Fórum - Zobrazit téma - Cukrovka - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Cukrovka
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Cukrovka
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pro zdraví
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2008 11:55 am    Předmět: Citovat

Šamanko, řekla jsi to úplně přesně Very Happy .
Paní, o které jsem psala, "dostala" cukrovku v době, kdy byl její muž odvolán z funkce. Byla to taková typická "paní radová", která svou hodnotu určuje postavením svého muže. Najednou z ní byla obyčejná ženská s obyčejným manželem a svět se zhroutil. Tu křivdu si, zřejmě ponese po zbytek života. Říct jí, že tenhle postoj je příčinou její nemoci, tak mě sežere zaživa Very Happy .

Dzarmi,
taky si občas pokládám tuhle otázku a myslím, že těžko najdeme způsob, jak na ně. Jsou to lidé, kteří mohou za své úspěchy, ale za neúspěch může vždycky někdo jiný. A je fuk, jestli je to společenské postavení, láska partnera nebo dětí, sklamání z přátel, z politiky....... když jim chceš ukázat, že je možné mít ze života i přesto radost, tak je tím jen naštveš.
Snad jediná cesta je vychovávat děti a mladé tak, aby pochopili, že si svůj život "tvarují" sami sobě namíru. Že nesou odpovědnost za vše, co udělají a co se jim následně stane.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2008 4:14 pm    Předmět: Citovat

Eviku , Zdenka tady dala moc fajn odkaz na ty margariny. A jednoduse receno - margariny se vyrabeji z oleje..Aby ztuhnul, tak do nej neco musis pridat a urcite to nebude jedna vec. Takze vlastně smichas par veci a udelas takovy amaroun Laughing O umelych sladidlech se taky hodne pise, jake je to svinstvo a jak ovlivnuje svym slozenim mozek a nejen ten. Krometoho, kdyz telo potrebuje cukr, tka ho potrebuje. Je to zdroj okamzite energie. Kdezto umele saldidlo je sice sladke ale nic neda. Mozna to pisu dost zjednodusene, nejaky dietolog co se zabyva seriozne zdravou stravou by to vysvetlil lepe. Takze si rikas - sladke to je, tudiz mi to neskodi, dam si jeste neco, tu osladim , tmhle osladim,...a pak jsou lidi do toho jeste obezni. Coz pro cukrovkare je hodne velke nebezpeci.

Slysela jsem, ze v laznich Podebrady je jedna moc dobra pani primarka, ktera dokaze lidi dostat z hodne velkych pruseru v cukrovce prave JEN diky uprave stravy.....Ne ze nesmi to a ono, ale rekne co a kolik.....I ten zakusek povoli. Wink

A jeste jen takovy muj poznatek...vzdycky kdyz mi prisel nejaky klient, vzdy me prevapilo, ze cast jeho problemu nebo problem cely byly kdysi na poradu i meho dne Wink Wink Wink Nekdy jsem mohla konstatovat - tak tady mam snad jasno a hotovo (u sebe a to jsem si jen tak pomyslela) a nebo nojo, tady mam taky jeste nejake resty Wink Pak se stava, ze pri pusobeni na klienta se zaroven , aniz by clovek chtel, zpracovava i nejaky kus problemu v nas....Je to potom takove vzajemne pusobeni Laughing Laughing Laughing


Ad tihle ufnukankove nebo trpitele....pokud se nam dostanou do blizkosti a jsou soucasti naseho zivota, pak to chapu tak, ze nam ukazuji, zrcadli neco, kde fnukame a trpime taky..Treba tajne a ne verejne, ale boli nas to, nevime si stim rady ale treba to nerikame, maskujeme to....TO svoje trpeni jen trochu jinak prozivame....Pokud se nas to osobne nedotyka, jde to mimo nas, tak nam to nepatri....A jestli mame potrebu do toho zasahovat, je to problem nas, neco o nas vypovida...Ze si vztahujeme cizi bolesti na svoje zada, ze se stotoznujeme s trpitelem, ze ho chceme za kazdou cenu zachranovat....Pak to je pro nas info o nas Smile)))
Uz se mi mockrat stalo, ze to, and cim jsem se ofrnovala a co se mi nelibilo, odmitala jsem, ze pak mi nejaka dobra a vzdelana duse rekla: No a tak se na to podivej takhle: On dela tohle a tohle aty to delas nekde jinak, ale delas taky...A proc asi? Odpovez si sama.....Jojo, ten duvod pak byl vetsinou uplně stejnej.....Nojo, nachytali me na hruskach Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zdenkaabc
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 67

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2008 5:14 pm    Předmět: aspartam Citovat

Když jsme u těch umělých sladidel...ještě jeden odkaz na škodlivost aspartamu

http://www.osud.cz/cs/clanek.php?id=3510

kdo hledá, jistě si najde podobných článků několik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
zdenkaabc
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 2.3. 2008
Příspěvky: 67

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2008 5:21 pm    Předmět: Citovat

Citace:
Aspartam – tichý zabiják

Není to tak dlouho, co bylo poprvé slyšet o „zázraku“ mezi umělými sladidly, zaručeně prostém jakýchkoliv vedlejších účinků na zdraví a proto doporučeníhodném i pro děti a těhotné ženy – o aspartamu (E-951, E-953, NutraSweet atd.). Nyní vychází najevo, že to vše byly lži, že se naopak jedná o látku zdraví a životu velice nebezpečnou. Logicky se ptáme, jak je vůbec možné, že něco tak nebezpečného projde a je schváleno naším Státním ústavem kontroly léčiv (SULK). Ti, kteří se zabývají výrobou a prodejem přírodních léčivých prostředků a doplňků vědí, jak je těžké získat všechna osvědčení, povolení, certifikáty atd., aby mohli prosadit na trh skutečně dobrou věc. Odpověď je celkem jednoduchá: zájem moci a peněz nadevše! Zdraví a život nás všech nezajímá nikoho!

Pokud používáte aspartam a máte časté bolesti hlavy, občasné deprese, nezřetelné vyjadřování, výpadky paměti, fibromyalgii, ztráty citu nebo bolesti, vystřelující do lýtek, trpíte ztrátami rovnováhy, závratěmi, pocity úzkosti, chronickou únavou, přechodnými ztrátami zraku, sklivcovými vločkami, odchlípením sítnice, záchvaty nebo bušením srdce, můžete mít aspartamovou chorobu! Mnozí lékaři prostou otravu methylalkoholem z aspartamu diagnostikují jako roztroušenou sklerózu. Kardiaci pozor! Aspartam je příčinou abnormální činnosti srdce a může vést k jeho úplnému selhání a náhlé smrti!

Účinky aspartamu, i když je přijímán jen ve velmi malých dávkách, mohou v těhotenství poškodit plod. Poruchy v souvislosti s aspartamem se u lidí projevují už i při tak malých dávkách, jaké jsou obsaženy v jediné žvýkačce. To může znamenat, že např. pilot, který pije dietní „light“ limonády nebo si dá žvýkačku, je náchylnější k závratím nebo epileptické aktivitě, indukované míháním. Všem takovým pilotům hrozí, že se stanou obětmi náhlých výpadků paměti, závratí během letu a postihne je postupná ztráta zraku. Piloti, kteří dostali epileptické záchvaty v pilotních kabinách strojů leteckých společností, přišli o možnost létání a tři z nich v loňském roce na aspartam zemřeli.

Na trhu se prodává aspartam výrobce Monsanto Chemical jako NutraSweet a Equal. Na trh je však dodáván různými producenty o pod jinými názvy.

Molekula aspartamu se skládá ze tří složek: kyseliny asparagové, fenylalaninu a methylalkoholu. Jakmile je jednou v těle, methylalkohol (dřevný líh, který zabil nebo oslepil tisíce lidí, propadlých těžkému opilství) se přemění na formaldehyd a pak na kyselinu mravenčí (mravenčí jed). Formaldehyd je smrtící balzamovací tekutina, karcinogen třídy A. Fenylanin a kyselina asparagová jsou bez doprovodu ostatních aminokyselin, obsažených v proteinech toxické. Kyselina asparagová způsobuje u pokusných zvířat poškození mozku. Původní zpráva FDA uvádí 92 zdokumentovaných symptomů, včetně snížení citlivosti, otupělosti, bolestí hlavy, únavy, závratí, nutkání ke zvracení, bušení srdce, přírůstku na váze, stavů omámenosti, popudlivosti, úzkosti, ztráty paměti, rozostření zraku, unáhleného jednání, návalů částečné slepoty, ušních šelestů, bolestí kloubů, depresí, výpadků sluchu, křečí, závislosti, ztráty chuti, nespavosti, celkové sešlosti organismu.

Celoroční zkouška orální toxicity na opičích mláďatech (SC18862) prokázala: U všech zvířat se při středním a vysokém dávkování projevily prudké epileptické záchvaty. Když se opice neúčastnily dalších testů s aspartamem, opět se uzdravily.

Amerika zažívá děsivý nárůst případů epilepsie. Fenylalanin z aspartamu snižuje práh citlivosti mozku vůči těmto záchvatům a blokuje produkci Serafíninu. Národem se valí vlna násilí, které výzkumníci zčásti přisuzují nízké hladině Serafíninu v mozku. To sebou nese deprese, návaly zuřivosti a paranoiu. NutraSweet není potravina, je to sladký chemický jed.

Osmdesát zkoumaných případů epilepsie v důsledku konzumace aspartamu naplňuje definici o bezprostředním ohrožení veřejného zdraví, vyžadující neprodlené stažení takového produktu z trhu.

Tkáň plodu nesnáší metylalkohol a fenylalanin. Dr. James Bowen označil NutraSweet za „instantní prostředek regulace porodnosti“. Je skličující sledovat, jak fertilitní kliniky zaplavuje příval nešťastných žen, usrkávajících dietní limonády.

Emeritní univerzitní profesor pediatrie a genetiky dr. Louis Elsa ve svém svědectví před kongresem v roce 1987 prohlásil: „Aspartam je velmi dobře známý jako toxin, poškozující nervovou tkáň a láska působící vznik vývojových deformací (způsobuje vrozené vady). Aspartam má neodvolatelně nepříznivé účinky na vývoj dětského mozku. Placenta koncentruje fenylalanin, a to způsobuje mentální retardaci. Při mnoha testech bylo dále zjištěno, že aspartam vytváří nádory prsů a mozku.

Zásoby formaldehydu se ukládají v tukových buňkách, obzvláště na kyčlích a stehnech. Od doby, kdy byl NutraSweet zaveden na trh doslova explodovala epidemie obezity. Chcete-li být pěkně tlustí, pijte hodně Coly light! Později k tomu můžete dostat ještě cukrovku, oslepnout, podlehnout chronické únavě, depresím, roztroušené skleróze…….

Nervový chirurg Russel Balock píše: „U aspartamu mne vážně znepokojuje jeho souvztažnost s mozkovými, stejně jako slinivkovými, děložními a vaječníkovými nádory a skutečnost, že provokuje takové množství syndromů k nerozeznání podobných Alzheimerově chorobě.“

Dr. H. J. Roberts shrnul 58 případů diabetických reakcí na aspartam: „Radím všem pacientům s cukrovkou a hypoglykémií, aby se důsledně vyvarovali konzumaci aspertamu.“

NutraSweet, Equal, Spoonful nebo v záludném zakuklení jako E-951 je nejsmrtelnějším toxinem v naší společnosti kvůli své všudypřítomnosti v tisících jídlech a doplňcích, jako třeba dětských vitamínových preparátech, lécích, želé a dnes už na téměř každém stole místo cukřenky v restauracích. Jsme dopovaní miliony kilogramů ročně!

Pijáci tzv. „light“ nápojů si přímo koledují o utrpení. I když FDA vypočítává v utajované zprávě 92 chorobných symptomů, za žádnou cenu nechce přiznat, že hlavním zdrojem těchto chorobných stavů je aspartam, zejména ten v „dietních“ limonádách. Dietní kola obsahuje jed, který je nadto i návykový. Některé oběti ho pily až několik litrů denně a měly ho i na nočním stolku. Kdyby však výrobce Coca-coly uznal jedovatost nápojů, změnil recept a odstranil ze svých nápojů aspartam, začal by se na něj „sypat“ žaloby a pomsta zmrzačených a truchlících. Proto platí: zatloukat, zatloukat bez ohledu na to, kolik lidí se zdevastovaným zdravím ještě přibude.

Aspartam je však obsažen ve spoustě dietních nápojů a produktů. Navíc je aspartam návykový, velmi nestálý a proměnlivý, zejména v případě nápojů, plněných do plechovek. Už od cca 30° C se rozpadá, původní substance mizí a objevuje se formaldehyd, metylalkohol, kyselina mravenčí, diketopiperazin a další toxiny. Coca-cola znala velmi dobře veškeré zápory a negativní účinky aspartamu, nebyla však spokojena s čísly z prodeje cukrem ochucené vody obohacené o kyselinu fosforečnou. Nakonec neodolala pod tlakem konkurence a přešla na recepturu „light“. Návyková substance okamžitě znásobila poptávku a s ní paradoxně přibývalo otylosti. Lidé, pijící „nízkokalorické dietní nápoje“, začali tloustnout, protože nekalorický aspartam potlačuje tvorbu Serafíninu, a to vyvolává touhu po uhlohydrátech. Náš mozek je totiž naprogramován tak, že když zjistí sladkou chuť, očekává kalorie a uhlohydráty. Když je nedostane, spustí pocit hladu.

Než příště sáhnete po dietním nápoji nebo jiném „light“ produktu, vzpomeňte si na tyto řádky, prosím. Vaše tělo Vám poděkuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: pá srpen 22, 2008 8:03 pm    Předmět: Citovat

Jeden s důvodů proč mi tak vadí poslední dobou je,že jsem hodně zcitlivěla a vnímám lidské rozpoložení silněji a zvykám si......a někdy je to nepříjemné.
To zrcadlení je pravda hmmm,jen si na ty záda nahlédnout že?
Zajímalo by mě,jak se dá lidem s nepříjemnými náladami a pocity odolávat.
Někdy mam pocit jako kdyby na mě někdo vysypal odpadkový koš hnusu.A když někoho takového potkáváte často...ble ble

Džarmi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2008 9:36 pm    Předmět: Citovat

Džarminko, jak takovým lidem odolávat? Wink nemít podvědomou potřebu se s nim energeticky propojovat....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2008 10:58 pm    Předmět: Citovat

Ď za odkazy na umělá sladidla a margaríny. Znám složení margarínů, protože s nimi pracuji. Také žádný nepoužívám, kromě Hery na pečení. Kromě emulgátorů, proteinů, lecitinu se bohužel nedávno začal přidávat do některých nejmenovaných výrobků i škrob. O mikroingrediencích ani nemluvím. Jsou to barviva, vitamíny a aromata . Do některých výrobků ( ne pro náš trh) se dává až 7 mikroingrediencí. Když se mi,, podaří " některého z aromat nadechnout, není to nic příjemného, koncentrace jsou vysoké.
Ale není to jen o margarínech, ale i o jogurtech, mléku a dalších potravinách.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: so srpen 23, 2008 11:42 pm    Předmět: Citovat

Laughing Eviku, takže nejen Carpe Diem, ale taky Carpe vyumělkum papatum Wink
Manžel kdysi dělal v drůběžárnách a řekl mi "Opovaž se kupovat drůbeží hamburgery !"

Tuhle se mi zas ježily vlasy a kroutil nos. Jedinej tuk, co nám do školní kuchyně dodali , páč jinej neměli, byl řepkovej....Takovej smrad při smažení , to byla hrůza ! Naštěstí to bylo jen pár lahví...Ale fuuuj... Mad Mad

V nabídkách pro školní kuchyně chodí nabídka "superzdravejch" nápojů -koncentrátů slazených ASPARTAMANEM. K nám do kuchyně to nesmí. Ale když se kouknu na tu nabídku čehokoli....
Jelikož už nenakládám nic, tak jen koupit třeba naloženou řepu, cibulku a nebo okurky jen v cukru a ne sladidlovým roztoku je umění...a písmenka o složení jsou mršky tak malinký, že to študovat to je ještě větší umění...A pak hledat mezi olejema, aby nebyly z GMO surovin. Tuhle jsem se ošívala dát korunky za Heru a když jsem se koukla na složení nějakýho jinýho tuku, tak jsem ho hezky vrátila do regálu a šla si pro Heru....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 1:51 am    Předmět: Citovat

Renata napsal:
Džarminko, jak takovým lidem odolávat? Wink nemít podvědomou potřebu se s nim energeticky propojovat....



Tak k tomu bych potřebovala asi delší zdělení Renčo,abych tomu rozuměla.Jak mohu hlavně zjistit,že to podvědomě chci a jak to změnit?
Vědomě vím,že jsem ráda za svou vnímavost.Nu,mládě zas něco dostalo. Laughing Laughing Laughing

Džarmilka Cool Cool Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 9:57 am    Předmět: Citovat

Renata napsal:
Laughing Eviku, takže nejen Carpe Diem, ale taky Carpe vyumělkum papatum Wink


Laughing Ano, Hera mi přijde nejšetrněší. Ale používám jen do těsta. Jenomže jsem zase skoro přestala péct, takže nepoužívám téměř vůbec. Rolling Eyes .
A už toho raději nechám, abych neporušovala výrobní tajemství.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Renata
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 13.2. 2005
Příspěvky: 796

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 11:17 am    Předmět: Citovat

Džarmi, ono je to hodně rozsáhlé téma, možná by stálo za to založit tu vlákno, něco podobného jak zakládala Šamanka o lidech, kteří jen čekají že jim někdo pomůže, že za ně něco vyřeší ale oni sami nic. Jenže dokud budou existovat ti, kteří za jakéhokoli důvodu se najdou a budou jim chtít pomoc - tedy TI ONI BUDOU CHTÍT POMOCI TOMU KDO SI NECHCE SÁM POMOCI ALE CHCE ABY NĚKDO POMOHL JEMU, ABY TO UDĚLAL ZA NĚJ-A TI ONI TO VŽDYCKY RÁDI UDĚLAJÍ. - tak dlouho je budou ti oni potkávat ve svém životě. Někdo dýl, někomu to docvakne hodně brzy....Lidičkové dovedou velice dobře vyvolat pocit potřebnosti ( a tomu kdo je na sebe tvrdý nebo ho nikdy moc nechválili , odstrkovali ho,pro všechny byl budižkničemu, nešel cestou kterou mu nalajnovali rodiče a tak byl ten špatný, jen ho sekýrovali, nedali mu pozornost a Lásku tak jak by si on představoval atd... )to zní jako rajská hudba. Jiný (ten kdo byl vychovávaný v přesvědčení, že se musí obětovat, musí pomáhat bližním, že je to jeho úkol a jsou mu vtloukána další podobná přesvědčení ve kterých žijí i jeho členové rodiny) to chápe jako svůj životní úkol. A tak dále a tak dále.....Všechno se to schovává za ušlechtilost, pomoc, podporu...ale mnohdy jde o zneužívání, energetické upírství, lásku s podmínkou, nepochopení duchovních zákonů, dogmata...
Až nám začne něco opravdu, ale opravdu vadit, tak se na to naštveme natolik, že teprve pak dokážeme něco změnit...udělat krok dopředu.Až se pak zklidníme a budeme ten krok vepředu, dokážeme z odstupu najít hodně odpovědí, proč zrovna my jsem se nechali vtáhnout do téhleté situace....Je zajímavé odpovědět si pak na otázku Proč jsem to dělala, proč jsm uvěřila tomu, že MUSÍM někomu pomáhat, řešit jeho problémy, ztotožňovat se s ním, co mne k tomu vedlo.....Kdybychom totiž neměli někde zašitou malilinkou nebo i větší potřebu to dělat, tak bychom to nedělali. To je jasná zpráva.

Možná je to mimo mísu ale v téhle souvislosti, když já poznávám svoje omezující dogmata (která se dovedou velice šikovně maskovat Idea Laughing ), vždycky mi prolítnou hlavou úvodní verše Vrchlického. Na netu jsem našla delší kus:

[color=violet]Za trochu lásky šel bych světa kraj šel s hlavou odkrytou a šel bych bosý,
šel v ledu – ale v duši věčný máj,
šel vichřicí – však slyšel zpívat kosy,
šel pouští – a měl v srdci perly rosy.
Za trochu lásky šel bych světa kraj,
jak ten, kdo zpívá u dveří a prosí.
[/color]
(Jaroslav Vrchlický)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
blankas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 27.9. 2002
Příspěvky: 415

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 6:45 pm    Předmět: Citovat

Dzarmi napsal:

Zajímalo by mě,jak se dá lidem s nepříjemnými náladami a pocity odolávat.
Někdy mam pocit jako kdyby na mě někdo vysypal odpadkový koš hnusu.A když někoho takového potkáváte často...ble
Džarmi

Tohle bylo jednu dobu moje intenzivní téma. Postupem času jsem vyzkoušela snad všechno, různé mentální ochrany, ochranné bubliny, přesekávání éterických a energetických spojení s těmi konkrétními negativními lidmi atd. Vždy jsem měla pocit, že je to lepší, ovšem vždycky mě někdo jednou za čas "nachytal". Prostě to bylo nadlouho. Dnes je to o hodně jiné, protože jsem se naučila spočívat ve svém centru, vědomě být ve svém těžišti. Tím má člověk dostatek vnitřní síly a nepotřebuji se chránit dřívějšími druhy ochran, protože to již pro mě pozbylo smysl.
Kdykoliv se potkám s negativním člověkem, uvědomím si kdo a kde jsem-kdo skutečně jsem a že jsem pevně ukotvena ve svém středu, nohama propojena se Zemí a korunní čakrou s Láskou bez podmínek/Stvořitelem. Toto mi jako obraz prolétne před očima a když udržím toto vědomé propojení "na pozadí", probíhá to z mé strany v pohodě.
Naučila jsem se dávat otázky k jejich nekončícím stížnostem a bolestem, a tím se jim stala nepohodlná a přestali mě vyhledávat, litanie jejich bolestínství a stěžovatelství jsem přerušila dotazy: A co s tím děláš Ty, jakou konkrétní věc jsi udělal/a, aby se to změnilo? Kdo tě nutí, abys to trpěl/a, abys byl/a v tom takto angažován/a? Kdyby ti teď lékaři oznámili, že máš posledních 6 měs.života, chtěl/a bys takto prožít ten poslední půlrok? Co bys změnil/a v tomto případě - a kdo a co ti brání to udělat teď hned ? atd.

Když je člověk ve svém středu, je si jasně vědom svých hranic, a nenechá se zatáhnout do energetických hrátek druhých lidí.
Za své pocity si každý zodpovídá sám. Vytváří-li člověk v sobě vědomě negativní pocity a chce-li, abych já byla za jeho negativní cítění spoluzodpovědná, pak dnes toto již umím jasně a rychle rozpoznat a jasně umím říci NE, nechci a nebudu se podílet na tvém trpitelství a kolotoči stěžování si. Řekni mi konkrétně, zda mohu něco pro tebe udělat, řekni mi konkrétně, jakou chceš ode mě pomoc-pokud to bude v mých možnostech, ráda pomohu.
Výsledek bývá takový, že ten dotyčný najednou neví, co konkrétně chce či potřebuje vyřešit, v čem bych mu mohla já -či kdokoli jiný pomoci a někdy se i rozvteklí, že nic nechápu, protože bych nedávala tak nemožné otázky.
Jednoduché pravidlo: kdykoliv se při komunikaci s druhým člověkem najednou začnu cítit nepohodlně, nepříjemně - vím, že je potřeba uvědomit si svoji osobní vnitřní sílu a vrátit se k ní. Pak záleží na okolnostech, buď otevřeně řeknu, že už nechci pokračovat v této komunikaci. Pokud pokračovat kvůli nějakému důvodu musím, pak myšlenkově udržuji ve vědomí cíl-úkol, který potřebuju vyřešit, a když se řeč odchýlí, okamžitě vrátím pozornost na to, co je třeba řešit. Tohle je podstatně těžší, naštěstí to nemusím dělat často. Tohle se spíš objeví v práci.
Pamatuju se, že mi svého času hodně dala knížka "Přestaňte být závislí" od Melody Beattie, kde je čtivou formou krásně vysvětleno mnoho forem manipulace, kterých se dopouští člověk sám na sobě a samozřejmě na druhých, i když by přísahal, že to tak není...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
blankas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 27.9. 2002
Příspěvky: 415

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 7:26 pm    Předmět: Cukrovka Citovat

Ahoj Eviku,
jak jsem v pátek slíbila, tak ti sem opisuji:
Kurt Tepperwein: Poselství tvého těla
"Diabetik je zahořklý, protože neumí zacházet s láskou. Netroufá si přiznat svou lásku - jeho "sladká" přání jsou potlačena-neprožívá ji.
Duchovně žije z náhražky a musí i na tělesné rovině sáhnout k umělému sladidlu. Je to život na náhražkové rovině. Láska není přijímaná a proto se vylučuje cukr močí.
Kdo nedokáže přijímat požitky, stává se sám brzy "nepoživatelný".
Proto se diabetik musí naučit přiznat si svá sladká přání, dávat a přijímat lásku, vrátit se z náhražkové roviny života na rovinu skutečnosti a doopravdy žít.

Louise Hay:Uzdrav své tělo
"Touha po tom, co by bývalo mohlo být.
Velká potřeba kontrolovat druhé.
Hluboký zármutek. Sveřepost"
Afirmace: Tento okamžik je naplněn radostí. Chci si užívat radostí života.

Miroslav Hrabica: (starší vydání) Co nám tělo říká
Cukrovkou v pozdějším věku trpí lidé, kteří ve svém současném životě činili obdobné chyby (=kde chybí láska, sladkost pohlazení, tam je snaha doplnit chybějící cit hmotou - v cukrárnách, v nákupech věcí, které vás těší nebo dokonce ve společnosti jiných lidí) a prohospodařili své síly.
Přeslazovali, upravovali si život k obrazu svému natolik intenzívně, že jim na stáří, do času odkvétání těla, sladkosti a elánu již nezbylo.
Svůj životní příděl vyčerpali a sladkost svým současným jednáním neumějí vytvořit.
Je třeba vzdát hold diabetiku, jemuž se třeba jen mírně upravuje vysoký tělesný cukr, jemuž lékaž sníží dávky inzulínu. Úprava hormonálních funkcí slinivky je známkou, že začal chápat, jak má jednat, jak má vycházet vstříc druhým.

P.S. Zítra v práci oskenuju a pošlu ti "Z poselství tvého těla"od K.Tepperweina jeho konkrétní text /pozitivní přesvědčení/na cukrovku, který by paní měla 2x denně po dobu 21dnů v relaxačním uvolnění si číst a podpořit si tak své zdraví na duch.úrovni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2007
Příspěvky: 690

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 8:22 pm    Předmět: Citovat

Blanko, jsi moc hodná. Teď jsem se právě vrátila od té paní s cukrovkou( dávala jsem potřetí celkovou R- terapii ). Ráno jsem jí psala, ať si uvaří o 1/2 l čaje víc, než obvykle pije. Nabádám, aby dodržovala pitný režim. Po reikování se cítila velmi dobře, opět se jí spustila rýma - to už psal Damao, že to znamená zmatená mysl. No a tentokrát na ní působila terapie velmi , velmi močopudně . Popisovala, že jí moje ruce krásně hřejou, že se to nedá popsat, to lidské teplo.

Myslím, že z těch ukázek nejvíc odpovídá ta od Kurta Tepperweina.

Začíná spolupracovat a za domácí úkol mi zítra odpol. zavolá jak se cítí a jakou má glykemii. A jako bonus jsem jí při Kitarovi předčítala meditaci ,,Sprcha pro duši". Byla z toho celá vedle.
Wink .

Tak děkuju Blanko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: ne srpen 24, 2008 10:30 pm    Předmět: Citovat

Renčo,Blankas,
Moc vám děkuju za dlouhosáhlé odpovědi.

Právě jsem měla zkušenost s jednou trpitelkou,která mě hodně naučila.Já ji bohužel ne....hihihiihihihi

Velice zhruba to mělo tři fáze.

Ok máš problém,hle tady je řešení.Ok tady jsi nešťastná,tady je určitá technika jak to změnit.Ok tudy vede cesta.


To je vše,co pro tebe mohu udělat,teď už musíš sama.Nechoď za mnou s tím samým,protože už není v mých schopnostech a ani nikoho jiného to změnit,ty jsi tvůrce svého života.


Do finále jsem musela přitvrdit a říci jí,že bych s ní nevydržela ani jeden den.Pěkně se ze mě vysypalo vše,co si o ní myslím a co z ní cítím,protože za mnou přišla s příběhem,že s ní lidé nemohou vydržet,že to není možný,že se pletou.Nu kamarádko,NEPLETOU.


Dalo mi to pěknou lekci,že se na ně musí s láskou pevnou a neústupnou a ne s láskou něžnou a jemnou.
Naučilo mě to,jak zareagovat na ně rychle a přímo,aby proces byl co nejkratší.
Vaše slova mi to ještě více ujasnily,propojily a je mi z toho všeho lépe.

Jen ta osůbka to pěkně nedává Twisted Evil ,prý jsem se jí dotkla Laughing

O to více jsem si uvědomila své osobní témata.....


Ještě jednou moc děkuji Džarmí Cool
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pro zdraví Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 2 z 5

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.17 sekund