Fórum - Zobrazit téma - Jaká je změna po zasvěcení? - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Jaká je změna po zasvěcení?
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Jaká je změna po zasvěcení?

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 1. stupeň
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lucy
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 4.8. 2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 2:33 pm    Předmět: Jaká je změna po zasvěcení? Citovat

Dobrý den, o reiki vím už spoustu let, pak jsem se o něj začala zajímat intezivněji a před necelým rokem jsem si řekla, že už je ten pravý čas, a tak mě za 3 týdny čeká zasvěcení do R1 Smile Jedna věc mi však stále vrtá hlavou - většina z vás, již zkušených, tady píše, jak se člověk postupně mění - je mi jasné, že nastane jakési pročištění a vnímání věcí z jiného úhlu pohledu, to všechno chápu, ale pořád z některých příspěvků mám pocit, že jde o cosi víc. Nevím, jak to mám pochopit. Znamená to, že se například začnu dívat jinak a řešit jinak případné neshody s partnerem (kolegy, okolím...)? Víte, nedokážu si to moc představit, a ráda bych zrovna třeba pro svého přítele zůstala stejná, rozumíme si a máme se rádi (ale samozřejmě jako v každém jiném vztahu občasné spory máme - proto se ptám). Myslím tím, aby nepocítil negativně nějakou moji změnu a zůstalo pro nás vše při starém. Tedy on samozřejmě ví o tom, že na reiki jdu, nic proti tomu nemá, ale na druhou stranu taky není nijak přehnaně nadšený, prostě takový normální přístup. Proto bych nerada, aby to na něj mělo nějaký citelný dopad. Teda, nevím, jestli jsem to všechno moc nezamotala, ale snad jste pochopili, co mám na mysli Very Happy ....a že mi budete aspoň trochu moci odpovědět. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Jarka
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 6.7. 2008
Příspěvky: 122

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 3:03 pm    Předmět: Citovat

Ahoj Lucy,
já osobně si myslím, že záleží především na Tobě, jak ty změny bude vnímat Tvůj přítel a vůbec lidé v Tvém okolí.
Můj manžel není těmto "věcem" moc nakloněn a přesto si myslím, že mé zasvěcení do ReiKi nijak výrazně neovlivnilo náš vztah. Jinak spousta lidiček v mém okolí "mé schopnosti" vítá s radostí a rádi si za mnou chodí pro energii, radu.
Každý z nás je jedinečný a každý z nás tedy vše prožívá jinak. Nic v životě se neděje náhodou a co se má stát, to se stane. Na nás pak jen záleží, jak se s danou situací vyrovnáme a jaké si z ní vezmeme ponaučení.

Jája
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Dzarmi
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 30.3. 2006
Příspěvky: 737

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 3:04 pm    Předmět: Citovat

Áhoj Lucy,
nemyslím si,že vliv reiki na partnerství je negativní i když se tak může někdy zdát.Stejná asi nikdy nezůstaneš,reiki nereiki.Také si myslím,že bys měla hledět na sebe a nebrat zodpovědnost za partnerovo cítění a vnímání tebe a podobně.Důvěřuj mu,že vše hezky zvládne a důvěřuj sobě,že jsi a vždy budeš dobrou partnerkou.
Z mé vlastní zkušenosti mohu říci,že mě reiki pomáhá jít cestou harmonických vztahů a ukazuje mi,jak můj partnerský vztah ve skutečnosti vypadá.Jestli je tam opravdu plněna role ženy a muže jako partnerů.Za to jsem velice ráda a i když je to občas složité či dramatické,vím,že bych na reiki cestu vstoupila bez pochyb znovu a znovu a znovu.....
Reiki je krásná a příjemná energie a přeji ti stejně nádherné zážitky s reiki jako mam já.

Papáček Džarmi
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 3:05 pm    Předmět: Citovat

Jééé, jak Ti rozumím na co se ptáš Smile Také jsem tuto obavu měla. Jsem vdaná a mám dítě. Měla jsem strach, že se budu měnit a vzdálím se jim. Že se vzdálím i rodičům a přátelům. V mém okolí nikdo Reiki nedělal. Postupně jsem absolvovala R 1, 2 a teď dělám 3 u Damaa. S tím jak je lépe nám, je lépe i těm okolo nás. Zbavujeme se starých bolestí a nepříjemností a více se usmíváme, jsme více v pohodě a ti lidé okolo nás to cítí a také se více usmívají. Mě osobně se rodinné vztahy zkvalitnily. Získala jsem nové přátele, staří zůstali. A ti kteří nezůstali, tak to bylo proto, že už jsme si neměli o čem povídat.

Držím Ti palečky. Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Lucy
Lepší než nováček
Lepší než nováček


Registrace: 4.8. 2008
Příspěvky: 7

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 3:41 pm    Předmět: Citovat

Holky, díky, daly jste mi víc než uspokojivou odpověď Smile Myslím, že teď už není nic, co bych potřebovala urgentně vědět před tím, než se do toho dám...Ikdyž - měla bych ještě jednu otázku - podle čeho jste si vybíraly (vlastně vybírali - je to dotaz na všechny) svého reiki mistra? A pokud máte i další stupně, byli jste u stejného mistra? Já jsem zvědavá, že? Ale opravdu mě to zajímá....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
polgara1
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel


Registrace: 19.6. 2007
Příspěvky: 106

PříspěvekZaslal: po srpen 04, 2008 3:54 pm    Předmět: Citovat

Já jsem byla na 1 u někoho jiného - vybrala jsem si na netu. R2 a 3 už jsem absolvovala u Damaa - vybrala jsem si ho tady na Rw. Víš je to zajímavé, ale když člověk uvažuje o zasvěcení, tak se mistr vždycky najde. A dostaneš se k tomu, ke komu máš.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
brahman
Velmi zkušený uživatel
Velmi zkušený uživatel


Registrace: 27.8. 2007
Příspěvky: 69

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2008 10:18 am    Předmět: Citovat

Já si myslím, že když máte pohodovej vztah, tak se to po reiki ještě zlepší, alespoň takhle to proběhlo u mě. Pokud je tam ale něco "shnilého" a vy oba to nevidíte nebo nechcete vidět, tak se může stát, že začneš procitat. Zpočátku se důsledky toho procitání můžou zdát jako špatné, ale ve finále by to dopadlo asi stejně nebo hodně podobně. A ještě asi bolestněji.
Toť můj názor.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: út srpen 05, 2008 11:10 am    Předmět: x Citovat

Myslím, že reiki nereiki spíš záleží na tom, kam se právě rozvíjí tvůj vývoj.
Moje okolí to nejdřív bralo jako zbláznění se, ale později si zvykli a dneska jsou lecčemus přístupní. Spíš jde o to - jakmile se člověk zodpovědně vrhne do podobných aktivit, některé to nakopne k intenzivní práci na sobě. S tím souvisí různé změny i v povaze, změně životních priorit, třeba i touha po jiné životní realizaci - a pak záleží na původních vztazích, jaké byly ve skutečnosti. Co ustojí a které jsou z nějakého důvodu přežité. V tom může být zádrhel - najednou se objeví problémy v novém světle nebo se partner vrhne do nových aktivit, najde nové přátele či nového intimního přítele a všechno se začně hroutit.
A taky jak se k tomu partner postaví. Nejhorší je něco vnucovat.
Naopak se může lecos zlepšit, prostě je to velmi, velmi individuální záležitost.

Jak říkal jeden kamarád: máš to prostě ve svých tlapkách.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Reiki 1. stupeň Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.16 sekund