Zaslal: út srpen 04, 2009 10:08 pm Předmět: Hibiki při předávání na dálku
Dobrý večer všem. Všude se dočítám o tom, co znamenají nebo mohou znamenat různé pocity v dlaních a rukou při přímém předávání, tedy nad fyzickým tělem. Ovšem pokud posílám na dálku, třeba na nějakou konkrétní bolest, problém nebo do nějaké situace apod., odehrává se mi často mezi rukama spousta věcí, mívám i další pocity, než těch pět, které jsou popisovány při dotykovém reikování (například to proudí výrazně po kruhu - někdy po směru, jindy proti směru hodinových ručiček, jindy mi to mezi dlaněmi maluje ležatou osmičku sem a tam apod.) Některé z nich by šlo jen těžko nějak popsat slovy nebo graficky znázornit. Předávám reiki převážně na dálku, a ta škála se postupně čas od času rozšiřuje o další pocity. Je to nádherné. Ale nevyznám se v nich. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Děkuju za vaše reakce* d.
Naposledy upravil dadla dne po srpen 10, 2009 10:20 am, celkově upraveno 1 krát.
Průvodní jevy, každý je má trochu jiné. Prostě to ber tak, že dochází k reakci na to, co nabízíš, což je dobrá zpětná vazba pro tebe. Není ale nutné příliš řešit co znamenají obloučky, směr nějakých pocitů. Nenech se tím rozptylovat, důležité je aby postupně docházelo k zeslabování intenzity těch pocitů.
Ani japonci tyto vjemy hibiki, příliš neřešili, prostě signalizovaly místo, kde je třeba ošetření.
Když působím na dálku také mám různé pocity, to důležité je když se výrazně zeslabí nebo zmizí uplně, to je pro mě signál, že stačilo.
Lze s těmito pocity pracovat i částečně diagnosticky, ale to bych příliš nedoporučovala, pak se ztratí hlavní pointa Reiki - následování harmonie bez zasahování, s tím "cítím blok tuhle a tamhle" prostě opatrně, zdání často klame, pocity se různě mění, stěhují. Jsou signálem změny.
Přeju příjemné zkušenosti. Nejlépe kdyby sis to mohla zkoušet i kontaktně,a srovnávat si zkušenosti.
Děkuji Naryo za odpověď. Diagnostikovat určitě nehodlám, spíš by mě zajímalo, jestli bych mohla nějak zjistit, jak se stav vyvíjí, protože asi ve 2 případech nemám zpětnou vazbu od příjemce, jestli je mu lépe, hůře, co cítí atd. Takže se snažím usuzovat jen podle těch pocitů.
Pokud tomu tedy dobře rozumím, tak když postupem času intenzita těch pocitů je například den ode dne menší, pohyb mezi rukama klidnější a vyrovnanější, znamená to, že dochází ke zlepšení. Chápu to správně?
Díky za konzultaci
Naposledy upravil dadla dne po srpen 10, 2009 11:47 am, celkově upraveno 1 krát.
Když jsem hledal v podobném případě metodu jak na to, protš jsem si nakopíroval postavu panáčka a své pocity po působení jsem si zakresloval. Bylo to hodně dobré a účinné. Doporučuji!
Zaslal: ne srpen 09, 2009 8:28 pm Předmět: Re: Hibiki při předávání na dálku
Mimochodem - může úplněk měsíce ovlivnit intenzitu vnímavosti? Tři dny (den před, v den úplňku a cca den poté) jsem měla dojem, že jakoby reiki moc neproudí, protože pocity v rukou byly velice slabé - jedno komu jsem posílala, prostě celkově málo vyrazné, jakoby dlaně částečně znecitlivěly. Pak se to ale zase obnovilo. Napadlo mě jedině, že v té době byl úplněk. Stavá se vám to také?
Ahoj Dadlo. O tomhle jsem take premyslel protoze intenzita u me take kolisa...ale nema to vliv na ucinnost. Prvni co me napadlo, bylo zda to nesouvisi s mesicnimi fazemi ....ale nezda se mi to tak pravidelne. Spise bych zatim videl kolisani geomagnetickeho pole zeme ci dalsi mozne priciny...ale neni to vlastne jedno? .-)))
Zaslal: ne srpen 09, 2009 10:35 pm Předmět: kolísání
Ahojky pisatelům tohoto vlákna.
Děkuji za osvětlení mého "taky problému".
Taky se mi stává, že Reiki někdy jakoby necítím, nebo jen velmi slabě a teď při čtení vašich příspěvků mi došlo, že zrovna teď při úplňku jsem tyhle pocity měla taky.
Takže se přestanu pozorovat a budu "Reikovat" za jakýchkoli okolností, s důvěrou, že to funguje i tak.
Já taky děkuju za vaše postřehy, protože jsem měla obavy, jestli mě "reiki neopouští" - jakože třeba něco dělám špatně (v myšlenkách, v životě) a tak jako "za trest" se mi vytrácí.. Byl to smutný pocit. Ale přesto jsem posílala dál s tím, že " se určitě polepším"... Pak jsem si právě všimla, že v ty dny byl první ze v dvou nejsilnějších úplňků v roce. Nicméně mě zajímal názor pokročilejších.
Hytere, je samozřejmě jedno, čím je to kolísání způsobeno, také po tom nehodlám dále nijak pátrat - jen se mi to stalo poprvé, tak mě to zaskočilo. Důležité je, zda to skutečně nenarušuje efektivitu na druhé staně.
aHOJ.vZPOMÍNAÁTE na příběh STOPY V PÍSKU.Když jsem se ohlédl,viděl jsem jen svoje stopyBože ale ty jsi mne opustil ve chvíli,kdy mne bylo nejhůře.A on odpověděl.Nikoliv,já tě neopustil.Viděl jsi jedny stopy.To byly moje,já jsem tě nesl na zádech.Pochybnosti nám nepřísluší.Svědčí o naši malé sebedůvěře.Nebojte se,Bůh vás neopustí ani reiki.Člověk
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.