Fórum - Zobrazit téma - Stav reiki - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Stav reiki
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Stav reiki

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: pá září 05, 2008 9:45 pm    Předmět: Stav reiki Citovat

Často se tu objevuje otázka, co to vlastně je - ten stav reiki?
Pokusím se odpovědět, být konkrétní a uvádět příklady, aby rozuměl každý, tedy i ten, který nemá vztah k abstraktnu.

Po svém prvním zasvěcení jsem necítila nic konkrétního. Později to bylo teplo v rukách když jsem je na sebe nebo někoho druhého pokládala. Byl velmi konkrétní a velmi fyzický pocit. Jako když zapnete vypínač a rozsvítí se jedno světlo, které má svoji konkrétní barvu, tvar, teplotu.

S praxí se můj pocit víc rozšiřoval na něco, co by se dalo popsat jako proud vzduchu nebo energie procházející tělem jako potrubím, později nakonec spojující moje tělo s čímsi vyšším, mohla bych to popsat jako napojení - např. vzduchový sloup mezi mým tělem a univerze (dosaď podle svého přesvědčení), tedy sedmou čakrou někam nahoru. Tím jsem začínala pomalu pociťovat větší spojení, porozumění životu i komunikaci: on - line napojení na nejvyšší zdroj.
K tomu nebylo potřeba žádných pomůcek ani spojenců. Nebylo proč.

Tento pocit se léty dál rozšiřoval. Ze začátku jsem pracovala velmi striktně s rukama a symboly, později jsem se začala učit je vnímat různými způsoby, mentálně, vciťováním, vizualizací. Ale nikdy jsem nezavrhla jejich tradiční používání, pokud to tak cítím, nikdy jsem nepřestala používat ruce, pokaždé je to jiné.

Ale tím to pořád nekončí. Někde jsem četla, že meditace, láska, no vlastně všechno, pokud je tam snaha, chtění a myšlení, pak to není stav meditace ani lásky. Napadá mě takový příklad: když chce jít spát, lehnete si, ale nemůžete usnout. Víte, že musíte brzy vstávat, tak se snažíte a snažíte usnout. Uvolňujete se, ale marně. Jenže pak, ani nevíte jak, najednou vklouznete do spánku. Tělo i duch je uvolněný, přestala snaha o spánek, nastal stav spánku. Zkuste si představit, jak se cítíte ráno po nerušeném, dostatečně dlouhém a spokojeném spánku.
Pokuste si představit ten rozdíl mezi snahou o usínání a spánkem.
A to je ono.

Ještě bych to popsala dál, jakoby se ten proud vzduchu v těle rozšiřoval dál mimo tělo, až zmizí hranice mezi pocitem v těle a okolím, protože je to trochu mimo popis a hranice, mimo konkrétní vnímání. Báječné na tom je, že stačí si jen tenhle stav uvědomit a užívat si ho, kdykoliv si zamanete. Nemusíte se snažit, protože tam vždycky je k dispozici.

Pochopitelně, osobně nejsem tak daleko, abych dosáhla naprostého rozplynutí a snad i osvícení, musím si ho připomínat a vracet se do něj. Ani proces, tam kam jsem se dostala není zdaleka u konce. Pořád se přelévá a mění. Uvedu příklad: dávám reiki rukama rostlině, mám pocit spojenectví, dojetí,... Jindy jsem v klidu, nemyslím na starosti, radosti, snažím se jen být a vnímám cosi jako spojení s něčím, co nedokážu popsat. Ne, to není správné slovo - spojení, spíš součást něčeho třeba, abych byla konkrétnější, něco ve smyslu zavrhovaných Hovorů s Bohem. Jenže velký omyl je ten, který se tam snaží vsouvat křesťané - totiž pocit pýchy já jsem Bůh, tak to není. Je to pocit jsem součástí všeho, ani nic menšího ani nic většího, prostě jen kapka, která je součástí moře. A kapka přece není ani důležitější ale ani bezvýznamnější než ostatní. Prostě je a nemudruje nad tím.

Tak tohle je moje osobní cesta ke stavu reiki. Určitě jej vnímá každý z vás po svém a je v něm jinak daleko. Ale abychom se domluvili a dokázali odpovídat srozumitelně a konkrétně i na těžké otázky, je potřeba zvolit slova, která zná a rozumí jim každý. Je lehké máchat superduchovními termíny, kterým nikdo nerozumí, jenže jaký to má smysl? Snad se mi podařilo být srozumitelná i když tentokrát proti svému zvyku (z důvodu srozumitelnosti) dost rozvláčná.

Díky že jste vydrželi až sem a přeju vám krásné zážitky nejen s reiki
a hezkou dobrou noc ve stavu spokojeného spánku!

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: so září 06, 2008 9:59 am    Předmět: Citovat

Byla jsi srozumitelná, i když jsem si příspěvek četla několikrát. Ale ne proto, abych mu porozuměla, ale abych si ho procítila. Děkuji za něj.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
saman
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 31.12. 2006
Příspěvky: 311

PříspěvekZaslal: so září 06, 2008 6:19 pm    Předmět: Citovat

Ahoj,dobře jsi to napsala.Když nic nechceš,zapomeneš na sebe,dostaneš vše.
Říká se, že Budha pochopil, že již vykonal vše co mohl a již není nic, co by mohl ještě vykonat.A druhý den ráno zažil osvícení.
Já když se nad tím zamyslím, cítím něco nádhernýho v haře.Je to sylnější než sexuální energie.A v tom to je. O nic se nesnažit a dostaneme vše. A to je možná ten stav reiki.Žádný léčení,touha pomoci jen tak z radosti, že někomu pomůžu a nemyslet jak,proč a za kolik.Největší radost je z radosti druhého,kterou jsem mu způsobil já.A ten pocit mne přivede na vlnu lásky na vlnu reiki a přestanu vnímat vše,na vše zapomenu a to je vlastně meditace,meditace radostí.Pak není rozdíl mezi já a oni.Je jenom jeden ...šaman
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
saman
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 31.12. 2006
Příspěvky: 311

PříspěvekZaslal: so září 06, 2008 6:33 pm    Předmět: Citovat

Ještě mne taky napadl příklad.Potřeboval jsem něco udělat a přišlo mi,že nejvhodnější meditace jako příprava bude meditace na symboly reiki.Kdo to nezná, je to kruh lidí,kteří se drží za ruce a nahlas za současného pohupování opakují názvy symbolů reiki.Ale já byl sám, ale nic lepšího mne nenapadalo. Tak jsem prostě nepřemýšlel a začal. Po chvíli jsem byl v kruhu.Bylo nás tam šest,já a pět průvodců reiki.Vzal jsem to jako normální a meditace dopadla lépe, než jsem vůbec pomyslel. Dopadla úplně jinak, než jsem doufal,ale úplně nejlépe, jak jsem ani nedokázal domyslet.
Taky se to dá nazvat stav reiki.Cokoliv zažiješ,třeba jen mravenčení, je stav reiki.Myslím si, že není velkého nebo malého stavu reiki. Už třeba jen to, že začneš pochybovat, že to nefunguje,že nic necítím je stav reiki. Jen hloubavost a pochybnosti tě posunou dál.Bez reiki, by tě ani nenapadlo, o tom, jestli něco máš či nemáš,vůbec přemýšlet. A přemýšlení o sobě a reiki je taky stav, tvůj momentální na tvé cestě, na kterou tě přivedla reiki.
Všechny vás zdravím, jsem zdravý,mám novou práci a stále se nestíhám divit jak se mněním.Je to fofr.Ahoj lidičky.Bůh s vámi.Šaman
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2008 10:19 am    Předmět: Citovat

saman napsal:
Už třeba jen to, že začneš pochybovat, že to nefunguje,že nic necítím je stav reiki. Jen hloubavost a pochybnosti tě posunou dál.Bez reiki, by tě ani nenapadlo, o tom, jestli něco máš či nemáš,vůbec přemýšlet. A přemýšlení o sobě a reiki je taky stav, tvůj momentální na tvé cestě, na kterou tě přivedla reiki.

Pro mě jsou pochybnosti brzdou a snažím se nepochybovat. Bez pochybností jsem přistoupila i ke svému prvnímu cizímu člověku, i když také v rukách nic necítím. Ale s vírou, že bez ohledu na mé pocity tam energie Reiki proudí.
Teprve poté, když jsem se dozvěděla ty její hrozné reakce po terapii ( pro mě absolutně nepochopitelné ), tak jsem si uvědomila, že ve mě to semínko pochybností bylo uhnízděné a já teprve teď dostala důkaz že to funguje. Paradoxně má ,,pochybnost" mě utvrdila ve své víře a já o to víc děkuji za ten dar, který je mi propůjčen.
Když jsem byla bezradná s reakcí té paní a ptala se tady na fóru a své mistr Reiki a čekala jsem na odpovědi, tak i to byl pro mě stav reiki.
Ve stavu Reiki se necítím jenom tehdy, když se člověka dotýkám. I teď, když sedím u počítače a píšu na toto téma - jsem ve stavu Reiki.
Za měsíc, za půl roku, za rok to možná budu vnímat jinak, ale teď to mám takhle Wink .

P.S.
Jožko, gratuluji Ti k nové práci, tak ať tě baví. No a o tom, že budeš zase zdravý, tak o tom snad tady nikdo nepochyboval, ne ? Very Happy .
Ahoj
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Psychedelic
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 11.6. 2005
Příspěvky: 276

PříspěvekZaslal: ne září 07, 2008 2:43 pm    Předmět: Citovat

Také se pokouším, co nejvíce žít v reiki. Nejprve jsem to dělal tak, že jsem si dával reiki hodinku a více denně - nicméně - časově ohraničené reiki je opravdu jen časově ohraničené reiki a pak následuje den, který je reiki již jen obohacen, kdy reiki "doznívá v těle". Poté jsem se tedy snažil dávat si reiki i mimo tuto formální reiki terapii. Časem mi to stejně přišlo málo, protože když mám zaměstnané ruce, nemohu si dávat reiki - když pracuji, vařím atd. Tak se tedy snažím i při vaření mít záměr jakoby dávat reiki - ale nedávám reiki samozřejmě tělu ani mrkvi - ale jakmile přichází záměr, reiki mně vtahuje pozornost na energetickou hladinu, kde reiki je a tím mě povznáší, čistí mysl, vnitřně prozařuje a díky tomu mohu prožívat chvíle, kdy nemyslím, ale prožívám reiki - jakoby ve Vědomí - spíše než v těle při běžné terapii, i když to také Smile Ale není to cílené, neboť ruce na těle nemám. Když jsem však s lidmi, přáteli apod. často začínám myslet a zapomínám na onen záměr a tudíž přicházím o Světlo v mé duši. Tak tohle sám pro sebe nazývám stavem reiki Smile))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund