Zaslal: po červenec 14, 2008 10:05 am Předmět: Zivot podle Reiki
v jedne starsi diskusi me oslovil nazor "zjistil jsem, ze hodne ctu o reiki ale ze ho neziji"
muzete mi prosim rict, jak zijete reiki?
v dalekem sirokem okoli jsem jedina, koho muzu reikovat
RW + knizky jsou jedine dostupne prostredky, jak reiki poznavat a ziskavat/diskutovat vlastni zkusenosti
po dvu mesicich od R1 si nejsem jista, jestli ziju reiki
Smart: Jak na to? Nuž, to byla jen úvaha nad tím, co asi může být obsah toho "žít reiki". Spolehlivou odpověď by mohl poskytnout nějaký "reiki mistr"...
Žít reiki znamená dodržovat duchovní pricipy reiki. Zajisté je každý dostal na svém prvním zasvěcení.
- Právě dnes se nerozčiluj
- Právě dnes si nedělej žádné starosti
- Právě dnes dělej svou práci poctivě
- Právě dnes buď milý ke všem bytostem
- Právě dnes buď vděčný za vše, čeho se ti dostalo
Nemyslím si, že jsou to ale jenom principy reiki. Jsou to obecně platné pricipy duchovního života. Spousta lidí žije podle těchto pricipů aniž má nějaké tušení o reiki a duchovní cestě. Každý si může přidat další a další věci.
Já osobně jsem si přidal 4 dohody ze stejnojmenné knihy:
1.nehřeš slovem
2.neber si nic osobně
3.nevytvářej si žádné domněnky
4.vždy dělej vše jak nejlíp dovedeš
Celé se to pak dá shrnout do Duchovních zákonů podle Kurta Teppenweina
Záleží na tom jak je kdo daleko. Někomu to jde snadno a přirozeně. Někdo o tom musí přemýšlet a principy si opakovat dokola a dokola až nakonec zjistí, že už o nich nepřemýšlí ale žije podle nich. A to je pak život podle reiki, neboli taky jinak duchovní život.
opsáno z webu, vytisknuto a mám pověšeno na očích již dloooooooooouuuuuuuuuuuuuuho a stále ještě to mít na těch očích potřebuju
Nehřeším slovem
Hovořím jako osobnost. Říkám jen to, co si myslím. Vyhýbám se užívání slova proti sobě nebo k pomlouvání druhých.Užívám sílu slova ve jménu pravdy a lásky.
Neberu si nic osobně
Nikdo nedělá nic kvůli mně. Co druzí říkají a dělají je projevem jejich vlastní situace a snů. Jsem imunní proti názorům a činům druhých a nestávám se obětí zbytečného utrpení.
Nevytvářím si žádné domněnky
Nalézám odvahu klást otázky a vyjádřit, co skutečně chci. Komunikuji s ostatními tak jasně, jak jenom dovedu, abychom se vyhnuli nedorozuměním, smutku a dramatům.
Dělám vše tak, jak nejlépe dovedu
Moje činnost se mění od okamžiku k okamžiku, vypadá jinak, když jsem nemocný, než když jsem zdravý. Dělám však za všech okolností vše, jak nejlépe dovedu, a vyhýbám se zbytečným soudům a lítosti.
Ahoj, mě se nejvíc líbí "dělám vše jak nejlépe dovedu", v tom je tak nějak všechno, jsme totiž lidi a chybám se nevyhneme (a asi ani nemáme, jak by bez chyb mohlo přijít poučení z nich). Proto tu na zemi jsme....
Pro mne osobně tento popis znamená, že se snažím žít (vykonávat ) to, co se učím. Někteří lidé odříkají poučky ze seminářů, ze skript, zdá se, že všechno ví, všechno mají zmáklé a pak se podíváš, co skutečně žijí... a koukáš, protože je všechno jinak.
Pro mne osobně tento popis znamená, že se snažím žít (vykonávat ) to, co se učím. Někteří lidé odříkají poučky ze seminářů, ze skript, zdá se, že všechno ví, všechno mají zmáklé a pak se podíváš, co skutečně žijí... a koukáš, protože je všechno jinak.
jj, tak to je pravda... spousta lidí jenom kolem sebe plácá namydlené řeči, ale když dojde na činy jsou nikde...
ale fakt je, že se každý snaží dělat jak nejlíp umí a to že teď má plnou pusu řečí, ještě neznaměná, že to nemůže být jeho cesta jak se posunout k činům...
Dělám vše tak, jak nejlépe dovedu
Moje činnost se mění od okamžiku k okamžiku, vypadá jinak, když jsem nemocný, než když jsem zdravý. Dělám však za všech okolností vše, jak nejlépe dovedu, a vyhýbám se zbytečným soudům a lítosti.
inspirováno Miguelem Ruizem [/color]
Myslím,že nejpodstatnější na tom je,že ať děláme cokoliv,vlastně i nečinění můžeme dělat,hihi,tak můžeme zůstat klidní,pokud vše děláme s naším největším úsilím a svědomím.Není pak prostor na to,aby jsme se sami na sebe zlobili,jací jsme to patlalové a mařitelé a tak podobně.Klidně a čistě víme,že jsme ze sebe vydali maximum a pokud mne chce někdo obviňovat,prosím,ale já udělal to nejlepší,čeho jsem byl schopen.Nu a cítím se skvěle a vše je v pořádku.
Myslím,že nejpodstatnější na tom je,že ať děláme cokoliv,vlastně i nečinění můžeme dělat,hihi,tak můžeme zůstat klidní,pokud vše děláme s naším největším úsilím a svědomím.Není pak prostor na to,aby jsme se sami na sebe zlobili,jací jsme to patlalové a mařitelé a tak podobně.Klidně a čistě víme,že jsme ze sebe vydali maximum a pokud mne chce někdo obviňovat,prosím,ale já udělal to nejlepší,čeho jsem byl schopen.Nu a cítím se skvěle a vše je v pořádku.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.