Fórum - Zobrazit téma - HODEK - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

     Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů


· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - HODEK
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

HODEK
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 13.12. 2006
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: po prosinec 18, 2006 2:32 pm    Předmět: No nevim Citovat

Pokud si nekdo nalze, ze ma Dr. prof. velmistr president atd. atd. ( reditel zemekoule) pak prece neni od veci zepat se, zda ma treba vubec maturitu? Treba ji nema.

Rozcilovani vypada zcela jinak, tohle je pratelska diskuse. Smile)

No pokud treba mistrine lidem tlaci do hlavy, ze ted prijimaji energii vesmirnych lidi Smile)) ( fakt...) a chudaci frekventanti jsou z toho vedle, tak nevim nevim ( viz Doktorka..)...

No hlavne mi ty hratky o penize nejak nejdou dohromady s tou kladnou teorii atd.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: út prosinec 19, 2006 11:30 am    Předmět: x Citovat

Když si někdo napíše x titulů je to spíš jeho nemocné ego a jeho problém. Jak chceš alternativní léčitele škatulkovat? Spousta známých léčitelů měla "schopnosti od Boha" jak se říká a přesto to byly lidi bez titulů a papírů (pan Janča např. byl technického vzdělání (tuším Ing.) a jaký to byl Mistr!). Já myslím, že na alternativu platí trochu jiné "normy" než
je v naší komerční společnosti zvykem. O potřebě studovat a dál na sobě pracovat i v oblasti sebevzdělání je jedině plus, ale nejde normalizovat.
A papír, kategorie, šuplík ti něco zaručuje? Houby.
Opravdu je nejlepší se informavat od lidí, kteří mají s dotyčným člověkem osobní zkušenosti a udělat si obrázek sám, protože ne všichni vyhovují všem a ve stejnou dobu.
šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Michal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 13.12. 2006
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: út prosinec 19, 2006 12:23 pm    Předmět: Hodek a spol. Citovat

Kdo mluvil o nejakych titulech? Mluvim o urcite kvalite lecitelu apod. Pokud je v CR v tuto chvili pry az 30 000!!!!!! lidi, kteri se snad zabyvaji altern. , tak je asi cosi zvlastniho. Pokud vim, tak sami lecitele!!! o neco podobneho usiluji. Nejde o zadnou komerci, ale o to, aby se vyloucili jasni psychopati, podvodnici atd. o coz maji slusni lecitele samozrejme take zajem.

Na druhou stranu napr. psychologicke poradenstvi je vazana zivnost, s jasne danymi podminkami zakonem, a je to jen dobre. Presto staci obhlednout, kolik lidi ma na svych strankach dokonce "psychoterapie" a pritom zivnostak ( pokud ho vubec maji) na velkoobchod cimsi.

Nevim, proc by na lecitele, pokud pracuji za penize, mely byt kladeny nejake jine podminky nez na ostatni obcany teto zeme, lec vim, ze to plno lidi neslysi rado..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: út prosinec 19, 2006 12:51 pm    Předmět: Citovat

Michale,
chápu tvoje rozhořčení a snahu o nápravu. Jen to asi není zrovna jednoduchá záležitost.
Mne například daleko víc vzrušuje, že totéž můžeš říkat o doktorech.
Jsem z venkova a tak se tu zrovna nestýkáme se špičkovými lékaři.
Takový obvoďák nebo doktor z okresní nemocnice dokáže napáchat víc škody, než nějaký léčitel - šarlatán.
Jsou vyštudovaní, mají tituly, lidi k nim jdou pro pomoc.....
Znám daleko víc případů, kdy právě takový obvoďák lidem přitížil, než kolik jich poškodil nějaký léčitel.

Bohužel, když je člověku blbě, tak s nadějí hledá pomoc u "odborníků".
Pokud ji odborník neposkytne, obrací se k léčitelům. I mezi nimi je spousta těch, kteří pochopili (stejně jako zdravotníci), že bolavý, zoufalý člověk je bezvadný a jistý finanční příjem. A to ať pomůžou nebo ne.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: út prosinec 19, 2006 1:31 pm    Předmět: Citovat

Michale souhlasím s tebou,že je potřeba udělat jasná pravidla pro lidi,kteří se chtějí zabývat altern.způsoby léčby profesionálně.Ale není to tak jednoduché.
Jediný způsob,který mě napadá je vytvořit organizaci,která pod svá křídla vezme tyto "léčitele",která bude mít svou webovou stránku,kde lidé budou vkládat své zkušenosti-tj.každý léčitel bude mít recenzi od lidí a bude tím pádem pod jakýmsi "dohledem".
Jiná věc na kterou jsi poukázal je živnost.Většina lidí,které znám,včetně mě to řeší živnostenským listem na klas.rekondiční masáž,popř.živ.list poradenství živ.stylu-tak něják se to tuším jmenuje.A ikdyž dělají úplně něco jiného.Není to ale z důvodu,že by chtěli někoho podvádět-u nás totiž žádná jiná možnost není.Dokonce i kdybych uměl 100% nějáké jiné masáže,měl je regulérně vystudováné,tak stejně musím jít na kurz klas.masáže jenom skrz živn.list.Je to stav o kterém všichni ví a všichni ho tolerují.Není tady vůle nikoho to měnit,protože není dostatek odborníku z řad léčitelů,kteří by měli zároveň dokt.titul a silný hlas a mohli to přenést do legislativy.Navíc néní co přenést.
Jak by si chtěl např.podmínit živn.list na Reiki-na práci s vesmírnou energií,na kterou většina úředníků a zákonodárců nevěří a která se nedá měřit;)?.Jak by si chtěl dostat živn.list na léč.schpnosti,které někdo dostane jako dar od Boha?Jediné co se dá nadhodit,aby museli"léčitelé" splňovat je znalost anatomie,patologie,fyziologie,dermatologie,etiky,základ psychoterapie a třeba managmentu.
V anglii to např vyřešili "kurz holistické masáže"-je to 1,nebo 2leté studium na univerzitě s akreditací ITEC-což tě oprávňuje být terapeutem v celé evropě a pod holistickou masáž schováš úplně cokoliv-aromaterapii,reflexologii,bylinky,psychoterapii,krystaloterapii,reiki,aura-somu,masáže,učení jogy atd.
Ale i když to takhhle podmíníš,tak ti to nic nezaručí.Stejně se nakonec dostaneš do bodu,kde prostě záleží na kvalitě a záměru člověka,ktrý danou praxi provozuje.A v každém oboru najdeš kvalitní i nekvalitní jedince.
Stejně se nakonec musíš spolehnot na Boží zákony,na to že stejné přitahuje stejné,že se každý dostane tam,kam má a že každá zkušenost,kterou si projdeš je pro tvé nejvyšší dobro.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: út prosinec 19, 2006 1:43 pm    Předmět: Citovat

A ještě takový malý postřech k těm 30 000 lidí zabývající se "altern.medicínou".
Až bude u nás 10 000 000 lidí,zabývajících se takhle o život a zdraví,tak to bude prostě báječnéVery Happy.Až si každý bude vědom své odpovědnosti za svůj život,bude si umět sám pomoci.
A ještě jeden;)
Komu to nejvíc vadí?
Lékařům,politikům a církvím,protože přichází o pacinty,o ovečky,o moc a především peníze.
A komu ještě? V poslední době i tzv."léčitelům",protože zapoměli,na to,proč to,co dělají,začali dělat.A ze stejného důvodu jako předešlým skupinámSmile
Nechci ale ukazovat prstem.Týká se to nás všech,každého z nás.
Toho,co volíme ve svém životě za priority a kam směřujem své snažení.
Každý máme zodpovědnost sami za sebe a tím pádem za celý svět.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Krabas
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 23.3. 2004
Příspěvky: 1066

PříspěvekZaslal: út prosinec 19, 2006 2:00 pm    Předmět: Citovat

ageus napsal:

Každý máme zodpovědnost sami za sebe a tím pádem za celý svět.


Tak mě napadá, že by byla zajímavá anketa mezi lidmi s otázkou, zdali jste slyšeli někdy tuto větu: Změň sebe, změníš svět".

Myslím že dvě třetiny lidí řekne že tuto větu už několikrát slyšelo.

Druhou doplňující otázkou by bylo "Věříte tomu?". Myslím že dvě třetiny lidí řekne že v to nevěří. Tady asi bude ten problém.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
samanka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 24.10. 2002
Příspěvky: 1727

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 7:37 am    Předmět: x Citovat

mamka a spol.: ano plně souhlasím. Zářným příkladem je můj obvodní lékař, člověk vystudovaný s řádným titulem i osvědčením. Pohroma.
Přijdu, řeknu co mi je, co chci napsat nebo kam poslat, popř. že chci být s chřipkou pár dní doma a obě strany spokojeně provedou transakci.
A tím co navrhuješ by se spíš dostalo víc lidí do ilegality, protože
úřady některé věci neumí zařadit nebo vůbec neuznávají.

šamanka
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Michal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 13.12. 2006
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 11:41 am    Předmět: Hodek a spol. Citovat

1. kvalita lekaru- nemohu venkovske posuzovat, neznam. Osobne s lekari do kontaktu moc neprichazim, ale obecne si myslim, ze to je dost moda na ne nadavat. Samozrejme spickovi jsou vice ve fakultni nemocnici, musim rici, ze nejaka poskozeni ze sveho okoli konkr. neznam. Navic lekari maji lekarskou komoru pro pripadne stiznosti. Problem je osobni pristup, ale to se vyrazne lepsi.
2. 30 000 nemyslim lidi, kteri se zajimaji o zdravi, myslim tim 30 000 tech kteri poskytuji sluzby jinym. O sve zdravi se mohu zajimat, ale pritom nepusobit jako lecitel. Kolik ale je skutecne!!!! tech lidi, kteri maji schopnosti od Boha?
3 Zivnostak - rada lecitelu vcetne reiki m. zadny zivnostak prece nema, staci zagooglovat. RES...Jinak myslenka na zivnostak na masaze se mi zda dobra, jiste nikomu neuskodi mit alespon neco znalosti z teto oblasti.
4. To je dobry system v GB, ma hlavu a patu. Prinasi urcitou jistotu obema stranam.
5. Penize na cirkve nejdou u nas od osob, takze cirkvim je to celkem jedno,lecitele jim zadne penize neberou, cirkve maji pausal od statu. Politikum, take nevim proc by ? No lekari vidi veci jinak, tak celkem pochopitelne maji jine nazory.
6. Myslim ze tu nekdo take radil hledat ohlasy na webu, to neni mozne, prece ti nejvetsi podvodnici ve vsech oblastech lidske cinnosti si sami pisou kladne ohlasy....ted napr. centrum Alalel na lupenku....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Mirek
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 5.8. 2002
Příspěvky: 288

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 12:49 pm    Předmět: Citovat

Citace:

30 000 nemyslim lidi, kteri se zajimaji o zdravi, myslim tim 30 000 tech kteri poskytuji sluzby jinym. O sve zdravi se mohu zajimat, ale pritom nepusobit jako lecitel. Kolik ale je skutecne!!!! tech lidi, kteri maji schopnosti od Boha?


Proč od Boha? Mezi léčiteli je dost lidí, kteří poctivě makají, studují východní medicínu nebo jiné alternativní směry.
[/list][/list]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Michal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 13.12. 2006
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 1:01 pm    Předmět: Hodek Citovat

citace

Spousta známých léčitelů měla "schopnosti od Boha" jak se říká a přesto to byly lidi bez titulů a papírů (pan Janča např. byl technického vzdělání (tuším Ing.) a jaký to byl Mistr!). ...


No a pokud makaji tak tim spise nebude problem treba ten GB system. Nebo podobny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Michal
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel


Registrace: 13.12. 2006
Příspěvky: 26

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 3:39 pm    Předmět: nejen Hodek Citovat

No jinak ovšem jako doplneni toho, ze snad nejaka regulace by byt mela,
doporucuji mrknout na jiz uvedeneho pana Turecka ( mistr Reiki a take vseho), jeho lecitelska poradna, to je fakt teda neco. Pokud si nedela srandu, k cemuz se klonim, tak by snad mel byt nejak zklidnen Smile)) Nedivim se, ze kolegove lecitele mu pratelsky doporucuji odbornou peci...

http://sweb.cz/VladimirTurecek/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 6:42 pm    Předmět: Citovat

Michale můžu se tě zeptat,jak se k tobě tohle tema vlastně dostalo?Jsi sám provozovatel léčitelské praxe,nebo si se sklamal u nějákého léčitele,nebo co u tebe spustilo tenhle zájem o naše zdraví?Nějáka konkrétní zkušenost s panem Turečkem:)?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
mamka
Spisovatel na n-tou :-)
Spisovatel na n-tou :-)


Registrace: 20.11. 2002
Příspěvky: 717

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 7:03 pm    Předmět: Citovat

Michale, tak jsem se podívala na stránky pana Turečka.
No, možná chápu, co tě na něm tak dráždí. Taky si myslím, že bych u něj pomoc nehledala. Většinu jeho rad většinou najdeš ve spoustě knih o zdravé výživě, o bylinkách... a to ostatní? Netroufám si hodnotit na základě jeho stránek. Možná má jen zvláštní způsob vyjadřování ? Víš, jestli někomu pomohl? Nebo dokonce ublížil? Máš s ním osobní zkušenost?To, co radí, zřejmě ublížit nemůže. Jeho "zacházení" s reiki mne taky nenadchlo, ale vím o někom podobném. Má své pacienty a slušně ho živí. A to má dokonce jen R2.

Tenhle postoj jsem zaujala především proto, že jsem nejdřív slyšela a pak i četla knihu o páteru Ferdovi. Kdyby neměl takové reference, tak si o něm myslím totéž, co ty o Turečkovi. A vím o případu, kdy se páter Ferda doslova seknul.

Jen ještě zmínku k těm tvým bodům.
ad 1) nadávání na lékaře je asi taková móda, jako na léčitele. Když pomůže, lidi ho chválí. Když uškodí, najde se málo těch, kteří mají sílu žalovat komoře. Léčitel uškodí opravdu zřídka. Já o žádném neslyšela.
ad 2) Jak jsi došel k číslu 30000, když léčitele nezjistíš podle živnosti?
ad 3) znalosti z oblasti masérské sice neuškodí, ale je to určitým způsobem podfuk, který se většině léčitelů příčí.
ad 4) souhlas
ad 5) kde bere stát peníze, které dává církvi? Kdo rozhoduje o financování a příjmech do zdravotnictví? Kdo přijde o příjem od pojišťovny, když půjde pacient k léčiteli a ten mu pomůže, protože lékař neuměl? Proč vadí, když nepomůže léčitel víc, než když uškodí lékař např. špatnou diagnozou a předepsaným lékem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
ageus
Doslova spisovatel
Doslova spisovatel


Registrace: 12.1. 2006
Příspěvky: 292

PříspěvekZaslal: st prosinec 20, 2006 7:10 pm    Předmět: Citovat

Jinak si nemyslím,že je tady čas na systém jako v GB,nebo podobný.Není tady na to vůle,zájem,prostředky a lidé.Nebo myslíš,že nějáká Univerzita(nemyslím tím univerzitu nového věku a tak podobněWink)to zaštítí a bude vyučovat jako součást svého programu reiki.Tam to vzniklo jako opatření,ale musiš si uvědomit,že tam je alternativní medicína přijímána úplně jinak,je tam v podvědomí lidí v masovém měřítku daleko delší dobu a je součástí přístupu ke zdraví,jako jeho neoddělitelná součást např.i v nemocnicích.Je brána s naprostou samozřejmostí.Ne jak tady,kde se většina lékařů spolupráci s léčiteli brání,většina lidí chodí k doktorům pro svou dávku léků,aby ubili důsledky svých onemocnění a alternativní přístupy jsou zde v pozici exotiky v lepším případě,nebo v pozici podvodu v častějším případě.To myslím v masovém a obecném měřítku.Ze své zkušenosti a svého okolí to vidím přesně naopak;).
Celkem jsem přemýšlel,že bych navštívil GB,ale vem si,že by to pro mě znamenalo na rok odjet,sehnat si tam práci,bydlení,přitom tam studovat a to vše kvůli jednomu papíru,jinak bych vlastně dělal ve své praxi pořád to stejné.Bylo by to pro mě výhodné v tom,že až by s tím za několik let vylezla naše vláda,tak bych ten papír už měl a nebo můžu jet prostě dělat terapie do nějákého hotelu do švycarských alp a vydělávat 100000 měsíčně.Což je taky možnost:))))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o uživateli
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Vše ostatní, ale o Reiki Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 2 z 6

 
Přejít na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
phpBB port v2.0.7 based on Tom Nitzschner's phpbb2.0.6 upgraded to phpBB 2.0.7 standalone was developed and tested by:
ChatServ, mikem,
and Paul Laudanski (aka Zhen-Xjell).

Version 2.0.7 by Nuke Cops © 2004 http://www.nukecops.com




Web pohání Copyright © Redakční systém UNITED-NUKE. Všechna práva vyhrazena.
Čas potřebný ke zpracování stránky: 0.14 sekund