Cítím se po ní inteligentněji, moudřeji
Když si dávám reiki do šlapky nohy, cítím třeba jak energie si to štráduje energetickými drahami sama kamsi nahoru k prvním čakře, nebo naopak neštráduje - hold: jak sama uváží
Je natolik inteligentní, že si dělá klidně i bez nás svoje, ale je i natolik inteligentní, že nám nechá možnost naši tvořivosti aby nám nevzala radost z jejího používání a chuť experimentovat.
Ja bych to videl jako "terminus technicus" ktery do knih zanesl Lubeck(neovereno), podobne jako mytus "neposilat reiki do operaci".
V kazdem pripade je reiki pozitivni energie, ktera se nenecha manipulovat nebo zneuzivat...takze svym zpusobem teda inteligentni je
Ahoj lidičky.Co je to inteligence.To že trefím domů,nateču tam kam to zrovna tělo potřebuje nemusí být znak inteligence,pouze pudová záležitost.Tělo so pudově řekne,kam a kde to nejvíce potřebuje.Nebo je její inteligence v tom,že kdo ji nepotřebuje ji nedostane.A není to spíše tím,že o tom rozhoduje naše vědomí,podvědomí,naše duše a ta jediná řídí,co dostanu a co ne.Když já nechci,tak nejde nic.Já nepochybuji o reiki,ale tak jednoduché to není.Já sám vím,že i prostý dotyk z lásky léčí a doteče tam,kam je to potřeba nejvíce.Léčitel bez reiki taky přiloží ruce někam jinam a tělo si to samo přebere.
Její inteligence je možná nad naše chápání,je v souladu s Božím řádem a kdo se snaží pochopit,nebo najít smysl v jednání Boha je blázen.A nebo je to jen léčivá energie a inteligenci jsme ji přiřknuli mi,a to jen proto,že úposlouchá né naše přání,náš mozek,ale naše podvědomí,šestý smysl,naši duši,která nejlépe ví,co je v danou chvíli nejlepší.Kdo ví...
Osobně si myslím,teda za sebe,že jestli je inteligentní,myslím si že ano,tak ještě nenastal pro mne čas o tom meditovat,zatím to není pro mne to nejdůležitější,ale vím,že jen pouhým logickým uvažováním ji znevažuji.Toď vše.
Nu a jak rozpozná,že si může dělat svoje?Myslím do jaké míry,reguluje jí něco?Jak ona reguluje nás?
Džarmí
Nu, rozpozná, páč je inteligentní...........
A pod tím slovem- inteligentní si může každý představit samozřejmě něco jiného. Pro mě to znamená, že když je inteligentní člověk, tak je rozumný, chápe, ví. Ale to ještě není záruka, že je dobrý člověk.
Ale Reiki není jenom inteligentní energie. Je láskyplná, moudrá, vesmírná, božská, je víc dobrá, než si člověk umí představit. A protože si to neumím představit, tak si to nepředstavuju, nepátrám po tom, prostě důvěřuju, věřím. Nezkoumám.
Na zkoumání a k přemýšlení je toho spoooousty........ A hlavně, jak zaznělo v jednom pěkném českém filmu. To nemusíte chápat, stačí, když to přijmete...............
A pod tím slovem- inteligentní si může každý představit samozřejmě něco jiného. Pro mě to znamená, že když je inteligentní člověk, tak je rozumný, chápe, ví. Ale to ještě není záruka, že je dobrý člověk.
Nu a mě právě zajímá,co si pod tím představujeme my lidé,kteří reiki žijeme a inteligentní jí nazýváme.
Často čteme či slyšíme,,reiki je inteligentní,ví co dělat,ví kde má harmonizovat,neublíží'' a podobně.
Copak se za těmito výrazy schovává?
Ono je jedna věc důvěřovat,cítit,vnímat,prožívat a druhá věc,umět také potom vysvětlit třeba popřípadnému zájemci o reiki,který se nespokojí s holou frází ,že reiki je inteligentní.Asi by rád věděl,v čem to vlastně spočívá.
Džarmi, rozumím tvé otázce, ale citovala jsi kousek z mého příspěvku a pod tou citací jsem psala dál, že si nepředstavuji atd.
Mě se na to ještě nikdo neptal a kdyby jo, neuměla bych mu odpovědět líp než před chvílí tobě. Stejně tak jako nerozumím třeba integálům či rovnicím o 5ti neznámých, takže se tím nezabývám, protože to nepotřebuju, tak stejně tak to mám se zkoumáním významu inteligentní Reiki. Nepotřebuju si to nějak vysvětlovat, protože to cítím.
Na rozdíl od těch integrálů hihihi
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.