Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Hyter Excelentní uživatel

Registrace: 5.3. 2008 Příspěvky: 198
|
Zaslal: čt listopad 13, 2008 10:50 am Předmět: |
|
|
Samanka: Ja vim ze jsem si nabehl, sel jsem tam s tim....Diky ale prave tohle jsem slyset nechtel.....bohuzel to asi opravdu jinak nejde.
Aika: Diky. Ten prehled mi pomohl.... tohle nema normalni, jednoduche a logicke reseni
Mozna casem pribudou ty spravne kolonky...a my se tu za par let budeme usmivat pri vzpominkach na tohle tema. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
samanka Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 24.10. 2002 Příspěvky: 1727
|
Zaslal: čt listopad 13, 2008 2:49 pm Předmět: x |
|
|
Však to znáš: český člověk si vždycky poradí, nějaké kolonky nejsou vyjimkou.
Docela jsem se pobavila tou představou, jak tam s nadšením vrazíš
a snažíš se těm úřednicím výsvětlit cože to vlastně hodláš provozovat
Ale hodně lidí pracuje pod spoustou různých názvů, třeba ještě z dřívějška. Ostatně je tam i kolonka a jiné...
šamanka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
miguraj Lepší než nováček

Registrace: 16.11. 2008 Příspěvky: 5
|
Zaslal: út listopad 18, 2008 8:17 pm Předmět: živnostenský list |
|
|
ahojky,jsem tu nová,na tyhle stránky jsem narazila teprve předevčírem a jsem ráda,že existují,uý jsem se tu dozvěděla hodně věcí ohledně reiki.Mám R1 a chystám se na R2.
Ale k mému dotazu.Chtěla bych si udělat na reiki ŽL a věnovat se tomu touto cestou.Stačí mi začít jenom s reiki,nebo to nestačí a musím si udělat ještě něco k tomu,třeba masáže?Děkuji moc za odpovědˇ. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JANAA Velmi zkušený uživatel

Registrace: 28.9. 2008 Příspěvky: 54
|
Zaslal: st listopad 19, 2008 3:13 pm Předmět: |
|
|
Snad by reiki mohlo spadat pod živnost "SLUŽBA LIDEM", dnes kolem mne tato informace proběhla... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernoocka Velmi zkušený uživatel

Registrace: 17.11. 2007 Příspěvky: 75
|
Zaslal: út prosinec 02, 2008 10:08 pm Předmět: |
|
|
Ahojky ,
od doby, kdy jsem tento dotaz pustila do éteru se mnohé událo, takže už mám taky rekvalifikaci a živnosťák na masáže a "Reikuje "se u toho celkem fajn .
Zdravím Aikooo , teda...Alenko  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
samanka Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 24.10. 2002 Příspěvky: 1727
|
Zaslal: st prosinec 03, 2008 6:17 am Předmět: x |
|
|
Nedávno jsem na tohle téma narazila s mým kartářem. Je spousta možností, např. je tam jakási rubrika něco jako služby osobního charakteru apod. K tomu pochopitelně se může přiřadit další jako nákup a prodej (mastičky, kapky atd.), protože často to je spojené. Jen je tam nějaký zádrhel v tom, že se při reiki člověka dotýkáme, ale s masážema je to ošetřené. Jen je pak člověk vázaný pravidelnou obnovou -rekvalifikací - nebo už je to zrušeno?
šamanka |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rendyy Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 21.12. 2007 Příspěvky: 383
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 5:59 pm Předmět: |
|
|
...mě by docela zajímalo, jak je to teď vůbec právě s živností na masáže. Vím, že dřív to bylo tak, že stačilo mít certifikát a na úřadě vydali žl hned, ale nezměnili to teď? Nemusí být odborný garant už i na tyhle služby? Moc díky za odpověď.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 6:02 pm Předmět: |
|
|
Rendyy: Zalezi na typu masazi....na relaxacni garanta nepotrebujes. na sportovni a rehabilitacni ano. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
rendyy Spisovatel na n-tou :-)

Registrace: 21.12. 2007 Příspěvky: 383
|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 6:11 pm Předmět: |
|
|
Hyter: Děkuji, děkuji... Na certifikátu je ale myslím že "masér pro sportovní a rekondiční masáže" a na to tedy je potřeba garant? A když jim řeknu, že nebudu dělat tyhle masáže, ale pouze relaxační, tak mi žl dají a můžu pak relaxačně masírovat a i případně reikovat jak budu chtít - pochopila jsem to správně?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt prosinec 04, 2008 10:10 pm Předmět: |
|
|
To se lisi tim jaky mas kurz. Pokud mas jen na relaxacni masaze, nemuzes delat rehabilitacni ani sportovni. Tento kurz je obsahove mene narocny.
Samozrejme pokud mas kurz na rehabilitacni a sportovni masaze, muzes delat i relaxacni. Na relaxacni garanta nepotrebujes, pokud bys chtela mit zivnost na rahabilitacni nebo sportovni, pak musis mit nejprve praxi pod garantem. Jak dlouhou nevim.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
cernoocka Velmi zkušený uživatel

Registrace: 17.11. 2007 Příspěvky: 75
|
Zaslal: pá prosinec 05, 2008 10:44 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
na certifikátu opravdu stojí "masér pro sportovní a rekondiční masáže" a garant není potřeba, myslím tím rekvalifikaci pro nezdravotnická zařízení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Aika Zkušený uživatel

Registrace: 17.2. 2005 Příspěvky: 32
|
Zaslal: st prosinec 10, 2008 10:37 pm Předmět: živnostenský úřad - velké změny |
|
|
ahojky
tak jsem byla na živnostenském úřadě. Příjemně mě tam překvapili. Protože již mám živnost, k rozšíření nepotřebuji ani výpis z rejstříku trestů, ani peníze! Mám volné živnosti, takže v podstatě na jednom ŽL mohu mít třeba 10 různých volných činností. jen je nutné na úřadě specifikovat činnosti - potrpí si na tom Já jich mám tedy zatím pouze 6 ))) Předělání ŽL zdarma. Navíc - výpis z rejstříku je ideálně nezískávat (Check point na úřadech - super rychlá věc - 10 min/ 50,- Kč a jdete s lejstrem v ruce) - a na živn.úřadě si výpis z rejstříku zajistí sami
Na našem ŽL měli nový přehled, kde je ca 70 vypsaných základních volných živností a určitě vám ochotně poradí  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mruze Nováček

Registrace: 22.10. 2008 Příspěvky: 4
|
Zaslal: čt březen 26, 2009 9:25 am Předmět: |
|
|
ahojky,já s reiki podnikám na vedlejší pracovní poměr a mám ji zapsanou jako Poradenská činnost v oblasti společenských věd a rozvoje osobnosti. Posílám hezký den |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|