Zaslal: po červenec 13, 2009 9:32 pm Předmět: Zvláštní pocity léčeného
Můžete mi někdo zkusit vysvětlit, proč měla moje kamarádka, která mě požádala o reiki (potřebovala uklidnění, uvolnění od stresů, jaksi se odreagovat), následující prožitky? Po skončení působení mi říkala, že se jí jednu chvíli na začátku jakoby hrnula všechna krev do hlavy, měla pocit, že ji má rozpálenou a chvilku se jí zdálo, že nemůže dýchat, že už to snad neudýchá, ale naštěstí to zase rychle povolilo. Při tomto popisovaném jí před očima v nepravidelném rytmu létaly geometrické obrazce černé barvy. V průběhu dalšího působení se pak jejich barva měnila na červenou a oranžovou a jejich pohyb se synchronizoval do pravidelných "pulzů".
To s tou krví do hlavy ( i když ne v takové intenzitě) a s černou barvou se pak na chvíli opakovalo ještě jednou, ale odeznělo to rychleji než poprvé a nakonec se vše měnilo v bílé světlo, které to vše jakoby překrylo, nebo rozpustilo.
Ten konec terapie je asi OK, ten prostředek možná taky. Ale trochu mě znepokojilo, proč na začátku nemohla dýchat a ta rozpálená hlava - jelikož jí to bylo chvilku nepříjemné, říkám si, že jsem musela něco dělat špatně.
Může to být symbolem? Přidala jsem chvíli po klasickém začátku Shanti. Nakonec jsem aktivizovala Ramu (proto asi to bílé uklidňující a rozptylující světlo).
Možná to bude pro někoho banální otázka, ale poprvé se mi stalo, že by příjemce Reiki zažíval něco nepříjemného, byť jen na chvilku.
Děkuji za vaše názory.
d.
Nevím zda je tvoje prosba o vysvětlení užitečná. já sama bych tě nepodporovala v dalším přemýšlení. Je to individuální zkušenost té slečny, její cesta k vyrovnání se s návratem harmonie. Takže je užitečné to s pozorností nepřehánět, pokud poměrně brzo došlo k vyrovnání. Stává se to, ber to jako průvodní jev "čištění".
Jinak po stavu hluboké relaxace, když se člověk rychle posadí, tak mu krevní oběh chvíli blbne, hučení v hlavě, zatmívá se před očima. Původně prohloubená frekvence dýchání, najednou nestačí, protože mysl naskočí zpátky do vyjetých kolejí (schválně se jí zeptej na běžnou frekvenci dýchání-nedýchá spíš rychle a krátce?). Skoro mi do delší chvíli přemýšlení přijde, že naskočila na jiný rytmus fungování, který moc nezná a tak ji trochu poděsil.
Pokud chceš ale víc přemýšlet, tak se ptej proč používáš barvičky (symboly), když paletu dávno máš. Na sklidnění od pracovního stresu, bohatě stačí 3. Usuiho symbol. Já jsem s jinými symboly experimentovala, ale nakonec došla k závěru, že sice zajimave, ale po podstatné je jinde.
Ps: skoro mi přijde fajn, kdyby dorazila ještě na jedno ošetření a uvidíte co se bude dít tentokrát.
Ahoh Naryo, díky za odpověď.
Asi jsem to špatně napsala, ale ty pocity (návaly do hlavy atd.) měla nikolivPO léčení ale v průběhu léčení. Potom mi to akorát všechno vyprávěla, to už byla úplně v pohodě.
Barvičky také nepoužívám - to ona mi vyprávěla, co "viděla".
Se symboly máš asi pravdu, od té doby stále více tíhnu také k základní "trojce"
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.