Fórum - Zobrazit téma - Reconnection (Eric Pearl) - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Reconnection (Eric Pearl)
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Reconnection (Eric Pearl)
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 33, 34, 35  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Nové směry Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Shari
Lepší než nováček
Lepší než nováček

Registrace: 29.3. 2007

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 3:02 pm    Předmět: Citovat

Hmm,mám o čem přemýšlet Rolling Eyes I o tom,proč tolik reikistů se svým způsobem Rec obává nebo nemají úplně jasno.Pochopila bych takové reakce u lidí,kteří nemají moc zkušeností,kteří nepracují s energií apod.
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 24.10. 2002

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 4:22 pm    Předmět: x Citovat

Shari: jestli to nebude tím, že o reiki si můžeš přečíst nebo se zeptat a dostane se ti konkrétních informací a odpovědí, ale u rec se ti dostane vyhýbavých, byť oslavných, slovíček a slovíček a slovíček....
A už vůbec ne odpovědi na otázku, co praxe, jak to jde, co ano, co ne
apod.
Snad kromě Václava, který tuším tam má také samá pozitiva, ale to je pro mě jako reklama dobrý, jako informace o metodě dost málo.

šamanka
Vaclav
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Registrace: 24.7. 2008

PříspěvekZaslal: út únor 10, 2009 10:55 pm    Předmět: Trocha komentáře. Citovat

Přátelé!

Budu stručnýRolling Eyes (nějak se mi to nepovedlo, ale záměr byl:)), poněvadž nemám tolik času klofat tak zdatně do klávesnice jako někteří zájmem o Rec. podnícení experti v tomto fóru.

Děkuji za vaše dotazy, protože musím, říct že jsem si podobné kladl sám a dodnes si některé stále ještě snažím předložit při meditacích a při práci. Vše co zde píši je má zkušenost prožitkem, nikoliv recitování literatury a slov jiných - až na nějaké malé vyjímky, které jsou dány otázkou samou.

JÁ OSOBNĚ NEVIDÍM ROZDÍL MEZI REIKI A RECONNECTION.

Mě příjde, mimo jiné, že Rec. zaujme masy lidí. To víte, oni už jsou zhýčkaní těmi reklamami v médiích a sdělovacích prostředcích a tím, že vše funguje samo a Rec. a jeho účinky jsou opravdu viditelné a hmatatelné, narozdíl od krásné a jemné Reiki, kterou někteří jedinci třeba dva stupně ani vlastně tolik necítí, kromě příjemného uvolnění, relaxace nebo jiných velmi jemných fyzických pocitů.

Zamysleme se tedy nad tím, proč Rec. přišlo a šíří se podobným (byť nám v čechách ne zcela vlastním) způsobem. Vždyť je přeci pěkné, že se objeví nový směr-cesta-učení- a já nevím jak jinak to nazvat a osloví a podnítí mnoho lidí k práci na sobě a svém vývoji. To, že nás to přitáhne zrovna na strunky našeho ega, které lační po senzaci je přeci pěkné, když i tyto mají pak šanci být pochopeny a zpracovány a ještě to podnítí nebo iniciuje další dění v našich životech, které nám pomohou se více PROPOJIT a otevřít se světu a životu a lásce!

Není toto snad společné s Reiki?

A co to je hra, kterou Eric a jiní lidé (včetně mě), kteří s Rec. třeba i učí pracovat, zdůrazňují? Vždy jde přeci o způsob bytí tady a teď! Vždyť je to jistý způsob relaxace a meditace! Jaký je tady rozdíl od Reiki?, kdy se adept vylaďuje vyšším a jemnějším vibracím systematickou prací sama se sebou, případně i léčením druhých (okrajově).

Ano našli bychom (a jsou i vidět, nebo je lze vnímat) jistě mnohé rozdíly mezi Reiki a Rec., ale má to smysl je hledat a navíc ještě popisovat. Vždyť potom se dostáváte z roviny bytí do nepříjemné sféry protikladů, myšlení, uvažování, hodnocení atp.

Všem vřele doporučuji, cítíte-li to --- udělejte to. Máte-li strach obavy, nejste si jisti, přečtěte si třeba knihu a nechte to na sebe nějakou dobu působit, nebo si zajděte na jedno léčení a nechte to na sebe působit, nebo si o svých otázkách a myšlenkách přijdtě popovídat ke mě na seminář-páteční večer a nechte to na sebe působit --- a pak se rozhodněte podle své vůle.

Rec. léčení a Rec. a už i podle výpovědí některých klientů, je často zážitek hlubokého klidu, štěstí, radosti někdy i lásky. Tak proč by se Rec. chtělo někomu nutit?! Pokud ho budete chtít, bude s Vámi, pokud ho nebudete chtít, pak ani po desettisíci sezeních Rec. léčení nebude dělat nic. Toť moje zkušenost (néé že bych dělal už tisíce sezeníLaughing).

Já zde záměrně nechci vychvalovat některé účinky Rec. třeba při léčení, i když si je můžete přečíst v knize nebo na našich stránkách asociace praktiků (tam jsou v diskuzi i ty české zkušenosti). Byl bych spíše rád, kdybyste se zamysleli nad celým systémem jako nad novým směrem, možností, kterou lze integrovat do svého života a podpořit tak svůj vývoj, tak jak jsem to udělal já, pokud máte zájem. Ale vždy je to vaše svobodná volba Rolling Eyes

Vnímám působení energií na lidi v mé přítomnosti a nehodnotím, je. Dávám lidem možnost v nich pobýt, okusit je a nechat na sebe působit. Tak jsem pracoval s Reiki a tak pracuji i s Rec. Stále kladu důraz na práci sama se sebou, meditace, cvičení ke spálení čaker, zpívání manter atp. To že Eric to nedělá je jeho cesta, každý máme svou, najděte si tedy i tu svojí ať bez nebo s Rec.

Nedá mi to zakončit krásným veršem od srdce,

Subham astu sarvadžagatam,
štastny ať jsou všechny bytosti.

Very Happy
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
Krabas

Registrace: 23.3. 2004

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 11:26 am    Předmět: Citovat

Shari napsal:

Aspoň já to tak cítím.Ano,chci si přečíst knížku od Erica,protože mně to opravdu zajímá,chci zkusit Reintegrační léčení,ale chci se pak sama rozhodnout,jestli do toho půjdu naplno.

A kdo ti v tom brání? Zatím jen přesvědčuješ sama sebe, hledáš argumenty proč ano nebo proč ne, hodně pochybuješ.

Trochu se uvolni, a řešení přijde samo Wink .

Omlouvám se všem, kteří mi psali SZ a já neodpovídal.
Jsem bohužel momentálně časově naprosto vytíženej. Díky za pochopení.
Krabas

PříspěvekZaslal: čt únor 12, 2009 11:36 am    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
jako informace o metodě dost málo.

šamanka

reconnection není metoda. Hledáš něco v něčem, co tam není. Proto tomu nerozumíš. Dokud nevstoupíš do proudu řeky, tak nepoznáš jaké to je mít v ní nohy. Nevíš, jak to studí, nevíš jak to hřeje, nevíš jaký je to pocit když se o tebe třou vlnky. Jenom si chceš o tom číst Wink . Ale čtení není potrava pro Tvou duši.

Jinak pokud chceš vidět Erica při práci, jak léčí a udzravuje, tak použij například skvělý nástroj s jménem YouTube. Už je přeložen i do češtiny (moravská mutace bude prý následovat).
samanka

Registrace: 24.10. 2002

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 10:54 am    Předmět: x Citovat

Václav: zajímavý pohled.

Narya: hmmm a pak prý je reiki drahé! Ta obchodní stránka je docela vtipná. Takový ten humbuk o obětování se apod. Hernajs za takový peníz bych se možná obětovala taky. No to je povzdech, nad životem ověřeným zjištěním, že nejhorší možnost jak si vydělat peníze je normální práce.
Ale to se netýká pana Pearla, spíš takové jedné čerstvé zkušenosti.

No ale ještě jsem se tě chtěla zeptat - vlastně, když to používá přítel, tak to teoreticky např. při masáži předal tobě a ty to můžeš používat, tudíž už máš nějaké svoje vlastní zkušenosti s tím, jak to působí? Nemyslím teď to, co už bylo popsáno mockrát, komu a kde cuká a třese.

Nevím, proč bych se nemohla normálně ptát, aniž bych pocítila touhu dát 10000 za seminář nebo číst knihu. Ani se toho nebojím, nemám proč, jen mě zaujalo co se tu píše.

šamanka
Narya

Registrace: 30.4. 2002

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 1:03 pm    Předmět: Citovat

Šamanko, znáš to o té kovářově kobyle? Přítel mě celkově ze semináře dobrý dojem, Eric Pearl mu byl hodně sympatický. Takže i když jsem se přes svůj skepticismus přeci jen zajímala, skončila jsem na tom jak kovářova kobyla. Ale spíš to bylo o udělá ní si času na experimenty a donutit Martina ke sdílnosti (pohni horou:) Ale naprosto teoreticky žádný seminář nepotřebuju a i Pearl to tvrdí ve své knize, ale taky tam dodává důvody proč naopak je dobré. Já si taky myslím, že by to nebylo špatné a možná si to pujdu ozkoušet a naučit se to, co si stejně myslím, že už delší dobu dělám u Reiki, a v podstatě dost lidí taky, jen to nevidí.

A hlavně ten marketing okolo není jeho a je to hodně "Amíkovské", on je typickej Američan a šoumen. Takže ve velkym. Si tak ale říkám, nedělala Mari Hall při šíření Reiki v Čechách to samé?

Potíž je asi v tom, že ten přístup je tak jednoduchý, že potřebuješ dojít na seminář, aby tě někdo za těžký prachy zbavil tvých představ nabraných na jiných seminářích za stejně těžké prachy:)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail Yahoo Messenger
Krabas

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 1:09 pm    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:

Nevím, proč bych se nemohla normálně ptát, aniž bych pocítila touhu dát 10000 za seminář nebo číst knihu. Ani se toho nebojím, nemám proč, jen mě zaujalo co se tu píše.

šamanka

Tímhle způsobem se ale nikdy nikam nedostaneš. Zůstáváš jen u toho ptaní, což je v dlouhodobém výsledku o ničem.

Když piju whisku, tak proto, abych pocítil její chuť. Někdo jiný v té skleničce hledá útěchu, někdo kouká na kvantitu, jiný na kvalitu. Někoho zaujme příchuť dubových sudů, někoho chuť ovoce. Někdo tam hledá jiskru, jiný hloubku. Někdo má chuť si k tomu pustit Mozarta, jiný zase hip hop.

Tím ti chci říct že nikdo ti nedá odpověď, kterou požaduješ, protože v té věci můžeš hledat něco, co tam jiný nehledá a nebo vnímá nebo používá jinak.
Musíš si vytvořit vlastní zkušenost a hledat vlastní odpovědi. To zabraňuje vzniku pocitům frustrace. To je o svobodě jedince.

Krab
Krabas

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 1:30 pm    Předmět: Citovat

Narya napsal:

A hlavně ten marketing okolo není jeho a je to hodně "Amíkovské", on je typickej Američan a šoumen. Takže ve velkym. Si tak ale říkám, nedělala Mari Hall při šíření Reiki v Čechách to samé?

když jsem tady ty výkřiky směrem na erica ohledně marketingu slyšel, tak jsem si na tento příklad také vzpomněl. A Mari Hall nebyla jediná, podobných šoumenů kteří zasvěcovali lidi ve velkém, v záři reflektorů za asistence kamer bylo víc.

holt u reiki to nevadí, u nových věcí, je to jinak, tady je velmi přísnej metr Very Happy
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel

Registrace: 17.5. 2008

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 4:19 pm    Předmět: Citovat

hihi, když jsem zakládala tohle vlákno, netušila jsem, že bude až takhle dlouhé a přesto se nedozvím, co by mě zajímalo

Zkrátka mi pořád chybí zpětná vazba od někoho, kdo podstoupil Rec. léčení a někam ho to posunulo. Nebo něco z praxe praktikanta Rec. Vždycky to skončí odpovědí: přijď mezi nás. To je fajn, ale ne dostupné úplně každému. Příklady z knížky znám a ráda bych si přečetla nějakou další, českou zkušenost....

Když budu kupovat auto, tak taky, než si ho koupím, chci vědět, jestli se hodí do města nebo do lesa a nějaké ty vychytávky. Požitek z jízdy samozřejmě už musím zažít na vlastní kůži.

Nerozumím tomu, proč se tady pořád řeší jen ta omáčka kolem a nepřejde se k něčemu konkrétnějšímu, jako se tu třeba řeší u reiki ? Shocked Question

Asi to bude tím, že tu jsou jen lidé, kteří Rec. nabízejí ale už asi ne lidé, kteří Rec. ošetření podstoupili. Neopouští mě pocit, že významnou roli v tom hrají ty peníze. Buď je klientů málo, nebo nejsou spokojení a nepřiznají se k pocitu vyzených peněz anebo nechtějí pustit dál, co si draze zaplatili.

A tak se tu už měsíce točíme jen kolem peněz... fakt škoda.

Čestné prohlášení:
nejsem odpůrcem Rec.
nechci zadarmo co jiný musí platit
.... chtěla jsem prostě jen tak teoreticky poplkat o praxi
Krabas

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 6:40 pm    Předmět: Citovat

teorie už tu bylo dost
Vaclav
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel

Registrace: 24.7. 2008

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 7:30 pm    Předmět: Citovat

smart napsal:
hihi, když jsem zakládala tohle vlákno, netušila jsem, že bude až takhle dlouhé a přesto se nedozvím, co by mě zajímalo

Very Happy
Sice nevím, k čemu vám to je dobré, když už jste to četli v knize a můžete to číst na diskusi u nás na webu a taky na jiných webech praktiků Rec. Zřejmě je to obecný rys dnešní civilizace --- neustálé přejídání, které ústí i v ruzné "krize" Very Happy

Tak kdo chce biftek, sem s ním: Vytáhl jsem pár zcela náhodných listů ze svých poznámek z Rekonektivního léčení a píšu:

pan M. chodil ke mě delší dobu s různými problémy. Nejvíce ho však trápil tepelný diskomfort (střídavé návaly tepla a stále chladné nohy). Zkoušel již na to mnoho různých léčebných metod, namátkou Jančovskou ref. ter. ReiKi, Ajurvédu atd. Nakonec jsem mu po absolvování semináře nabídl Rek. ošetření. Podle jeho zážitků, při cestě domů ho polila horkost a od té doby je v pořádku, nohy studené nemá a pocit tepelného diskomfortu úplně zmizel. Je pro něj obtížné to logicky přijmout...

paní V. přišla jednou pro dlouholeté problémy s kolenem. Léčená více než 6 let na ortopedii - prý artróza kolene, od lékařů předepsaná medikace. Po jedné aplikaci Rek. léčení - a to jen 10 min. problémy přesly. Po půl roce přišla s marginální bolestí zad - koleno se za celou dobu stále neozvalo.

pan H. Stěžoval si na bolesti na hrudníku, obával se infarktu - dle mé diagnostiky to bylo silné napětí mezižeberních svalů a následné dráždění nervů v oblasti hrudíku (to ale nepatří do Rec.). Provedli jsme jedno Rek. léčení - bez pozitivního výsledku. Doporučil jsem mu provedení manuální terapie. Jeho budoucnost dále nevím...

paní L. přišla pro silné bolesti v oblasti pravého podžebří s diagnostikovanými žlučovými kameny a indikací k operaci žlučníku. Mimo jiné reportovala velkou a dlouhodobou psychickou zátěž v rodině. Aplikovali jsme jedno Rek. léčení. Bezprostředně po léčení byla plná optimismu a regovala spontálně velmi rozrušeně. Hovořil jsem s ní opět cca po 4. měsících, bolesti v podžebří stále přetrvávají, ale intenzita je již snesitelná. Co je pro ní ale důležitější, že je vnitřně daleko spokojenější a psychické napětí se o mnoho zmírnilo. V podstatě říkala, že ta bolest fyzická už pro ní není takovou zátěží. Půjde však na kontrolní vyšetření žl. kamenů a případně, bude-li to nutné i na operaci.

Pokud chcete slyšet i mé zkušenosti coby klienta při Rek. léčení, tady jsou třeba dvě:

Ze semináře:
Velmi hluboké až netělesné uvolnění (do stavu, kdy si nejste vědomy fyzického těla) a silné zážitky čistého bytí harmonie, klidu, štěstí a radosti. Více popisovat nebudu, poněvadž to slovy velmi těžko vyjádříte. Shrnuto, od doby před Rec. se mi to při meditacích dělo tak 1, 2x do měsíce (podotýkám, že medituji 1-3 denně), po Rec. to mám o mnoho častěji a hlouběji a vědoměji. Nehodnotím, nevím jestli to je důležité nebo ne, ale je to tak...

Při ukazování a učení Rek. léčení - prováděl laik, kterému jsem to vysvětlil před pěti minutami, pak jsem si lehl a ten člověk si hrál nademnou: po nějaké době jsem sebou škubl, cosi v oblasti mého hrudníku s velkou asi sekundovou bolestí, následováno lokálním velmi silným teplem, křuplo a mě se uvolnila blokace hrudníku, kterou jsem cítil ten den od rána.

Citace:
Zkrátka mi pořád chybí zpětná vazba od někoho, kdo podstoupil Rec. léčení a někam ho to posunulo. Nebo něco z praxe praktikanta Rec.Vždycky to skončí odpovědí: přijď mezi nás. To je fajn, ale ne dostupné úplně každému. Příklady z knížky znám a ráda bych si přečetla nějakou další, českou zkušenost....

Stačí viz. výše? Takto bychom mohli pokračovat do nekonečna:)

Citace:
Nerozumím tomu, proč se tady pořád řeší jen ta omáčka kolem a nepřejde se k něčemu konkrétnějšímu, jako se tu třeba řeší u reiki ? Shocked Question

Nevím co se tady řeší u reiki a ani to nehodlám sledovat. Vždy, když jsem odpovídal na dotazy a hovořil k diskusi, snažil jsem se o maximální reálnost a věcnost. Víte někdy ta omáčka dělá chuť a hlavní nótu prožitku celého jídla.Smile

Citace:
Asi to bude tím, že tu jsou jen lidé, kteří Rec. nabízejí ale už asi ne lidé, kteří Rec. ošetření podstoupili. Neopouští mě pocit, že významnou roli v tom hrají ty peníze. Buď je klientů málo, nebo nejsou spokojení a nepřiznají se k pocitu vyzených peněz anebo nechtějí pustit dál, co si draze zaplatili.

Čestně prohlašuji, že jsem obojí (nejdřív klient a pak praktikující). Je nerozumné, začít dělat pro druhé, to, co jsem sám nezažil na vlastní kůži. Jak pak mohu sprostředkovat druhému nutné informace, které pramení i z vlastního prožiku.

Mějte se krásně a pěkný víkend,

Václav.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
smart
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel

Registrace: 17.5. 2008

PříspěvekZaslal: pá únor 13, 2009 8:19 pm    Předmět: Citovat

Václave,

děkuji, to je přesně ono, co mě zajímalo. Není v tom zvědavost ani hledání senzace. Je to asi jen touha okouknout to zatím zvenku, zprostředkovaně...
Máš určitě pravdu v tom, že jsem se mohla jít podívat do fóra na Rec. webu.
Stejně tak souhlasím s tím, že odpováš poctivě a věcně, takže díky

Hanka
Shari
Lepší než nováček
Lepší než nováček

Registrace: 29.3. 2007

PříspěvekZaslal: so únor 14, 2009 3:54 am    Předmět: Citovat

Pro Václava:Václave,díky za úpřímné poznatky z praxe.
My některé lidské duše jsme složité a nechceme nebo nemůžeme uvěřit,že něco může fungovat tak jednoduše.....Dnes jsem si domů přinesla knížku Erica.Jsem na začátku,ale pravda je,že už si mně Eric získal svou úpřímností a je to čtivé.Tak si počtu a uvidíme Shocked

Pro Krabase:,já vím,že hledám argumenty proč ano a proč ne,že pochybuji.....ale zeptám se tebe-když ty nejsi o něčem na sto procent přesvědčený,jak se k tomu stavíš?Předpokládám,že taky hledáš informace pro a proti,které ti pomohou v rozhodnutí. Wink
toora

Registrace: 9.7. 2005

PříspěvekZaslal: so únor 14, 2009 9:10 am    Předmět: Citovat

Shari napsal:
...když ty nejsi o něčem na sto procent přesvědčený,jak se k tomu stavíš?Předpokládám,že taky hledáš informace pro a proti,které ti pomohou v rozhodnutí. Wink

Ahoj Shari.

A proč bys vůbec měla být o něčem přesvědčena, resp. proč se chceš přesvědčit právě o Reconnection?

Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Nové směry Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 26, 27, 28 ... 33, 34, 35  Další
Strana 27 z 35

Přejít na: