Fórum - Zobrazit téma - CO LÉĆIT, JAK LÉĆIT - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - CO LÉĆIT, JAK LÉĆIT
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

CO LÉĆIT, JAK LÉĆIT

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Samolibek
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 12.8. 2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2008 8:09 pm    Předmět: CO LÉĆIT, JAK LÉĆIT Citovat

CO LÉČIT - JAK LÉČIT
(samoléčba)

Možná se tu nedovedu jen orientovat, ale mám pocit, že jsem své téma na žádném fóru nenalezl...
Témat, které chce člověk léčit (harmonizovat), je nekonečně, ale dají se rozdělit na jisté celky (třeba tarotu se většina lidí ptá dokola jen na Zdraví, Lásku a Peníze) a jestliže hodlám léčit něco konkrétního, jistě existuje řada afirmací a snad dalších pomůcek, jež bych rád při aplikaci reiki využil. Při sledování konkrétního problému (např PENÍZE) je nutné ho vystopovat až do bodu, v němž vznikl, což je většinou chvíle, kdy člověk přijal nebo si stvořil mentální vzorec.
Vysledovat tuto stopu a dobrat se bez pomoci chybného programu je strašidelně těžké a jistě těžko radit, ale bezpochyby existují nějaké principy, podle nichž lze takové sebe "stopování" usnadnit či alespoň zpřehlednit.
Jak se dobrat té správné afirmace, s níž se chci pokoušet při opakovaném sebeléčení odblokovat onu chybu, kvůli níž jsem natolik bez peněz, že si nemohu dovolit navštěvovat léčitele?
Radek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Linda
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 26.10. 2007
Příspěvky: 61

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2008 10:16 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Samolibku.

Máš-li problém zvolit si pro sebe správnou afirmaci, zkus krátké afirmace bez sloves typu: bohatství, dostatek peněz, hojnost, materiální stabilita........

Můžeš tvořit svým slovy.

Tento problém jsem řešila i já, zkus odkaz: http://www1.reiki-cz.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=441&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

třeba tam najdeš něco, co tě osloví.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: so srpen 16, 2008 10:32 pm    Předmět: x Citovat

Ahoj,
všeobecné rady jsou často na houby. Všichni o sobě máme určitou představu, včetně toho, z čeho pramení naše problémy, co a jak se nám
v životě děje. Jenže taky někdy jsme pořádně vedle. Cosi si namlouváme, rádi bychom ten problém viděli v něčem co je pro nás přijatelné, abychom nemuseli šahat hloub na svoje bolístky. Pak je nejlepším řešením pohled z druhé strany - opravdu upřimného přítele nebo dobrého terapeuta. Otevření očí (sundání růžových brýlí) a objasnění kde je skutečný blok může udělat ohromný kus práce a otevřít možnosti léčení. Dá se chvíli počkat a vhodné finance našetřit nebo se finance nečekaně najdou.
Metoda finančně zadarmo, vyžaduje snahu a trpělivost od toho, kdo jí používá - jmenuje se meditace. Uvádět se do meditačního stavu a dát otázku, poprosit o odpověď a ona přijde. Někdy brzy, jindy třeba za několik dní. Ale přijde a nemusí se vůbec líbit. Jenže to je život.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Samolibek
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 12.8. 2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: ne srpen 17, 2008 12:43 am    Předmět: Citovat

Very Happy Lindo, děkuji, to by mě nenapadlo Idea
Právě, že si vše dost zbytečně překombinovávám v křečovité snaze, abych afirmoval správně. vypustit slovesa a posílat energii jen na určitý pojem, to je nejspíš geniálně jednoduché.

Razz Samanko, také děkuji.
Meditace, hm, ano, asi máš pravdu. Jen dokázat vedle reiki ještě mít čas a klid na meditaci. Ono, když nemáš peníze (to jako že fakt ne), tak musíš furt shánět, abys přežila. Meditace je prostě přirozená cesta. Jenže bych rád svůj finanční problém vyřešil dřív než půjdu do důchodu, a tak jsem si vybral reiki, o níž mi můj Mistr řekl, že je to mocná zbraň. Proto jsem se obrátil na REIKIWEBIK a doufám, že to půjde rychleji Wink Zatím tento problém různě intenzivně řeším mnohými technikami přes 5 let a už to sice nevnímám tak dramaticky jako dřív, zato se můj problém stále prohlubuje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: ne srpen 17, 2008 8:58 am    Předmět: x Citovat

Neboj, vím co je to nedostatek peněz. Stále nepatřím mezi movité jedince.

Nejsem si jistá, jestli ty se nesnažíš řešit jen a jen ten důsledek. Sama vím, že obrovská snaha (např. snaha o všechny možné aktivity od sázení sportky po lítání po všech možných brigádách, co já už v životě dělala!), ta křeč a nucení, má spíš výsledky v únavě a zklamání.

Jako dost dobrý základ bych doporučila naučit se být spokojený s tím co mám. Zastavit se a rozhlednout se po svém životě, rozhodnout svoje priority. Mám takové a takové finanční prostředky k dispozici, takže je použiju buď na to co potřebuji nebo co mě těší. Tedy z této výplaty si nekoupím nové botičky, ale knížku, po které toužím. Mám radost z knížky a nezoufám z botiček, ten starší model je ještě dobrý. Mám co jíst, kde bydlet, co si obléknout. Momentálně víc nemám, tak to beru jako realitu. Svoji realitu. Nerozhlížím se pořád kolem a nesrovnávám se s tím co mají ostatní (no tak mají, já nemám, ale zase mám něco jiného co mě uspokojuje, třeba kamarády), závist a zlost je velká žiravina. Pokud se člověk skutečně srovná s tím, kde je teď, dá to víc klidu a základ od kterého se může odrazit. Další krok je zapracovat na těch pocitech, o jakých jsem už psala: vzteku, závisti, nespokojenosti, zklamání. Tyhle pocity nezamázne afirmace o jsem šťastný, jsem bohatý, protože jak už tady někdo psal, tomu nevěříš a nekoresponduje to s tvým stavem, myšlením.

Potom je velmi, velmi důležité naučit se být vděčný za to, co od života dostáváš. Neohrnovat nad ničím nos, nic není dost dobré, ničeho není dost. Naučit se být vděčný, že máš co jíst, když něco dostaneš, maličkost, někdo ti pomůže, něco daruje...Jde to pomalu. Není až tak těžké si najít chviličku před spaním na meditaci. Nevím kolik času trávíš s tím tlačením na pilu přes afirmace a reiki, ale pár minut být v klidu a nechat mluvit intuici není tak těžké. Jen chtít.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
lilaa
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.9. 2007
Příspěvky: 95

PříspěvekZaslal: ne srpen 17, 2008 9:05 am    Předmět: Citovat

Ahoj Samolibku,
souhlasím s tím, co napsala Linda. Někdy není třeba formulovat celou afirmaci, stačí jednotlivá slova a nechat je plynout v mysli. Naše mysl nemá nic proti slovu láska, zdraví, bohatství... Hezká je o tom knížka od Bärbel Mohr - Vesmírný objednávkový servis.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Samolibek
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 12.8. 2008
Příspěvky: 18

PříspěvekZaslal: ne srpen 17, 2008 10:34 am    Předmět: Citovat

Když se řekne láska, snadno ti může naskočit rozpad vztahu, když zdraví, představíš si rakovinu, když peníze, tak privátní hnízdo z novin pod mostem. Že nemám na nájem , natož na pěknou knihu, ale neznamená, že není nic, za co nejsem schopen být životu vděčný, jasně, že vždy může být hůř. Ale už o tom nechci mluvit, chci s tím něco udělat. (V každém případě upozorňuji, že pracovat nestačí. Ani náhodou. 7 let jsem dělal design vrtaných brýlí a nemám ani levnou kytaru, přestože na svém písničkaření celkem dost visím. To není o tom, jakej jsem chudák, to je o tom, že to prostě neumím řešit.)
A objednávkový servis jsem zkoušel - co možná bez pochyb. Rodinných konstelací, kineziol. odbloků mám za sebou strašně moc, několikrát Bachovy kapky, homeopatii, českou citlivost a sebeléčení s reiki nespočet.
Jestli mám podezření, čím to je, tak nejde o to být rád za to co je. To fakt umím. Řekl bych, se mi nedaří přijmout to nepříznivé na mém životě. Mohu v sobě vyhrabat flagelantské sebemrskačství a začít děkovat za sračky, ale to už jsem také zkoušel. Mám to před sebou důkladně ukryté. To, že se bráním nedostatku, že se bojím jít pod most, že mám děs ze zimy a špíny, to je spíš jen následek.
A teď si představuji AFIRMACI - nějaké slovo, pojem, které vystihne mou snahu dobrat se příčiny a dosáhnout spokojenosti. Bez sloves. Pokora... Přijetí... Nevím, jak si tato slova představit.
A ještě si na to najít klid, když nemám na nájem a jím co jsem dostal od rodičů a je mi trapné začít se nechat živit od partnerky, zatímco chci-li ten vztah udržet, musím se jí stát oporou, ne bědující troskou. Ten čas najdu, ale když máš dojem, že se topíš, i kdyby se s netopil, začít meditovat je dost náročné. Hm, tak mrhám časem (energií?) na webu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
lilaa
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 18.9. 2007
Příspěvky: 95

PříspěvekZaslal: ne srpen 17, 2008 4:42 pm    Předmět: Citovat

Když si řeknu "láska", zaplaví mě to hřejivým pocitem v srdíčku. Láska není jen partnerský vztah, láska je láska. Mám poslední dobou období, kdy taky nevím jak něco řešit, tak jsem prostě na všechny ty situace poslala reiki. Jen tak, na všechny směry a do všeho, co je teď nutné řešit. Asi to byla taková ta poslední kapka, kdy se člověk k něčemu MUSÍ postavit, pokud v tom dál nechce žít. A světe div se, najednou před sebou vidím vnitřním zrakem, jak něco špinavého z nějaké roury teče do kanálu. Je to asi po 4 dnech, co jsem posílala reiki. Nechávám to být, ať to teče, něco se rozpustilo.
Tím chci říct, že i když někdy přesně nevíš, na co poslat reiki, tak, pokud budeš chtít, můžeš ho poslat prostě TAM, KDE TO JE NEJVÍC TŘEBA a neřešit to. Ono se něco někde pohne.
Hodně štěstí.Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund