Zaslal: pá březen 27, 2009 11:26 pm Předmět: Jak je????
Děkuji za optání, ujde to.Dá se fakt říct, že dnes 8. den je to lepší než 7 a 6 atd.Mám noční , to byly vždy slabé chvilky , ale dávám to.Vždy jsem se bála- protože tu pár druhů cigaret prodáváme, že mě bude lákat si znova koupit, ale neláká.Spíše ta čokoláda co jsem nikdy nejedla.Takže zatím O.K.
Slunečnice, fandím ti. Sama u sebe nechápu, když jsem přestala kouřit a 10 let jsem nekouřila, nedělalo mi to problémy...........
Pak jsem znovu začala a od té doby 10 let kouřím s malými pauzami, kdy jsem se pokoušela nekouřit a vydržet.
Jednou měsíc, jednou dva, jednou tři týdny, jednou týden......atd.....
Kdybych si nedala "tu první" vždycky, tak nekouřit mi šlo dobře, ale po té první se vše vrátilo do starých kolejí.
Sama u sebe nechápu, když jsem přestala kouřit a 10 let jsem nekouřila, nedělalo mi to problémy...........
Chápu to tak, že Ty prostě nechceš přestat . Nikdy neděláme to, co sami nechceme. Děláme jen to, co dělat chceme a Ty chceš kouřit. A to je celý.
Citace:
Pak jsem znovu začala a od té doby 10 let kouřím s malými pauzami, kdy jsem se pokoušela nekouřit a vydržet.
Jednou měsíc, jednou dva, jednou tři týdny, jednou týden......atd.....
No jo, přestáváš kouřit . Takhle můžeš přestávat ještě dalších 10 let .
Citace:
Kdybych si nedala "tu první" vždycky, tak nekouřit mi šlo dobře, ale po té první se vše vrátilo do starých kolejí.
Když ,,ta první " ale chutná nejvíc, viď ?
Ale vážně. Pokud se někdy opravdu rozhodneš nekouřit, prostě nekuř . Nekouřit znamená tady a teď. To je ten správný okamžik. To není ani včera, ani zítra.
A až si půjdeš zapálit, tak si na mě vzpomeň. A užij si to. Nelanařím Tě, neboj, vím jaká to byla i pro mě kdysi vášeň.
Evíku, máš pravdu.
Musela jsem se pousmát nad tím, jak jednouduché to je. Chci přestat kouřit ze zdravotních důvodů, kvůli penězům, kvůli tomu, že to smrdí, kvůli tomu, že mě to omezuje a otravuje.....Ale vlastně přestat nechci. Máš pravdu, kdybych chtěla, tak přece nekouřím.
Nemám to tak zpracované jako třeba Džarmi, která si z kouření udělala příjemný rituál a já jí obdivuji, že to má takhle.
Štve mě to.............ale asi málo.
Zkrátka fandím všem, kteří se rozhodli, že přestanou kouřit a nekouří!!!!
Lendulko, tak mě napadlo, co by jsi musela udělat nebo se muselo stát, aby jsi mohla přestat ne "jednou", ale třeba do tří neděl?... nemusíš odpovídat, ale zkus si to tak v hlavě nějak poskládat ...
Každému pomůže nebo ho nakopne něco jiného...ale každý si to dokáže poskládat, občas s pomocí někoho, ale při dobré otázce a troše snahy bez problému i sám.
Lendulko, tak mě napadlo, co by jsi musela udělat nebo se muselo stát, aby jsi mohla přestat ne "jednou", ale třeba do tří neděl?... nemusíš odpovídat, ale zkus si to tak v hlavě nějak poskládat ...
Naryo, podnětné............skládám si to v hlavě...............a těším se, že se brzy přidám ke Slunečnici.
Slunečnice, jsi dobrá, vydrž.......... Jsi pro mě velkou inspirací......
Myslím si, že otázka "chci - nechci" přestat atd. Je přílišné zjednodušení. Stejně jako je naopak přílišné zjednodušení druhý extrém, že to je jen otázka návyku.
Myslím si, že to není otázka jen toho, zda se máme dost rádi, zda chceme přestat atd. ... Podle mého je to otázka i chemická. Je to závislost, nutkavé obsedantní chování, naučený zvyk a chemická závislost.
Sám vím, že po chemickém vyabstinování se člověk náhle na spoustu věcí ohledně drog dívá jinak (spousta argumentů proč potřebuji kouřit se sama od sebe vypaří). Zjistil jsem, že spousta věcí byla hodně psycho-FYZICKÝCH. Něco jen pouhá otázka zvyku.
Další věc je také tato - zda hovět tomuto zlu ("nemám rád své tělo" - "sebe" , "nechci přestat kouřit" atd.), nebo nehovět. I když to nemám vyřešené. Neznamená to, že něco nemám vyřešené, že tomuto zlu hovím. Myslím si, že nejlepší je utnout to počínání alespoň na fyzické rovině - neubližovat. A poté na té náročnější psychické. Když například nemám vyřešenou svou agresivitu k druhým neznamená to, že jim nadávám, ale alespoň vnější projev tlumím. To stejné může být u cigaret. Alespoň nekonám, když už "špatně smýšlím". Argument, že "špatně smýšlím", proto konám je šílený. Hlavně proto, když vím, že špatně smýšlím. Je to tedy vědomé konání zla s argumentem - konám zle, protože smýšlím zle. První krok je alespoň se zlými myšlenkami neřídit, když už je mám. Tedy nekouřit.
Zaslal: ne duben 05, 2009 11:46 pm Předmět: Slunečnice,
Tak myslím, že mé téma absťáček je za mnou.První týden hodně těžký , u druhého jsem cítila, že se to ze dne na den lepší.Nyní 3 týden a je to za mnou.Už vím co s rukama, už vím co po probuzení i u té reklamy u filmu.I ten balkon už mě ,,chudák" neprovokuje.Je pravda, že jsem začala o to víc pít kávu,ale už to opět snižuji k normálu.Děkuji všem a pěkný den přeji.
Zaslal: po duben 06, 2009 1:24 pm Předmět: Re: Slunečnice,
slunecnice07 napsal:
Tak myslím, že mé téma absťáček je za mnou.První týden hodně těžký , u druhého jsem cítila, že se to ze dne na den lepší.Nyní 3 týden a je to za mnou.Už vím co s rukama, už vím co po probuzení i u té reklamy u filmu.I ten balkon už mě ,,chudák" neprovokuje.Je pravda, že jsem začala o to víc pít kávu,ale už to opět snižuji k normálu.Děkuji všem a pěkný den přeji.
JSI DOBRÁÁÁ!!!!!! Držím pěsti, ať už to máš takhle napořád. A neber si příklad ze mě, ať nedopadneš jako já, co pořád přestává a začíná!!!
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku Předchozí1, 2, 3, 4
Strana 4 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.