternativní postup, tak by jim mohlo trochu pomoci, že je to lékař, který odešel z klasické medicíny.
Majka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: pá leden 16, 2009 11:46 pm    Předmět: Citovat

chtěla jsem jen dodat proč jsem ze všech metod navrhla kineziologii nebo regrese. Protože ty dovolí přímo prožitkem znovu prožít tu konrétní stresovou situaci, která je buĎ příčinou vzniku problému a nebo podvědomí vybere samo tu která přinese nejlepší porozumění daného problému a souvislostí. V kineziologii to není tak emocionálně silné jako v regresích, nicméně ten negativní náboj-stres-který je usazený v buněčné paměti , se u obou metod uvolní stejně. Ale důležité je že jednoduše řečeno klient vidí, cítí a najednou i chápe příčinu. A docvakne mu mechanizmus na jakém si vytvořil pak řetězec různých a přitom souvisejících systémů přesvědčení. Tím že to pochopí, samozřejmě v míře která odpovídá jeho momentálním schopnostem nejlepšího možného nadhledu, ví, jakou si má udělat svobodnou a vědomou volbu do budoucna a ví, že je opravdu zbytečné věnovat energii svým strachům v určité oblasti.

V porovnání s tím např. Reiki čistí a ladí něco, ale to člověk musí být opravdu naladěn aby dokázal pochopit souvislosti. Pokud se jedná "jen" o působení, byť dlouhodobé na někoho, tak výsledky určitě nějaké budou ale klienta to dost těžko povede k vědomé práci na sobě aby rozpoznal kde je příčina v daném problému.
Recconection je opravdu hodně razantní, pokud člověk neví která bije tak může být i hodně i nepříjemně překvapen - hází to s ním, má dost silné prožitky , cítí bytosti kolem sebe, dostává se do jiných dimenzí nebo kamsi v jakýchsi obrazech které jsou částečně jakoby výseky z minulých životů a částečně symbolické, mnohdy se uvolňují dost silné emoce a pokud se jedná o člověka který těmto metodám zrovna nehoví, nemá s nimi žádné zkušenosti a nebo jen preferuje spíš něco "normálního" - míněno v očích laika, tak těmt stylům práce bych se asi určitě vyhnula. Ale je to jen můj názor na základě osobních pržitků a zkušeností.Každopádně moje osobní zkušenosoti s výsledky rec. jsou jen dobré, moc mi několikrát pomohla s hodně velkými eomcionálními bloky- na jiných jsem nepracovala- a vím, že pomohla i druhým.

Myslím si, že nějakou naději by mohla mít metoda eft alespoň jak jsem se s ní seznámila, nicméně tuto metodu neznám osobně, ale jen zprostředkovaně, a to s velice dobrými výsledky.

Když se vrátím ke kinezce, z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že i velice skeptiční a meterialisticky založení muži (ti jsou ti nejnáročnější klienti co se týče důvěry a ochoty se otevřít a opravdu jim musí téci do bot aby se uchýlili k takovým dle jejich slov neseriózním metodám) bývají příjemně překvapeni výsledky a pochopí, že mnoho jevů není nic z oblasti zázraků a čar, ale pouze práce podvědomí a těla a chyba v "centrálním počítači".

Ale abych jen nevyzvedávala, moje zkušenosti s práce s klientem který by měl snad podobné problémy nejsou takové abych mohla udělat nějaký závěr, s jedním chlapečkem v mladším školním věku jsem začla pracovat protože od narození měl špatně vyvinuté končetiny a bál se na ně postavit a a "chodit". Protože některé korekce které bylo potřeba udělat byly pro něho díky jeho handicapu dosti složité, tak do odbloku byla zapojena i maminka. Kdo o kioneziologii něco ví, tak taky ví že v některých případech - malé a hyperkativní děti, nebo tělesně postižení lidé kterí třeba jen leží nebo jejich hybnost je velice omezená mohou být zastoupeni prostředníkem, většinou v případě dítěte matkou nebo otcem a v dalším případě jinou blízkou osobou, pakliže svalovým testem je získáno povolení pracovat přes prostředníka a to povolení ve všech úrovních (tělo, podvědomí, vědomí a energetická těla). Po dvou sezeních došlo ke zlepšení psychiky, částečně zraku -jako vedlejší produkt odbloku-a ochota spolupracovat s rehabilitačním personálem. ALe dál už podvědomí nechtělo pracovat, strach s toho co bude až se postavím, jestli se vůbec udržím, abych nespadnul, nemá to cenu,...to všechno bylo větší... Daleko větší než ochota uzdravit se. CHlapec prodělal několik operací, dost bolestivých a komplikovaných a až do svých 18 let si nevěřil. Nicméně výsledky lékařů se shodovaly na tom, že chlapec by měl dost velkou naději aby chodil, aby se postavil a třeba i o berlích někam došel a nebyl vázán jen na lezení a vozík. V Motole mu navrhovali operaci která by mu mohla dost pomoci ale zas tu byl strach, zkušenosti z bolestivých operací, špatné a kompliované hojení, dlouhodobá léčba výslekdy nic. NIcméně znovu se po hodně letech ozvali, že by zkusili kinezkovat. Tentokrát chlapec sám zasebe jako dospělý.
Ono všechno špatné je pro něco dobré, chlapec záskával během různých pobytů v lázních a rehabilitací i zkušenosti s altrnativami jako canisterapie a působení drahými kameny a u obou objevil zvláštní a léčivou energii která mu vždy alespoň trochu pomáhala.
Když jsme spolu začli znovu pracovat, bylo to už o vůli a chtění mít užitek a tehdy jsem kromě Bachovek a kinezky použila i Reiki. což vnímal velice dobře. Domluvili jsem se na dlouhodobém dálkovém působení, přece jen bydlí hodně z ruky v jiné obci a dostal ode mne "jen" jako ochutnávku pro práci se sebou kromě pár rad na cvičení motoriky i andělské světlo, se kterým si mohl sám na sebe působit, dokázal najít strach uložený ve svém těle a poznat jeho podstatu -něco jak popisuje Brandon Bays ve své knize Cesta. Dokázal jej sám uvolnit. Léčit svoje končetiny i svou sebedůvěru.
Bylo to i hodně na něm co udělá, jestli si konečně věří že tu operaci zvládne a nebo do toho nebude chtít jít, protože mu vnitřní hlas bude říkat třeba něco jiného.Těžko říct, ale věřili jsme všichni, že se dokáže správně rozhodnout a hlavně že bude vědět proč s tak rozhodul. Pak jsem dostala SMSku z Motola, že už je těsně před operací, že se nebojí. Během pár dnů psal že se noha velice rychle hojí, že je na tom dobře i psychicky a že jede domů. Jestli to bylo 5 dnů tak to bylo moc. Při dalším setkání a práci projevil zájem dostat naladění na Reiki, tak ho dostal a zatím spokojenost a hlavně, vypadá to že dostal chuť převzít zodpovědnost za svoje největší možné uzdravení. TeĎ prodělává rehabilitace a čeká ho operace druhé nohy. je to všechno na dlouhé lokte, jde to pomalounku -step by step. Takže vůbec nevím, jak dlouho bude potřebovat aby měl v cajku obě nohy a jak ta celá story dopadne. Ale ta změna, sebejistota, vědomí že se může o něco postarat sám a že to má dost velký efekt, to je úžasné, ten kluk má už teď náš velký obdiv. Domluvili jsme se, že až bude chodit bez pomoci druhých, tak že přijede a vyjde k nám schody -sice jich je jen asi 8 ale i to bude jeho výhra největší. A musím přiznat, že mu věřím a že i mně to zahřeje.

Nebudu pitvat příčiny proč a co a jak s čím souvisí a tak podobně, jen jsem chtěla napsat, že mnohdy jde všechno ne hned a možná ne s takovým efektem jak by se očekávalo, ale jedině majitel problému je ten jediný, kdo si dovolí nebo nedovolí uzdravit se. Ostatní se mohou stavět na hlavu. Tak i ta slečna bude jediná která si bude moci dovolit zda se uzdraví a nebo do jaké míry, či jestli jí bude víc vyhovovat momentálníé stav. Je zbytečné někoho za jeho rozhodnutí odsouzet, protže kadž se v dané situaci rozhodujeme vždycky nejlíp jak umíme. Až se budeme umět rozhodnout jinak a líp, tak to uděláme. Možná to potrvá trochu dýl a šance na úplné uzdravení se úměrně tomu zmenší nebo zpomalí ale tak to je.
[/b]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 8:24 am    Předmět: x Citovat

Brid: mám pro tebe dobrý typ, který ti posílám do pošty - soukromé zprávy. Ve tvém okolí, Uherský Brod, pracuje moc šikovná, velmi senzibilní paní, která pracuje jak s kineziologií, tak s homeopatií, masážemi atd. Je opravdu velmi dobrá a zkušená.
Já myslím, že by pomoct mohly obě metody (kinezka i homeopatie),
ale jestli taky má rodina trochu trpělivost, nemusí to být ze dne na den,
což je často pro ty "co nevěří alternativní medicíně" velký kámen úrazu.

měj se krásně

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Brid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 6.4. 2005
Příspěvky: 20

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 8:55 am    Předmět: Citovat

Děkuji všem za vaše rady a typy. V pátek jsem s ní mluvila, říkala, že to dceři navrhne. Domnívám se, že tu kineziologii by fakt mohla skousnout, zejména když tady Renata popisuje ten případ toho chlapce, bude to pro ni přeci jen něco konkrétnějšího, ne tak abstraktní. S tím, že se ze dne na den nestane "zázrak" asi počítá, po těch rehabilitacích taky neběhá, jen ty svaly na nohou trochu rozhýbou.
Šamanko děkuji za kontakt, to je fakt báječné "znát lidi, co znají lidi" Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Narya
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.4. 2002
Příspěvky: 934

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 11:01 am    Předmět: Citovat

Není neznámé, že by se stávaly takové věci, jako že lidi náhle přestanou vidět, chodit, slyšet, naše psychika umí i tohle a je to jeden z velmi silných důkazu propojenosti s tělem. Nemusí to být nutně podloženo ani nějakým silným traumatem.

Každopádně já bych asi byla hodně zvědavá co se dělo v tom říjnu 2008. Ryze fyzicky mě napadá souvislost s křížovou oblastí. já když mám občas menstruační bolesti, tak mě od kříže často bolejí i nohy, že se vůbec nemůžu pořádně postavit. Ryze psychicky, nestalo se jí + - v té době, nebo v jejím blízké okolí něco co prostě "nemohla rozchodit", co jí srazilo sebevědomí. Což může i dál pokračovat v tom, že jí asi dost vadí, že je pořád tak nemohoucí a ať se s ní dělá co se dělá, stejně to nefunguje takže "je vlastně naprosto k ničemu" a nemá cenu si tím "projít a dojít k řešení". Něco jí může pomáhat ten problém udržovat. Možná: Já už bych se měla postavit na vlastní nohy, vědět co dál, ale proboha mě to nejde, já se bojím, já k tomu rozhodnutí nedojdu"

Chápu že jí chce maminka pomoci, ale je nezbytně nutné, motivovat jí samotnou, pomoci ji orientovat se na řešení a budoucnost, primět ji k vlastnímu rozhodnutí.

Já bych volila i hypnotický přístup, ale musím upozornit, že to co se učím já je kooperativní ericksonovský přístup, ne přímá, nutící, sugestivní klasická hypnoza. Shodou okolností mám jednu kolegyni ve výcviku, která pochází z Uherského brodu, takže by to nebylo daleko. Kdybyste měli zájem, přědám kontakt.

K tomuhle ještě dodám ve vztahu k tomu co říká Renata, regresi v podání regresní terapeutů vnímám jako přílišné emoční dráždění. Představa, že se něco musí prožívat tak dlouho, až se to odžije mi přijde poněkud sadistická. V tom hypnotickém postupu co dělám já se běžně regrese používá, ale mnohem propracovaněji, zážitek se uchopí a klientovi se dodává podpora, nebo i cílená sugesce k překonání té situace, naučení se novému, nebo využití toho co už tělo zná. Takže když Renata doporučuje kinezioologii, asi to není špatná volba, nebo cokoliv co propojuje práci s tělem a psychikou.

Nevím na čem s ní pracuje psycholožka, ale chtělo by to sladit a možná i uspořádat nějaké sezení i s rodičema, nebo alespoň s níma imaginárně v terapii pracovat. To už bych ale kolegyni kecala do práce...Smile Jenom se kontrolně zeptám nemá ta slečna staršího úspěšného sourozence?

Tak přeju ať se daří.
Martina
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 11:44 am    Předmět: Citovat

Renata napsal:
ten kluk má už teď náš velký obdiv. Domluvili jsme se, že až bude chodit bez pomoci druhých, tak že přijede a vyjde k nám schody -sice jich je jen asi 8 ale i to bude jeho výhra největší. A musím přiznat, že mu věřím a že i mně to zahřeje.

To, co napsala Renata je úplně nejdůležitější. Prostě nějak toho člověka motivovat. Pomoct mu najít nějaký cíl. Povzbudit ho. Aby věděl, že na to není sám, alespoň zkraje. Po překonání první překážky, nebo po prvním úspěchu si začne víc věřit. A stoupne mu jeho sebevědomí. Tím se stane silnějším. A to ho motivuje zase ke vzdálenějším cílům...a nepište mi už, jestli to ten člověk sám chce. Vím, že mi to zase budete podsouvat, to záchranářství. To není záchranářství. To je podání pomocné ruky.
Renato, držím vám palce, hlavně samozřejmě tomu klukovi Rolling Eyes .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so leden 17, 2009 11:51 am    Předmět: Citovat

Pokud si Naryo myslíš, že regrese jsou v prožívnání emocí sadistické, tak nevím jaké jsi prodělala ty, já všechny měla úměrné svému bloku emocí. Nikdo mě nenutil něco prožívat, uvolnění šlo samo podle toho jak jsem byla schopna vidět věc z nadhledu. To řídí podvědomí co pustí a co ne. Proto se těžko zpracuje nějaká záležitost úplně a najednou, možná nějaký vedlejší blok který souvisí s tím hlavním. Je to taky o tom jak píšeš, že je důležité jak tě vede teraput, jak ti pomáhá a napovídá, o tom žýdná. ALe je fakt že o jiných způsobech regrese nevím. Kde by někdo nechal v něčem pláct. Možná teraput začátečník bez zkušeností.
TeĎ jen přirovnání. Pokud jsi na sobě pracovala sama v nějaké záležitosti, se kterou jsi měla sama problémy a použila jsi jakoukoli metodu na uvolnění emocí, tak hlavně šly slzy nebo jiné emoce ale vždy jsi určitě prožila jen to, co jsi byla schopna pochopit. A tak jsi na některých zatuhlejších a hlouběji uložených věcem určitě pracovala několikrát podle toho jak na ně nazrál čas. Stejně tak to je v regresích. Aspoň těch kterými jsem prošla.O sadismu nemůže být vůbec řeč.
Sadističtí jsem my sami k sobě, i když nevědomě, protože my jsme potlačili svoje emoce a neprožili je, nechali jsme si je pro strýčka příhodu v těle. Nikdo nás k tomu nenutil, i když to je hodně blbě řečeno, ale byla to naše volba na základě nějakých zkušeností a přesvědčení. Takže pokud tyto bloky chceme odstranit , záleží podle toho jak moc za to chceme převzít odpovědnost za to svoje zlepšení, tak podle toho volíme metody. Jedině co může selhat je terapeut, když jeho ego je větší než vědomí, že on je ten, který pouze ukazuje cestu, možnosti, ale klient je ten kdo pracuje. Takže jde o týmovou práci kde kompetence jsou dané a klient udává tempo a podvědomě dílčí cíl, kam se za ten odblok, sezení dojde. Pokud jej terapeut tlačí někam, aby byl efekt co největší, nejrychlejší, pak je to o egu a nebo sám sobě a druhým chce dokázat jak je dobrý, pak je to o vstupování do prostoru kde nemá co dělat a ne respektování individuality. Pak se podvědomě i vědomě může klient šprajcnout a odmítne dál spolupracovat. To jsem udělala jednou já v roli klienta a vím i o jiných, že díky přístupu teraputa se mnohdy dobrá a účinná metoda minula účinkem a místo toho vyvolala averzi. Taky jsem měla možnost prožít si jaké to je, když tě teraput díky svému přesvědčení a nutkání někam tě dotlačit za každou cenu hodně rozhodí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.17 sekund