Fórum - Zobrazit téma - Feng-Shui - Reikiwebík

Vítej človíčku na Reikiwebík!
  Vítej   Anonyme

Menu
· Domů
· Archív článků
· Diskuzní fórum
· Hledání
· Ke stažení
· Manuály
· Témata článků
· Top 10
· Kalendář akcí

· Reiki Seznam
· Reiki kluby
· Kalendář Reiki kurzů

· ReikiWeb - starý 1
· ReikiWeb - starý 2

Diskuzní fórum

Reikiwebík :: Zobrazit téma - Feng-Shui
 FAQFAQ   HledatHledat   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   Osobní nastaveníOsobní nastavení   PřihlášeníPřihlášení 

Feng-Shui
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Další

Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pip
Lepší než nováček
Lepší než nováček

Registrace: 30.9. 2007

PříspěvekZaslal: út březen 03, 2009 6:14 pm    Předmět: Citovat

ahoj šamanko, kousek té tvojí pochvaly jsem si vztáhla za sebe a děkuji, povzbudilo mě to napsání ještě jedné mojí zkušenosti. Byla jsem na kurzu automatické kresy, ale skoro vůbec jsem ji nepoužívala. Až jsem ji využila nedávno v případě problémů s jednou osobou, která nejen na mě, bezdůvodně slovně útočila. Nedalo mi to klid a tak jsem si nakreslila stylizované postavičky sebe a jí a barevně intuintivně k jedné i druhé energie, které mezi námi jsou. Kreslila jsem v dost rozhozené náladě, tak mě překvapilo, že mezi námi šly energie sice špičaté, pichlavé, ale v pozitivních barvách. Pak jsem ještě nakreslila obrázek jako sebe a pak tu osobu a opět oba obrázky byly ve veselých barvách. Hodně mě to překvapilo, ale mile. Tak jsem se na setkání s ní připravila, řekla jsem jí, že jak na mě působí v tom dobrém i tom nedobrém, přijala to v klidu. Od té doby je mezi námi respekt. Jestli pomohla kresba nebo má slova, to nezkoumám, výsledek je pohodový.
Zobrazit informace o uživateli
Evik
Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 24.10. 2007

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 8:43 am    Předmět: Re: x Citovat

Lightworker napsal:

Přeji ti, ať ti to dobře dopadne. Někdy si myslíme, že je to neřešitelné, ale každý problém už má vlastně i řešení.

A já Šamanko věřím, že to Lightworker říká upřímně.

Moc se mi líbilo to, co napsal Pavel (fdh ).
,,až si budeme schopni užít vše, co je teď a tady, a nemyslet na to, aby už bylo zas něco jinýho, budeme šťastnější... " a já dodávám, abychom se přestali zabývat i minulostí, pokud nám nic nepřináší .

Já jsem moc vděčná za to , že jc založil tohle vlákno. Vždyť nám sem s ním přinesl krásu, radost a pohodu. Tak mu pohámejme tu radost šířit a zanechme žabomyších válek Wink .
Díky Ti, jc.

PS. Jinak jsem Šamanko už začala obhlížet různé PRIMALEXY a různé barvičky a už si vizualizuju, jak asi by měla vypadat moje maličká kuchyně . Tak už se těším na nějaké tipy a nápady . Pa Very Happy
Zobrazit informace o uživateli Odeslat e-mail
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

Registrace: 2.12. 2006

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 9:27 am    Předmět: Re: x Citovat

Evik napsal:

Já jsem moc vděčná za to , že jc založil tohle vlákno. Vždyť nám sem s ním přinesl krásu, radost a pohodu. Tak mu pohámejme tu radost šířit a zanechme žabomyších válek Wink .
Díky Ti, jc.

není zač Very Happy víš, že to dělám s radostí

Evik napsal:

PS. Jinak jsem Šamanko už začala obhlížet různé PRIMALEXY a různé barvičky a už si vizualizuju, jak asi by měla vypadat moje maličká kuchyně . Tak už se těším na nějaké tipy a nápady . Pa Very Happy

evíku, ty stavitelko.... Very Happy a už víš, co od té kuchyně chceš? k čemu hlavně má sloužit (a neříkej, že tam budeš vařit Razz ). každému prostoru (a věř nebo ne, i záchodu) se musí dát jasně definovaná funkce. co od toho prostoru očekáváš, že pro tebe bude dělat. třeba malinkatá kuchyň může mít funkci snadno a rychle připravit dobré jídlo (pro sebe, nebo pro celou rodinu, nebo pro sebe a partnera atd.). čím detailnější popis té funkce, tím lépe. a už jen ten samotný popis tě navede na to, jak by ta kuchyň měla vypadat. jaké barvy zvolit, jak co v kuchyni rozmístit, jaké doplňky tam dát atd. jen jeden důležitá a praktická poznámka. kuchyň je vždy chca nechca místem, kde jsou vedle sebe dva protichůdné elementy: voda a oheň. voda hasí oheň, oheň vypařuje vodu, takže vidíš, že se moc rádi nemají. v kuchyni ja hlavním představitelem ohně sporák a vody dřez a lednička. tyto dva elementy by nikdy neměly být vedle sebe, nebo naprosti sobě. jestli ano, tak mezi ně musíš dát nějakou "zátarasu" a to nejlépe dřevěnou, protože dřevo stojí v kruhu prvků právě mezi těmito dvěma: vodou a ohněm. tak a teď můžeš dál dumat o své kuchyňce Shocked
samanka

Registrace: 24.10. 2002

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 10:51 am    Předmět: x Citovat

Evik: barvičky jsou kráááásnééé, malování je fuška. Ale pak ten pocit jakoby něčeho nového, čistoty...
Já jsem vloni přemýšlela co s oknem. Bydlím na zastávce MHD, takže všichni (i já) při čekání koukají do oken, které jsou navíc proti sobě (mám na jednom do zahrady květiny), takže je to takový světelný průchoďák. Pak jsem objevila v obchodě takové barevné, poloprůhledné tapety, které se dávají do sprchových koutů, tak jsem ji dala na sklo a vypadá to zvláštně (dcera říká, že jako v kostele), ale světlo prosvítá, dává barevné odlesky, působí to jako vitráže. Původně jsem to chtěla malovat ručně, ale nemuselo by to vypadat v mém provedení moc hezky.
Taky už dumám o barvách na WC, taková důležitá místnost si zaslouží náležitou pozornost!

Napiš co jsi vyrobila ty. Mě se moc líbí takové ty syté barvy v oranžové, cihlové apod. Ale nehodí se všude, zvlášť kde by pak byla tma. Taky koutky potřebují novou inspiraci. Pořád je co dělat.
A hlavně už budou čerstvé květiny!

šamanka
blankas

Registrace: 27.9. 2002

PříspěvekZaslal: st březen 04, 2009 1:57 pm    Předmět: Citovat

Tak už mám prostředek pracovního stolu uklizen (tedy v rámci možností) a uvidíme Idea
Hm ale v šuplících toho stolu by to asi také mělo být uklizeno. Evil or Very Mad Tak to mě ještě práce čeká.

Téma F-S je zajímavé a ráda si v něm čtu protože Jc vysvětluje tak pěkně, že to člověk může hned zkusit aplikovat.

Teď jsem si vzpomněla na informaci, která mi uvízla v hlavě/ale nevím, jestli jsem si ji zapamatovala dobře/: účty k placení, složenky apod. mají být v bytě na místě, které je co nejvíce na jihozápadě a "prasátko na spoření" zase na místě, které je co nejvíc na severovýchodě.
Evik

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 7:05 am    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
Pak jsem objevila v obchodě takové barevné, poloprůhledné tapety, které se dávají do sprchových koutů, tak jsem ji dala na sklo a vypadá to zvláštně (dcera říká, že jako v kostele), ale světlo prosvítá, dává barevné odlesky, působí to jako vitráže. Původně jsem to chtěla malovat ručně, ale nemuselo by to vypadat v mém provedení moc hezky.
Taky už dumám o barvách na WC, taková důležitá místnost si zaslouží náležitou pozornost!

Napiš co jsi vyrobila ty. Mě se moc líbí takové ty syté barvy v oranžové, cihlové apod. Ale nehodí se všude, zvlášť kde by pak byla tma. Taky koutky potřebují novou inspiraci. Pořád je co dělat.
A hlavně už budou čerstvé květiny!

šamanka

Ahoj, tak jsem dělala průzkum a našla jsem ty průhledné tapety. Neznala jsem to. Měli takový abstraktní vzor v nádherných barvách. V několika odstínech zelené, oranžové a hnědé. Jsem ráda, že o nich vím Very Happy .

Já jsem se rozhodla, že musím něco udělat s dveřmi. Mám ještě ty ošklivé, béžové a mám jich hodně. Takže jsem se rozhodla pro tapety. Z mojí malé kuchyňky mám 3 Exclamation dveře. Linka je v barvě světlého mramoru, takže i tapetu jsem koupila hodně podobnou. A nevypadá to vůbec špatně. Dala jsem je pouze uvnitř té kuchyně.

Pak jsem otapetovala dveře, které vedou z předsíně do haly. Koupila jsem tmavou olši. Vypadá to krásně. Ty dveře prokoukly. Ale v té hale mám ještě 5 dveří a kdybych je všechny udělala tou olší, bylo by to hodně tmavé. Tak zatím mám jenom ty jedny a přemýšlím, co s tím.
Hele, úplně jsem vyhecovaná. Nikdy mě nic nebavilo předělávat jako teď Very Happy .

Ještě Ti musím říct, že existuje jakýsi Agroperlit na výsev semínek. Udržuje teplo. Hodně se to prý používá. Koupila jsem asi 2,5 l v květinářství za dvacku.
samanka

PříspěvekZaslal: čt březen 05, 2009 7:17 am    Předmět: x Citovat

Evik: tak to máš náročné, ale musíme stejně nakonec vycházet
z prostoru, který máme. Tapetování a natírání mám ráda, je to rychlé s dobrým efektem. Jen bych hoooodně zvážila sladění těch dveří (možná to je jen moje váhovská stiha).
Díky za typ, nemám prostor na velké pěstování, takže končím u bylinek
a petržele. Kdysi jsem si říkala - nikdy zahradu a rodinný domek! Bylo to pod dojmem neustálého pletí záhonků, trhání rybízů a podobné robotárny
u rodičů, ale teď jako velká tomu pozvolna přicházím na chuť.
Nejlepší jsou maliny - rostou samy od sebe jako divé, krásně plodí a já je miluju. Moc by se mi líbilo jezírko nebo potůček, krásná japonská zahrada je balzám na duši, jenže není prostor...
šamanka
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: pá březen 06, 2009 11:54 am    Předmět: bohatství Citovat

blankas napsal:
Tak už mám prostředek pracovního stolu uklizen (tedy v rámci možností) a uvidíme Idea
Hm ale v šuplících toho stolu by to asi také mělo být uklizeno. Evil or Very Mad Tak to mě ještě práce čeká..

ano, úklid, úklid, úklid. já vím, jak protivně to zní. já, sám velký bordelář, který v pubertě měl místo dětského pokoje chlív, kam moje maminka odmítala vstoupit... Very Happy ale vyzkoušejte si to. ukliďte něco, cokoliv, šuplík, skříň, nebo jen stůl a pak se na to uklizené místo podívejte, zhluboka se nadechněte a pozorujte své pocity. dostaví se uvolnění, lepší nálada a mnohdy úspěch a i pochvala sebe sama. prostě ten nepořádek, i když ho v těch zavřených šuplících nevidíme, nás podvědomě tíží. protože vím, že tam je a že by tam být neměl. tak proč takto podvědomě a někdy i vědomě trpět. zbavte se toho a zbavíte se i mnohých utrpení.

blankas napsal:
Téma F-S je zajímavé a ráda si v něm čtu protože Jc vysvětluje tak pěkně, že to člověk může hned zkusit aplikovat..

moc děkuji za komplimentík.

blankas napsal:
Teď jsem si vzpomněla na informaci, která mi uvízla v hlavě/ale nevím, jestli jsem si ji zapamatovala dobře/: účty k placení, složenky apod. mají být v bytě na místě, které je co nejvíce na jihozápadě a "prasátko na spoření" zase na místě, které je co nejvíc na severovýchodě.

ve F-S existuje několik škol, podle kterých se prostor používá. takové dvě hodně rozšířené jsou Pa Kua a 8 směrů (tedy světových stran). Pa Kua se hodně využívá tak, že se prostor hodnotí z pohledu od vchodových dverří. celý prostor se rozdělí na 9 čtverců, kdy vchod je na spodní části prostoru. potém horní pravý roh prostoru je prostorem nazývaným bohatství a to nejen finančním. zde se dá aktivovat vše, v čem chceme být bohatí (duchovně, finančně, vědomostně....je to různé). podle 8 směrů je bohatství v setoru jihovýchod. takže tam by ty pěníze měly být a podporou tojoto sektoru by měly růst.
ty píšeš o sektoru jihozápad, což je oblast vztahů, tj. partnerství, ale i v práci a pod., severovýchod je učení, studium. takže ani do jednoho bych moc věci týkající se peněz nedával. ale říkám. těch škol je několik a opravdu záleží na tom, která škola co a jak vnímá a interpretuje.[img][/img]
Evik

PříspěvekZaslal: so březen 07, 2009 9:03 pm    Předmět: Re: bohatství Citovat

jc napsal:
blankas napsal:
Hm ale v šuplících toho stolu by to asi také mělo být uklizeno. Evil or Very Mad Tak to mě ještě práce čeká..

ano, úklid, úklid, úklid. já vím, jak protivně to zní. já, sám velký bordelář, který v pubertě měl místo dětského pokoje chlív, kam moje maminka odmítala vstoupit... Very Happy

Hele, tak tomu nevěřím Very Happy .

Citace:
ukliďte něco, cokoliv, šuplík, skříň, nebo jen stůl a pak se na to uklizené místo podívejte, zhluboka se nadechněte a pozorujte své pocity. dostaví se uvolnění, lepší nálada a mnohdy úspěch a i pochvala sebe sama.

Jasně že mám lepší náladu...Těch ,,pokladů", které jsem měla v šuplíku byla plná igelitka. Tentokrát jsem každou věc před vyhozením neobracela 10 x, ale jenom 3x. Ale asi je nikdo hledat nebude.

Citace:
prostě ten nepořádek, i když ho v těch zavřených šuplících nevidíme, nás podvědomě tíží. protože vím, že tam je a že by tam být neměl.

Myslím, že se teď k tomu kuchyňskému stolu uchýlím častěji. Ten šuplík ve mě vzbuzoval pocity lenosti a tím výčitky svědomí. Že místo abych vyklidila ten bordel, sedím u počítače a píšu do diskuze. V tom šupleti byl splávek, staré jízdní řády, asi 5 nepíšících propisek, vyschlé fixy, knoflíky, twenti háčky a skobičky, plno věcí o kterých netuším k čemu slouží a už ani sloužit nebudou Very Happy .

Pro Blanku: Tak šťastné a veselé vyklízení šuplíků Very Happy .

Pa
samanka

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2009 11:09 am    Předmět: x Citovat

JC: nekomplikuj nám to tady ještě školami a směry!!!
Chce to jednoduše. vpravo jedno, vlevo druhé, jinak se v tom ztratíme.

V sobotu se konečně změnil vzduch a jen otázkou chvilky, kdy začne vonět hlína.
Kupodivu s tím mi jde i ten pořádek trochu líp, musím vyrazit do Baumarktu pro inspiraci.

Hezké tvoření lidi

šamanka
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2009 2:03 pm    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
JC: nekomplikuj nám to tady ještě školami a směry!!!
Chce to jednoduše. vpravo jedno, vlevo druhé, jinak se v tom ztratíme.

ahoj, samozřejmě, že můžeš spousty věcí dělat intuitivně. ale přeci jen existují různé způsoby, jak s věcmi zacházet a jak k něčemu dojít a nedá se to míchat jako jablka s hruškami. když někam jdeš, tak se také musíš rozhodnout, jak tam dojdeš. nemůžeš jet na kole a zároveň autem. ale jestli to umíš, tak v tom případě pošli foto, rád se poučím Laughing
samanka

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2009 3:41 pm    Předmět: x Citovat

Měla jsem na mysli, že pro nás méně znalé, je třeba zjednodušovat ne dělat teorii ještě víc komplikovanou.
Prostě jako pro blbý, nooooo.

šamanka
jc
Excelentní uživatel
Excelentní uživatel

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2009 3:48 pm    Předmět: Re: x Citovat

samanka napsal:
Měla jsem na mysli, že pro nás méně znalé, je třeba zjednodušovat ne dělat teorii ještě víc komplikovanou.
Prostě jako pro blbý, nooooo.

šamanka

no, to budete mít se mnou kříž, já když se rozkecám, tak nevím, kdy přestat Laughing ale budu se snažit to nekomplikovat. vím, že to zní často zamotaně. ale v úklidu máme už jasno, ne? Very Happy
Evik

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2009 8:03 pm    Předmět: Re: změna Citovat

jc napsal:
Mince jsou pro peníze. Nejlépe je mít devět mincí svázané dohromdy červenou stužkou. Umistit je do prostoru jihovýchodního rohu obchůdku, který je oblastí bohatství.

Citace:
ve F-S existuje několik škol, podle kterých se prostor používá. takové dvě hodně rozšířené jsou Pa Kua a 8 směrů (tedy světových stran). Pa Kua se hodně využívá tak, že se prostor hodnotí z pohledu od vchodových dverří. celý prostor se rozdělí na 9 čtverců, kdy vchod je na spodní části prostoru. potém horní pravý roh prostoru je prostorem nazývaným bohatství a to nejen finančním. zde se dá aktivovat vše, v čem chceme být bohatí (duchovně, finančně, vědomostně....je to různé). podle 8 směrů je bohatství v setoru jihovýchod. takže tam by ty pěníze měly být a podporou tohoto sektoru by měly růst.

Ahoj Very Happy , pěkně jsi mi to zašmodrchal. Takže z toho, co teď tady čtu, tak všechny sektory se posuzují od vchodových dveří? Bez ohledu na to, jak je ten barák situovaný ? Nevím, jestli to správně chápu, ale vlezu dovnitř a vím, že v v pravém horním rohu je oblast bohatství ? Je to tak ?
Tak vidíš. A já jsem ten jihovýchod div nehledala kompasem Evil or Very Mad Very Happy .

Také prodavačka mi vnucovala mincí 7, nechtěla pochopit, že jich chci 9. A cpala mi je do výlohy nebo do okna. Když jsem se nedala, cítila se dotčená, protože ona to přeci musí vědět nejlépe kolik a kam se jich dává.

samanka

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2009 6:16 am    Předmět: x Citovat

Evik: tedy podle toho co kde píšou se barák sice posuzuje jako celek - rozmístění místností, chodeb atd., ale pak se každá místnost bere ještě jako samostatný systém, kde se rohy berou od vstupních dveří. Pak záleží na směru postavení domu, mě tam světové strany souhlasí i v pokoji.
Ano, ano v úklidu máme jasno.

šamanka
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra Reikiwebík -> Pelmel Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 7, 8, 9 ... 11, 12, 13  Další
Strana 8 z 13

Přejít na: