Zaslal: ne červen 15, 2008 10:54 pm Předmět: tloustnutí
Od zasvěcení do R1 jsem docela přibrala. Není to tragédie ale už to je celkem vidět.
Může to být i souběhem více věcí v mém životě a netroufám si tvrdit, že to má souvislost s R1.
Zajímalo by mě, jestli někdo máte podobnou zkušenost?
Na čem bych mohla pracovat, aby se to zastavilo nebo ještě lépe obrátilo?
(Samozřejmě vyváženou stravu a pohyb považuji za základní nástroj)
Má nadváha souvislost s nějakou čakrou?
Jaké jsou psychosomatické příčiny nadváhy?
Myslela jsem si, že člověk přibírá, když má prázdný život a tak si ho naplňuje jídlem. To ale teď rozhodně není můj případ.
Díky
Kdepak, důvodů proto, aby lidé přibírali je více:
1) potřeba vytvořit si zásobu energie pro budounost - naše tělo reaguje s předstihem - aniž ještě víme, co se bude dít - na situace, které ohrožují nebo mění naši výživu (u žen např. v těhotenství);
2) aby tělo mělo dostatečný "krunýř" jakmile se blíží životní krize - až budeme padat, abychom padali do měkkého;
3) když jsou ve vzduchu změny podstatné pro náš život, zejména pokud jde o témata týkající se 1. čakry (přežití, domov, uplatnění) - snažíme se být těžcí, abychom měli větší stabilitu;
4) jsme-li konzervativní, tak vždy před obdobím změn, jako bychom chtěli tíhou svého těla vývoj zbrzdit, eventuálně zastavit.
Tak to jsou 4 základní důvody. Možná se v tom někde najdeš.
Fakt si myslim, ze se zasvecenim do reiki to nema co delat.
Já myslím, že má. Po 1 jsem přibrala 5 kg (a to jsem člověk, co může sníst slona a nepřibere), ale během 1/2 roku se to zase upravilo. I když je fakt ten, že jsem se v té době dost uklidnila, přestala mít nervíky, tak to asi bylo jedno s druhým.
No, ja jsem to sem nechtel psat, ale s vekem se proste pribira, protoze jsme zvykli na nejaky kaloricky a mnozstevni prijem a vydej (aktivita) se nam snizuje ... a pak uz je to snadna rovnice.
Zbultrane, s věkem přibírají především ti, kteří přestanou mít rádi změny ve svém životě. Nechuť uskutečňovat změny s postupujícím věkem vede k tomu, že tělo se snaží vyhovět naší snaze "život zabrzdit" tím, že stanem těžšími.
Ještě k tématu dodán zkušenost týkající se stravování:
To, že někteří lidé přiberou po jednom rohlíku s kouskem sýra 0,5 kg a jiní můžou sníst celou velkou pizzu, dát si navrch medovník a jaště zmrzlinu se šlehačkou a nepřiberou ani hmotnost jídla, které snědli, se dnes dává do souvislosti s trávením, s pH trávicích šťáv. Něco na tom bude, protože jsem si sám u sebe povšimnul, že začínám nabírat jakmile si nedávám pozor na kyselost stravy. Samozřejmě - je tu nádherně vidět psychosomatika toho všeho - jakmile prostě začneme "kysnout" - kyneme.
Co udělat proto, abychom zakyselený trávicí trakt odkyselili:
- nejíst ohřívané potraviny (ani konzervované či mražené)
- jíst méně těstovin a knedlíků - spíše brambory
- dát přednost kořenové zelenině
- omezit příjem kyselého ovoce (např. jablka!) - lepší jsou v tomto případě hrušky
a tak dále - mohli bychom pokračovat. Nejdůležitější je bod první - bohužel dnes jíme v podstatě především ohřívaná jídla a to nám škodí - ostatně všem.
Ahojenky, možná se zasmějete, ostatně jako já v té roli. Hrála jsem na konstelacích i Jídlo. Opravdu - jídlo. Z vývoje jsem se v rámci rodiny přilépla tu na jednoho, tu na druhého. Sama o sobě jsem spokojené jídlo.
Naprosto vyplynulo, že je to zástavný problém. Zobrazujeme v něm stejně jako například v nemoci nějaký strach. Zajímavé - mimochodem, já jsem se jako Jídlo cítila báječně!
Patřím taky k těm co můžou sníst "půlku prasete" a nepřiberou ani deko. Co je ale zajímavé, vždy jsem měl dost rychlý metabolismus a také často hlad. Po zasvěcení do reiki 1 se mi zdá, že se metabolismus spomalil a také už nemívám tak velký hlad. Výsledkem je, že jím méně a hmotnost mi zůstala stejná (asi 75 kg při 186 cm). To před zasvěcením stačilo jen trochu omezit porce jídla a hmotnost šla rychle dolů.
Od zasvěcení do R1 jsem docela přibrala. Není to tragédie ale už to je celkem vidět.
Může to být i souběhem více věcí v mém životě a netroufám si tvrdit, že to má souvislost s R1.
Po zasvěcení může dojít k většímu odpoutání se od země "můžeš se vznášet jakoby v oblacích", proto přibereš na váze - ta kila navíc jsou nutná k tomu, aby tě uzemnila.
Já jsem po zasvěcení do dvojky taky ztloustla o čtyři kila a trvalo mi tři čtvrtě roku než jsem se jich zbavila.
stává se mi, že moje jídlo občas neuvěřitelně dobře chutná, jakoby mělo něco navíc... a to i v naší závodce. prostě ostatní něco zdlábnou a já mám pocit, že jím něco výjimečně dobrého. nemá to žádný vliv na to, že bych si přidala, ba naopak stačí méně.
nevím, kolik vám je dámy let, já přibrala těch svejch 5 postupně v posledních 4 letech. Dřív jsem taky mohla spořádat vagón jídla a nic se nedělo. No, teĎ už to tak nefunguje Dokud kmitám v práci tak něco jde dolů -tedˇuž něco hooodně málo a jakmile přepnu na režim "dovolená", tak jen to, že mám čistou hlavu a nemusím vstávat podle budíka mi zas podpoří faldíky.. .Když jsem ale před 12 lety do Reiki šla, tak moje Mistr Reiki vše říkala, že i přibrání kil může být proto, aby se rochu člověk uzemnil. Docela tomu věřím, protože je hodně fakt dobrých léčitelů, kteří zas mluví sprostě, kouří jednu za druhou a pijou jak duhy. To je zas jejich uzemnění
Co se týče tloustnutí všeobecně tak tam jako příčina (u žen)může být i nenávist vůči svému vlastnímu tělu (mnohdy u žen to souvisí s tím, že třeba jejich maminka byla boubelka a jim to vadilo, nechtěly za žádnou cenu vypadat jak ona), nebo si postaví z tuku jakoby ochranný val proti problémům s okolím a s narůstajícím stresem přibývají kila. A sebetrestají se tím, že plení lednici a pak mají z toho pocit viny.
Pokud patříte nebo se alespoň přibližujete střednímu věku, tak to podpořím slovy 1.miss Československa Ivany Christové - že ženě ve středním věku patří a sluší typické bříško a faldíky. A že by je měla nosit s hrdostí a grácií To neplatí o obezitě ale o těch pár kilech navíc.
...... stala se mi takova pekna vec, ze jakmile zacala vahu resit, prisla za mnou necekane kolegyne a rekla mi, ze ze me vyzaruje neco pekneho a to je mnohem dulezitejsi nez aby clovek byl podle modnich casopisu. Rekla to tak spontanne a hezky, ze jsem to rozdejchavala pul dne .
nicmene se chci ve svem tele citit dobre a chci, aby me nelimitovalo v beznych aktivitach. Takze brisko a faldiky ano ale s mirou.
Lepsi se uzemnovat sportem nez nadvahou.... jenom si obcas nevim rady co s navaly lenosti
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5Další
Strana 1 z 5
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.