Fórum - Zobrazit téma - Mandle - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Mandle
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Mandle
Přejít na stránku 1, 2  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
paja7
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 28.7. 2008
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 8:21 pm    Předmět: Mandle Citovat

Dotkoři mi chtějí vytrhnout mandle,protože jsem ted měla abces a pořád mám zvědčené mandle.Reiki mám 2.Ale ted jsem absolutně bezradná a vůbec nevím jak si mám pomoct.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost.Není tady někdo doktor.Je to špatné,když se vezmou mandle.Je ještě nějaká jiná možnost????Děkuji za jakoukoliv radu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 276

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 8:57 pm    Předmět: Citovat

Makrobiotika je někdy další možností.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
paja7
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 28.7. 2008
Příspěvky: 31

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 9:05 pm    Předmět: Citovat

Psychedelic napsal:
Makrobiotika je někdy další možností.



o co přesně jde?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 276

PříspěvekZaslal: pá říjen 03, 2008 9:48 pm    Předmět: Citovat

Vím, že autoři makrobiotické literatury často říkají, že je škoda přijít "zbytečně" o madle. Ne asi vždy s tomu dá zabránit. Ale možná to za zkoušku stojí. Z hlavních příčin tohoto onemocnění dle MB jsou: jogurty, zmrzliny, mléko, tropické ovoce, cukr, ovocné šťávy, přemíra ovoce obecně. Osobně bych vynechal i med, kávu, alkohol, koření, kečupy, majonézy, drogy, léky, rajčata, brambory, bylinné čaje a houby. Smile)))))
Místo toho jíst celozrnnou rýži (vaří se hodinu), jáhly-proso (vaří se 30 minut), pohanka (30 minut),žito, pšenici, oves, ječmen (toto vše se vaří min. 2 hodiny) a k tomu zeleninu našeho pásma (upravovat tepelně max. 20 minut, lépe méně, ale určitě upravit) + luštěniny (předem namočit, vařit cca hodinu, žlutý hrách déle). Nevařit v mikrovlnce!!! Optimálně na plynu. Poměr potravin na talíři asi takto: 50 procent obiloviny, 30 procent zelenina, 20 procent luštěniny.
Vynechat i tyto potraviny (byť onemocnění nezapříčinily, dle MB jsou ale příliš extrémní): vejce, sýry, maso (krom bílých ryb), solit jen mořskou solí a ne mnoho - špetku.
Pít silnější čaj banča.
Takhle se na to dívá makrobiotika Smile Věřím, že pohledů na věc je víc.
K tomu tak dvě-tři hoďky denně na celé tělo reiki Smile
Kamarád, jenž má s mandlemi obtíže (hlavně v zimě po mléce) si chválí ajurvédskou bylinu Tulsi. Ovšem pokud by sis vybrala makrobiotickou cestu k úzdravě, Tulsi bych do toho nemíchal.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 17.5. 2008
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 10:32 am    Předmět: Citovat

a máš nějaký tip, jak to obilí po uvaření ochutit, aby nechutnalo "jen" jako obilí? aspoň trochou máslíčka Embarassed ?

uznávám, že v jednoduchosti je krása ale nedovedu si dlouhodobě představit, že si uvařím hrnec obilí a jen tak ho pojídám. Dokážu si k tomu představit orestovanou zeleninu, ale obávám se, že to se taky nemá a je nejlepší jen na páře Question

a zákaz koření platí jen pro "mandle" anebo pro celou makrobiotiku?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Psychedelic
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 276

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 12:29 pm    Předmět: Citovat

Jo zelenina se dá osmažit na pánvi (na slunečnicovém, lépe sezamovém oleji, olivový se hlavně v zimě nedoporučuje). Obilí se dá snad dochutit troškou kmínu.
To co jsem popsal je "zlatý střed" - říká se tomu "standartní makrobiotický talíř" - to znamená, že takový talíř není určen pro léčbu konkrétní nemoci, ale obecně "uvádí tělo do středu".
Pokud chceš ale více vařit dle MB - kup si knihu od Průchové. Já se snažil jen navrhnout jednu z cest jak k problému přistoupit, aby jsi případně mohla co nejdřív vyvarovat základních "chyb" (dle MB).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 1:24 pm    Předmět: TČM-reálná možnost Citovat

Ahoj Pajo,

každý orgán v těle má svůj smsl (jako i např. každý zub), ale tento svůj účel může plnit jen, jestliže je zdravý, tedy i funkční. V opačném případě páchá vážné škody.
Takže otázkou je, jak zregenerovat, zharmonizovat tělesnou soustavu, (prvotně působením na odpovídající dráhu), potom opravdu mandle nemusí zůstat jen vyhořelým jaderným palivem v organismu, jímž také jsou, pokud se v nich dlouhodově tvoří záněty, které jsou stejně jen důsledkem nedostatečnosti v příslušném meridiánu a následně také příčinou potíží dalších.

Pokud se přistoupí k léčbě celistvě, tedy bude se léčit člověk, nikoli jeho část, jsem přesvědčena, že nebude nezbytné mandle odstranit.
U nás dostupné je např. léčení pomocí Čínské tradiční medicíny.
Nevím odkud jsi, ale není to, myslím, např. do Prahy zase tak daleko, ať už jsi z jakéhokoliv místa republiky.
TČM Bohemia sídlí v Praze a např. TCM Herbs v Českých Budějovicích.
Odkazy:
http://www.tcmbohemia.cz/produkty/
http://www.patentnimedicina.cz/

Co se týká stravovacích návyků jejich změna je jedním z nutných předpokladů k jakýmkoli žádoucím změnám v těle. Není ovšem jídelníček, který by se dal vzít jako universální řešení pro všechny. To, že jsme každý jiný a tím pádem naše tělo trochu něco jiného vyžaduje, není myslím žádným tajemstvím. I když existuje jakési základní rozčlenění těles. a psych. konstitucí, ze kterého vychází jak TČM, tak např. Ajurvéda.

Pro začátek je možné zodpovědět pár otázek v testu, který najdeš na TCM-Herbs pod pojmem „testy“, je tam např. jeden zdarma - Jin-Jang test, ten ti napoví, kam by, tak zhruba, měl směřovat způsob tvého stravování, to jaksi celkově a celoživotně(http://www.patentnimedicina.cz/ ).

Osobně bych tento zdravotní problém nyní řešila návštěvou (co nejdříve) odborníka TČM a komplexní léčbou u něj.
Do té doby, a vlastně napořád už bych si mačkala odpovídající reflexní body na chodidle.
Což bychom měli stejně dělat (na celé plošce chodidel) všichni, tj. prohmatávat je, pravidelně a důkladně stimulovat body, které vnímáme jako citlivější.
O reflexologii a manželech Patakyových se na RW píše ještě také v jakési jiné diskusi.

Myslím si, že každý, kdo má nějakou zkušenost s léčbou podobného se zde s tebou jistě rád podělí.

Co si z toho potom vybereš, je na tobě.
Přeju hodně zdaru.

toora
Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 7:46 pm    Předmět: Citovat

Asi jsem to tu už psala, mandle jsou odkladištěm ledvin. Aby se nezatížil tento důležitý orgán, tak si to tělo zařídilo tak, že se "odpad" hodí na tuhle sliznici.
Ledviny souvisejí se vztahy. Jakýmikoli. Všechny stresytáhneme už od pravěku přes ledviny. Jenže druhy stresu se změnily. Kdysi se tím tělo připravilo na boj nebo útěk a stres se okamžitě řešil pohybem -útokem nebo útěkem. V dnešní době jsou stresy i to, že nenajdeme místo na parkování, pracovní vztahy, partnerské vztahy -mluví se mnou -nemluví, má mě rád - nemá mě rád, proč se nechová takhle ale takhle..Vztahy dítě - rodič zas - mají mě rádi nemají mě rádi, protože.....Už nepotřebujeme zabíjet nebo utíkat ale tělo je nastaveno stejně. A protože se žádná akce nekoná, většinou stres jakoby naoko vyšumí, toxiny zůstávají v těle. Jelikož je naším stylem života i lymfatický systém zlenivělý a vlanou většinou nefunkční, vypadá to podle toho. Angíny, bulky, oteklé končetiny, atd....

Moje doporučení je hodně podobné jako dala Toora:
- najít někoho kdo dělá lymfatické masáže a začít tím, nebo aspoň baňkování.
- vhodnou terapií začít řešit svoje chápní vztahů a najít příčinu problémů tvých mandlí (jen podotknu - krk = komunikace, tj tvoje komuniakce s okolím a a její upřímnost, schopnost říct to co cítíš jak to cítíš. jakmile jakoukoli emoci spoplkneš, nevyřčené začne dělat paseku a díky tomu že pracuješ s Reiki, tak se ti ta reakce na nějakou tvou akci hezky zrychlí tak i do několika hodin začneš pociťovat spolknuté emoce na mandlích. Testni si schválně to -pravá mandle většinou, ale nemusí být pravidlem-suvisí s mužem, levá mandle s ženou. Hrtan je střed těla, tak tam to většinou bývá spojeno s negativním postojem sama vůči sobě a zas v rámci nějaké komunikace)
- začít trochu cvičit, aspoň půlhodiny denně, aby se lymfa rozproudila
- upravit pitný režim a taky jídelníček alespoŃ částečně
- léčit homeopatiky a bylinkami (protože AB odstaví imunitní systém a jakmile se jednou nasadí, tak si toto velice zajímavé "zařízení" našeho těla řekne, že co by se namáhalo, když je tu něco jiného co to zařídí.)
- jakmile rozluštíš chybu ve svém komunikačním vzorci a chápání některé stresové situace související s tvou komunikací s okolím, pak můžeš cíleně pracovat s reiki 2 , pročistit a vlastně i "odblokovat" celou situaci, pročistit emoce a uvlonit tak usazený stres. když víš co zpracovávat, jde to témeř s okamžitou úlevou.
- naučit se alespoň elementární prvky reflexní terapie jako mačkání nebo masáž reflexníxh plošek mezi prsty na nohou, které souvisejí s lymfat. uzlinami a krkem.
- pro počátek podpořit imunitu třeba přípravkem ecchinacea Active nebo jinými.
-výhledově bych doporučila omezit mléko a bílou mouku. Zahleňuje to.
- a reikovat a reikovat. třeba dávat ruce na meridiánové dráhy nebo podél lymfatických cest. na nohou, na rukou, na obličeji.

Ale pokud si necháš odstranit mandle a nebudeš řešit proč je máš každou chvilku samej čep a absces, tak zlikviduješ nejvzdálenější skládku a tak se skládka vytvoří na dalším možném místě, tentokrát přijdou na řadu většinou průdušky. Na chvilku budeš mít klid, pak tě nebude bolet krk ale zas budeš mít záněty průdušek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zip
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 4.1. 2004
Příspěvky: 120

PříspěvekZaslal: so říjen 04, 2008 8:49 pm    Předmět: Citovat

Mandle mě nevytrhli ale vyřízli na vojně v roce 81,tehdy mě to bylo jedno,hlavně že jsem nemusel být v kasárnách.Dnes toho hořce lituji.Jak píše Renata,odnesou to průdušky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: ne říjen 05, 2008 12:52 pm    Předmět: Citovat

Zip napsal:
Dnes toho hořce lituji.Jak píše Renata,odnesou to průdušky.


Zipe,
průdušky, jako následek vynětí mandlí, jsou jasně nabíledni, ale není to pravidlem.

Když vzniká určitá teorie, hledáme případy, které tuto teorii potvrzují, ty ostatní jaksi vypouštíme, a tím si toto pravidlo snáze potvrzujeme.
Dost často je ze stejného důvodu např. něco zevšeobecňováno.
Všechno ale závisí na konkrétních dispozicích a mnoha dalších vlivech.
Znám dost lidí, kterým v mládí odstranili mandle a ani ve stáří nemají žádné respirační potíže.
Naopak vím o bronchiticích, kterým byly "zlobivé" mandle kdysi zachovány.
Nemohu říct, že to, či ono, bylo špatně, nebo naopak dobře, ale vzhledem ke způsobu léčby a metodám naší klinické medicíny v určité době, je extrakce v jistých případech možná optimálním řešením.
Problém je stále stejný, tj. v tom, že se sice "ušmikne" následek, ale příčina i nadále trvá.

Naštěstí už víme o dalších možnostech, zajímáme se o komplexnější přístup.

Ani zde není možno ihned říct, že ten, nebo onen konkrétní orgán zlobí, „protože....“
Různými místy (jako je i např. krk) prochází několik meridiánů, proto je je tak potřebná návštěva odborníka, který diagnostikuje hlavní "zdroj", tedy konkrétní dráhu oslabení a té se následně věnuje náležitá pozornost a péče (např.-jako nejčastější zdroj problému s krčními mandlemi je uváděna nedostatečnost v meridiánu žaludku, potažmo mridiánu jater).

Pokud se jedná o případ akutní (jako je situace, kdy se např. jedná o odstranění krčních mandlí), osobně bych, bez nějakého zbytečného otálení, vyhledala příslušného erudovaného terapeuta.

Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2008 10:05 am    Předmět: Citovat

ad mandle:
souhlasím, že nelze vše házet do jednoho pytle, ve svém příspěvku vycházím z praxe kinezky na sobě, svém okolí a lidech kteří na tom pracovat chtěli a opírala jsem se o svoje zkušenosti které se opírají o víc jak dvacetiletou praxi u dětí, kdy maminky šly s dětmi na trhání mandlí a nejdřív bylo ejchuchů a pak , většinou na podzim, když začly první výkyvy teplot, tréning imunitního systému a pak to přešlo do sychrava, tak začly kašle a záněty průdušek.
Určitě je tedy dost lidí, kteří měli po vytržení mandlí pokoj a od té doby jsou bez problémů, ty ale fakt neznám. Což neznamená že nejsou.
Ti co znám nebo se kterými jsem měla možnost pracovat většinou v dospělosti trpěli buĎ na průdušky nebo měli potíže s močovými cestami nebo ledvinovými kamínky či koleny, páteří).

Děti - tedy tyhle ve školce odrážejí náladu doma, problémy svých rodičů. Je jedno jestli je to moje záležitost nebo ty problémy přepírám. Pořád se neodstraňuje příčina.

Je pravdou, že krkem prochází velká řada meridiánů a navíc všechny, nejen ty, které procházejí krkem, spolu souvisejí,jsou propojené.
Jenže stres je prvotní záležitostí nadledvinek a ledvin - asi dost nepřesně řečeno. A protože jsou meridiány různě propojené, souvisejí spolu tak se stres usazuje a blokuje je je různým způsobem, většinou ne na jednom místě. Co emoce, to místo. K tomu se ještě přiřadí třeba směr pohledu, odkud stresor zapůsobil, dál třeba trauma ve formě rány, úrazu,.....

Krční mandle jsou v krku, je to sliznice.
Krk, ačkoli jím prochází nebo je ovivňován troufám si říct že všemi meridiány, souvisí se vším co se pojí s komunikací ( v návaznosti na to i tvořivostí). takže stres usazený v krku souvisí s naší komunikací nebo stresu z nekomunikace, tedy že vždy neřekneme něco vůec, nebo jen částečně tak jak to cítíme že bychom to říct měli. Někdo je úplně ticho, spolkne svoje slova, kterými by rád argumentoval, řekl svůj názor, svoje pocity, ale z něajého důvodu (dle něj by to nemělo cenu, nic by to nezměnilo, bylo by to jen horší atd) to neudělá. Jenže vytvořil energii, která je díky stresu zabarvená negativně a pokud neprojde z krku ven, no tak zůstane v těle. Jiný zas sice něco řekně, ale ne tak jak to iopravdu cítí a zas vzniká rozpor, stres a ten zbytek z té negativní energie, tkerá nebyla ventilována zůstává v těle. Další zas si pustí hubu na špacír až nepřiměřeně a v afektu někoho někam pošle, jedná s ním nepřiměřeně a pokud jej pak takt skutečnost mrzí, ale nápravu -tedy omluvu nezjedná, nevysvětlí, no tak zas vzniká stres a souvisejícíc s komunikací.

Krkr je opravu dost velký, takže pak někoho začne trápit nosohltan, jiného hrtan, mandle, další má kašel. Nedá se nic říct automaticky, protže každý jsem jiný. Ale naše tělo si pamatuje moc dobře události které s tím daným místem souvisejí, stačí se na ně naladit a hned dostanete odpověď jaká událost se tam zasekla. Dají se tak vyšťourat i hodně staré záležitosti.
Proto taky ten, kdo už tenhle princip zná, začne s prvním náznakem škrábání v krku, bolestí na mandlích a pod pátrat kde je zakopaný pes, uvědomí si zablokované emoce a pocity (třeba pláč a zároveň vztek, bezmoc,..)prčistí to v případě že praktikuje Reiki tak pomocí reiki (je jedno jestli symboly nebo záměrem)nebo alespoň si prožije tu danou situaci co nejvíc může a vytvoří nějakou pozitivní verzi, dky danou situaci zvládá tak, aby z toho neměl stres, tak se většinou do pár hodin uleví. Mnohdy už během této práce. A nebo průběh onemocnění je jen lehký - přejde do rýmy, která samozřejmě taky má další svoje ale už to z těla odchází a dá se to přežít.
Pokud se jedná o často opakujícíc se záležitost, tak určitě hledat pomocí nějakého terapeuta příčiny. Domnívám se že budou souviset hodně s dětstvím a prenatálem, mnohdy větší podíl na naší potřebě mít nějakou potíž má program, který jsme automaticky přebrali od svýc hrodičů, ale který původně ani náš není.

Čepy jsou hnis. Hodně zatvrdlý...takže co hnisavého, bolavého se stím pojí a vylejzá to na povrch?něco so není řešeno?

Ledviny ovlivňují krční mandle a hrtan, játra nosní mandle.
Ledviny hodně moc souvisejí s močovým měchýřem a obě dráhy se pojí se strachem. A Vztahy. Tedy mne vůči okolí, dále jak okolí působí na mne a pak jak já má stres vůči sobě samé. není to vůbec jednoduché.
ALe většinou to jde o téma Lásky. Nejen že mě někdo miluje nebo nemiluje, ale je to o přijímání člověka takového jaký je bez podmínek. A to je hodně moc široké téma.
Jak bylo někde výš řečeno, že meridiány spolu souvisejí, tak pak se takové stresy usazují nejen na mandlích, ale na páteři, v dalších orgánech a projevují se různě jako různé zdravotní potíže, alergie....Blokace meridiánových drah souvisejí s fóbií, závislostí, posedlostí...Jsou to třeba když se bavíme o krku a mandlích závislost na tom, že mě někdo za můj výkon pochválí (a když to neudělá, z nějakého důvodu mi vynadá, můj mozek to vyhodnotí jako Nejsem dost dobrý, nemají mě rádi,...atd, těch dogmat tam je hafo). Já se totiž ze strachu nebráním, nebo neřeknu to co cítím a ejhle, blok je tady.
Vzpomínám si na jednu slečnu, která měla pokaždé angínu (skoro každý měsíc) jen kvlli tomu, že když se kamarádky na jejichž mínění byla citově závislá nějak poškorpily, nebo se nezachovaly tak jak očekávala, připadala si nemilovaná, opuštěná, nevyslyšená,.....Nebyla to realita ale její systém přesvědčení kdo jí do toho postoje tlačil. Když dodám že slečně bylo 11, tak si dovedete představit, jak často a kvůli jakým prkotinám za našeho pohledu se tyhle slečny hádají.....Jenže tahle to nesla dost těžce, to že se s ní kamarádky baví, to byla pro ni jistota že ji má někdo rád, někdo jiný než máma s tátou a brácho. Držela se té jistoty křečovitě a tak jakmile měla strach že tuhle jistotu ztratí, měla pcoit že je tím ztrácí a bude sama, tak se ozvaly mandle.

Tohle pak už není jen jednorázová záležitost, tělo je oslabené a kromě odstranění příčiny taky potřebuje hýčkat třeba bylinkami, reflexkou, barvičkami atd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Nency
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 14.7. 2004
Příspěvky: 143

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2008 11:52 am    Předmět: Citovat

Zánět mandlí poukazuje na pocit,že je dotyčný znečištěn něčím,co jej zatěžuje a co musí spolknout nebo co už spolkl.Člověk to ale nechce snášet,popřípadě už to nemůže déle akceptovat.Jedná se o silný,akutní a dosud potlačovaný konflikt,který ho zatěžuje.Může vzniknout z pocitu,že člověk musí nebo chce něco říci,ale nemůže nebo se bojí,a proto to potlačí.Mandle působí jako filtr,který absorbuje všechno špatné.Tento filtr je přetížen,pokud člověk posuzuje to,co se dožaduje vyjadření,jako špatné.To platí i v případě,když něčemu brání vejít dovnitř,protože je to pro něj také špatné.
Mandle se mohou také zanítit,když se cítí být nepochopen a nevyjádří něco důležitého,protože to přece subjektivně nemá žádný smysl.Člověk by se měl ale pořád snažit rozpoznat skutečnost za tím,co se mu skutečností pouze zdá.Naším úkolem je vyjadřovat své vlastní bytí,svou jedinečnost a odlišnost.Pak už zánět mandlí jako vzpomínka na tento úkol není nutný.....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
toora
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 9.7. 2005
Příspěvky: 1241

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2008 1:23 pm    Předmět: souhlas, Renato Citovat

Renata napsal:

Krk, ačkoli jím prochází nebo je ovivňován troufám si říct že všemi meridiány, souvisí se vším co se pojí s komunikací...


Došla jsem Renato k podobné zkušenosti.

Je to celé vlastně takové "domino", jenom o trochu pomalejší, co když spadne jedna kostička, dotkne se to nějak všech dalších. Smile

Je to celkem logické...komunikace je prostředek nutný k doruzumění (někdy vede spíš k nedorozumění...).
A vztahy jsou většinou tím hlavním, co nás v životě ovlivnňuje, zajímá, a taky trápí.
Kvalita našich vztahů (v první řadě ten sám k sobě) ovlivňuje vše ostatní.

Smile

P.S.
Nakonec...kdo z nás, je se svým způsobem komunikace (ať už je to "jen" vyjadřovací schopnost), zcela spokojen?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: po říjen 06, 2008 4:49 pm    Předmět: Citovat

Wink asi proto jsme tady na Zemi a plácáme se věky věků ve svých přesvědčeních, abychom krok za krokem zjišťovali, jak jsou zbytečná, učili se řpijímat sami sebe a potažmo druhé se stále menšími a menšími podmínkami......To máš recht...

Když jsi na začátku pochopení,že nic jiného než práce sama na sobě tě z toho kolotoče nevyvede, chytáš se kdečeho, abys nasměrovala první kroky ven.....Zjistíš, že spousta terapií sice slibuje vyřešení, ale ono je to dosti ošidné....
1. Nikdo nic nevyřeší bez nás
2. Nejde vyřešit vše najednou, tady je třeba si opravdu uvědomit zákonitosti jako je zrovna zákon vibrací. Proto se to začne řešit nějak podobně jako kdy žse loupe cibule...jedna slupka, pak druhá, třetí,....a mnohdy ani cibule nemá tolik slupek, kolik vrstev má nějaký náš problém...Pak se pomalounku začíná odkrávat ten spletitý pavouk a pak teprve nám dojde vlastním poznámím a pochopením, že všechno souvisí se vším....
S provním odblokem, očistou, sloupnutím první vrstvy se uleví, mnohdy velice...ale když nazraje čas, vibračně dozrajeme k dalšímu stupni, další slupce, tak možná s výrazně menšími ale přesto nějakými problémky se začne pracovat znovu, tady jdou kořínky ještě hloub a ještě dál.....pak je zas na chvilku klid a znovu a znovu, hloub a dál....kdyžbychom si vedli ěnajký náš deník toho kdy jsme započali vedomou práci na sboě a pak zapisovali poctivě naše pokroky, poznání, souvislosti, tak za pár let bychom si byli schopni nakreslit slušnou pavučinu propeltenců v našich vztazích a kdy žsi je pak ještě konfrontujeme s duchovními zákony, pak dojdeme k dalším AHA!!!! a teprve pak vidíme tu spletitost. A pochopíme, že nejde "jen" odblokovat nějakou angínu a je klid. ANi nemusíme být znalci čínské medicíny a pod.
Jen si sedám s úctou na zadek nad moudrostí a zkušenostmi starých národů, kteří díky jemnocitu, pozorování a životu v souladu s přírodou došli k těmto poznatkům, přes které vlak prostě nejede.

Všem hledačům a šťouralům ve vlastním nitru, vlastně detektivům, přeji hodně úspěchů Wink
Práce skoro na furt Very Happy Very Happy Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ipin
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 17.11. 2008
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po listopad 17, 2008 8:41 pm    Předmět: Citovat

ahoj, měla jsem stejné problémy a byla jsem poté téměř třičtvrtě roku na antibiotikách a protizánětlivých léků.A krk bolel každou chvíli, nedej bože,když došli léky.Doktoři pořád otravovali,ať dám pryč mandle.Dokonce mi obvoďák sdělil,že další léčení nebude, dokuď mandle nebudou pryč.A pak náhodou jsem zabrousila k léčiteli, který používal EAV přístroj, změřil mě a dal mi homeopatikum, ale jaké,to už nevím.A mě se začalo ulevovat.Když jsem ho dobrala, tak asi za měsíc jsem si nasadila vlastní léčbu - propolis ve slivovici -ze začátku každý večer jsem si cucla /před spaním/,ale nepolkla,v puse jsem ho válela tak dlouho,dokuď nepřestal pálit a pak teprve polkla.Později jen při začínajících problémech či při nachlazení.Spotřebovala jsem během půlroku dobře pulčák, ale nyní jsem z toho venku.Dokonce uzliny mám normální a rok a půl už jsem nebyla nemocná.Když abces začal být aktivní -den před řezáním-tak se mi chtělo hrozně křičet,jenže jsem si to nedovolila a to byl asi důvod,proč jsem ho měla.Doufám,že ti to dobře dopadne
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Prosby o pomoc Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund