Zaslal: čt listopad 27, 2008 8:04 am Předmět: co vy na to??
můj dotaz asi bude souviset s tématem křestˇanství a reiki.Právě jsem si na netu přečetla článek o tom,jak církev odsuzuje reiki a lidi,kteří se jí zabývají považují pomalu stejně jako ve středověku za čarodějnice.Co vy na to?Takový nesmysl!!!
Napadá mi pouze: at si myslí kdo chce, co chce - proč se tím zbytečně zabývat? My víme svoje, oni ví svoje, každý na své straně pravdy.
Tyhle vleklé debaty stejně k ničemu nevedou.
My, reikisti, máme svoje zkušenosti a snažíme se s tím co jsme dostali dělat to nejlepší podle svého vědomí a svědomí.
Tečka.
Jelikož žijeme v takové kultuře, kde je křesťanství nejrozšířenější, tak si myslím, že s tímhle se dříve nebo později setká každý, kdo třeba pracuje s reiki, nebo nějak jinak... Na to je nejlepší naučit se stavět na vlastních zkušenostech, protože pokud se jednou člověk do podobných věcí zamotá, nejlepším lékem je mít zkušenost z úrovně, kde nevládne běžná mysl a to, co kdo říká. Jinak je všechno jenom o názorech a nekonečném dohadování. A hlavně, pokud někomu vadí, co si myslí církev, ať radši chodí do společnosti, kde se cítí dobře a nemusí řešit takové věci. Tečka.
...pokud někomu vadí, co si myslí církev, ať radši chodí do společnosti, kde se cítí dobře a nemusí řešit takové věci. Tečka.
Rendy, nejde o nějké "řešení". Je potřeba vědět, jaký názor na určitou věc jistá část naší společnosti má, nebo je jí alespoň systematicky podsouván.
Nezajímat se o tyto věci už dneska sice neznamaná být upálen na hranici,
ale obecně je velmi prospěšné být o tom informován a se způsobem myšlení
a reakcemi takto ovlivněných lidí raději předem počítat.
Vnímám, jaká rozdíl je pro mě, jestli slyším nebo čtu:
Reiki je pro mě spojení s čertem .
nebo jestli slyším nebo čtu :
Četla jsem, že reiki je pro ně spojení s čertem.
První je pro mě nepřímá otázka pisatele, druhá je pro mě trošinku sektářská schovávačka za skupinu. Ve smyslu, jsme ti dobří. Takže díky, že jsem si to pěkně mohla procítit.
Zaslal: čt listopad 27, 2008 9:11 pm Předmět: Re: co vy na to??
alonsinka napsal:
můj dotaz asi bude souviset s tématem křestˇanství a reiki.Právě jsem si na netu přečetla článek o tom,jak církev odsuzuje reiki a lidi,kteří se jí zabývají považují pomalu stejně jako ve středověku za čarodějnice.Co vy na to?Takový nesmysl!!!
Ahoj, som z V Slovenska, kde je 90% veriacich, vratane celej mojej rodiny aj mna a zatial som sa nestretla s tym, aby mi niekto nieco v tomto zmysle povedal... Prave naopak... mozes prosim ta hodin sem link, kde o tom pisu? Diky Jarka
Křesťanství se cítí a vždy cítilo ohroženo, protože Ježíš učil velmi krátkou dobu velmi nevzdělané lidi
A protože jediná kniha která se bere jako přímé slovo Boží je podle této cesty Bible, je tam tak strašně málo informací, že lidé se upnou na to málo, co mají a ještě k tomu je to v obrazech, kterým nerozumí.
Není divu, že se bojí a tápou.
Je to jako kdyby byli v temném sklepě plném pastí o kterých by neměli žádné informace, kromě toho, že tam pasti jsou.
Jejich strach ochromí jejich intelekt a to není vždy na škodu, protože intelekt na duchovní cestě funguje často jako překážka.
A tak mohou dojít cíle.
Jenže, bohužel, než k němu dojdou, mnohdy otravují život těm, kteří o těch překážkách a pastích ve sklepě ví o něco více a proto mají v sobě méně strachu a více moudrosti.
Zaslal: st prosinec 10, 2008 7:03 pm Předmět: Křestˇanství,reiki a nejen reiki
Možná bychom měli položit otázku trochu jinak...Ne všichni křestˇané odsuzují a odsuzovali reiki,ale i např. otázky a úkazy nadpřirozené,vymykající se rozumovému a rozumnému vysvětlení.I mezi ,,svatořečenými" najdeme mnoho výjimečných duší,kteří však byli předem zatraceni,nebo skončili na hranici...Není pochyb,že Ježíš byl skutečná postava,z masa a krve,ovládající zřejmě špičkově jogu-Zmrtvýchvstání,uzdravení malomocných-Lazar,jasnozřivost(...,,I ty mě 3krát do západu Slunce zapřeš"),apod.Jak myslíte,že by skončil v této době?Ukřižování,ale v podobě jiné,by ho neminulo.Francesco z Assisi,cožpak nebyl jiný,když katolíci tvrdí,že zvíře duši nemá?Vlastně forma reiki...Jeanne d´Arc,byla vizionářka,charismatická dívka nebo schizofrenička...?Od lidí,kteří jsou nadáni a jsou ,,božími nástroji",očekávají ostatní Zázraky,které oni činí...Ale vždy se najde v jejich okolí duše,která má na sobě ,,tmavé" sanskáry z předchozích životů a ta rozpoutá to,o čem píšeme.Bohužel katoličtí duchovní ,zůstávají ve stejném tmářství,jako v hlubokém středověku...Stalo se nám,při vyslovení jména Ježíš,že kněz padl na kolena s křikem a křižováním,že bere můj kolega jméno Boží nadarmo...Musela jsem mu říci,že jméno Jesus je prastaré jméno a je používáno dodnes v jižní Americe...Aya.
Zaslal: st prosinec 10, 2008 7:29 pm Předmět: Křestˇanství,reiki a nejen reiki
P.S.Ještě jsem jen chtěla doplnit.Bible,jak je dnes prezentována,není originálem...Jistě mnozí z vás víte,že z ní bylo mnoho vynato právě Vatikánem,takže pravou podobu Bible neznají ani praktikující katolíci.Atˇjiž Starý či Nový zákon.Není to zřejmě v zájmu vysokých hodnostářů,aby katolíci o něčem pochybovali či diskutovali...Neměli bychom ale zaměnovat,tím myslím i své zamyšlení,křestˇany a katolíky.Aya.
Ayo, dobře jsi to napsala, jen bych dodal, že vždycky je to o konkrétních lidech a ne o organizacích, systémech a církvích.
Pokud jde o tu bibli a škrty v ní provedené, jak jsi to popsala, ono je to trochu složitější a souvisí to s počátky křesťanství, konkrétně s dobou, ve které křesťanství začalo aspirovat na světové náboženství.
Faktem zůstává, že Nový zákon, tak jak jej dnes známe byl vytvořen na základě zápisů lidí, kteří Krista osobně znát nemohli - nemohli se s ním setkat. Není to písemné svědectví samotných apoštolů, přesto, že se vytváří zdání, že to tak je.
Historii raného křesťanství se teprve daří postupně odkrývat a většinou to, co je archeology nalezeno, je velmi překvapivé. Proto výsledky jsou publikovány spíše v odborných kruzích a jsou stále předmětem diskuzí. Jednou určitě budeme znát více.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2Další
Strana 1 z 2
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.